forum.optyczne.pl

Serwis sprzętu i usterki - alfa 350 + sigma

saper123 - Nie 20 Gru, 2009
Temat postu: alfa 350 + sigma
Mam problem:
posiadam alfę 350 i zakupiłem obiektyw sigma DG 28-300 no i jest problem - czy są jakieś adaptery lub coś innego by połączyć te dwie rzeczy razem?
Sigma ta prawdopodobnie przystosowana jest do canona a nie do sony.

SlawGaw - Nie 20 Gru, 2009

No cóż ..... Canon to nie Sony.
edmun - Nie 20 Gru, 2009

saper123, sprawdź jakie masz mocowanie i dopiero wtedy płaczaj że zrobiłeś tak dziwny zakup (puszka + szkło pod inne mocowanie ? :neutral: )
adapterów żeby to "jakoś" podłączyć nie ma.

kozidron - Nie 20 Gru, 2009

saper123, może to zabrzmi okrutnie ale lepiej się stało, że nie możesz założyć tego "cuda" na body, bo byłoby tylko większe rozczarowanie. Najprościej pchnij to na allegro jako nieużywany - w sumie będzie to prawda. Zadaj pytanie w zakładce pomagamy w wyborze obiektywu - opisz swój budżet i potrzeby, takie mega zoomy nie grzeszą jakością, pomyśl lepiej o czymś z mniejszym zakresem.....

SlawGaw napisał/a:
No cóż ..... Canon to nie Sony.

problem w tym że mam już jedną sigmę i działa super - myślałem że i ta będzie ok (sprzedający napisał "fit to sony") a tu inne mocowanie. :evil:

MC - Nie 20 Gru, 2009

Jezeli sprzedawca wprowadzil Cie w blad to odeslij mu obiektyw. I najlepiej kup inny.
SlawGaw - Nie 20 Gru, 2009

saper123, posłuchaj MC i zrób to jak najszybciej, może to zwykła pomyłka przy wysyłce. Kupowałeś w sklepie internetowym?

to było na e-bayu - 70 funtów z tą sigmę.
Napisałem do gościa ale jakoś nie kwapi się odpisać.

4motion - Nie 20 Gru, 2009

To pisz do ebaya. POwinni Ci pomóc. Jeżeli napisał w aukcji tak że musiał obiektyw pasować do twojego aparatu to spokojnie możesz powalczyć o swoją kasę.
zug - Pon 21 Gru, 2009

saper123 napisał/a:
to było na e-bayu - 70 funtów z tą sigmę.

w jaki sposób płaciłeś przez PayPal ?

komor - Pon 21 Gru, 2009

saper123 napisał/a:
problem w tym że mam już jedną sigmę i działa super - myślałem że i ta będzie ok

Człowieku, ale oprócz firmy jest jeszcze model i rocznik. To, że nowy Ford Mondeo 2008 ma opinię niezawodnego samochodu nie oznacza jeszcze, że Fiesta model 1995 (nawet nowa, nieużywana) nie ma opinii tandetnego gruchota, który psuje się zaraz po wyjechaniu od dealera.
To taka przenośnia jest, przepraszam wszystkich szczęśliwych posiadaczy Fiesty a.d. 1995 i wszystkich niezadowolonych posiadaczy Mondeo a.d. 2008. :)

4motion - Pon 21 Gru, 2009

Istnieje jeszcze ta aukcja? Możesz wstawić link do niej?
saper123 - Pon 21 Gru, 2009

komor napisał/a:
saper123 napisał/a:
problem w tym że mam już jedną sigmę i działa super - myślałem że i ta będzie ok

Człowieku, ale oprócz firmy jest jeszcze model i rocznik. To, że nowy Ford Mondeo 2008 ma opinię niezawodnego samochodu nie oznacza jeszcze, że Fiesta model 1995 (nawet nowa, nieużywana) nie ma opinii tandetnego gruchota, który psuje się zaraz po wyjechaniu od dealera.
To taka przenośnia jest, przepraszam wszystkich szczęśliwych posiadaczy Fiesty a.d. 1995 i wszystkich niezadowolonych posiadaczy Mondeo a.d. 2008. :)

ale zabłysnąłeś - gość napisał "fit to sony " więc chyba wszystko jasne że można zamontować w sony
- co do modelu i rocznika - model tej sigmy działa z sony a rocznik nie był podany.

Monastor - Pon 21 Gru, 2009

saper123 napisał/a:
ale zabłysnąłeś - gość napisał "fit to sony " więc chyba wszystko jasne że można zamontować w sony

Pokaż mi jeszcze gdzie w cytowanym przez Ciebie poście komor pije do tego, że obiektyw ma inne mocowanie?
Chodziło mu o to, że ten obiektyw jest po prostu marny, niezależnie od mocowania i nie żal się z nim rozstawać. To, że jedna sigma jest dobra, nie znaczy że druga też będzie.

saper123 - Pon 21 Gru, 2009

Prosiłem o pomoc a nie zbędne komentarze "motoryzacyjne".

Wszystkim dziękuję i proponuję zamknąć temat.

sigma sprzedana posiadaczowi canona.