|
forum.optyczne.pl
|
 |
Serwis sprzętu i usterki - Tamron SP AF 90 mm f/2.8 Di Macro - nie działa mi autofokus
mcgregor - Czw 07 Sty, 2010 Temat postu: Tamron SP AF 90 mm f/2.8 Di Macro - nie działa mi autofokus Witam! Jest to mój pierwszy post na optyczne.pl i pierwszy z problemem.
Mam wyżej wymieniony obiektyw tamrona i kłopot. Od jakiegoś czasu po przełączeniu na AF obiektyw nie reaguje, czasami włączy się AF (po kilkukrotnym przełączeniu z M na AF) a czasami nie. Nie wiem jaka przyczyna i jak sobie z nia poradzić. Jestem z Bochni (miasteczko koło Krakowa) i nie wiem czy jest jakiś serwis czy tzw. złota rączka która by naprawiła ten obiektyw.
Jak mam go wypiętego z body to poruszając słyszę jakby coś w nim latało.....
Proszę o radę i pomoc !!!
Z góry dziękuję!!
offca11 - Pią 08 Sty, 2010
Ja nie mam pomyslu co to moze byc. Moze poprostu cos sie odgielo i nie laczy jak dajesz na AF, ale to tylko moje przypuszczenia. W Krakowie na ul. Czapskich 1 w poblizu rynku jest serwis (z tradycjami). Roznie o nim mowia, jedni dobrze, inni źle. Ja nie miałem okazji na szczescie sprawdzic osobiscie, ale moi znajomi byli zadowoleni. Mozesz do nich zadzwonic: 012 429-10-28 Napisz jak sie potoczyly przygody z tym obiektywem. Powodzenia
lupo57 - Pią 08 Sty, 2010
prawdopodobnie styki, jeśli czasem się włącza AF. Zatem dobra rada serwis
pozdr
Wojteo - Pią 08 Sty, 2010
Albo przełącznik M/AF.
Albo 100 innych powodów
|
|