|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wolne tematy - Foty zawodowca...
maziek - Pon 30 Lis, 2009 Temat postu: Foty zawodowca... http://wiadomosci.gazeta....315382.html?i=1
Jak dla mnie tragedia, chyba krótkie szkło i ta aureola... Czego to się nie schrzani, żeby tylko było inaczej...
xneon - Pon 30 Lis, 2009
beznadzieja - ale chyba musiał hierarchicznie ustawić niżej LK od Putina, który wygląda znacznie lepiej (i to o kolor winiety chyba się tylko rozchodzi)
f11whocares - Pon 30 Lis, 2009
To jest jeden z najbardziej znanych fotografow ostatnich lat, nie wiedzilem ze Lech mial zaszczyt mu pozowac. Maziek On uzywa tylko krotkich szkiel. Mowcie co chcecie ale ja chcialbym byc tak tragicznym i tandetnym fotografem.
www.platonphoto.com
xneon - Pon 30 Lis, 2009
trudno natomiast powiedzieć żeby on miał zaszczyt fotografować Lecha. chyba, że w cudzysłowiu
w ogóle po co zdejmował dekielek
maziek - Pon 30 Lis, 2009
f11whocares napisał/a: | To jest jeden z najbardziej znanych fotografow ostatnich la | ... a Doda jest jedną z najbardziej znanych piosenkarek w tym przedziale czasowym . Że został takim okrzyknięty to już nie można mieć własnego zdania?
komor - Pon 30 Lis, 2009
maziek, mi się akurat taki typ oświetlania podoba, więc jeden mały pomniczek gipsowy rozwalam młotkiem natomiast co do użycia krótkiego szkła to fotografowi się nie dziwię, ale podziwiam tych wszystkich sfotografowanych nadętych bufonów, że mu na to pozwolili. Może każdemu z nich przed sesją powtórzono to, co piszą tu powyżej, czyli że to znany fotograf jest i basta, znaczy się tak ma być i nie wolno protestować.
f11whocares - Pon 30 Lis, 2009
maziek napisał/a: | f11whocares napisał/a: | To jest jeden z najbardziej znanych fotografow ostatnich la | ... a Doda jest jedną z najbardziej znanych piosenkarek w tym przedziale czasowym . Że został takim okrzyknięty to już nie można mieć własnego zdania? |
Oczywiscie ze mozna, nawet trzeba, nawet jesli sie nie ma racji.
jaad75 - Wto 01 Gru, 2009
Platon jest świetny - trzeba mieć strasznie czerstwe oko, żeby tego nie zauważyć...
mavierk - Wto 01 Gru, 2009
jaad75 napisał/a: | Platon jest świetny - trzeba mieć strasznie czerstwe oko, żeby tego nie zauważyć... | i czerstwy umysł, żeby tak uważać
Przejrzałem pare zdjęć i przyznaję, że zdjęcia są bardzo ciekawe, widać w nich styl twórcy ale... białe tło, niebieskie tło z białą poświatą, czarne tło, niebieskie tło z poświatą, białe tło... i tak do końca.
Co do zdjęć prezydentów - moim zdaniem są świetne, nawet Lechu wyszedł na nich sympatycznie.
Arek - Wto 01 Gru, 2009
jaad75 napisał/a: | Platon jest świetny - trzeba mieć strasznie czerstwe oko, żeby tego nie zauważyć... |
To ja mam czerstwe oko. Dlaczego nie poszedł dalej i nie robił im porterów ultraszerokim kątem lub rybim okiem? Tak by było bardziej zawodowo, fachowo, oryginalnie i profesjonalnie.
komor - Wto 01 Gru, 2009
Arek, chciał lekko przerysować, tak trochę komiksowo. Przy takim oświetleniu i lekkim przerysowaniu twarze wyszły takie sympatyczne. Nie można przecież na to patrzeć jak na projekt dokumentacyjny.
Arek - Wto 01 Gru, 2009
To nie zmienia tego, że takie ujęcia mi się nie podobają. Ale ja się znam tylko na tabelkach, więc moja opinia nie jest nic warta
maziek - Wto 01 Gru, 2009
Jakiż to styl widać nieczerstwym okiem? . Cóż to za zdjęcie portretowe, w którym łatwiej rozpoznać "styl twórcy" niż osobę portretowanego? . Ja tu widze burzenie na siłę schematów ale nie widze, co miałoby wypełnić pustkę po nich - przerysowane "ryje" i aureolka a'la św. Józef? Jaką to bezcenną informację przenoszą te portrety o osobowościach portretowanych? Gdzież indywidualne podejście - ta seria wygląda jak z kartoteki policyjnej (ekhm... w zasadzie pasuje ).
Komor, tyle tego stoi, że ja juz obrócic sie nie mogę, nie mówiąc o machaniu młotkiem .
O to jest portret...
(Dragan)
maziek, posłuchaj może tego:
http://www.newyorker.com/...o_platon/?xrail
Poza tym, polecam obejrzeć inne zdjęcia autorstwa Platona, a nie tylko te z projektu Portraits of Power...
A Dragan, jak Dragan - mówimy o zupełnie innych warunkach pracy i innym założeniu...
xneon - Wto 01 Gru, 2009
ale Dragan ma własną akcję w PS-ie, a Platon nie!
maziek - Wto 01 Gru, 2009
jaad75 napisał/a: | maziek, posłuchaj może tego: | Posłucham sobie w domciu...
Ale że co, że on powie, że to dobre fotografie sa, bo on ma filozofię ...
Cytat: | Poza tym, polecam obejrzeć inne zdjęcia autorstwa Platona, a nie tylko te z projektu Portraits of Power... | OK, ale ja nie dyskredytuję reszty, tylko to, co widziałem.
maziek napisał/a: | Ale że co, że on powie, że to dobre fotografie sa, bo on ma filozofię ... | Posłuchaj jakie były założenia projektu, gdzie i w jakich warunkach powstawał... A potem przyjrzyj się tym zdjęciom jeszcze raz... Teoretycznie, dzieło zawsze powinno mówić samo za siebie, ale czasem bez znajomości kontekstu nie mamy pełnego obrazu...
AuThoR - Wto 01 Gru, 2009
a mi się podobają takie krzywe mordy już kiedyś ktoś na forum pokazywał swój cały arsenał tego typu - chyba to był BigB z tego co pamiętam
Szninkiel - Wto 01 Gru, 2009
Co do zdjęć to gusta są różne, każdy ma swój
Ale zdjęcia prezydentów są super, rewelacyjne spojrzenie na zgraję telewizyjnych głów, przeważnie posępnych, które kojarzymy z wojnami, przemowami itd itp
Misek - Wto 01 Gru, 2009
Mi też się podoba. Fajnie to wygląda, cekawy pomysł.
xneon - Wto 01 Gru, 2009
może taki był cel - zmiękczyć twarde mordy twardogłowych, ale przerysowano.
f11whocares - Wto 01 Gru, 2009
xneon napisał/a: | może taki był cel - zmiękczyć twarde mordy twardogłowych, ale przerysowano. |
Dokladnie taki krotko mowiac byl cel, a czy przerysowano to juz kazdego osobiste zdanie.
|
|