forum.optyczne.pl

Obiektywy fotograficzne - Canon 24-70mm f2.8 koniec produkcji??!!!

lsuliga - Pon 14 Gru, 2009
Temat postu: Canon 24-70mm f2.8 koniec produkcji??!!!
Rozmawiałem z Facetem w sklepie fotograficznym bo chciałem sobie kupić Canona 24-70 i powiedziałem mu że po nowym roku powinny potanieć bo Canon planuje wprowadzić następcę. On odparł że Canon z dniem 1 stycznia zaprzestaje produkcji Canona 24-70 więc raczej podrożeją. Słyszał ktoś coś na ten temat. \możliwe żeby wycofali obiektyw z produkcji przed wprowadzeniem nowego? Czy może mi koleś zalewał żeby kupić od niego ten obiektyw?
MC - Pon 14 Gru, 2009

Wedlug mnie - nie jest to mozliwe.
komor - Pon 14 Gru, 2009

Ale jest możliwe, że szykują już do produkcji nowy, więc przestali/przestaną produkować stary. Potanieć to mogą na tzw. Zachodzie egzemplarze znajdujące się już w kanale sprzedaży, bo sklepy będą chciały się pozbyć starszego modelu. W Polsce pewnie tradycyjnie stary szybko zniknie z oferty a pojawi się nowy, pewnie droższy. :) Ci, co mają jakieś zapasy starego (któryś sklep ma teraz jakiekolwiek zapasy?) mogą próbować sprzedać go drożej tym, którzy będą się bali nowej wersji. :)
Sunders - Pon 14 Gru, 2009

Podobno w styczniu canon ma pokazać wersję stabilizowaą tego obiektywu :???:
palindrom - Pon 14 Gru, 2009

Możliwe też że Canon pokaże swoim użytkownikom co innego :mrgreen:
kozidron - Wto 15 Gru, 2009

komor napisał/a:
W Polsce pewnie tradycyjnie stary szybko zniknie z oferty a pojawi się nowy, pewnie droższy. :) Ci, co mają jakieś zapasy starego (któryś sklep ma teraz jakiekolwiek zapasy?) mogą próbować sprzedać go drożej tym, którzy będą się bali nowej wersji. :)

i to jest istota mentalności sprzedaży w naszym kraju, co by się nie stało stara wersja będzie trzymać cenę. Nawet jak jego cena spadnie za Odrą to u nas będzie się trzymać albo paranoja jeszcze podskoczy -Polska mistrzem Polski tu wszystko może się zdarzyć.
lsuliga, domyślać się można, że szanowny sprzedawca najzwyczajniej chciał zdjąć obiektyw z półki najlepiej wprost do twojej torby oczywiście za odpowiednią cenę.

lsuliga - Wto 15 Gru, 2009

Tak też właśnie przypuszczam. Nic chyba się wstrzymam. I poczekam na nową wersje to może starą wychaczę gdzieś na zachodzie taniej.
as... - Nie 20 Gru, 2009

poczekaj na nową, konkurencja ma bardzo dobre 24-70 (nikkon czy sigma) canon niestety na obecne czasy został z tyłu..

Mam nadzieję że nowy 24-70L to będzie killer

lancer - Pią 08 Sty, 2010

też mi się wydaje że Canon dołoży do pieca... Zna ktoś konkretny termin premiery?