|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Fuji F100fd ???
drywus - Sro 11 Lis, 2009 Temat postu: Fuji F100fd ??? Szukam aparatu przede wszystkim na studia do zrobienia zdjec materialow wyswietlanych z rzutnika, detali narzedzi typu frezy, wiertla ktore pozniej musze narysowac czy tez tekstu, wtedy gdy akurat ksero nie dziala i nie ma jak skopiwac. Poza tym standardowe zastosowania fotoamatora czyli przyslowiowe rodzinne imprezy czy tez wakacyjne wypady. Czego chce: szeroki kat, zoom optyczny minimum x5, dobra stabilizacja i bateria dlugodystansowa (najlesze wedlug mnie byly by ogniwa typu paluszki, wtedy iloscia moge sprawnosc ogniw zastapic - ale pewnie moge tylko pomarzyc) cena do 800, max. 900zl. Wiekszosc zalozen spelnia nadmieniony Fuji F100fd. Czy w tej kwocie to najlepszy wybor? Moze polecicie cos innego? Bardzo dziekuje za wskazowki i propozycje ktore rozwieja moje watpliwosci i pozwola mi wybrac sensowny i adekwatny do potrzeb aparat. Pozdrawiam
ZDZICHOOO - Czw 12 Lis, 2009 Temat postu: RE: Fuji F100fd ??? Witam!
DMC-TZ6
DMC_FX550
DMC-FX40
DMC-FZ28
DSC3-H20
wolę akumulatory ( ale może inni mają odmienne zdanie)
Pozdrawiam
drywus - Pią 13 Lis, 2009 Temat postu: Re: RE: Fuji F100fd ???
ZDZICHOOO napisał/a: | Witam!
DMC-TZ6
DMC_FX550
DMC-FX40
DMC-FZ28
DSC3-H20
wolę akumulatory ( ale może inni mają odmienne zdanie)
Pozdrawiam |
Dzieki za wskazania. Powiem szczerze ze TZ6 mnie zaciekawil. Choc w budzecie sie przy nim wyrobic nie sposob ...
Dominika - Pią 13 Lis, 2009 Temat postu: a Przy twoich zastosowaniach zamiast TZ6 lepiej FX500 ma jasniejsze szklo i lepsze macro i manual co przy nietypowych sytuacjach sie przydaje.
drywus - Pią 13 Lis, 2009 Temat postu: Re: a
Dominika napisał/a: | Przy twoich zastosowaniach zamiast TZ6 lepiej FX500 ma jasniejsze szklo i lepsze macro i manual co przy nietypowych sytuacjach sie przydaje. |
Ciekawa propozycja, ciekawa. Jednak im wiecej ogladam i czytam tym wiekszy zamet mam w glowie ... ;( Ostateczne preferencje pewnie odkryje u siebie dopiero po zakupie jakiegos pstrykadla i i wtedy bede mogl wybrac cos do siebie dostosowanego. Ale i tak chec nieutopienia kasy w czyms do czego "sympatii" nie poczuje przyprawia mnie o bol glowy. Dziekuje wszystkim ktorzy do tej pory raczyli sie nade mna pochylic i tym ktorzy to w niedalekiej przyszlosci uczynia Pozdrawiam
|
|