|
forum.optyczne.pl
|
 |
Cyfrowe lustrzanki - Kiedy nastepcy 5d i 30d
porto - Wto 08 Maj, 2007 Temat postu: Kiedy nastepcy 5d i 30d Jak myslicie kiedy Canon wypusci nastepcow 5d i 30d?Czy warto skorzystac z obecnej promocji i uzyskac czesciowy zwrot kosztow od Canona?Czy moze lepiej poczekac te pare miesiecy na nastepcow?Mam zamiar nabyc 5d ale moze jednak poczekam.Mysle ze nie ma sie co napalac tak na ta promocje.Ja jednak wyznaje teorie spiskowe.Mysle ze Canon ma swoja polityke w tej calej promocji i byc moze wcale nie jest ona tak oplacalna jak by sie moglo wydawac...Po wyjsciu nowych modeli Canon i tak prawdopodobnie spusci z ceny obecnych wiec pewnie nic nie strace nie korzystajac teraz z promocji.No i moze nastepcy beda warci czekania...Czekam na opinie forumowiczow.Jak wy zapatrujecie sie na ta promocje i wyjscie nowych modeli
tomi - Wto 08 Maj, 2007
Ja bym poczekał na następce następnego modelu
Jak chcesz i masz kase a 5 to nie ma co się zastanawiać takie jest moje zdanie
Arek - Wto 08 Maj, 2007
Jeśli już coś Canon wypuści, to pewnie w okolicach 20 sierpnia. Po koniec września będzie w sklepach. Ale czy to będzie następca 5D czy 30D czy obu to nie wiem. 5D nie ma konkurencji więc Canonowi się nie spieszy, więc następcy może doczekać się 30D bo minie przepisowe półtora roku od jego premiery.
Arek
RAF - Wto 08 Maj, 2007
Arek: A jakieś plotki o D200s lub następcy D200 (D300 ?!?) słyszałeś? Aż dziw, że Nikon nie zrobił jeszcze upgradu (a półtora roku w tym przypadku też już minęło)
Arek - Sro 09 Maj, 2007
Coś tam słyszałem ale nic pewnego. Sam wiesz jaki był wyskok z tym prawie FF D2, więc plotki nawet z wiarygodnego źródła się nie zawsze sprawdzają. Z drugiej strony przerwa pomiędzy D100 a D200 była jeszcze dłuższa. Może taka polityka Nikona, bo przecież D200 to teraz sprzęt o świetnym stosunku jakości do ceny.
Arek
|
|