forum.optyczne.pl

Warsztat foto, literatura, teoria, art - Problem z ostrością w A350

cezar1963 - Nie 13 Gru, 2009
Temat postu: Problem z ostrością w A350
Witam, mam A 350 z obiektywem 18 x 70 i flesz HVL-F42. Podczas fotografowania imprez ślubnych mam problemy z ostrością. Silnik chodzi a zdjęcia wychodzą nie ostre. Na 100 zdj. 30 zdj. jest ok. Może w meniu zle ustawiam coś .
Misek - Nie 13 Gru, 2009

cezar1963 napisał/a:
Witam, mam A 350 z obiektywem 18 x 70 i flesz HVL-F42. Podczas fotografowania imprez ślubnych mam problemy z ostrością. Silnik chodzi a zdjęcia wychodzą nie ostre. Na 100 zdj. 30 zdj. jest ok. Może w meniu zle ustawiam coś .

1. Twój obiektyw może mieć BF/FF na niektórych ogniskowych. Zobacz czy te niby nieostre fotki nie mają ostrości na jakimś innym obiekcie za/przed tym co miało być ostre.
2. 18-70 nie jakiś super hiper szkłem wiec może robisz szybkie ujęcia i nie jest w stanie ustawić tak szybko ostrości/ustawia ją błędnie.

Myślę że z ustawieniami nie ma to nic wspólnego, albo sprzęt jest trefny, albo ty coś źle robisz.

cezar1963 - Wto 12 Sty, 2010

Witam, pojechałem z aparatem i obiektywami do serwisu Sony w Warszawie na ulicę Żytnią i po rozmowie z mechanikiem ustawiono lustro od ręki na poczekaniu. Okazało się że lustro jest na "-" Kalibracje obiektywów są dobre. To jest serwis :idea: