forum.optyczne.pl

Błędy w działaniu - Nie mogę załączyć pliku

palindrom - Nie 22 Lis, 2009
Temat postu: Nie mogę załączyć pliku
Chciałem załączyć zdjęcie na tablicy Nasze zdjęcia / Wspólne plenery fotograficzne i w nagrodę otrzymałem taki komunikat:

Nie mogę się zalogować na serwer FTP. Użytkownik 'forum_optyczne_pl@lenstip.com' lub hasło nieprawidlowe. Sprawdz ustawienia serwera FTP.>

To jest błąd rodzaju "użytkownik jest głupi" czy faktycznie coś jest źle?

mavierk - Nie 22 Lis, 2009

skasowałeś ciasteczka i spróbowałeś jeszcze raz? :)
RobertO - Nie 22 Lis, 2009

palindrom, no bo na razie zalaczniki sa wylaczone. byly do tej pory na tym serwerze, ktory zostal wylaczony i na ktorym byly tez pliki.optyczne.pl
tymczasowo pliki przerzucilismy na inny serwer, ale ze jest juz tam problem z pojemnoscia HDD to zalaczniki wylaczylismy. mamy juz zainstalowany nowy serwer i po weekendzie zaczynamy przerzucac na niego dane. jak skonczymy to i zalaczniki beda dzialac.

Monastor - Pią 28 Maj, 2010

Nie mogę załączyć pliku. Za każdym razem wyświetla mi się błąd:
"Tried to upload empty file"

Załącznik jest w formacie jpg i ma 4,5 MB. Co jest nie tak?

goltar - Pią 28 Maj, 2010

Potwierdzam, coś jest nie tak, sprawdzamy.
komor - Pią 28 Maj, 2010

Monastor, a tak poza konkursem – cztery i pół mega? Na forum jest przecież ograniczenie do mniejszych plików, czyż nie?
Monastor - Pią 28 Maj, 2010

komor, ale ja nie zamierzam wstawiać zdjęcia dla walorów artystycznych, tylko jako argument w dyskusji na temat sprzętu. Nie zamierzam nikomu tego wyświetlać na forum. Załącznik polega na tym, że widać miniaturkę, w którą można się wkliknąć albo nie.

Zresztą, poradziłem już sobie w inny sposób.

komor - Sob 29 Maj, 2010

Monastor, nie wątpię w Twoje dobre intencje :) ale o ile dobrze pamiętam to załączniki mają ograniczenie do 1 MB czy jakoś tak, oprócz ograniczenia ilości pikseli.
Tadeuszek - Sob 29 Maj, 2010

Kod:
Dozwolone rozszerzenia i rozmiary załączników dla grup
Maksymalny rozmiar Images to: 5 MB
gif  jpeg  jpg  png  tif 

komor - Sob 29 Maj, 2010

Tadeuszek, dzięki. Trza zacząć brać coś na sklerozę…
fort union - Nie 15 Maj, 2011

Witam, od jakiegoś czasu próbuję dodac zdjecie do galerii "Nasze zdjęcia". Wpisuję wiadomość, wybieram załącznik klikam "dodaj załącznik" czekam az sie załaduje i zamiast zdjęcia oglądam chba jego tekstową reprezentację, bo wyskakuje milion dziwnych znaczków. Pod nimi zaś znajduje sie komunikat, że "limit zdjęć na tym forum został przekroczony. Skontaktuj się z administratorem" Zdjęcia są mniejsze niz 5MB i w odpowiednim rozmiarze. O co wiec chodzi???
komor - Nie 15 Maj, 2011

To chyba ten sam problem co w tym wątku:
Błąd na stronie. Proszę dalszą „korespondencję” prowadzić w tamtym wątku, bo już jest więcej na ten temat.