|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wolne tematy - Dlaczego taki Nick ?????
zwirek210 - Wto 19 Sty, 2010 Temat postu: Dlaczego taki Nick ????? W celu lepszego poznania wszystkich i lepszego kojarzenia uczestników forum proponuje aby każdy wytłumaczył istote powstania swojego nicka. Moze byc temat ciekawy i zabawny . No chyba ze moderator uzna temat za nie na miejscu to niech go zamknie i usunie raz na zawsze
Tutejszyn - Wto 19 Sty, 2010
Ja zwracam uwagę na niki i awatary. Staram się z tego odczytać coś o czlowieku. W niku jest coś osobistego, co często ma tez swoją tajemnicę, a nik jest do niej kluczem. W moim niku jest mało istotna tajemnica. Coś w stylu: "Kluska mówiła najwięcej, a Kefir najmądrzej.." Był tam jeszcze Tutejszy, który akurat jest najmniej do mnie podobny
Usjwo - Wto 19 Sty, 2010
zwirek210 Dla zachety powinienes zaczac od Siebie
U mnie nie ma zadnej tajemnicy, trzy lietry to TLS z mojego imienia i nazwiska. Dwie pierwsze litery to nawet juz nie pamietam genezy. Nick powstal duzo wczesniej niz rejestracja na optycznych i tak juz zostalo.
skasowany - Wto 19 Sty, 2010
zwirek210, uważam, że wyjaśnienie dlaczego taki a nie inny awatar byłoby ciekawsze Tutejszyn słusznie zwrócił na to uwagę
'Ruslan' - jak u Usjwo, 'powstał' na długo przed 'odkryciem' Optycznych. Po prostu stara ksywa znad granicy...
Mamy tu psychologa? Zaraz nam na podstawie nicków i awatarów zrobi portret psychologiczny...
No i kiedyś w spampudle już był ten temat poruszany i sporo nicków było wtedy 'rozpracowanych'...
Jesienny - Wto 19 Sty, 2010
Tak, to ja chętnie się dowiem czy dostąpiłem zaszczytu rozpracowania na spambox-a ostatnio brak czasu.
zwirek210 - Wto 19 Sty, 2010
Masz rację Usjwo zaczne od siebie
Mając 9 lat miałem mała wywrotkę na rowerze i przeleciałem kilka dobrych metrów po żwirze (dodam ze miałem tylko spodenki bo było lato) Więc żwir powbijał mi sie pod skóre a zwłaszcza została mi taka czarna kreska na nosie, i nie jednokrotnie ludzi mi mówią że się popisałem długopisem a to tylko żwir który pozostal zemną na zawsze. I stąd na studiach kumple nazwali mnie Zwirek i tak juz zostało
skasowany - Wto 19 Sty, 2010
Jesienny napisał/a: | Tak, to ja chętnie się dowiem czy dostąpiłem zaszczytu rozpracowania na spambox-a ostatnio brak czasu. |
Jesienny, przykro mi, 'rozpracowywaliśmy' niki tylko tych osób, które brały udział w tamtej 'pudłowej dyskusji'
edmun - Wto 19 Sty, 2010
bo używam takiego od 12 lat i nie kojarzy się w żaden sposób z moimi prawdziwymi danymi (czyli nie np. jacek1982 czy niski_warszawa)
MasterB - Wto 19 Sty, 2010
Genezy mojego nicka nie przystoi przytaczać w tak szacownym towarzystwie
Jesienny - Wto 19 Sty, 2010
Ech... szkoda
BTW jeśli by się ktoś pytał to mój nick ma z 15 lat i wiąże się z działalnością na IRC-u. Taki bo:
a) był charakterystyczny
b) był niezajęty
c) przyjemny dla oka
d) przyjemny w zdrabnianiu
e) miałem kiedyś stronę www z ciekawostkami o jesieni.
tyle
Co do avatara to:
a) miałem pożyczony habit
b) miałem aparat
c) miałem dużo czasu
mnich - Wto 19 Sty, 2010
Myślę że zabawniej było by napisać o kimś niż o sobie...
ale... skoro tak:
mnich, bo:
a) grałem mnicha w teatrze szkolnym, w czasach szkoły średniej.
b) mam anielską cierpliwość.
c) charakteryzuje mnie wszechspokój
d) lubię nieszpory ( ciastka takie )
e) lubię słuchać innych
f) bo tak
avaterek?
no cóż...
to efekt zabawy kamerką internetową i własnymi minami/gestykulacją
Aaa, avatar to jedno ze zdjęć jakie wykonałem w muzeum techniki w Berlinie (uwielbiam Berlin ze względu na muzea ). Konkretnie zdjęcie monitora przestawiającego obraz ze skierowanej w moją stronę kamerki termowizyjnej.
cybertoman - Wto 19 Sty, 2010
Stanislaw Lem, "Elektrybalt Trurla". Podaczas testow Elektrybalta, maszyny do produkcji poezji, Klapaucjusz postawil jej zadanie w stylu:
"Ma byc o milosci, problemach rasowych, zdradzie, kazirodztwie, wyzszych sferach, muzyce i kazdy wyraz musi zaczynac sie na litere C.
I wyplula maszyna:
Cyprian cybertoman, cynik, ceniąc czule
Czarnej córy cesarskiej cud ciemnego ciała,
Ciągle cytrą czarował. Czerwieniała cała,
Cicha, co dzień czekała, cierpiała, czuwała…
… Cyprian ciotkę całuje, cisnąwszy czarnulę!!
I spodobala mi sie ta kreacja.
SlawGaw - Wto 19 Sty, 2010
Nik - składanka z literek z imienia i nazwiska, używam nie tylko tu, powstało wcześniej
Średnio w roku robię dwa trzy zdjęcia, o których już przed ich zrobieniem, jeszcze przed naciśnięciem spustu, wiem że dadzą mi satysfakcję, a po zrzuceniu na kompa czy też zrobieniu odbitki zadowolenie nie znika. Cudowne uczucie. Avatar to ostatnie takie zdjęcie i zawsze mogę powiedzieć że mam rację.
Tomasz_FK - Wto 19 Sty, 2010
cybertoman napisał/a: | Cyprian cybertoman, |
Aułć. Przykro mi to mówić, ale Cyprian był cyberotomanem!
Tomasz_FK napisał/a: | Aułć. Przykro mi to mówić, ale Cyprian był cyberotomanem! |
... fakt!
mavierk - Wto 19 Sty, 2010
Były to wakacje 2003, jako mały grzdyl lubiłem sobie wypić kilka piwek po obiedzie... ale czternastolatkowi to tak nie zawsze pozwalają. Na szczęście była żurawinowa finlandia, świetnie mieszająca się z sokiem malinowym.
Po uczynieniu sobie drinka, poszedłem na dwór pojeździć na rowerze, gdyż mama kazała znaleźć mi młodszą siostrę. Gdy sobie tak jeździłem, wjechałem na dziurę i wywróciłem się, rozcinając sobie łuk brwiowy. Nie będąc świadom faktu, iż niemożebnie krwawiłem, pohulałem sobie jeszcze kilkanaście minut i wróciłem do domu.
Na miejscu była już moja matula, która obcięła mi wiszącą brew i nałożyła plasterek. Po godzinie zaczęła mnie boleć głowa, nie wiem do dziś, czy to przez uderzenie czy tą wódkę...
Mam nadzieję, że nie wierzycie
A nick... hm... kiedyś w D2, gdy myślałem, że umiem pisać na klawiaturze zamiast napisać 'Maciek' napisałem 'Mavierk' i spodobało mi się.
W między czasie miałem jeszcze kilka innych ksyw (Mentos, Haker, Tabasco, Grzyb, Sękacz, Zębacz, Kijanka, Oracz i tak dalej i tak dalej..)
Yossarian - Wto 19 Sty, 2010
Ten kto kiedykolwiek miał styczność z Paragrafem 22, nawet po wielu latach skojarzy mój nick
lancer - Wto 19 Sty, 2010
...bo jako jedyny w klasie nosiłem eleganckie ciuchy a nie bluze z kapturem i szerokie spodnie
cybertoman - Wto 19 Sty, 2010
Tomasz_FK napisał/a: | Aułć. Przykro mi to mówić, ale Cyprian był cyberotomanem! | Cyprian tak. Na cytrze tez nie potrafie grac... ale zeby zaraz przykro.
ophiuchus - Wto 19 Sty, 2010
Jak byłem młody i głupi potrzebowałem loginu do poczty. Jako że interesowałem się astronomią padło na łacińską nazwę gwiazdozbioru. Ponieważ te lepsze typu Orion były już zajęte, a nazwę znaku zodiaku mam taką se, to wybrałem Wężownika I tak zostało. Teraz niektórzy ludzie, gdy podaję im swojego maila myślą, że to jakieś niecenzuralne słowo
oranżewski - Wto 19 Sty, 2010
mój nick - chyba nie muszę tłumaczyć...
Erais - Wto 19 Sty, 2010
Mój nick wybrała mi żona, jeszcze przed ślubem- usiłowałem się gdzieś zarejestrować na jakiejś stronie i nie szło; pseudonim jeden, drugi i wypluwa i odrzuca; w końcu jako że jest wielką miłośniczką Tolkiena i fantastyki stwierdziła, że Era..coś tam (już nawet nie wymówię, a ona nie pamięta), w skrócie Erais, to po Elficku Michał i tak zostało
kozidron - Wto 19 Sty, 2010
zwirek210 napisał/a: | Masz rację Usjwo zaczne od siebie |
a mogło być tyle niedopowiedzianych historii, mi się żwirek z kotami kojarzy, no cóż czar prysł
jaad75 - Wto 19 Sty, 2010
kozidron napisał/a: | mi się żwirek z kotami kojarzy | A mnie ze Żwirkiem i Muchomorkiem...
jaad75 napisał/a: | A mnie ze Żwirkiem i Muchomorkiem... |
a tam były grube tła (scenografia), malowane jakby artysta był po kwasku,
w każdym razie nie po alkoholu.
jaad75 - Wto 19 Sty, 2010
kozidron napisał/a: | malowane jakby artysta był po kwasku, | Może po "muchomorku"...
zwirek210 - Wto 19 Sty, 2010
Kozidron not o moze Ty wytłumaczysz swój nick a nie mnie tu z kotami mieszasz.
zwirek210 napisał/a: | Kozidron not o moze Ty wytłumaczysz swój nick |
eeee tu nie ma co tłumaczyć, moja historia nie jest tak zawiła jak twoja ze żwirkiem a na pewno nie taka jak mavierk'a
Tadeuszek - Wto 19 Sty, 2010
Tadeuszek bo.. Tadeusz
Na tyle oryginalne imię w moim 'przedziale wiekowym', że nigdy nie było potrzeby ksywy, jak to jest w przypadku 4 Michałów/Krzyśków w klasie/grupie znajomych ; ).
I pozdrowienia dla mojego rodziciela za fantazje, jak i przeciwstawienie się (na ogólno rodzinnej naradzie miałem być Pawłem czy tam Krzysztofem, ofc w drodze do instytucji gdzie imiona się zatwierdza Ojciec wpadł na pomysł innego imienia )
MM - Wto 19 Sty, 2010
Mój nick jest banalny - to po prostu inicjały
Avatar? Zboczenie zawodowe. Nie chcę się pokazywać publicznie. Taki już paskudny jestem... No i po trochu takie suche testowo-praktyczne podejście do tematu foto staram się prezentować. Soczystość wychodzi chyba tylko przy sionolcie
palindrom - Sro 20 Sty, 2010
MM napisał/a: | Mój nick jest banalny - to po prostu inicjały |
Zawsze myślałem że to od Media Markt
Mój nick wybrałem sobie kilkanaście ale temu, kiedy loginy w Internecie jeszcze nie były pozajmowane
Była to fałszywa manifestacja braku podwójnych znaczeń moich wypowiedzi.
Sunders - Sro 20 Sty, 2010
palindrom napisał/a: | myślałem że to od Media Markt |
Ja też
arietiss - Sro 20 Sty, 2010
Mój nick: kiedy kilkanaście lat temu zakładałem konto pocztowe na Onecie, to wymysliłem sobie tak: jestem zodiakalnym baranem, a żeby było bajerniej to z łaciny baran-aries, ale było zajęte, więc dopełniacz po łacinie arietis, no a druga literka s to pierwsza literka nazwiska... Pokrętne, co?
Avatar: nie chcę pokazywac publicznie swojej mordy, bo kogo to interesuje...
Paweł_G - Sro 20 Sty, 2010
Mój to oczywiście imię i nazwisko. Używam go w różnych konfiruracjach zależnie czy wersja z ł jest dostępna na wszystkich forach na jakich piszę. Wystarczy wpisać mój nick do google to zobzczycie gdzie się udzielam/udzielałem.
Avatar - no cóż kolega trzsnął mi to zdjęcie to sobie wstawiłem.
komor - Sro 20 Sty, 2010
MM napisał/a: | takie suche testowo-praktyczne podejście do tematu foto staram się prezentować. |
A ponoć to Apteczni są od tabelek i testów
No i dla kontrastu z podpisem mógłbyś nieco zmodyfikować swój awatar. Np. tak…
Paweł_G - Sro 20 Sty, 2010
komor, Jak dodasz jeszcze jeden emblemat Alfa na kasku to będzie idealnie
MM - Sro 20 Sty, 2010
komor napisał/a: |
A ponoć to Apteczni są od tabelek i testów
|
Optyczni są od spraw bardziej teoretycznych a ja staram się te teorie pokazać jak działają w praktyce. Tylko w dość oschły sposób No czasami mnie ponosi, ale Arek ma tak jeszcze bardziej
A co do Avatara.... nie wiem co mi za ptak nasrał na pomarańczowo, ale jak mi tego nie wyczyścisz to.....
mavierk - Sro 20 Sty, 2010
dostaniesz bana
komor - Sro 20 Sty, 2010
MM napisał/a: | ale jak mi tego nie wyczyścisz to..... |
Cholibka, tandetny ten kombinezon bo farba zeszła przy czyszczeniu…
MC - Sro 20 Sty, 2010
komor, widocznie zbyt mocnego wybielacza użyłeś...
Mój nick - podobnie jak MM - inicjały.
Avatar - obecnie moja gęba sfocona przez kolegę na plenerku KKM w Janowie Lubelskim. Poprzednio - surykatka ustrzelona w oliwskim zoo.
Allan - Sro 20 Sty, 2010
Teraz sie mowi "nick name", kiedys mowilo sie "pseudonim artystyczny" ktorzy brzmial
jak cale imie i nazwisko. Moj zaczyna sie od Adam... i uzywam go w Polsce od 1980r
W Stanach w jednym z pierwszych emaili ktos odpisal mi zamiast Adam - Allan
Postanowilem wiec ze niech tak zostanie, przynajmniej tutaj
compucar - Sro 20 Sty, 2010
no to już wiecie czym się na codzień zajmuję...
katharsis - Sro 20 Sty, 2010
Lubię takie psychologiczne wątki U mnie dość prosto: katharsis to rdzeń, z którego było sobie wyewoluowało moje imię - Katarzyna. A ponieważ zarówno krąg kultury klasycznej jak i teatr są mi bliskie - tak wyszło. Z lekka pretensjonalnie, ale trudno.
BTW rejestrując się na tym forum byłam w wyjatkowo komfortowej sytuacji - mogłam w żeńskich nickach wybierać i przebierać. Niespotykany komfort
A awatar? Brak na razie. Nie mogę się ciągle zdecydować, czy upublicznić swój wizerunek, czy niekoniecznie. Może jak się tu bardziej zadomowię...
lupo57 - Czw 21 Sty, 2010
MM twój awatar bardzo kojarzy mi się ze STIGIEM z programu Top Gear
MM - Czw 21 Sty, 2010
lupo57 napisał/a: | MM twój awatar bardzo kojarzy mi się ze STIGIEM z programu Top Gear |
Trochę w tym racji jest, ale wielu forumowiczów wie jak wyglądam i co robię, więc z tą tajemniczością to Stigowi nie dorównam
Arek - Czw 21 Sty, 2010
Ja też bym chciał zaakcentować swoją obecność w tym wątku. Mój nick powstał po wielu dniach przemyśleń
A avatar... No cóż. W instytucie poproszono nas, aby wykonać zdjęcia pracownikom na strony WWW. Wzięliśmy jakiś zestaw lamp i zrobiliśmy co trzeba. A że jeden z kolegów przyniósł okulary jak denka od kufli, to stwierdziliśmy, że każdy naukowiec powinien się z nimi sfotografować, bo przecież to jeden z atrybutów naukowca (oprócz siwej brody i czapki w gwiazdki w przypadku astronoma)...
SlawGaw - Czw 21 Sty, 2010
Arek, te okulary pasują do wizerunku redaktora optyczne.pl.
palindrom - Czw 21 Sty, 2010
Raczej Optometryczne
offca11 - Czw 21 Sty, 2010
Moj nick ma jakies o ile dobrze licze 10lat. Jak jeszcze bylem mlodym podlotkiem i udawalem przed rodzicami, ze jeszcze nie wiem jak smakuje alkohol , na jednym z ognisk pewna kolezanka (delikatnie wstawiona) stwierdzila, ze wygladam jak slodka owieczka (mialem dluzsze wlosy, a jak sa dluzsze to mam cudne loki ). Od tej pory mowili na mnie owca, a zeby bylo orginalniej zaczeli wszyscy zapisywac offca. A dlaczego offca11? A bo wszedzie gdzie sie rejestrowalem to offca bylo zajete wiec dopisalem sobie jeszcze 11 na koncu i tak juz od paru lat.
Avatar to jest moj autoportret wykonany do lusterka pierwszego dnia gdy kupilem C40D.
dr11 - Pią 22 Sty, 2010
U mnie nick tworzą litery imienia i nazwiska a także nie bez znaczenia pozostało to, iż od dziecka miałem styczność z szeroko pojętą medycyną Liczba dodana dokładnie z tego samego powodu co przedpiszca
tupisac - Pią 22 Sty, 2010
Tupisac to po prostu "tu pisać" - czyli moje spamowe konto pocztowe na jednym z darmowych serwerów. No i login na fora gdzie nie planuję za bardzo zaglądać po uzyskaniu odpowiedzi na to jedno pytanie... Sęk w tym, że akurat w fotkę wpadłem jak w bagno i linka do optycznych mam w pasku zakładek
Avatar to z kolei jeden z moich projektów logotypów - narysowałem go dla firmy zajmującej się paintballem (swego czasu byłem ostrym maniakiem painta). Przeszła inna wersja, ten był za bardzo podobny do emotikona i się raczej kojarzył z internetem. No więc przygarnąłem sierotkę i robi za avatarka.
Kisielh3m - Pią 22 Sty, 2010
Nick to moja ksywka, ktora sie za mna ciagnie juz ponad 20 lat, tylko dodalem h3m z tego wzgledu, ze kiedys interesowalem sie Hondami i pojawialem sie na zlotach tych samochodow w trojmiescie.
Avatar jest to jedno z pierwszych zdjec wykonanych mojemu kotkowi w dniu nabycia 500D.
Baku - Sro 27 Sty, 2010
Baku.
To jest tak oczywiste, że aż wieloznaczne (czasem w negatywnym znaczeniu, bo z hip-hopem nie mam nic wspólnego). Ksywka stara, używam jej z powodzeniem od jakiegoś czasu w internecie. Skąd pochodzi wiedzą Ci, którzy znają mnie osobiście i którym się przedstawię.
Najbardziej mi odpowiada w niej to, że wpisana w wyszukiwarkę kieruję do miasta, w którym nigdy nie byłem i z którym nie mam nic wspólnego.
jendrek40 - Czw 28 Sty, 2010
Miało być Jędrek a że nie chodziły polskie znaki został jendrek a 40 bo tyle miałem lat
kasiakaaz - Pią 29 Sty, 2010
nick... banalne - zlepek liter imienia i nazwiska,
avatar - przejaw fascynacji Bliskim i Środkowym Wschodem oraz Afryką zarówno tymi starożytnymi, jak i dzisiejszymi...
skasowany - Pią 29 Sty, 2010
kasiakaaz napisał/a: | przejaw fascynacji Bliskim i Środkowym Wschodem oraz Afryką |
Na awatarze to Ty?
Baku - Pią 29 Sty, 2010
Ruslan, na Twoim awatarze też widzę wyraz fascynacji wschodem. Można powiedzieć, że tym 'najbliższym' (ale i odległym zarazem)...
komor - Pią 29 Sty, 2010
Ruslan, na awatarze to Ty?
hijax_pl - Pią 29 Sty, 2010
Mój nick... Zaczęło się od krótkiego "hijack" i tak też funkcjonowało przez jakiś czas. A wzięło się to z mojej chwilowej fascynacji technikami przejmowania kontroli nad sesjami uniksowymi. Jak się okazało w necie to słowo jest dość popularne więc po krótkiej zabawie z literkami pojawiło się "hijax". Kolejny krok ku unikalności to dodanie "_pl". I tak też zostało.
A na awatarze jestem ja.
komor - Pią 29 Sty, 2010
hijax_pl napisał/a: | fascynacji technikami przejmowania kontroli nad sesjami uniksowymi |
Widzę, że trzeba uważać na kolegę…
hijax_pl - Pią 29 Sty, 2010
komor, spokooooojnie
To było w czasach kiedy nie było jeszcze http i używało się gophera, a na politechnice były maszyny pracujące pod VAX/VMSem Staaaaare dzieje
kasiakaaz - Pią 29 Sty, 2010
Ruslan napisał/a: | Na awatarze to Ty? |
Aż tak, to nieeee....
Odpowiada mi strój trochę bardziej swobodny...
skasowany - Pią 29 Sty, 2010
komor napisał/a: | Ruslan, na awatarze to Ty? |
Zgadnij!
Baku, nie ukrywam zainteresowania Wschodem, aczkolwiek trochę 'innym' niż kasiakaaz
kozidron - Pią 29 Sty, 2010
hijax_pl napisał/a: | A na awatarze jestem ja. |
tylko wąsów nie widać
Ruslan, jakiś taki kanciasty jesteś.....
ghost - Pią 29 Sty, 2010
prawdziwa gwiazda
Erais - Pią 29 Sty, 2010
ghost napisał/a: | prawdziwa gwiazda |
Prawdziwa to była czerwona
Usjwo - Sob 30 Sty, 2010
hijax_pl napisał/a: |
A na awatarze jestem ja. |
Nie, no przeciez to widac
Sz@kal - Sob 30 Sty, 2010
mój nick? bo byłem młody (wymyślony zanim jeszcze wiedziałem po co w zenicie ta wskazówka w wizjerze lata ) i wydawało mi się że budzi respekt na IRC'u, bo w sumie fajnie wygląda, bo nie chciało mi się nic nowego wymyślać i tak już zostało
avatar - efekt nudów w pracy - wykonany za pomocą kolegi z tejże roboty
Jasper - Sob 30 Sty, 2010
No to fajny temat. Mój to imię psiaczka, którego niestety już nie ma i tylko w domu od czasu do czasu pochlipiemy żałośnie. Ale pamiątka pozostała...
|
|