|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - Zmiana z D300 w dół
zoltan - Sro 25 Lis, 2009 Temat postu: Zmiana z D300 w dół Witam-niestety kryzys z lekka dotknął i moją skromną osobę -z ciężkim sercem będę się musiał raczej (no gram w lotto ) pozbyć mojego D 300 z obiektywami 70-300 VR,16-85 VR i ukochaną 50 1.8 (i to wszystko z małym przebiegiem-notoryczny brak czasu)-sęk w tym że nie chcę pozbywać się możliwości robienia zdjęć więc szukam jakiejś taniej lustrzanki która pomogłaby przetrwać mi jakiś rok nim finanse znów wrócą do normy (mam nadzieję) i znów mógłbym do D300 (może D300 s) powrócić.Krótko-szukam czegoś co pozwoliłoby mi robić zdjęcia z podobnym poziomem "miodności" co D300-wystarczy mi jedna stałka ok.50 mm-system obojętny (i tak to tylko rok )-już się nawet nad jakimś Olympusem małym zacząłem zastanawiac,sam już nie wiem co robić-wiem że D 300 raczej nic mi nie zastąpi,żadnych programów tematycznych nie potrzebuję (ale korpus wolałbym jednak solidny)-zastanawiałem się też nad jakimś D 90 na niskie raty z 50 1.8.A może ktoś potrafiłby mi coś doradzić ?-wszelkie porady mile widziane (a najlepiej 6 trafnych cyferek w lotto ).Pozdrawiam.
Baku - Sro 25 Lis, 2009
D90 i 18-105VR?
D5000 i 18-105VR?
Cyferek niestety nie podam, ale czy wyprzedaż całości jest konieczna? Może wystarczy sprzedać zoomy i wyjdziesz podobnie finansowo na tej operacji a zachowasz niezły korpus na lepsze czasy?
ghost - Sro 25 Lis, 2009
wszelkie wynalazki low end bym wpierw obmacał z baterią w środku.
z d300.. to raczej d90..
|
|