|
forum.optyczne.pl
|
 |
Cyfrowe lustrzanki - Canon EOS-1 N
Niku¶ - Czw 19 Lis, 2009 Temat postu: Canon EOS-1 N Witam.Drodzy Forumowicze.Ostatnio szukałem aparatu dla syna i w komisie widziałem canona jak w tytule.My¶lałem ze to analog i zrezygnowałem,ale ostatnio znów bylem w tym komisie i tak z ciekawo¶ci poprosiłem pani± żeby dala mi go obejrzeć i jakież było moje zdziwienie gdy okazało się że jest to lustrzanka cyfrowa.Wygl±da jak każdy Mark ale pod obiektywem na grypie jest napis Kodak i jakie¶ oznaczenia.A pro¶ba moja jest taka,że może wie kto¶ o czym mówię i może podesłać jaki¶ link do testu bo gdy wpisuje w wyszukiwarkę to nie mogę znaleĽć nic na temat takiego aparatu oprócz tego że wyskakuj± mi same analogi.Oznaczenie aparatu jest takie jak w tytule a N jest troszkę niżej tam gdzie w innych jest D. Chciałbym go kupić bo podobno jest sprawny a cena 500 za chyba pełn± klatkę nie jest zbyt wygórowana nawet jeżeli aparat ma już swoje lata.
Dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
B o g d a n - Czw 19 Lis, 2009
Z tego co wiem, Canon pierwsze lustrzanki opracowywał wła¶nie z Kodakiem. Było to już 14 lat temu. Pierwszy aparat miał nazwę EOS DCS3. Ten model, który widziałe¶ jest pewnie jednym z takich pierwszych produktów.
Niku¶ - Czw 19 Lis, 2009
Dzięki.Ale co robić?czy można co¶ poczytać?
Niku¶ napisał/a: | Dzięki.Ale co robić? |
Kupić, kolego, kupić!
Niku¶ - Czw 19 Lis, 2009
Warto?
Niku¶, ja nie wiem czy warto ale jeżeli nie chcesz go kupić, to powiedz w jakim komisie go widziałe¶. Ja zaczynam kolekcjonować stare aparaty i chętnie zacz±łbym od niego. Całkiem poważnie piszę.
Może być nawet uszkodzony.
Niku¶ - Czw 19 Lis, 2009
Obiecuje,że jeżeli się nie zdecyduję na niego a będę miał go na weekend,żeby przetestować bo dopiero w sobotę pożyczę szkło do niego to obiecuję,że dam namiary.
[ Dodano: Czw 19 Lis, 2009 20:28 ]
Już wszystko wiem jest to DCS520 i DCS560 tylko nie wiem który dokładnie.I to wszystko opisane na optyczne.pl w 50 lat canona.Dziękuje za naprowadzenie. pozdrawiam
[ Dodano: Czw 19 Lis, 2009 20:38 ]
A jednak nie wiem czego¶.Nie wiem czy to jest pełna klatka.
hijax_pl - Czw 19 Lis, 2009
Niku¶, APS-C.
Swoj± drog± nie rozumiem za bardzo jak± taki aparat może mieć warto¶ć oprócz kolekcjonerskiej? To przecież nie analog, który wczoraj i dzi¶ da nam tej samej jako¶ci zdjęcia. Ten Kodak to 2MPix tylko...
Tu masz opis/test http://www.dpreview.com/reviews/kodakdcs520/
Niku¶ - Czw 19 Lis, 2009
Czyli x1.5 czy 1.6 czy... ?Ale jest tez 560 (6MPix)i wla¶nie nie wiem który to model.
Pozdrawiam i dziękuję
hijax_pl - Czw 19 Lis, 2009
APS-C 1.6x dla 520/620 oraz 1.3x dla 560/660 (APS-H)
Niku¶ - Czw 19 Lis, 2009
Dziękuje.
john.can. - Pi± 20 Lis, 2009
no,no taka cegla to dopiero doda powagi synowi
Baku - Pi± 20 Lis, 2009
Do kolekcji a i owszem. Ale do robienia zdjęć to synowi większy pożytek przyjdzie z Canona 350D.
Niku¶ - Sob 21 Lis, 2009
DZIEKI
|
|