|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wirtualne Plenery - Nagrody na WP
Tomasz_ - Wto 01 Lut, 2011 Temat postu: Nagrody na WP Propozycja nagród za pierwsze miejsce na Wirtualnych Plenerach.
Kto za, kto przeciw, można się wstrzymać, albo złożyć się na nagrodę
Tutejszyn - Sro 02 Lut, 2011
Tomasz_, Czy dyskusja w temacie i wysztkie wypowiedzi nie dały Ci do myslenia?
Szkoda nawet głosu..
I po co ja się tak żołądkuję? W końcu na plenerze świat się nie kończy.. Mimo wszystko szkoda.
Cola - Sro 02 Lut, 2011
Tutejszyn,
a co Mu w dyskusji mialo się objawić?
jedyne co z niej wynika to to że userzy są podzieleni
PS wszyscy "niezadowoleni" pisza że na plenerze świat się nie kończy i strzelają focha, a tak naprawdę to bronia niczym krzyża :/
Cola napisał/a: | Tutejszyn,
a co Mu w dyskusji mialo się objawić?
jedyne co z niej wynika to to że userzy są podzieleni
PS wszyscy "niezadowoleni" pisza że na plenerze świat się nie kończy i strzelają focha, a tak naprawdę to bronia niczym krzyża :/ |
Co wy z tym fochem ciągle wyjeżdżacie?! Albo ja już nie wie wiem, co to jest "foch"..
Cola - Sro 02 Lut, 2011
no poprostu stara gwardia (w większosci) nagle próbuję się obrażać że nie weźmie udziału (słowo obrażać uzyte zamiast foch - pasi? )
Jak na razie tylko ja z tego się "wypisałem". Nie czuję w sobie tych emocji, które towarzyszą trzaśnięciu drzwiami. To o czym mówisz to nadinterpretacja.
moronica - Sro 02 Lut, 2011
Cola, takimi wypowiedziami wlasnie propagujesz podzialy na nowych i starych, czemu to ma sluzyc? przeciez to zaden argument. skoro WP funkcjonuje od dluzszego czasu i sprawia frajde uzytkownikom forum (starym, nowym, odwiedzajacym forum codziennie czy sporadycznie, zawodowcom, amatorom, pasjonatom, laikom, niebieskim i rozowym) to co w tym zlego? nikt cie nie zmusza do startowania ani do pokazywania tu zdjec. jak bumerang powraca opinia, ze zawsze jest miejsce na ulepszenia i poprawki, tymczasem zapomina sie ze czasem lepiej nie naprawiac czegos co nie jest popsute
kufel - Sro 02 Lut, 2011
moronica napisał/a: | Cola, takimi wypowiedziami właśnie propagujesz podziały na nowych i starych, czemu to ma sluzyc? | otóż to. członkiem "starej gwardii" się nie czuje, a mimo to nowy sposób nie do końca mnie przekonuje.poza tym: koronny dowod na to ze status na optycznych nie wpływa na wynik to wygrana kilku zupełnie nowych użytkowników.
multics - Sro 02 Lut, 2011
Ja do starej gwardii nie należę ale uważam że nagrody zabiją ducha dobrej zabawy. Dlatego głosuję na "Nie". (Chociaż inicjatywa Tomasz_a jest godna podziwu)
Cola - Sro 02 Lut, 2011
ale tez robicie z igły widły
nowi mówią spróbujmy
starzy mówia NIE
zobaczmy jak sie to sprawdzi i czy sie sprawdzi... zawsze mozna wrócić do poprzedniej wersji - nic nie stoi na przeszkodzie
a tylko sie niezdrowa atmosfera zrobiła, bo przeciąganie liny sie odbywa i to juz czasami na absurdalne argumenty... to juz krioczek do tego by było NIE bo NIE i TAK bo TAK
opanujmy się
plener to nie sprawa życia i smierci żeby tak drzec szaty o to... a juz sytuacja wygląda tak że jaka by formuła nie była to przeciwnicy się obrażą po to tylko by udowodnić że racja jest bardziej mojsza
ja nie widzę nic zdrożnego w tym, żeby były nagrody (wcale nie musza być) i żeby była anonimowosc na czas głosowania (dodaje to odpowiedniego napięcia i powoduje niezłe zaskoczenia przy ogłaszaniu wyników) ....ale tez nie będę bronił krzyża
teraz WP jest trochę smutny i taki stagtnacyjny
...i taki grzeczny
wypowiada się i ocenia jeden wyga z drugim których zdanię cenię i juz mi się optyka zmienia i potylicznie (podświadomie) przechyla moje decyzje w którąs ze stron...
odwrotnie tez to tak działa - wiesz ktos fote... a to ten.... to On to złych fotek nie trzaska
zróbmy to choćby dla eksperymentu i mam nadzieję że jesli będzie fajnie i będa emocje to staszyzna się przyzna do tego że jednak OK
ale tez rpsiłbym by nie utrudniać
rzekłem
i pozdrawiam!
Nikitaa - Sro 02 Lut, 2011
......... i piwo bym Ci Cola postawila za obiektywizm i rzeczowosc w tym co napisales
pozdrawiam Nikita
moronica - Sro 02 Lut, 2011
Cola, kazdy odpowiada za wlasne oceny, kryteria i motywacje. jedni kieruja sie ocenami innych, inni nie, to nie znaczy ze trzeba wszystkich traktowac jak dzieci
rob tak jak ja - obejrzyj zdjecia, ocen i dopiero wtedy czytaj komentarze
Nikitaa, jak to jest ze obiektywni sa jedynie ci ktorzy sie z toba zgadzaja?
Cola napisał/a: | ...starzy mówia NIE | Ciekawe dlaczego.
Masz jakiś ulubiony pub?
Cola napisał/a: | a tylko sie niezdrowa atmosfera zrobiła | Nie "starzy" ją wywołali
Cola napisał/a: | ...plener to nie sprawa życia i smierci.. | To jest sprawa życia i śmierci... To znaczy była, bo to już nieaktualne.
Cola napisał/a: | zróbmy to choćby dla eksperymentu | Róbcie.
Baku - Sro 02 Lut, 2011
Cytat: | Nikitaa, jak to jest ze obiektywni sa jedynie ci ktorzy sie z toba zgadzaja? |
Odwieczne prawo polityki. W WP brałem udział tylko raz (niestety) i wygląda na to, że był to ostatni raz (niestety).
Cola - Sro 02 Lut, 2011
moronica napisał/a: | Cola, kazdy odpowiada za wlasne oceny, kryteria i motywacje. jedni kieruja sie ocenami innych, inni nie, to nie znaczy ze trzeba wszystkich traktowac jak dzieci
rob tak jak ja - obejrzyj zdjecia, ocen i dopiero wtedy czytaj komentarze |
duzo racji w tym co napisałas i dobra rada na przyszłośc
dzięki
[ Dodano: Sro 02 Lut, 2011 14:16 ]
Tutejszyn napisał/a: | Masz jakiś ulubiony pub? |
jasne że mam, ale to nie oznacza że jak mnie chcą wyciiągnąc do jakiegos nowego to kazda taka wizyta kończy się fiaskiem
odpowiedz sobie na pytanie dlaczego ten PUB co jest ulubiony jest ulubiony?
o lokalizacje nawet jeśli chodzi to w naszym przypadku (plenerowym) nie ma to znaczenia
jesli chodzi o ceny to tu tez nie ma o czym gadać
nadal pijemy tej samej marki piwko (tyle tylko że dowiesz się post factum jakie to piwko )
barmani... ci sami
kompani do kufla - tez ci sami
nic tylko balować
hijax_pl - Sro 02 Lut, 2011
moronica napisał/a: | Nikitaa, jak to jest ze obiektywni sa jedynie ci ktorzy sie z toba zgadzaja? |
Ależ... że zacytuję z innego wątku...
Nikitaa napisał/a: | oswiadczam ze nikogo nie chce dzielic , nikogo "ustawiac" ani "siac zametu" , po prostu jestem szczera do bolu , nie owijam w bawelne , mowie to co mysle ale zawsze potrafie zachowywac sie kulturalnie oraz uszanowac zdanie i odrebnosc rozmowcy |
Cola - Sro 02 Lut, 2011
Tutejszyn napisał/a: | Cola napisał/a:
a tylko sie niezdrowa atmosfera zrobiła
Nie "starzy" ją wywołali |
acha czyli chpodzi o to by wskazac winnego zaistaniałego kwasu czy może żeby dalszemu rozłamowi zapobiec?
...a ja w ogóle to myslę że chodzi o to by plener był fajny
Nikitaa - Sro 02 Lut, 2011
moronica napisał/a: | Nikitaa, jak to jest ze obiektywni sa jedynie ci ktorzy sie z toba zgadzaja? |
Jezeli ktos pisze rozsadnie i obiektywnie tak jak w tym konkretnym przypadku Cola to zawsze jestem sklonna przyznac mu racje, nie komentuje jednak wszystkich wypowiedzi na forum
a teraz biore sie za prace, potem lepiej zabrac sie za robienie zdjec niz toczyc tu jakies nic nie wnoszace dyskusje
pozdrawiam Nikita
Cola - Sro 02 Lut, 2011
Tutejszyn napisał/a: | Cola napisał/a:
...plener to nie sprawa życia i smierci..
To jest sprawa życia i śmierci... To znaczy była, bo to już nieaktualne.
Cola napisał/a:
zróbmy to choćby dla eksperymentu
Róbcie. |
a to juz takie typowe polskie :/
PS to Ty pytałes się o definicję focha?
to masz własnie wypisz wymaluj
Baku - Sro 02 Lut, 2011
Na razie dyskusja jest dość jałowa. WP zarządza goltar i nawet jeśli weźmie pod uwagę wyniki ankiety (jako instrument doradczy), to zmiany raczej są mało prawdopodobne.
Mik443 - Sro 02 Lut, 2011
Odnoszę wrażenie, że taka dyskusja jak wyżej już się toczy tutaj .
Ta ankieta miała dotyczyć słuszności wprowadzenia w WP nagrody rzeczowej. Jestem przeciwny takim nagrodom. Tylko co ja mam do powiedzenia, skoro nie brałem udziału w żadnym WP
I tak na marginesie. Rozumiem, że brak słońca może być frustrujący, ale czy warto swoje frustracje odreagowywać akurat tutaj? Może lepiej na onecie
B o g d a n - Sro 02 Lut, 2011
Mik443 napisał/a: | Odnoszę wrażenie, że taka dyskusja jak wyżej już się toczy tutaj . |
Dokładnie, dlatego postuluję aby moderator przeniósł posty dotyczące generalii WP do odpowiedniego wątku.
Mój oczywiście proszę usunąć.
A, ... zapomiałem dodać, że głosowałem na NIE.
baracuda - Sro 02 Lut, 2011
Cytat: | Tak 13% [ 3 ]
Nie 61% [ 16 ]
Obojętne 13% [ 3 ]
Chcę sponsorować nagrodę 8% [ 2 ] |
powyżej wszystko w tym temacie nikt tu prochu nie wymyśli
mnich - Sro 02 Lut, 2011
Z nagrody zawsze można zrezygnować.
Tak jak z udziału w WP ( obojętnie czy w starej czy nowej formie) i tak samo można zrezygnować z próby dostosowania zasad i forum do siebie- zakładając swoje własne.
------
Zagłosowałem na: NIE
maput - Sro 02 Lut, 2011
Nigdy żadnego zdjęcia do WP nie wysłałem, ale zawsze śledziłem. Czy wybór przez "wygranego" tematu następnego pleneru to nagroda niewystarczająca ?
Aha.. ja nie wiem czy jestem "nowy" czy "stary" czytuję od bardzo dawna, ale mało aktywnie
kmosw - Sro 02 Lut, 2011
Głosuję na nie, uważam się za w miarę starą gwardię
A tak poważnie - Wirtualny Plener od samego początku miał być zabawą. A co się z nim teraz stało? Dwa tematy, w których się sieje Nowy regulamin i nawet nie można napisać, że coś się człowiekowi nie podoba, żeby nie zostać posądzonym o foch, czy przynależność do Starej Gwardii, która młodym utrudnia zaistnienie.
Już teraz nie wszyscy potrafią podejść do WP na luzie, a nagrody sprawę by pogorszyły.
To ma być ZABAWA, przy okazji której można się czegoś nauczyć.
Byłoby miło, gdyby tak zostało
PS. Nic z Edmunem nie ustalałam w sprawie postów. Myślimy podobnie
edmun - Sro 02 Lut, 2011
a ja napiszę krótko, jeśli "stara" coś wymyśliła, to i "stara" może się teraz obrażać że na siłę wszystko zmieniamy. wciąż przypominam, że odbyło się już wiele WP bez żadnych problemów i była to dobra zabawa, teraz za wszelką cenę chcemy z tego zrobić konkurs z nagrodami i wielką bitwę....
nie lepiej zostać przy ZABAWIE?....
edmun napisał/a: | nie lepiej zostać przy ZABAWIE?.... |
Jest karnawał, to może jakąś imprę skręcimy w środku Polski?
Ostatecznie do Poznania mogę podjechać, choć Bydgoszcz byłaby optymalna. Znam fajny hotelik na starym mieście, zabierzemy aparaty, gitarę i parę piwek.
Plenerów w Brzydgoszczy jest w piiii...p.
Co Wy na to?
---------
Ja to całkiem poważnie napisałem.
edmun - Sro 02 Lut, 2011
B o g d a n, gitarrę mogę wziąć, tylko piecyka nie chce mi się targać.
ostatecznie zabieramy aparaty i możemy za pomocą dźwięków migawek stworzyć jakąś seneradę pod czyimś oknem
hijax_pl - Sro 02 Lut, 2011
B o g d a n napisał/a: | imprę skręcimy w środku Polski? Ostatecznie do Poznania mogę podjechać, choć Bydgoszcz byłaby optymalna. | Każdy wie, że środek Polski to.. Łódź
edmun - Sro 02 Lut, 2011
A środek Europy pod Białymstokiem
edmun napisał/a: | gitarrę mogę wziąć, tylko piecyka nie chce mi się targać. |
W hotelu będzie ciepło, nie musisz go targać.
hijax_pl napisał/a: | Każdy wie, że środek Polski to.. Łódź |
Dla mnie środek Polski się zaczyna w Bydgoszczy do której mam szczególny sentyment.
----------------
Zaraz pewnie wleci goltar i tu pozamiata.
MC - Sro 02 Lut, 2011
B o g d a n, ja też mam szczególny sentyment do Brzydgoszczy. Negatywny
Usjwo - Sro 02 Lut, 2011
B o g d a n napisał/a: | Jest karnawał, to może jakąś imprę skręcimy ...
Co Wy na to?
|
U mnie Nowy Rok, wiec wpadajcie . a plenerow to sie znajdzie...
dr11 - Sro 02 Lut, 2011
Usjwo, wszystkiego najlepszego Miałem w teamie 2 osoby z Bejing to co nieco obgadaliśmy zwyczaje
Usjwo - Sro 02 Lut, 2011
Cola napisał/a: |
teraz WP jest trochę smutny i taki stagtnacyjny
...i taki grzeczny |
sluszna uwaga, ale _te_ zmiany jeszcze to wzmocnia
Tomasz_ - Sro 02 Lut, 2011
Tutejszyn,
Jeśli oczekujesz mojej odpowiedzi to trochę lżejszym tonem poprosiłbym, to tylko zabawa.
A moze być zabawa z nagrodami
Ja sam uważam że bez zmian nie ma rozwoju, a jeśli się czegoś nie spróbuje to można rożne teorie snuć na temat rezultatów i na tym się tylko skończy.
Mnie by bardzo interesowało czy nagroda wplynelaby na ilość i jakość prac wstawianych na WP.
Ja tak myśle że jeśli ma się jakieś trofeum, to to mobilizuje, zobowiązuje i umacnia w przekonaniu że to co się robi, robi sie dobrze.
A jest też się czym pochwalić prze innymi na długi czas.
goltar - Czw 03 Lut, 2011
Tomasz_ dzięki za propozycję. W związku z wynikami ankiety i aby zakończyć ten temat informuję, że innych oficjalnych nagród poza publikacją na głównej stronie i możliwością wyboru nowego tematu nie będzie. Zmiana z anonimowością do czasu ogłoszenia wyników pozostanie jedyną zmianą dotyczącą WP.
Ktosik - Sob 05 Lut, 2011 Temat postu: Dlaczego ankieta o nagrodach trwała jeden dzień? Dlaczego ankieta tak naprawdę trwała jeden dzień i osoby zaglądające trochę rzadziej nie mogą się wypowiedzieć w temacie nagród??? Ja rozumiem ze serwis jest prywatny ale rozmowa chyba nie zaszkodziła w ilości wejść na portal??? Moze się czepiam ale zamykanie wątków tematów sprawia że to forum zacznie usychać, i zostanie tylko towarzystwo wzajemnej adoracji. Co do nagród to faktycznie uważam ze zdjęcie na głównej, podpisanie imieniem i nazwiskiem pracy (za zgoda autora)oraz wybór następnego tematu jest wystarczającą nagrodą
Arek - Sob 05 Lut, 2011
Temat zamknęli moderatorzy forum, a nie jego właściciele więc fakt, że forum jest prywatne nie miał tu znaczenia. Czasami też mam wrażenie, że nasi moderatorzy za szybko zamykają niektóre wątki - ja byłbym bardziej tolerancyjny. Ale szanuje ich decyzje i nie podważam ich, bo robią świetną robotę.
Ktosik - Sob 05 Lut, 2011
Arek, ja sie nie czepiam (mimo ze to tak wygląda) zwracam uwagę na problem jaki się pojawił, ostatnio coraz więcej tematów jest zamykanych, a to drażni. Nawet jeśli nie chce się brać udziału w dyskusji to miło jest mieć te możliwość A generalnie to jestem cholerykiem i to penie z tego wynika
goltar - Sob 05 Lut, 2011
Ktosik masz trochę racji, temat nagród za Wirtualny Plener nie jest definitywnie zakończony, ponieważ przewidziana jest ankieta o szerszym zakresie po zakończeniu XVI pleneru. Tam na pewno zdążysz oddać głos Mimo to na przyszłość proszę o tego typu posty najpierw na PRIV, bo pisząc ten post wracasz do tematu który został zamknięty. Przypominam regulamin forum:
Cytat: | 31. Masz jakieś pretensje lub skargi, czujesz że cię niesprawiedliwie potraktowano, nie pisz żadnego postu, napisz do administratora lub moderatora przez PW albo e-maila. |
|
|