|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze obiektywu - teleobiektyw do sony alpha 200 do 600 zł ?
papiez4 - Sro 25 Lis, 2009 Temat postu: teleobiektyw do sony alpha 200 do 600 zł ? Witam!
Jestem nowy na forum i chciałbym prosić o pomoc. Mój tata ma lustrzankę sony alpha 200 (jest fotografem amatorem). Chciałbym kupić mu pod choinkę teleobiektyw i jestem w stanie wydać do 600 zł. Tata będzie fotografował głównie przyrodę, więc proszę o pomoc w wyborze taniego i dobrego obiektywu do takoch celów.
Z góry diękuję za pomoc.
Pozdrawiam!
RB - Sro 25 Lis, 2009 Temat postu: Re: teleobiektyw do sony alpha 200 do 600 zł ?
papiez4 napisał/a: | Witam!
Jestem nowy na forum i chciałbym prosić o pomoc. Mój tata ma lustrzankę sony alpha 200 (jest fotografem amatorem). Chciałbym kupić mu pod choinkę teleobiektyw i jestem w stanie wydać do 600 zł. Tata będzie fotografował głównie przyrodę, więc proszę o pomoc w wyborze taniego i dobrego obiektywu do takoch celów.
Z góry diękuję za pomoc.
Pozdrawiam! |
Za 600 złotych to Ty wyboru nie masz żadnego. Nowa AF za 630 PLN to może być Sigma 70-300 bez APO. Z tym, że nazwanie tego sprzętu obiektywem dobrym jest znacznie na wyrost.
Uzywane? Konieczny AF?
papiez4 - Sro 25 Lis, 2009
Najlepiej nowy i z AF
SlawGaw - Sro 25 Lis, 2009
papiez4 napisał/a: | Najlepiej nowy i z AF |
Chyba jedynie Sony DT 55-200 zmieści się do 600 zł, obiektyw wart swoich pieniędzy, tani, plastikowy, dla wymagającego użytkownika będzie niedobry, ale dla amatorskich zastosowań może wystarczyć.
Gdyby i tego nie udało się kupić za 600 zł to jest brat bliźniak w postaci Tamrona 55-200, szkła te same.
MC - Sro 25 Lis, 2009
Chyba nic innego nie da sie zaproponowac. Moze w tej cenie sie trafi Tamron 70-300, ale nie jest rewelacyjny.
SlawGaw - Czw 26 Lis, 2009
Kupowanie prezentu w postaci sprzętu foto to zawsze ryzyko że kupi się coś co nie przyda się obdarowanemu, przed zakupem warto skonsultować prezent.
Baku - Czw 26 Lis, 2009
Zdecydowanie. Być może ojciec ma już coś 'na oku' a tak zostanie uraczony, nie oszukujmy się, bardzo przeciętnym obiektywem.
Może lepiej jakieś porządne akcesoria typu: filtry, torba... Statyw można już porządny za taką cenę kupić. Obiektyw raczej nie... Na lampę błyskową też nie wiem czy starczy...
ghost - Czw 26 Lis, 2009
za 600 zł lepiej dorwać sal 50. to porządne szkło. 55200 jest całkiem przyzwoite, ale to ciągle najtańsze tele.
pytanie jakie szkła odpowiadają zainteresowanemu
papiez4 - Czw 26 Lis, 2009
Dziękuję za pomoc, tacie naprawdę wystarczy obiektyw sony DT 55-200 albo tamron 55-200 i będzie zadowolony Jeszcze raz dziękuję za pomoc.
|
|