forum.optyczne.pl

Wolne tematy - Polska - Austria

Arek - Czw 12 Cze, 2008
Temat postu: Polska - Austria
Sorry... ale ja nie mogę na to patrzeć...
MC - Czw 12 Cze, 2008

Na to, ze wygrywamy? :wink:
Arek - Czw 12 Cze, 2008

Na to co robi Jop i nasza obrona.
maziek - Czw 12 Cze, 2008

To juz przegraliśmy?
MM - Czw 12 Cze, 2008

A kto to jest Jop? :razz:
Ja nie oglądam bo zdjęcia obrabiam a z tego co słyszę to... :???: :neutral:

krzysiek - Czw 12 Cze, 2008

... Jop twoja mać...
k1caj_ns - Czw 12 Cze, 2008

Jop to jest ten którego już w drugiej połowie nie powinno być :razz: Ale wygrywamy :D Co prawda gol ze spalonego i nie strzelił Polak ale do tego już jesteśmy przyzwyczajeni :razz: Liczy się efekt
heding - Czw 12 Cze, 2008

wynik do przerwy to doprawdy cud...ciekawe ile będzie zawałów...
a tak BTW widzieliście jak ktoś ręcznie ustawiał ostrość w białej lufie???? :wink:

rafalg - Czw 12 Cze, 2008

Baruc najlepiej gra :smile:

Ja nie widziałem ale dwie czarne lufy widziałem :razz: Też widziałem jak ktoś body czyścił i mu tak L;ka dyndała na statywie :smile:

[ Dodano: Czw 12 Cze, 2008 21:40 ]
Gdyby nie Boruc to byłoby 4 - 0

rafalg napisał/a:
Baruc

a to z naszej drużyny? :mrgreen:

mnich - Czw 12 Cze, 2008

A ja oglądam na tunerze i robie snap shoty szukając Nikkorów :D

OT: Jakiś fotograf- zmieniał obiektywy podczas wykonywania przez gospodarzy autu. Nie miał zapasowego body? :shock:

Arek - Czw 12 Cze, 2008

mnich napisał/a:
A ja oglądam na tunerze i robie snap shoty szukając Nikkorów

Ile ich znalazłeś?

maziek - Czw 12 Cze, 2008

mnich napisał/a:
A ja oglądam na tunerze
Oj, żebyś nie spadł! :mrgreen:

mnich napisał/a:
OT: Jakiś fotograf- zmieniał obiektywy podczas wykonywania przez gospodarzy autu. Nie miał zapasowego body? :shock:

Też to zauważyłem właśnie i wydawało mi się ,że coś ściereczką czyścił. :???:

Mnich jak będziesz miał jakiegoś z kompaktem na screenie to wrzuć na forum :razz:

mnich - Czw 12 Cze, 2008

stosunek Canon Nikkon ( chyba że to sigmy na canonach ) około 5:1

L-ki to nie są ale też miło popatrzeć...;)

http://msn.foxsports.com/...8&photo=8225712

mnich - Czw 12 Cze, 2008

Co ten Leo im w tej szatni zrobił? Ktoś ich podmienił...??
Arek - Czw 12 Cze, 2008

Lepsze niż L-ki :)
Jesienny - Czw 12 Cze, 2008

Zawsze oglądacie sport pod kątem reporterów? :D

Nie wiem jak skomentować to co zrobił ten sędzia żeby nie naginać netykiety...
mnich - Czw 12 Cze, 2008

mam zawał.

mnich napisał/a:
mam zawał.

Nie Ty jeden

Wujek_Pstrykacz - Czw 12 Cze, 2008

Sędzia pozwolił nam zremisować. Jeszcze byśmy wygrali i co?
MC - Czw 12 Cze, 2008

powiedzmy sobie szczerze. sedza ch**!
marekf - Czw 12 Cze, 2008

a tam takich rzeczy się nie robi;/ gospodarz gospodarzem ale nie w ostatniej minucie ;/
mnich - Czw 12 Cze, 2008

Myślę że wiekszość zna cytat z Włatców Móch- z Czesia. Dokładnie to chciałbym napisać pod adresem sędziego, ale nie chcę podpaść moderatorom.
Czuje że nasi rodacy w Wiedniu zrobią rewanż na ulicach.

Marcin887 - Czw 12 Cze, 2008

Jakby to wyglądało jakby gospodarze przegrali u siebie i to na dodatek z jakąś Polską? Sprzedany mecz- to wszystko

Zrobił to celowo bo nie przypominam sobie żeby szanujący się sędzie kiedykolwiek gwizdną karnego z czegoś takiego.

Najbardziej to mnie zgrzał ten blondynek z Austrii co cwaniakował w polu karnym. Normalnie jakbym tam zdjęcia robił to bym w niego 400 /2.8 rzucił pod wpływem nerwów.

myślę, że ta cała szopka to będzie niezły skandal...
MC - Czw 12 Cze, 2008

A ja tam moge nawet za swoj komentarz ostrzezenie dostac. Trudno. Wlasnym slepiom nie moglem uwierzyc.

a ja myślę , że słowa są zbędne..każdy miał oczy...czyli jak przepowiedział mnich...z grupy na lotnisko...
mnich - Czw 12 Cze, 2008

Brak słów.
Wrzucę kilka knotów.

To już jest nie zły skandal bo cała Polska przeżyć tego nie może. Sędzia powinien wylecieć za coś takiego.

Nie cierpię mentalności Niemieckiej bo dla mnie Austria to Niemcy są. Po prostu szkoda nerwów bo to jest kupiony sędzia. Ciekawy jestem jak FIFA się do tego odniesie.

[ Dodano: Czw 12 Cze, 2008 22:55 ]
Mnich fajnie szumi ta Twoja fotka :razz:

k1caj_ns napisał/a:
Ciekawy jestem jak FIFA się do tego odniesie.

a jak FIFA może odnieść się do meczu gospodarzy...zadajesz naiwne pytania k1caj_ns

Arek - Czw 12 Cze, 2008

k1caj_ns napisał/a:
Ciekawy jestem jak FIFA się do tego odniesie.

Nijak się nie odniesie. Kogo obchodzi mecz jakiś outsiderów?

mnich - Czw 12 Cze, 2008

i jeszcze jeden

[ Dodano: Czw 12 Cze, 2008 23:01 ]
Wrocławski akcent.

No tak ale to nie przejdzie tak sobie nie zauważone. Tak mi się wydaje. Może naiwnie wierzę w jakąś sprawiedliwość z tego tytułu ,że to FIFA wystawia sędziów i chyba bierze jakąś odpowiedzialność za ich decyzje.

Ale z drugiej strony faktycznie mecz gospodarza z Polską która zajmuje miejsce w rankingu około 40 o ile się nie mylę. :neutral:

mnich - Czw 12 Cze, 2008

Fotka 3. Zapamiętajcie tą twarz.

k1caj_ns napisał/a:
miejsce w rankingu około 40

28

jaad75 - Czw 12 Cze, 2008

A gol ze spalonego to niby ok był?... :twisted:
BTW, przewidziałem wynik... :mrgreen:

No miałem informacje sprzed eliminacji do euro dlatego napisałem ,że "o ile się nie mylę"

Jak widać pomyliłem się całkiem sporo. Szkoda mi Boruca bo chłopak się napracował za wszystkich można powiedzieć.

na interii ujęli to podobnie do Ciebie mnich...

Howard Webb z Anglii
Polacy z UK ..do boju :mrgreen: :mrgreen:

Cytat:
A gol ze spalonego to niby ok był?...

Wiedziałem ,że ktoś wcześniej czy później wysunie ten argument. Jaad75 przyszło Ci to bez jakiegoś większego problemu chyba

Taa... :razz:
mnich - Czw 12 Cze, 2008

I na deser. Jedyny screen na którym udało mi się złapać wiecej czarnych szkieł niż białych. :)
Chorwacja - Niemcy.

[ Dodano: Czw 12 Cze, 2008 23:14 ]
On nas nie oszukał. On nas OKRADŁ.
PS: przepraszam za jakośc screenów ;)

Ktoś napisał "Dramat( 2008-06-12 22:57)
To jest nie etyczne!Od dziś oglądam tylko F1!"

ciekawe czy to ktoś z Optyczne... :wink:

mnich napisał/a:
On nas nie oszukał. On nas OKRADŁ.

Jasne...
Gol ze spalonego nie powinien być uznany. Karnego w tej sytuacji mógł podyktować, nie musiał. Sprawiedliwości stało się zadość.

mnich - Czw 12 Cze, 2008

Wcześniej wiele razy pozwalał na ostrą grę. Podyktować w ostatnich sekundach karnego. Ten austryjak przewracając się w polu karnym patrzył w oczy sędziemu aby ten go zauważył- poprostu zaaktorzył.
goltar - Czw 12 Cze, 2008

smutny koniec :( szkoda mi naszych chłopaków ...

Z tego co słyszałem w radiu, to spalonego nie było, bo piłka odbiła się wcześniej od obrońcy austriackiego.... Ale na oczy to ja tego nie widziałem.

Tak czy owak... "sąd sądem a sprawiedliwość i tak musi być po naszej stronie"...;)

mnich - Czw 12 Cze, 2008

Szkoda. Starali się do ostatniej sekundy. Największym przegranym jest Boruc.

mnich napisał/a:
Największym przegranym jest Boruc.

no tak... Austria- Boruc 1-1...tylko co teraz powie M.Borek, który na przerwę żegnał słowami"Bóg jest z nami"... :???:

Na ESPN, pokazywali to dość dokładnie rozrysowane - wg. mnie był ewidentny spalony. Gdy pokazywali tę przepychankę w polu karnym, to powiedziałem, że aż się proszą o karnego... :twisted:

Karnego nie było i tyle a sytuacja z bramką była kontrowersyjna. W tej sytuacji sędzia mógł się pomylić ale nie dlatego ,że po tej sytuacji wpadła bramka tylko dlatego ,że to była sytuacja dwu znaczna.

Szkoda Polaków bo się starali i grali na prawdę dobry mecz patrząc na całe spotkanie ogólnie. Boruc walczył przez 30 minut sam ,później dostał posiłki i Polacy już stopniowo zaczęli zdobywać przewagę.

Sędzia kupiony a Polaków okradziono. Nie ze zwycięstwa i awansu tylko z marzeń a to o wiele więcej.

k1caj_ns napisał/a:
Nie ze zwycięstwa i awansu tylko z marzeń a to o wiele więcej.

Może zamiast marzeń powinna być po prostu dobra gra od początku. A tak, jest jak zawsze - przerośnięte ambicje kibiców i nie dorastające do nich umiejetności piłkarzy. Sukcesem tej drużyny był awans - patrząc realnie, na niewiele wiącej ją było stać, a nakręcanie spirali medialnej jak zwykle zrobiło swoje.

goltar - Czw 12 Cze, 2008

jaad75 masz sporo racji, patrząc z przebiegu całego meczu remis jest sprawiedliwym wynikiem, jednak uważam że decyzja sędziego o karnym była krzywdząca :neutral:
jaad75 - Pią 13 Cze, 2008

Daleko bardziej krzywdzące było uznanie nieprawidłowej bramki.
MC - Pią 13 Cze, 2008

krzysiek, owszem, pilka odbila sie od obroncy austriackiego. Podobna sytuacja jak w meczu Wlochow, ktorzy nie znaja przepisow.
Sedzia oczywiscie bardzo chcial tego karnego podyktowac. Ale nie oszukujmy sie. Gdyby nasza reprezentacja grala lepiej i strzelila 2-3 bramki, to ten jeden karny by nie mogl zadecydowac o odpadnieciu.

igorax - Pią 13 Cze, 2008

jaad75 trudno mówić to o spalonym, bo cholera wie czy to był strzał na bramkę, czy podanie ... decyzja sędziego równie uczciwa co w przypadku tego karnego
(i tak moim zdaniem to Boruc uratował honor tego meczu, przecież do końca 1ej połowy mogło być nie 1:0 a 1:4, a najbardziej mi się podobało skandowanie kibiców "Boruc do ataku" i "Boruc gola")

rysiu - Pią 13 Cze, 2008

Jeśli w boksie pretendent walczy z mistrzem to musi wygrać przez nokaut, inaczej zawsze przegra. Grając z gospodarzami mistrzostw jest podobnie, trzeba wygrać wysoko żeby nie mogły pojawić się takie kwiatki jak wczoraj.

Sprawa jest w sumie jasna, jeden gospodarz odpadł, więc drugi musi trochę więcej pograć.

marekf - Pią 13 Cze, 2008

ludzie gdzie Polacy dobrze grali?! oczu nie macie!?przecież oni grali jak drużyna z okręgówki w pierwszej połowie gdyby nie boruc to byśmy dostali prznajmniej 3:0 :) w drugiej połowie już lepiej ale to była głównie gra Krzynówka i Romka (Rogera). Ja naprawdę dziwie się Benchakerowi że Lewandowskiego trzymał do końca meczu przecież psuł wszystkie piłki! Smolarek też się nie popisał ;/ taki jest skutek grzania ławki w zagranicznym klubie...
MC - Pią 13 Cze, 2008

Jakos nie wierze, zeby Austriacy wygrali z Niemcami. Ale przynajmniej beda sie starac.
Mi jest bardziej zal Szwajcarow, bo nie dosc, ze po 20 minutach stracili najlepszego napastnika, to jeszcze w ostatnim meczu byli lepsi, walczyli dzielni i lipa...

rysiu - Pią 13 Cze, 2008

Szwajcarów też mi szkoda. A Freia najbardziej.

Za to nie mogę doczekać się meczu Francja - Holandia. To będzie spektakl.

ORANIE :!:

Arek - Pią 13 Cze, 2008

Jeśli już mówimy o spalonych to jedna, że 100% sytuacji Austrii też była puszczona po spalonym.

Niestety to niczego nie zmienia. Zdarzył się bowiem najgorszy możliwy dla nas scenariusz. Bo prawda jest taka, że Polacy są za słabi aby grać w ćwierćfinałach. Brakuje im umiejętności i doświadczenia w meczach o wielką stawkę. A brakuje im dlatego, że wywodzą się z systemu, w którym normą jest kupowanie meczów, promuje mię miernotę, nie ma infrastruktury, pracy z młodzieżą, rządzi skorupmowany PZPN. To są prawdziwe przyczyny naszej słabej gry na Euro. Szkoda, że dyskusyjny karny odwróci teraz uwagę od rzeczywistych problemów i da alibi oraz możliwość usprawiedliwień.

Arek

Jesienny - Pią 13 Cze, 2008

My zawsze jesteśmy pokrzywdzeni i biedni ;) jak nie "zdrajca" to nas okradną z gola hehe
muad - Pią 13 Cze, 2008

Pozostaje nam wierzyć w cuda, Donald pojedzie Austrii kibicować więc będzie ok. Chorwaci i tak wyjdą z 1 miejsca więc pewnie wystawią rezerwy.
MM - Pią 13 Cze, 2008

Mamy mierny poziom piłki kopanej w naszym kraju i szkoda nerwów na takie podniecanie. Nie znacie innych ciekawych dyscyplin w których fajnie jest patrzeć jak nasi grają? Bo ja na mecze chodzę, ale zdjęcia to tylko kibolom robię i to niekoniecznie jak kibicują :razz:
MC - Pią 13 Cze, 2008

MM, czyli takie portreciki w plenerku? Ale chyba zbyt wdzieczni za to nie sa...
Ja wole sie na zuzel przejsc albo hokej niz na pilke, ale popatrzec w TV lubie na kopana. Ale w zasadzie tylko Lige Mistrzow i jakies mistrzostwa.

MM - Pią 13 Cze, 2008

Wdzięczni faktycznie nie są, mała gromadka zarobiła przez to niezłe wyroki :mrgreen:

Ja to chyba wolę "spokojne" dyscypliny - więc może jak sie w Polsce curling rozwinie to zacznę chodzić na sport. Generalnie od żywego sportu wolę żywe koncerty - Choć tam (wracając do fotografii) ciężko najczęściej wnieść aparat.
rysiu - Pią 13 Cze, 2008

Jesienny proponuję szachy :wink:
Arek - Pią 13 Cze, 2008

Polacy są i byli dobrzy w brydża. Sam kiedyś sportowo grałem.
MC - Pią 13 Cze, 2008

Bo przy brydzu trzeba myslec... i kombinowac :mrgreen:
Daimon - Pią 13 Cze, 2008

Teraz już tylko pozostało czekać na olimpiadę. :smile: :wink:
MC - Pią 13 Cze, 2008

Daimon, o ile sie zakwalifikujemy. Bo na razie to od Barcelony w 1992 roku nie idzie nam najlepiej.

Rysiu: A kiedyś grywałem w szachy - tylko, że zawsze obrywałem od starszego Brata i Ojca ;)

A brydżystów zawsze podziwiałem. Zresztą u mnie w domu akurat sporo się w karty grywało, można nawet powiedzieć, że uprawialiśmy mały rodzinny hazard.

muad - Pią 13 Cze, 2008

Ja i tak wolę piłkę nożną, ona dostarcza emocji jak żadna inna dyscyplina, wiele razy już mówiłe - dość, tak jak alkocholik, któy chce zerwać z nałogiem, mi się nie udało i pewnie nie uda.

Ja tam zdecydowanie wolę sporty indywidualne - nie lubię "drużyn" w żadnej dziedzinie...
maziek - Pią 13 Cze, 2008

Ważne jest, że moralnie wygraliśmy!
mavierk - Pią 13 Cze, 2008

Ja się zgadzam z Arkiem Polacy, jak muszą grać o większą stawkę, grają, jakby nie wytrzymywaliby emocjonalnie - albo dzień wcześniej mieli porządną bibe :]

W pierwszej połowie było Austria : Boruc, natomiast po golu Polacy na prawdę zaczęli porządnie grać, ale co jak co - Austria wymiatała kondycyjnie. Gdyby nie ten fuksiarski gol w 1 połowie, przegralibyśmy z 3:0 :)

MC - Pią 13 Cze, 2008

maziek napisał/a:

Ja tam bym wolal, zebysmy wreszcie zaczeli wygrywac takze realnie :mrgreen:

maziek napisał/a:

Moralnie, to był remis... :razz:

muad - Pią 13 Cze, 2008

Zawsze są inne drużyny, ja kibicuje Włochom, mimo iż jak na razie klasy nie pokazali.
Arek - Pią 13 Cze, 2008

Ja Włochów nie znoszę. Bardzo cieszyłem się z wygranej Holandii i im będę kibicował.
MC - Pią 13 Cze, 2008

Ja dzisiaj kibicuje Holendrom i Rumunom.

A ja Chorwatom... :razz:

a ja sobie! Cobym wreszcie zaczął się uczyć na jutrzejszą poprawkę (dajcie mi bana na do jutra... :) )
goltar - Pią 13 Cze, 2008

mavierk napisał/a:
dajcie mi bana na do jutra...
Jesteś pewny ? :twisted: Napisz tylko TAK a masz załatwione ;)
MC - Pią 13 Cze, 2008

:shock: to chyba bylby pierwszy ban w historii tego forum. I to na wlasna prosbe :wink: :wink:
k1caj_ns - Pią 13 Cze, 2008

Ja tam tak na prawdę kocham RUGBY :razz: Ponieważ sam gram i trenuję. W Polsce nie jest to tak popularny sport jak na wyspach na przykład , ale jest to coś pięknego. Najlepsze w tym wszystkim jest to ,że kibice oraz zawodnicy prawie nigdy nie wstrzynają bójek mimo ,że sport jest o wiele bardziej kontaktowy i "agresywny" niż piłka nożna. Nie znaczy to ,że towarzyszą mu mniejsze emocje bo w Angli to RUGBY jest równie popularne jak piłka nożna jak nie bardziej.

Ja na euro kibicuję Hiszpani i Holandii :razz:

Ze sportów indywidualnych to mnie kręci główmnie MMA , K1 i UFC :cool:

ale nieno, na prawdę, tak do jutra, do 16 bym chciał...
Allan - Pią 13 Cze, 2008

k1caj_ns napisał/a:
Ja tam tak na prawdę kocham RUGBY ...zawodnicy prawie nigdy nie wstrzynają bójek mimo ,że sport jest o wiele bardziej kontaktowy i "agresywny" niż piłka nożna..

Bo sa tak poobijani ze maja dosyc a kazda wolna chwile wykorzystuja na to aby dojsc do siebie :grin:
Jesli chodzi o mecz z Austria to jak dla mnie to byla tragedia przez duze T
a pretensje o karnego to trzeba miec do samego siebie, po prostu nie nalezy do takich sytuacji dopuszczac. Croatia tylko dlatego stracila bramke bo w ostatnich 20 min zaczela sie bronic zamiast kontynuowac otwarta gre, to samo z nami.
Zreszta, moze mi ktos powie na co moglismy liczyc w Euro 2008 jesli
w skali od 1 do 10 nasza reprezentacja zasluguje na nastepujace oceny (wg mnie)
- Technika 2
- Szybkosc 3
- dokladnosc podan 2
- Kreatywnosc akcji 1
- kondycja 4
- Serce do walki 3 (raczej watroba)
Aby wyjsc z grupy trzeba miec wszedzie conajmniej 6-tki
Wiec do kogo mamy pretensje? do sedziego? Prosze mnie nie rozsmieszac

Allan napisał/a:
Bo sa tak poobijani ze maja dosyc a kazda wolna chwile wykorzystuja na to aby dojsc do siebie

Jest w tym troche prawdy ,a jeśli chodzi o kibiców to mecz daje im taką dawkę agresjii ,że sami nie myślą o zadymach i rozbojach. Tak wogóle to kibice Rugby Ci na stadionach mogą oglądać widowisko z piwkiem w ręce i nikt im tego nie zabrania.

Nie ma bójek nie ma problemów i to jest fajne. Gdyby kibice piłkarscy mogli pić alkohol w trakcie meczu to by była jedna wielka rzeź .

k1caj_ns napisał/a:
Nie ma bójek nie ma problemów i to jest fajne.

Do czasu, do czasu... Polski kibic potrafi pokazać się od najlepszej strony i nie ważne, czy to skoki, czy siatkówka, czy ostatnio F1... Całe szczęście, że tej wsi nie wpuszczają na mecze tenisowe...

jaad75 napisał/a:
Do czasu, do czasu... Polski kibic potrafi pokazać się od najlepszej strony i nie ważne, czy to skoki, czy siatkówka, czy ostatnio F1... ...

Ja bym takich ludzi kibicami nie nazywał. To nie tylko polacy jaad75 nie potrafią zachować się na trybunach. Bo w Angli uspokoiło się dopiero jak założono monitoring na stadionach i zaczęto nakładać surowe kary za rozboje. W Polsce z tym egzekwowaniem prawa nie jest za dobrze więc na naszych stadionach jest jak jest.

Kibice tenisa są wzorem dla wszystkich innych pod względem zachowania i kultury kibicowania.

[ Dodano: Pią 13 Cze, 2008 13:53 ]
Wracając do tematu Austriaków Internet już zapełnił się od tego typu fotek :razz:

komor - Pią 13 Cze, 2008

jaad75 napisał/a:
Ja tam zdecydowanie wolę sporty indywidualne - nie lubię "drużyn" w żadnej dziedzinie...

Jak to! A drużyna "Me, myself & I"? :lol:

muad - Pią 13 Cze, 2008

UEFA twierdzi, że karny był słuszny....spodziewał się ktoś innego stanowiska?
MM - Pią 13 Cze, 2008

Arek napisał/a:
Ja Włochów nie znoszę. Bardzo cieszyłem się z wygranej Holandii i im będę kibicował.

Przybij piątkę, ja mam tak samo. Co dziwne wszyscy kumple w robocie też tak mają :razz:

rysiu - Pią 13 Cze, 2008

Widzę że nie jestem jedyny :mrgreen:
muad - Pią 13 Cze, 2008

No bez przesady, Włosi nie są tacy źli. Ja za to bardzo niecierpie Niemców - za całokształt i za to, że to Niemcy i za II WŚ też.

muad napisał/a:
Ja za to bardzo niecierpie Niemców - za całokształt i za to, że to Niemcy i za II WŚ też
I za Krzyżaków... :razz:

Dwa razy byłem na urlopie we Włoszech i ich nie cierpie też za całokształt.

A Niemców nie cierpie za MŚ w 74 też :razz:

komor - Pią 13 Cze, 2008

Szumofoby i ksenofoby z was! :P
MM - Pią 13 Cze, 2008

Ogląda ktoś teraz mecz Holandia-Francja? Polecam - to jest gra z klasą Panowie. Nasi tak może będą grać za 1000 lat :twisted:

Oglądam :) Holandia jak dla mnie wyrasta powoli na faworyta. Jakby tak na taśmie póścić wczorajszy mecz naszych i w drugim TV ten to miałoby się wrażenie ,Holandia -Francja jest na speed X2 .
goltar - Pią 13 Cze, 2008

Piękny mecz był :shock:
Wujek_Pstrykacz - Pią 13 Cze, 2008

Ale się cieszę że Holendrzy przylali Francuzom. To są moi faworyci.
Allan - Sob 14 Cze, 2008

jaad75 napisał/a:
muad napisał/a:
Ja za to bardzo niecierpie Niemców - za całokształt i za to, że to Niemcy i za II WŚ też
I za Krzyżaków... :razz:

II wojny tez by nie bylo gdyby Polacy nie siedli na d...po Grunwaldzie tylko pogonili do konca - tam nie bylo gwizdka sedziego,
mogli grac dalej - kolejna niewykorzystana szansa

MM napisał/a:
Ogląda ktoś teraz mecz Holandia-Francja? Polecam - to jest gra z klasą Panowie. Nasi tak może będą grać za 1000 lat :twisted:

A dokladnie za 1020 lat :mrgreen:
Tysiac lat to jest tyle ile marnowalismy wszystkie narodowe szansy w historii narodowej (Grunwald jest tylko jednym najwiekszych symboli historii)
Trzeba wiec najpierw 1000 na zreperowanie sytuacji/mentalnosci i jeszcze 20 na wychowanie nowej kadry pilkarskiej :lol: :lol: :lol:

MC - Sob 14 Cze, 2008

Super Holendrzy pokazali Zabojadom jak sie gra. Francuzow, po roku mieszkania z nimi, szczerze nie cierpie!
k1caj_ns - Sob 14 Cze, 2008

Wszyscy tutaj mają uprzedzenia do tych samych narodowości co ja :razz: fajnie :grin:
MM - Sob 14 Cze, 2008

MC napisał/a:
Francuzow, po roku mieszkania z nimi, szczerze nie cierpie!

Francuzek też nie lubisz? :mrgreen:

MM napisał/a:
Francuzek też nie lubisz?

MM my tutaj mówimy o Żabojadach ,a Ty wyjeżdżasz z francuzeczkami :razz:

jaad75 - Sob 14 Cze, 2008

MM napisał/a:
Francuzek też nie lubisz? :mrgreen:

Eee tam... Przereklamowane... :mrgreen:

MM - Sob 14 Cze, 2008

jaad75 napisał/a:

Eee tam... Przereklamowane... :mrgreen:

Tak? Chciałbym się o tym codziennie przekonywać :mrgreen: :razz:

Arek - Sob 14 Cze, 2008

Żeby nie było ksenofobii za dużo. Do samych Włochów ja tam nic nie mam. Nie lubię ich stylu gry zabijającego futbol: murowanie bramki, granie na 1:0, teatralne gesty i pady, leżenie i zwijanie się
z bólu przez 5 minut po lekkim faulu itp. itd.

Futbol jaki lubię pokazali wczoraj Holendrzy. Choć bramka Henry'ego też pierwsza klasa. Każdy polski
napastnik w takiej sytuacji huknąłby z całej siły. Henry pomyślał i będąc w pełnym pędzie delikatnie musnął
piłkę tylko odrobinę zmieniając tor lotu. Nawet wybitny Van ser Saar był bez szans.

Arek napisał/a:
Henry pomyślał i będąc w pełnym pędzie delikatnie musnął
piłkę tylko odrobinę zmieniając tor lotu.

Strzały techniczne i wewnętrzną częscią stopy są jego wizytówką.

Polacy jak są kilka metrów od bramki myslą ,że wystarczy przywalić tyle ile "wlezie" ,a bramka i tak wpadnie.

Arek - Sob 14 Cze, 2008

Przeczytajcie to:
http://www.sport.pl/sport...a_nie_mial.html

Wysyłamy bukiet kwiatów do Webba?

Jeśli Polska wygra z Chorwacją 2-0 a Austria z Niemcami 1-0 to możemy wysyłać. Te rozpiski są jakieś dziwaczne :razz: Nagle się okazuje ,że w naszym interesie była ta bramka strzelona nam przez Austrię :roll:

Przeczytałem ten tekst zamieszczony Przez Arka raz ale chyba dobrze to rozumiem.

Fakt teraz Chorwacja wystawi wielu rezerwowych ,a Austria z szansami na awans będzie walczyła z Niemcami.

Arek - Sob 14 Cze, 2008

To pokrętne ale prawdziwe. Oczywiste jest, że mamy większe szanse strzelić dużo goli rezerwowemu składowi niezmotywowanych Chorwatów, niż w przypadku normalnego ich składu i pełnej motywacji (a tak by było jakbyśmy wygrali z Austrią). Dodatkowo jestem w stanie bardziej uwierzyć w wymęczone jednobramkowe zwycięstwo zmotywowanej Austrii nad Niemcami, niż w to, że byśmy wygrali ze zmotywowaną Chorwacją strzelając im wyraźnie więcej bramek niż Niemcy niezmotywowanej Austrii.

Świetne to jest, bo wychodzi, że w świetle porażki Niemiec z Chorwacją, faktycznie bardziej opłacał nam się remis z Austrią :)

Czyli Webb nam pomógł ,a wszyscy tak na niego najeżdżają bo nie rozumieją ,że w sporcie nie ten wygrywa kto wygrywa :mrgreen:
Allan - Sob 14 Cze, 2008

k1caj_ns napisał/a:
Czyli Webb nam pomógł ,a wszyscy tak na niego najeżdżają bo nie rozumieją ,że w sporcie nie ten wygrywa kto wygrywa :mrgreen:

Najbardziej to pomogla by nam Austria wygrywajac z nami np z 5:0
Moze wtedy wyrzucili by na zbity pysk nasze niemrawo-ociezale pseudo-gwiazdy sportu kopanego
i Leo zaczal by tworzyc rdzen naszej nowej reprezentacji pracujac od poczatku z utalentowanymi 14-16 latkami

mavierk - Sob 14 Cze, 2008

Allan napisał/a:
Najbardziej to pomogla by nam Austria wygrywajac z nami np z 5:0
gdyby nie Boruc to na prawde byłby taki wynik :]
Allan - Nie 15 Cze, 2008

Jeszcze mamy taka szanse w ostatnim meczu, chociaz Croatia chyba odpusci
rysiu - Nie 15 Cze, 2008

Chorwacja może odpuści ale czy my damy radę. No i czy Austria nie polegnie.
mnich - Nie 15 Cze, 2008

Uważam że powinniśmy zagrać fairplay i również wystawić rezerwy.
:shock: :mrgreen:

rafalg - Nie 15 Cze, 2008

:mrgreen:
k1caj_ns - Nie 15 Cze, 2008

mnich napisał/a:

Może się okazać ,że Chorwacja w drugim składzie będzie dla nas też za mocnym zespołem :razz: Więc najbardziej przyjacielsko Chorwacja by postąpiła oddając nam mecz walk over-em :smile:

rysiu - Nie 15 Cze, 2008

mnich napisał/a:
:shock: :mrgreen:

Wbrew pozorom to mogłoby być niegłupim rozwiązaniem. Pamiętacie mecz z USA na MŚ Korea-Japonia. Tam też było dużo zmian.

mnich - Nie 15 Cze, 2008

Pamiętamy. Mecz był bardzo ładny.
Ja życzę Chorwatom wszystkiego dobrego, są waleczni i nie ustępliwi - to się może podobać.

rysiu - Nie 15 Cze, 2008

Ja też.

Marzeniem byłoby żebyśmy z nimi z grupy wyszli.

Zobaczymy jutro.

k1caj_ns - Nie 15 Cze, 2008

Oglądał ktoś mecz Czechy Turcja ?? :razz: tam to się dopiero działo :cool:
mnich - Nie 15 Cze, 2008

Działo się, i "Łeb" nie był potrzebny :P
Allan - Pon 16 Cze, 2008

Jak dlugo? 30 lat czy wiecej trzeba powtarzac ze jesli sie prowadzi 1 lub 2ma bramkami to aby utrzymac wynik nie nalezy sie cofac do obrony!
Tak bylo z Chorwacja - tylko dlatego stracili bramke z Niemcami bo zaprzestali otwartej gry, to samo z Polska - oddanie inicjatywy,
cofniecie sie i w koncu "wygnieciony" w zamieszaniu karny i to samo z Czechami. I tak bylo w dziesiatkach innych meczy reprezentacji lub klubow.
Trzeba chyba miec IQ ponizej 80 aby cwierc wieku takich doswiadczen nie nauczylo niczego!

MC - Pon 16 Cze, 2008

MM, ja mam duzo do Francuzek. Wole kobiety, ktore sie regularnie myja, a nie maskuja fetor perfumami. Poza tym wole szczuple, a nie tlusciutkie. Bo niestety takich tam jest wiekszosc.
Arek - Pon 16 Cze, 2008

Jeśli chodzi o kobiety, to my Polacy jesteśmy rozpieszczeni, bo Polki zdecydowanie należą do ekstraklasy światowej pod względem urody i dbania o nią.

Pamiętam jak kilka lat temu organizowaliśmy w Polsce międzynarodową konferencję. Jeden z jej uczestników po przejechaniu autokarem, z kilkoma przystankami, kilkuset kilometrów na terenie naszego kraju, wysiadł i zapytał mnie, jak my faceci w Polsce możemy żyć przy tak dużym natężeniu piękna na jeden kilometr kwadratowy. Odpowiedziałem, że faktycznie jest baaaardzo ciężko, ale dajemy radę :)

Arek

rafalg - Pon 16 Cze, 2008

Dobrze że nie zobaczył pani prezydentowej bo by zmienił zdanie.
Arek - Pon 16 Cze, 2008

Wtedy prezydentową była Jola.
rafalg - Pon 16 Cze, 2008

A to zmienia sytuację.
Arek - Pon 16 Cze, 2008

A propos kobiet, meczy i kibicowania:
http://www.pobandzie.pl/P..._cyckow_20.html

MC - Pon 16 Cze, 2008

Przyjemne spotkanie... :mrgreen:
Arek - Pon 16 Cze, 2008

A nas tam nie było...
MC - Pon 16 Cze, 2008

Jest co pofocic, nawet kompaktem :wink:
I jedno jest pewne - po meczu nie bylo tradycyjnej wymiany koszulek.

komor - Pon 16 Cze, 2008

Może za to wspólny prysznic? Przydałby się uszczelniany zestaw Olka: E3, lampa i jakiś szeroki kąt... :)
MM - Pon 16 Cze, 2008

Koniec tego dobrego - zamykam wątek. Zaczyna się mecz Polska -Chorwacja. Jak są chętni to zakładajcie nowy wątek :razz: