|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lornetki - Nikon Sporter I 8x36 DCF
Adamol32 - Wto 24 Kwi, 2007 Temat postu: Nikon Sporter I 8x36 DCF Witam
Zastanawiam sie wlasnie co to za lornetka czy warto ja kupic?Wiem ,ze nie jest juz produkowana z tego co sie orientuje to taki odpowiednik chyba Nikon Action VII .Jest duzo tansza od serii Monarch czy to dobra optyka?prosilbym o odpowiedz nie byla ona testowana u Was a same dane techniczne to za malo .
Adam
Arek - Wto 24 Kwi, 2007
Sporter I przestał być produkowany, bo zastąpił go Monarch. Jakość optyczna nie zmieniła się znacząco, za to Monarchy są lżejsze i mniejsze. Oryginalnie Sportery kosztowały na poziomie 900 zł, teraz jednak Nikon wyprzedaje zapasy magazynowe i lornetka jest do kupienia w dobrej cenie na poziomie 500-600 zł.
Ich jakość optyczna jest wyższa niż Action VII. Jest ona na tyle fajna, że kupiłem Sportera 8x36 żonie na ptasie wycieczki. Jedyne co drażni to widoczna aberracja chromatyczna.
Arek
Adamol32 - Sro 25 Kwi, 2007
Dziekuje Arku za odpowiedz .
Adamol32 - Pon 07 Maj, 2007
Witam
No to kupilem tego Sportera Jak dla mnie to wszystko w niej jest ok pole widzenia dosyc duze ,ostrosc i odwzorowanie bieli lepsze od lornetki np Revue 8x30 i to zdecydowanie .Dalem za nią 400zl plus wysylka ,pelna dokumentacja .
Adam
Arek - Pon 07 Maj, 2007
No to super, będziesz zadowolony. Na dzień to stosunkowo dobry instrument.
Arek
dariusz_119 - Wto 08 Maj, 2007
Witam!
A gdzie za taką cenę kupiłeś tego sportera?? Chyba tanio , coś mi sie wydaje?
Pozdrawiam!
darek
Adamol32 - Sro 09 Maj, 2007
Witam
Kupilem go na Allegro z pelną dokumentacją ,cene zbilem troche bo byla wyzsza .Lornetka jest w 100% orginalna jestem zadowolony z niej
Adam
|
|