forum.optyczne.pl

Serwis sprzętu i usterki - Samsung WB550

mpk86 - Wto 22 Gru, 2009
Temat postu: Samsung WB550
Witam
i proszę o pomoc,
problem z filmikami polega na tym, że gdy odtwarzam je na komputerze za pomocą różnych odtwarzaczy (Quick Time Player, bestplayer, media player) przycina się obraz albo dźwięk wyprzedza obraz i to znacznie, bądź też urywa fragmenty filmu, słychać jakieś trzaski, burczenie. Generalnie nie da się oglądać. Samsung na płytce daje quick time player'a, który powinien sobie radzić z kodekiem (?) w aparacie, to jest h.264 part10/AVC. Niestety nie daje rady. próbowałem instalowania różnych paczek kodeków, ostatnio Combined-Community-Codec-Pack-2009-09-09, ale efekt wszędzie taki sam. W aparacie filmiki odtwarzane są w porządku. Co mam zainstalować, żeby wszystko grało jak trzeba? Jednym z powodów kupna tego aparatu (jak dla mnie genialnego dla przeciętnego użytkownika) były filmiki HD, potrzebne do rejestrowania fragmentów koncertów, itp. Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam,
Marcin

edmun - Wto 22 Gru, 2009

jest fajny odtwarzacz do filmów HD i AVCHD
ale za nic nie mogę sobie nazwy przypomnieć (przy testach Panasoniców i filmów z nich właśnie korzystaliśmy z tego odtwarzacza :/ )

jak tylko mi się przypomni - to Ci napiszę. powinien pomóc

p.s. jeśli nawet ten program co szukam nie da rady, znaczy że masz po prostu słabiutki komp, syf na kompie, Twój directx został w tyle, karta graficzna nie wie co robić * (niepotrzebne skreślić) - Na razie skupiam się jak nazywał się ten program

[ Dodano: Wto 22 Gru, 2009 21:07 ]
jest... znalazłem

http://mirillis.com/splash.html

SPLASH :)