|
forum.optyczne.pl
|
 |
Inne akcesoria fotograficzne - [statyw] do 50cm po złożeniu do D90
tokarool - Pią 06 Lis, 2009 Temat postu: [statyw] do 50cm po złożeniu do D90 Od dłuższego czasu szukam statywu do mojego Nikona D90 (obiektyw 18-105) chodzi mi o coś małego po złożeniu tak do 50cm (statyw z głowicą)
Osobiście znalazłem takie statyw ale nie wiem czy bedzie to dobry wybór:
slik_pro_340
manfrotto_718b
Mam nadzieje że pomożecie podjąć właściwą decyzję;)
RB - Sob 07 Lis, 2009 Temat postu: Re: [statyw] do 50cm po złożeniu do D90 tokarool
Slik udźwignie, ale na cuda nie licz. Weżyk spustowy ew. działanie z samowyzwalacza. To lekka podpórka i ona sobie niekiedy ładnie drga. Ja używam takiego do zdjęć we wnętrzach cerkwi, kosciołów itede.
Tej akurat frotki nie widziałem, lecz nie sądzę, aby miaa jakies poważne zalety ponad Slikiem.
zwirek210 - Sob 07 Lis, 2009
Miałem okazje mieć w rękach obydwa modele i co mnie samego dziwi lepiej spasował mi SILK, Był stabilniejszy i lepiej wyważony no i głowica też na plus SILK. Manfrotto to firma w której produkty maja 50 % marże ze względu na nazwę a nie właściwości. Polecam SIlka do amatorki spokojnie wystarczy
tokarool - Sob 07 Lis, 2009
tak więc narazie 2:0 dla Sliki ale to były moje propozycje może wy macie jakieś własne?
hijax_pl - Sob 07 Lis, 2009
tokarool, a do czego Ci potrzebny statyw? Bo chyba nie po to żeby sobie po prostu postawić na nim aparat?
dr11 - Sob 07 Lis, 2009
tokarool, jeśli finanse Cię nie ograniczają mocno, to jeszcze jest Frotka 190cxpro4. Z tym, że ona sama po złożeniu ma 50cm. Głowica, np. 484RC2 doda Ci 10cm.
tokarool - Nie 06 Gru, 2009
no to jestem tak na 99% przekonany do silki chociaż nie wiem czy głowice zostawić ta standardowa 3way czy moze zastosować kulkową?
Statyw potrzebny do różnych zadań jednak chodzi mi nie tyle o wagę co o rozmiar czesto muszę go wozić w plecaku innej opcji nie mam (bagaż podręczny-samolot).
Belmar - Pon 21 Gru, 2009
Witam. Także mam teraz podobny problem z wyborem statywu . Aparat jest uzywany amatorsko i nie zarabia na sibie. Głownie chodzi mi o robienie fotek w pomieszczeniach ( duża liczba imprez rodzinnych) i ew na twardym równym podłożu ( betonowytm). Zastanawiałem się nad tym Silkiem podanym wyżej w linkach, ale może macie jakieś fajne propozycje. Na statyw przeznaczyłem 350 zł . Z góry dzięki za porady
5.Benro
1.First
2.Velbon
3
Silk
I Wesołych Świąt Wszystkim Forumowiczom.
Pozdrawiam
komor - Pon 21 Gru, 2009
tokarool napisał/a: | Statyw potrzebny do różnych zadań jednak chodzi mi nie tyle o wagę co o rozmiar czesto muszę go wozić w plecaku innej opcji nie mam (bagaż podręczny-samolot).
|
Wpuszczą do samolotu ze statywem? Przecież tym można zabić
skasowany - Pon 21 Gru, 2009
Belmar, szczerze mówiąc statyw (rozumiem z głowicą jakąkolwiek?), który się zmieści do podręcznego jest 'mało' warty Może lepiej coś większego i jednak wkładać do głównego bagażu?
tokarool - Pon 21 Gru, 2009
a no woziłem juz statyw w podręcznym ale dość duży i zawsze wystawał i przeszkadzał;) Często latam tylko z podręcznym wiec główny odpada:/ A mi jak radzicie jaką głowicę lepiej zastosować?
Belmar - Pon 21 Gru, 2009
Ruslan . Tak , nie zwracam uwagi na jego wielkość po złożeniu. Szukam poprostu czegoś ciekawego dla amatora.
|
|