|
forum.optyczne.pl
|
 |
Sklepy i promocje - D700 - czyżby zniknął ze sklepów?
stooner - Wto 08 Cze, 2010 Temat postu: D700 - czyżby zniknął ze sklepów? Witam,
czy ma ktoś jakieś informacje co do Nikona d700, dlaczego nigdzie go nie można dostać. Odwiedziłem wirtualnie wszystkie znane mi sklepy i wszędzie dowiaduję się, że aktualnie nie ma go na stanie i nikt nie jest w stanie powiedzieć mi kiedy będzie. Każdy tylko udziela mi magicznej odpowiedzi, że zostało złożone zamówienie do Nikona
Czyżby Nikon przestał sprzedawać D700 i w to miejsce chce wstawić jego następcę ?
A możne znacie jakiś sklep, który posiada jeszcze w swojej ofercie za rozsądne pieniądze i możecie z czystym sumieniem polecić taki sklep do wirtualnego zakupu.
Pozdrawiam
sigmiarz - Wto 08 Cze, 2010
czytam o tym wszędzie, również w zagranicznych serwisach, możliwe ze lada dzień pojawi się następca.
stooner - Wto 08 Cze, 2010
Czyli po części potwierdzasz moje obawy, że nie dostanę już D700, bo zakładam, że następca będzie dużo droższy a niekoniecznie lepszy
Luke_S - Wto 08 Cze, 2010
Zawsze było tak, że gdy pojawiał się nowy model, to stary był w sprzedaży jeszcze przez jakiś czas. Prawdopodobnie wyczerpały się zapasy i będzie nowa dostawa. A że do Europy wszystko płynie jednym kontenerowcem, to nic dziwnego, że brakuje towaru na całym kontynencie.
hijax_pl - Wto 08 Cze, 2010
Nie tylko D700 nie można dostać. Nie można też D300s, D90, D5000 ciężko.. ogólnie pustki w magazynach w NikonPL...
stooner - Wto 08 Cze, 2010
A czy może macie jakieś informacje z tajnego źródła kiedy można spodziewać się najbliższych dostaw?
jak w sklepach nie wiedzą to skąd my mamy wiedzieć ?
Sklepy sklepami, co gorsza dystrybutorzy Nikona w PL też nic nie wiedzą
podobno w fabryce nikona tez nic nie wiedzą, projekt d800 został tak utajniony, że nie tylko nikt nic nie wie, ale też nikt nie wie kto wie
Sunders - Wto 08 Cze, 2010
stooner napisał/a: | kiedy można spodziewać się najbliższych dostaw? |
Prawdopodobnie po ukazaniu sie nowego cennika
maczetka - Wto 08 Cze, 2010
podobnie wyglada sytuacja z 5dII Canona. moze jakas zmowa?
zug - Wto 08 Cze, 2010
Sunders napisał/a: | Prawdopodobnie po ukazaniu sie nowego cennika |
też tak myślę
fufak1 - Wto 08 Cze, 2010
Nikon d300s jest w staurnie w KRK a d700 widziałem w Fotojoker też w KRK.
maput - Wto 08 Cze, 2010
Ja chcę kupić lampę SB-600. Prawie nigdzie jej nie ma, a jak jest to stare zapasy po cenach mocno zawyżonych. W jednym ze sklepów powiedzieli mi, że zamawiali u Nikona, ale ponoć ten model jest wycofany z dystrybucji i Nikon zamówień na niego nie przyjmuje.
Oby to nie była prawda, bo mam zamiar tą lampkę mieć..
maput napisał/a: | chcę kupić lampę SB-600. Prawie nigdzie jej nie ma, a jak jest to stare zapasy po cenach mocno zawyżonych |
maput, a taka oferta Ci nie odpowiada?:
http://fotoaparaciki.pl/i...duct&prod_id=53
To ja trochę sparafrazuję...:
maput napisał/a: | Ja chcę kupić /.../ Prawie nigdzie /.../ nie ma, a jak jest to stare zapasy po cenach mocno zawyżonych. W jednym ze sklepów powiedzieli mi, że zamawiali /.../, ale /.../ Nikon /.../ zamówień na /.../ nie przyjmuje. |
Tak właśnie wygląda dostępność sprzętu spod znaku Nikona. A zaczęło się to niecały miesiąc temu i niestety trwa nadal.
maput - Wto 08 Cze, 2010
Odpowiada, ale:
1. pisałem, że PRAWIE nigdzie nie ma
2. kilka innych sklepów też wykazuje na stronie dostępność towaru w magazynie. Tyle, że po kontakcie telefonicznym i małym przyciśnięciu okazuje się, że "sprawdziłem właśnie w systemie i przed chwilą ktoś tą ostatnią sztukę kupił".
Nie twierdzę, że w przypadku fotoaparacików tak jest, bo do nich nie dzwoniłem, ale w kilku innych sklepach słyszałem prawie identyczną formułkę
Dwukrotnie kupowałem w fotoaparacikach wybierając z oferty na ich stronie-dwukrotnie w ciągu kilku dni otrzymywałem przesyłkę. Myślę, że warto spróbować.
Ja bym zamówił, a potem ew. dzwonił żeby się upewnić o dostępności
dżony - Wto 08 Cze, 2010
Canon 50D też zniknął prawie na miesiąc (fotojoker) a potem wrócił i potaniał
zug - Wto 08 Cze, 2010
wow wszyscy kupują d700
zug, no najwidoczniej. Ja się tam nie dziwię, bo w sumie nie ma co w nim poprawiać, a jak wyjdzie nowy z pewnie z filmami oraz... czymś sp.. - to lepiej brać stary póki jest
sigmiarz - Sro 09 Cze, 2010
będzie większa matryca + filmy, dlaczego mają coś spier.. ?
hijax_pl - Sro 09 Cze, 2010
No widzisz sigmiarz to jest tak, że mi osobiście bardziej podoba się matryca z D300 niż z D300s, i mam pewne obawy że to samo stanie się w kontekście D700 i D700s... Obym się mylił...
sigmiarz - Sro 09 Cze, 2010
ja nie wiem nic o różnicach w matrycach d300 i d300s, oczywiscie mozliwe ze dodadzą tylko video i bedzie d700s.. ale sporo czasu juz minelo od premiery d700, jesliby mieli to robic to juz by zrobili, tak myślę dlatego stawiam na nową matrycę, nie wiem skąd i jaką.. mozliwe ze cos między 16 a 18 mp. Przy FF to rozsądny rozmiar, a są ludzie dla ktorych d700 jest sporo za mala i kupuja 5d mkII
[ Dodano: Sro 09 Cze, 2010 12:35 ]
chyba że wezmą matrycę z d3x -a
SlawGaw - Sro 09 Cze, 2010
D700 znikną ze sklepów? A inne trudno kupić?
Myślę że to zemsta producenta na klientach, narzekacie na serwis więc nic nie dostaniecie, wy wredni klienci.
|
|