forum.optyczne.pl

Wolne tematy - A co powiecie...

ophiuchus - Pon 30 Lis, 2009
Temat postu: A co powiecie...
...na to :D
hijax_pl - Pon 30 Lis, 2009

...i wszystkie techniki stabilnego trzymania korpusy idą do kosza ;)

Osobiście mi się taka koncepcja nie podoba :D

krisv740 - Pon 30 Lis, 2009

z jakimś kitem da radę, ale podepnij pod to 70-200 2.8 i zobaczymy , co z tego będzie.... :?: :!:
Szninkiel - Pon 30 Lis, 2009

Wygląda jak budzik :) jak ma dwie łapki to można pewnie podpiąć dwa statywy - hahahaha :idea:
ophiuchus - Pon 30 Lis, 2009

:D cza monopod
MasterB - Wto 01 Gru, 2009

Nic nie rozumiecie - to jest lustrzanka do wygodnego robienia zdjęć na naszą-klasę!
Zwykła lustrzanka do tego celu niezbyt się nadaje, bo trudno ją się trzyma. Tutaj wystarczy chwycić mocno oba uchwyty, zrobić słodki dziubek i PSTRYK!

hijax_pl - Wto 01 Gru, 2009

No przecież jest już emo-szajsung ;)
dr11 - Wto 01 Gru, 2009

Albo lustro :D
Fish - Wto 01 Gru, 2009

No cóż, pewnie zbiją na tej koncepcji fortunę. Przecież każdy będzie chciał mieć ten kosmicznie wyglądający aparat :wink:
Szninkiel - Wto 01 Gru, 2009

Może to lustro będzie miało tryb rozpoznawania robienia zdjęcia w lustrze ;-) i autowyłączenie lampy błyskowej i ostrość do zdjęć na NK. :-P

Ciekawi mnie jedno przy tym aparacie, bo mając "typową lustrzankę" czasami robi się "w akcji" zdjęcie jedną ręką, rzadko ale zdarza się ;-) a jak tu trzymać jedną ręką? :roll:

Fish - Wto 01 Gru, 2009

Szninkiel,
Cytat:
Jeśli to nam nie pasuje, to uchwyty zawsze możemy złączyć w jeden, a wtedy nasza lustrzanka będzie wyglądać niczym kieszonkowa kamera Vado HD.

Wszystko zostało już przemyślane przez konstruktorów :mrgreen:

zug - Wto 01 Gru, 2009

Fish napisał/a:
Wszystko zostało już przemyślane przez konstruktorów

chyba nie wszystko i nie do końca :wink:

edmun - Wto 01 Gru, 2009

u mnie zdjęcie się nie wyświetla. mogę tylko domniemywać z opisu
Monastor - Wto 01 Gru, 2009

Trzymałoby się to fatalnie, choć na pewno lepiej niż alfetki 230 do 380 :)
palindrom - Wto 01 Gru, 2009

Interesujące.
Gdyby weszło do sklepów, to byłby klapa :P

ophiuchus - Wto 01 Gru, 2009

edmun, dla Ciebie... :D

edmun - Sro 02 Gru, 2009

dzisiaj już mi się wyświetla.
ophiuchus nie chcę nic mówić ale Twoim dodaniem nie pomogłeś... jeśli nie otwiera mi się bo nie mam połączenia na onecie z serwerem ich zdjęć, to wklejanie jego adresu tutaj też by nic nie pomogło. gdybyś zrzucił zdjęcie, wrzucił na inny serwer i dokleił adres - wtedy miałoby to sens

ale dzięki za chęci. pozdrawiam

dżony - Sro 02 Gru, 2009

mi to wygląda jak suszarka, i jak to badziewie powinno się trzymać? ktoś chce przekręcic pierścien zoomowania to musi oprzeć go na kolanie i kręcić na wyczucie. xD
a moze ktos nie korzysta z af? co wtedy? pewnie ma ustnik i zagryza się go wtedy aparat ładnie leży pomiedzy obiema szczękami i przykłada się tam swoje środkowe oko, a trzecią ręką obraca pierścieniem :P

AuThoR - Sro 02 Gru, 2009

kurde...mogli zrobić trzy nogi....to można było by se uściąść :(
kapa...chyba wycofam zamówienie :(

Erais - Pon 07 Gru, 2009

:mrgreen: Wygląda to to, jak bumerang- ciekawe, czy powraca po rzuceniu; można by wtedy go również wykorzystać do celów obronnych :mrgreen: