forum.optyczne.pl

Cyfrowe kompakty - Canon A710IS czy Panasonic DMC-LZ7 ?

Kramer - Pon 07 Maj, 2007
Temat postu: Canon A710IS czy Panasonic DMC-LZ7 ?
Witam. Zdecydowałem się na zakup cyfrówki w cenie do 1000 zł, którą potrzebuję do zdjęć rodzinnych , krajobrazów i makro . Jestem raczej amatorem, jednak nie chcę się ograniczać tylko i wyłącznie do funkcji auto. W aparacie zależałoby mi na kompaktowych rozmiarach, 6-krotnym zoom-ie oraz stabilizacji obrazu. Po wielodniowych poszukiwaniach w necie zdecydowałem się na Canona a710IS w cenie ok. 960 zł lub na Panasonica dmc-lz7 w cenie ok. 810 zł. Do z 710 IS przekonały mnie pozytywne opinie internautów jak również test zamieszczony w optyczne. pl. Na temat Panasonica niewiele sie można dowiedzieć, bo jest to w miarę nowy model, ale też jest on zgodny z moimi oczekiwaniami.
Bardzo proszę o informację o tym, czy warto o powinienem zapłacić te 150 zł więcej i zakupić Canona, czy też tańszego Panasonica . Czy w o odniesieniu do moich potrzeb nie jest to konieczne. Nadmieniam że inne aparaty w podobnej cenie nie interesują mnie także Fuji. Z góry dziękuję za pomoc w podjęciu decyzji. Pozdrawiam