forum.optyczne.pl

Serwis sprzętu i usterki - Nikon D300 uszkodzone migawki.

zdzislaw ludwisiak - Sob 07 Lis, 2009
Temat postu: Nikon D300 uszkodzone migawki.
Dziesiec miesiecy temu kupilem d300 .W trakcie robienia zdjęc ślubnych w studio pojawił sie czarny pas w poprzek ekranu aparatu. co mnie bardzo zaszokowoało. Ale po chwili zastanowienia zdjołem obiektyw wyzwalajac migawke ujrzałem urwanom lamelke 1 od dołu z prawej strony .przy podnoszeniu migawki urwana częśc migawki zostawała na dole. Po wysłaniu do serwisu nikona do warszawy serwis odpisuje ze naprawa gwarancyjan nie jest mozliwa uzasadniajac ze to jest pierwszy przypadek tego typu i naprawe mogą wykonać tylko odpłatnie koszt naprawy to 1100zł. Po takiej odpowiedzi z Nikona przedstawiłem im orginalne zdjecia na karcie ktorą wyciągnołem z aparatu gdy się to stało. Serwis w warszawie spławił mnie uzasadniając ze to nastapiło z powodu wypadku. To jest moja czwarta lustrzanka nikona i chyba nigdy więcej . Co mam zrobić ..Pozdrawiam zdzislaw1001@pw pl
garreth - Sob 07 Lis, 2009

po pierwsze - nie krzycz
po drugie - jeśli serwis na Postępu spławia, można spróbować zrobić na nich presję "od góry", np. wysłać pismo (mail) do Centrali Nikona na Europę, mieszczącego się bodaj w Duseldorfie
po trzecie - zgłosić do rzecznika praw konsumentów i poprosić o poradę

DZIEKI BEDE DZIAŁAŁ I DAM ZNAĆ.
RobertO - Sob 07 Lis, 2009

no i przede wszystkim dodac swoja opinie na http://www.polishnikonservice.com/

OK DZIEKI. ALE WYBACZCIE BO TO MOJE PIERWSZE FORUM W KTORYM UCZESTNICZE.
mnich - Sob 07 Lis, 2009

zdzislaw ludwisiak napisał/a:
OK DZIEKI. ALE WYBACZCIE BO TO MOJE PIERWSZE FORUM W KTORYM UCZESTNICZE.

Nie pisz Capsem.

Próbuj do skutku.
Spróbuj skontaktować się z serwisem w Niemczech.

zug - Sob 07 Lis, 2009

zdzislaw ludwisiak, możesz też poszukać informacji forum nikona :arrow: http://forum.nikon.org.pl/forumdisplay.php?f=169