forum.optyczne.pl

Serwis sprzętu i usterki - Zawiesił się SERVICE MODE w FZ7

mcrobo - Pon 16 Lis, 2009
Temat postu: Zawiesił się SERVICE MODE w FZ7
Witam. Problem dotyczy Lumixa FZ7. Otóż niechcący przy sprawdzaniu wersji firmware wdusiłem jakąś opcję w SERWICE MODE i w tej chwili aparat włącza się tylko w tym trybie i wyłącza się w nim. Nie działają przyciski w tym menu, działa tylko kombinacja klawiszy STABILIZATOR+REV, która włącza listę kodów z błędami oraz kombinacja klawiszy MENU+PRAWY KLAWISZ+WYŁ. APARATU, która powoduje zniknięcie MENU i pozostaje tylko czarny, podświetlony ekran. Aby wyłączyć całkowicie, muszę wyciągnąć baterię. Jeśli ktoś ma jakieś pomysły aby to wyłączyć to proszę o odpowiedzi. Dzięki. Pozdro

P.S.
Tu jest ala screen z tego SERVICE MODE-a co mi wyskakuje, ale nie umiem wstawić picture-a więc robię grafa tekstowego :P

1 SERVICE MODE

EVF
A0 A1 A2
(tu jest żółta kropka)

STOP:DELETE

[ Dodano: Wto 17 Lis, 2009 21:29 ]
Oki, jeśli nikt nie wie narazie jak usunąć usterkę, to może ktoś mi podpowie, czy w FZ7 jest bateria lub coś w stylu kondensatora, która podtrzymuje pamięć ustawień softu? Coś podobnego jak BIOS w kompie? Bo jeśli tak, to może jest szansa skasowania ustawień i przywrócenie do ustawień pierwotnych? Dzięki, Pozdro