forum.optyczne.pl

Inne akcesoria fotograficzne - Grip nikon D60 orginalna bateria + zamiennik

djzziom - Sob 09 Sty, 2010
Temat postu: Grip nikon D60 orginalna bateria + zamiennik
Witam

Mam pytanie dotyczące Gripu do nikona D60 czy jak kupie zamiennik baterii En-EL9
to czy będzie wszystko kompatybilne z oryginalnym En-EL9 ??? Czy nie wystąpią jakieś problemy gdy jeden akumulator (orginalny) sie rozładuje???

lupo57 - Sob 09 Sty, 2010

będzie bez problemu
komor - Pon 11 Sty, 2010

lupo57, miałeś do czynienia z taką kombinacją? Bo fakt, że w Canonie 400D działa jeszcze nie oznacza, że nie będzie problemów w innym modelu. Czytałem różne informacje o współpracy gripów z bateriami, a także o problemach, które miewają zamienniki gripów z prawidłową obsługą baterii.

Zresztą miałem 400D z oryginalnym gripem BG-E3 i kiedy wsadzałem do niego dwa aku, jeden oryginalny Canon, a drugi jakiś zamiennik, to owszem działało, ale wskazania poziomu baterii były mocno przekłamane.

B o g d a n - Pon 11 Sty, 2010

komor napisał/a:
lupo57, miałeś do czynienia z taką kombinacją? Bo fakt, że w Canonie 400D działa jeszcze nie oznacza, że nie będzie problemów w innym modelu.

Również tak uważam.
djzziom, jeżeli nawet ktoś, kto ma D90 napisze, że wszystko jest OK, to nie oznacza, że w Twoim wypadku nie stracisz pieniędzy.
Pozostaje Ci tylko czekać aż ktoś się wypowie, kto przerabiał identyczny przypadek, jak Twój i wyraźnie to napisze. :wink:

lupo57 - Pon 11 Sty, 2010

Witam, przepraszam za moje niedoprecyzowanie.
Ja rzeczywiście używam w moim oryginalnym gripie nieoryginalnych baterii i wszystko działa bez najmniejszego problemu, zarówno jak mam 2 nieoryginalne aku, jaki i jeden oryginał a drugi nie.
Tak jak napisał komor lekko przekłamuje wskaźnik baterii (jak mam jedna kreskę baterii to padają aku bez ostrzeżeń )
poza tym wszystko działa należycie

pozdr