forum.optyczne.pl

Cyfrowe kompakty - Porada LX3

szakalaka - Wto 22 Gru, 2009
Temat postu: Porada LX3
Witam

Bardzo bym prosił o poradę :) .

Mianowicie kupiłem żonie pod choinkę Panasa LX3 i troszkę mnie zmartwiła taka sprawa :( . Na wyświetlaczu patrząc w pokoju z zaświeconym żyrandolem od żarówek w pionowo w dół biegną takie świetlne ślady składające się z króciutkich kresek :( na zdjęciu jest wszystko OK.
Proszę o poradę co zrobić czy wymienić w sklepie na nowy (pewnie sprzedawca będzie się bronił) czy tak powinno być , kombinacja z balansem bieli nic nie dała.

Pozdrawiam

wielbicielxx - Wto 22 Gru, 2009

Wszystko jest wporzadku- zawsze sa takie kreski na podlgadzie na LCD w kamerach taz tak bywa. Na zdjeciach ich nie ma ale na zapise wideo beda- wszystko dziala jak trzeba nie panikuj.
szakalaka - Wto 22 Gru, 2009

Wielkie dzięki już się przejmowałem , myślałem że aparat jest z felernej serii coś kiedyś wyczytałem o takiej serii LX3 że serwis bez problemu zwracał kasę.

Pozdrawiam i miłego dnia życzę.

Ps. Tylko to nie są tak jakby promienie (jak na Świętym obrazku) tylko pionowe kreski składające się z krutkich poziomych pasków ?
Sprawdzałem na G1 i nic takiego nie ma ?

Dominika - Sro 23 Gru, 2009

Tak pionowe kraski najczesciej biale albo niebieski praz caly ekran w pionie - wszystko OK. zalezy to ok LCD lub obiektywu czy bywaja czesciej czy zadziej. wszystko ok.
Bojomir - Sro 23 Gru, 2009

Dlux4 też to ma