|
forum.optyczne.pl
|
 |
Inne akcesoria fotograficzne - P³ytka statywowa Wimberley do g³owicy WH
1507 - Nie 29 Lis, 2009 Temat postu: P³ytka statywowa Wimberley do g³owicy WH Czy jest firma która podrabia p³ytki wymienionego w temacie producenta, co by pasowa³o do g³owicy WH?
krisv740 - Nie 29 Lis, 2009
a to nie arcaswiss?
je¶li tak , to benro.... - chyba najtaniej...
darek-dorado - Nie 29 Lis, 2009
1507, kupi³e¶ to cudo? G³owicê, oczywi¶cie.
1507 - Pon 30 Lis, 2009
darek-dorado, to cudo mam od wiosny, p³ytke dokupi³em do obiektywu i kosztowa³a mnie 300 z³, musze kupiæ drug± bo bêdzie potrzebna ale nie chcê znów takiej kasy waliæ. To cudo do robienia zdjêæ z tele jest wy¶mienite! Jak dobrze popatrzysz na avatarek ....
dr11 - Pon 30 Lis, 2009
Heh, a ja siê zastanawia³em co Ty w ³apce trzymasz... Wygl±da³o trochê jak g³owica do panoram
1507 - Pon 30 Lis, 2009
sprawdzi³em, benro pasuje idealnie, kolega ma g³owicê benro i p³ytkê do tele, idealnie pasuje, heh ale przep³aci³em
Introverder - Nie 28 Lut, 2010 Temat postu: - Do g³owicy B-3, potrzebujê 2 szybkoz³±czek, pytanie jakich, jedna ma byæ do C50D, a druga do Sigmy 150 Macro.
Robi³em rozeznanie i markowe Wimberley'a czy Markinsa to wydatek stanowczo za du¿y..
Poszuka³em wiêc na www.e-cyfrowe.pl w¶ród szybkoz³±czek Benro, czy kto¶ móg³by mi podaæ, jakie dok³adnie p³ytki i o jakich rozmiarach bym potrzebowa³, wskazuj±c odpowiednie pozycje z oferty.. Bo zastanawiam siê tak¿e czy ka¿dej wielko¶ci szybkoz³±czka bêdzie pasowa³a do Quick Release Clamp na g³owicy?
Porównuj±c wielko¶ci p³ytek Markinsa czy Wimberley'a "po omacku" niemal¿e wytypowa³em takie tylko nie wiem czy dobre (i czy pasuj±ce do g³owicy B-3):
1) do C 50D:
- Benro PU - 5060 o wymiarach 60x50x10,
2) do Sigmy 150 Macro z kolei:
- PU-100, ale nie wiem czy nie za du¿a i czy jest "kompatybilna" z tym obiektywem/Sigmy..
jacapa - Czw 18 Mar, 2010
Zobacz np. u tego sprzedawcy
http://shop.ebay.com/kros...=&_trksid=p4340
albo Benro tu
http://photography.shop.e...d=p3286.c0.m282
|
|