|
forum.optyczne.pl
|
 |
Edycja zdjęć cyfrowych i oprogramowanie - Łatwy program do obróbki zdjęć, po polsku
mystrawberry - Sro 25 Lis, 2009 Temat postu: Łatwy program do obróbki zdjęć, po polsku Czesto nieodłącznym elementem fotografii jest jej obróbka. Większosc fotografow stosuje ja, by upiększyc swoje dzieło. Są tez artsci, ktorzy wrecz potepiaja przerobki wszelkiego rodzaju. Oczywiscie niebywala sztuka jest zrobienia zdjecia, ktore niepotrzebuje podrasowania, ale niektorym takie zwykłe zdjecie nie wystarcza. Taka osoba wlasnie jestem ja. Nie stosuje przesadnej przerobki jak przepalanie zdjec, naswietlanie itp. Poprostu mam juz w nawyku lekka przemiane zdjecia. Dlugo szukałam programu odpowiedniego dla mojego umyslu i jak na razie poprzestalam na PhotoScape. Ten program jest w jezyku polskim, łatwy w obsłudze, wrecz banalny. Mam ps3 ale jak sie okazalo zbyt trudne nawet z tutorialami. Jedyne czego sie z nich nauczylam to zmiana koloru wlosow i szukam szegos w podobie PhotoScape oczywiscie w jezyku polskim, latwy i przyjemny.
hijax_pl - Sro 25 Lis, 2009
Adobe Photoshop Elements - łatwy, przyjemny, dajacy wiecej mozliwości niż Photoscape.
Baku - Czw 26 Lis, 2009
Sprawdź też GIMPa, całkiem niezły i darmowy:
http://shp.net.pl/download-138-Gimp+PL.html
|
|