|
forum.optyczne.pl
|
 |
Sklepy i promocje - Jak długo jeszcze będzie dostępny na polskim rynku 5dmkII ?
siosio - Pon 02 Kwi, 2012 Temat postu: Jak długo jeszcze będzie dostępny na polskim rynku 5dmkII ? Jak długo jeszcze będzie dostępny na polskim rynku 5d mark II? - oczywiście chodzi mi o sklepy, a nie komisy czy allegro.
Jak myślicie? Ile może być jeszcze sztuk?
A d700??
maput - Pon 02 Kwi, 2012 Temat postu: Re: Jak długo jeszcze będzie dostępny na polskim rynku 5dmkI
siosio napisał/a: | Jak myślicie? Ile może być jeszcze sztuk? |
Myślę że 1734.
siosio napisał/a: | A d700?? |
D700 ma według Nikona współistnieć na rynku razem z D800. Zobaczymy jak długo, ale póki co w sklepach nie ma problemów ze zdobyciem.
siosio - Pon 02 Kwi, 2012
1734... Skąd ta liczba?
MC - Pon 02 Kwi, 2012
Z palca. Według mojego źródła na moment obecny jest ich już tylko 1726.
I nie dziw się odpowiedziom. Jakie pytanie taka odpowiedź...
MM - Pon 02 Kwi, 2012
siosio napisał/a: | 1734... Skąd ta liczba? |
Ile masz lat? Naprawdę tyle ile widać w profilu?
wulf - Wto 03 Kwi, 2012
Podobno nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi.
A pytanie jest jak najbardziej na miejscu (w każdym razie jego pierwsza część)
hijax_pl - Wto 03 Kwi, 2012
siosio napisał/a: | Jak długo jeszcze będzie dostępny na polskim rynku 5d mark II? | Tak długo jak długo będzie dostępny u dystrybutorów. Czyli tak długo jak jest w magazynach producenta.
A czy te magazyny są zasilane nowymi dostawami z produkcji czy już nie - to już zupełnie inne pytanie...
Aszex - Wto 03 Kwi, 2012
siosio, sprawdzaj na skapcu liczbe sklepow i trend ceny
Aszex, co to da?
Aszex - Wto 03 Kwi, 2012
Z czasem liczba sklepów się zmniejsza, a cena róźnie (może wzrosnąć lub mogą zostać tylko drogie sklepy). Tak jak z nx5; z 999 do 1700. Autorowi chodziło o jak najniższą cenę lub chce dozbierać, więc warto aby ją monitorował. Powinna spaść po szerszym wejściu m3, ale niekoniecznie. Zwłaszcza gdy okaże się, po testach, że za różnice nie warto dopłacać prawie drugie tyle.
Nie ufam porównywarkom. Ale to wynika bardziej z nierozsądnego zachowania rożnych, małoprofesjonalnych sklepów, które te porównywarki i tak uwzględniają w statystykach... Cytat: | Zwłaszcza gdy okaże się, po testach, że za różnice nie warto dopłacać prawie drugie tyle. | Hm.. ciekawe. Co według Ciebie jest istotne w aparacie?
MM - Wto 03 Kwi, 2012
wulf napisał/a: | Podobno nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi. |
Ta prawdziwa reguła, jednak pod jednym warunkiem. Pytającym jest małe dziecko...
Aszex - Wto 03 Kwi, 2012
hijax_pl napisał/a: | Hm.. ciekawe. Co według Ciebie jest istotne w aparacie? |
Dobra jakość zdjęć, interface i waga.
No to pewnie wg Ciebie nie mam sensu zmieniać mk2 na mk3
Aszex - Wto 03 Kwi, 2012
Dla mnie FF entrylevel nie ma sensu.
siosio - Sob 10 Lis, 2012
Ponawiam Pytanie - jak długo będzie jeszcze 5d Mark II na rynku? Tak mniej więcej.
Czy jego cena jeszcze spadnie, czy raczej marne szanse...? W grudniu wejdzie 6D i jakoś tak nie jestem pewien, czy wejście 6D będzie miało wpływ na cenę 5d Mark II.... Niby powinno mieć wpływ - ale w grudniu przed świętami raczej ceny idę w górę i nie wiem czy nie poczekać do stycznia, tylko że w styczniu może być już posprzątane albo zostanie mało sztuk na rynku, co spowoduje wzrost, a nie obniżkę ceny.... Chyba, że jeszcze dużo jest ich na rynku i jeszcze z pół roku będą dostępne w sklepach.
Czy takie sklepy internetowe jak Global Net, Saturion, Emisto Market, Redcoon - mają dobrą opinię? Wie może ktoś, czy cena w tych sklepach jest dlatego tak niska, że nie ma oryginalnego pudełka do aparatu - tylko te zastępcze białe pudełka?
Ktoś mi wyjaśni może dlaczego w niektórych sklepach internetowych 5d Mark II Body kosztuje ponad 9 tysięcy?
http://proteus-it.istore....ml?partner=1984
I te sklepy mają obroty przy takich cenach? Skąd się takie ceny biorą?
komor - Sob 10 Lis, 2012
siosio napisał/a: | Czy takie sklepy internetowe jak Global Net, Saturion, Emisto Market, Redcoon - mają dobrą opinię? |
Z tych wymienionych słyszałem tylko o Redcoon, i słyszałem dobre opinie, ale próbka statystyczna niewielka.
siosio napisał/a: | Ktoś mi wyjaśni może dlaczego w niektórych sklepach internetowych 5d Mark II Body kosztuje ponad 9 tysięcy?
I te sklepy mają obroty przy takich cenach? Skąd się takie ceny biorą? |
Te sklepy na pewno nie mają na stanie tego produktu i w cenniku mają być może nieaktualną cenę. Czyli nie mają żadnych obrotów jeśli chodzi o ten produkt.
nawrocki - Pon 03 Gru, 2012
http://www.bhphotovideo.c...5D_Mark_II.html
Wg mnie super cena np. w porównaniu z 7d. Gdyby jeszcze L-ki do niego nie kosztowały tyle co sama puszka
Sunders - Pon 03 Gru, 2012
siosio napisał/a: | Czy jego cena jeszcze spadnie, czy raczej marne szanse...? |
IMO marne szanse.
siosio napisał/a: | Czy takie sklepy internetowe jak Global Net, Saturion, Emisto Market, Redcoon - mają dobrą opinię? |
Od Redcoon kupowałem 2 tyg. temu - transakcja bez zarzutu.
atomek - Czw 06 Gru, 2012
ja zamawiałam kiedyś z Saturiona akcesoria i także bez żadnych problemów wszystko było na czas
|
|