|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - co za 5 tys?
bobas2006 - Sro 02 Maj, 2007 Temat postu: co za 5 tys? czytajac rozne wypowiedzi tu i gdzie indziej..wnioskuje z waszych wypowiedzi... ze lepiej kupic np nikona d80 z dobrym szkłem... niz canona 30d z jakims srednim.....
wiec co za 5 tys? jesli fotografia jest raczej spokojna.. i wewnatrz budynku?
Raideur - Pon 12 Kwi, 2010
Moze D90 PLUS w miare dobry kit 18-105mm ?
lupo57 - Pon 12 Kwi, 2010 Temat postu: Re: co za 5 tys?
bobas2006 napisał/a: | czytajac rozne wypowiedzi tu i gdzie indziej..wnioskuje z waszych wypowiedzi... ze lepiej kupic np nikona d80 z dobrym szkłem... niz canona 30d z jakims srednim.....
wiec co za 5 tys? jesli fotografia jest raczej spokojna.. i wewnatrz budynku? |
mając taki budżet nie pakowałbym się w przestarzałe już modele puszek, jak już poleciłby Tobie coś pokroju 50D lub D90
kozidron - Pon 12 Kwi, 2010
bobas2006, a może coś bliżej, zaczynasz dopiero, masz jakieś szkła godne uwagi, preferencje co do jasności obiektywów(używasz statywu w tych "pomieszczeniach", lampy czy może może pstrykasz z ręki i podbijasz iso)....jakiego rodzaju są to kadry, bo może w tym przypadku wybór należy zacząć od szkła ......a potem od body....
seba65310 - Pon 12 Kwi, 2010
Cytat: | jesli fotografia jest raczej spokojna.. i wewnatrz budynku? |
Jaka to jest fotografia spokojna ?? Rodzinna ??
Masz ambicje ,aby rozwijać się w stronę fotografii ?? czy tylko zamierzasz kupić jeden sprzęt na wiele lat bez modernizacji (kupna szkiełek)
Cytat: | mając taki budżet nie pakowałbym się w przestarzałe już modele puszek, jak już poleciłby Tobie coś pokroju 50D lub D90 |
Jak najbardziej te dwa modele .
Osobiście skłaniałbym się ku Canon 50D Bo w D90 nie podoba mi się :
plastikowe poszycie obudowy, bez uszczelnień, brak czasu 1/8000 s,brak czułości 100 ISO .
A w 50D główną wadą jest brak możliwości bezprzewodowego sterowania lampami błyskowymi.
Do tego :
-stałka 50mm f1,8 , 85 wewnątrz budynku będzie za dużo ,
-tamron 17-50 f2,8
Opcja CANONA jest droższa .
Opcja NIKON:
-Nikon d90 + 18-105mm VR
-stałka Nikkor 50mm f1,8D
+...
bacruk - Pon 12 Kwi, 2010
kompakta i 100 skrzynek piwa. Zdjęcia przez długi czas będą wyglądały super a i robiło się je będzie dobrze
kozidron - Pon 12 Kwi, 2010
bacruk napisał/a: | kompakta i 100 skrzynek piwa. Zdjęcia przez długi czas będą wyglądały super a i robiło się je będzie dobrze |
jak tak........., to kompakta i kurs spadochronowy
Raideur - Pon 12 Kwi, 2010
Po co kurs spadochronowy ,skoro zdjecia beda w budynku a nie na nim
komor - Pon 12 Kwi, 2010
Raideur, czy mógłbyś przestać wreszcie odpowiadać na pytania zadane kilka lat temu? Popatrz na datę kiedy bobas2006 zadał pytanie.
Stachemu - Pon 12 Kwi, 2010
Raideur napisał/a: | Moze D90 PLUS w miare dobry kit 18-105mm ? |
Hi, hi
....wreszcie się doczekał odpowiedzi..... po prawie 3-ech latach
lupo57 - Pon 12 Kwi, 2010
a ja też nie spojrzałem na datę
Sunders - Pon 12 Kwi, 2010
komor napisał/a: | Raideur, czy mógłbyś przestać wreszcie odpowiadać na pytania zadane kilka lat temu? Popatrz na datę kiedy bobas2006 zadał pytanie. |
Skoro wątek przez prawie 3 lata nie został zamknięty, to Raideur mógł pomyśleć, że bobas2006 czeka nadal na pomoc i sprawa jest aktualna
No i wkręcił jeszcze 4 osoby
zug - Pon 12 Kwi, 2010
zapewne drugim hobby po fotografii jest archeologia
|
|