|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze obiektywu - Nikkor AF-S 35 mm f/1,8 G DX z D70s?
pablonimus - Sro 25 Lis, 2009 Temat postu: Nikkor AF-S 35 mm f/1,8 G DX z D70s? Witam,
jeśli już było, proszę o krótką odpowiedź i zamknięcie tematu.
Planuję dokupić do D70s w/w obiektyw.
Zarówno body jak i szkło mają wbudowane silniki.
Czy bez problemu będą ze sobą współpracować?
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Jesienny - Sro 25 Lis, 2009
Będzie działać, bardzo dobrze zresztą.
pablonimus - Sro 25 Lis, 2009
Krótko, zwięźle i na temat, dzięki!
mavierk - Czw 26 Lis, 2009
mogę nawet Ci powiedzieć, że mam taki zestaw i zasadniczo nic więcej nie potrzeba
Nie ma jakichkolwiek problemów ( z innym af-s miałem)
pablonimus - Czw 26 Lis, 2009
Dzięki!
to jeszcze dopytam,
znalazłem info na forach, że z tym obiektywem mają spore problemy użytkownicy D90 (front focus), czy coś takiego miało miejsce z D70s?
pozdr
hijax_pl - Czw 26 Lis, 2009
Ja używam z D90 i żadnego FF/BF nie obserwuję, więc nie jest to zjawisko powszechne
pablonimus, na małych odległościach rzeczywiście ten aparat lubi czasami sobie złapać ostrość na rzeczywiście najpierwszy punkt, który dopadnie, jednakże nazwanie tego front focusem to jawna przesada. Jak później będę miał czas, to może to dokładniej opiszę.
Śmiało bierz i rób zdjęcia, a nie wypytujesz o głupoty
Dzięki Panowie
mavierk, nie takie głupoty
Inwestując w nowy sprzęt (nieważne tańszy czy droższy) zawsze staram się dowiedzieć o nim jak najwięcej.
A co do FF, to trafiłem wczoraj na forum (chyba nikon.org.pl - wieczorem jak znajdę to dorzucę linka), na kilku użytkowników z D90 + opisywany tu 35mm, którzy mieli naprawdę poważny problem i nie była to kwestia "czasem najpierwszy punkt", tylko nieostre 2/3 fot + przerobione najróżniejsze konfiguracje z serwisem w Wawie włącznie. Zrozum więc moją dociekliwość
hijax_pl - Czw 26 Lis, 2009
pablonimus, jak kupujesz w sklepie internetowym - masz mozliwosc wymiany w ciagu 10 dni, w przeciwnym razie po prostu idziesz z aparatem, podpinasz i robisz pare testowych pstrykow
Racja
Każdy będzie miał problem z optyką, gdy będzie malkontentem szukającym dziury w całym.
U mnie są problemy na najmniejszej odległości ostrzenia. Gdy krzywo stanę, mam zawsze "FF" ale jest to spowodowane moim podejściem do aparatu, nie jest to wina optyki.
Zresztą, trzeba mieć niskie wymagania
dickw - Czw 26 Lis, 2009
Też używam z D90 i jak do tej pory objawów FF nie zaobserwowałem, ale może jeszcze wszystko przede mną
eech mavierk, nie za wcześnie o malkontentach i wysokich wymaganiach?
ja tu o sprzęcie się jak najwięcej chcę dowiedzieć a Ty mi z artylerii
dickw, jak nie zaobserwowałeś, to już raczej nie zaobserwujesz
link do wspomnianego forum (to nie reklama konkurencji):
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=120041
Wojteo - Pią 27 Lis, 2009
Moja 35, czasami zachowuje się podobnie jak mavierka i też jakoś nie zadręczam się z tego powodu.
Udanych zakupów
|
|