forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - Niedrogi kompakt na prezent

lala166 - Sob 14 Lis, 2009
Temat postu: Niedrogi kompakt na prezent
Cześć! Chciałbym kupić dziewczynie aparat cyfrowy na prezent. Spodobały mi się modele samsunga PL60 PL65 i PL70. Pierwszy widziałem na allegro za 440zł z gwarancją 24msc a ostatni - w sumie najlepszy parametrami za 420zł (ale bez gwarancji). Nie ukrywam że kusi mnie bo cena naprawdę okazyjna jak za 12MP, obiektyw szerokokątny, 5x zoom, 3" lcd i stabilizację optyczną. Wiem, że dziewczyna dba o tego typu sprzęt więc upadał raczej nie będzie :)
Aparat jest chyba stosunkowo nowy - z tego co wyczytałem premiera w te wakacje była, więc zbyt wielu opinii od użytkowników nie mogę znaleźć. Co mi polecacie z tych dwóch? A może jakiś inny model? Nie znam się za bardzo na aparatach, sam mam Olympusa Sp-510uz no i w sumie jestem z niego zadowolony. Do amatorskich zdjęć jest ok.

ZDZICHOOO - Czw 19 Lis, 2009

DMC-FX60, Samsung WB1000 :grin:
walkabout - Wto 01 Gru, 2009

Zobacz sobie jeszcze na ten aparacik: wasserman.pl/index.php?products=product&prod_id=901
Cena jest bardzo fajna i w takim małym zestawie jest sprzedawany, w sam raz na prezent :) Canony są dobrymi aparatami, sama kiedyś miałam kompakta Canona i byłam bardzo zadowolona, wystarczał mi wtedy na moje potrzeby pstrykania zdjęć na imprezach, wycieczkach i jakichś wyjazdach :)