|
forum.optyczne.pl
|
 |
Sklepy i promocje - Ściema Electro Exclusive
komor - Nie 09 Wrz, 2012 Temat postu: Ściema Electro Exclusive Właśnie dostałem spama na dwa adresy mailowe, to od razu informuję o ściemie pod tytułem sklep internetowy Electro Exclusive pod adresem http://electroexclusive.webnode.com/
Oferta rewelacyjnych cen, tak mniej więcej 50% cen rynkowych, logo Rzetelna Firma, loga Visy, Mastercard i inne (słabej jakości JPG-i, nota bene), adres mailowy na Onecie. Ewidentna ściema, ciekaw jestem czy będzie z tego jakaś większa akcja.
nienietaktak - Nie 09 Wrz, 2012
komor, przeczytaj regulamin i wszystko będzie jasne. Oferta cenowa nie jest ofertą cenową i może się zmienić z ważnych powodów ekonomicznych między innymi. Regulamin jest tak ułożony, że właściwie kupujący nie ma żadnych praw. Podejrzewam, że regulaminie aż roi sie od klauzul niedozwolonych.
"Electro Exclusive zastrzega, iż asortyment oraz ceny poszczególnych produktów mogą ulec zmianie w czasie od chwili złożenia zamówienia do chwili zawarcia umowy. Chwilą zawarcia umowy nazywamy moment oświadczenia woli obu stron, z którego wynika decyzja osiągnięcia określonego skutku w sferze poddanej regulacji prawnej – kupna/sprzedaży."
To mnie rozwaliło
4motion - Nie 09 Wrz, 2012
Wałek na maxa http://electroexclusive.w...f-4-0-l-is-usm/ 7999zł heh i 10 na stanie. Kontakt tylko na mail z onetu jak komor zauważył.
Oby ludzie poszukali na google opinii i tu trafili zanim coś tam kupią.
Arek - Nie 09 Wrz, 2012
Może napisać maila z prośbą o odbiór osobisty tego Canona
nienietaktak - Pon 10 Wrz, 2012
Arek napisał/a: | Może napisać |
Arek, obywatel i klient wszystko może
ashley - Pon 10 Wrz, 2012
Maja debile fan page na fejsie. Warto skrobnac tam co nieco zeby ludzie wiedzieli z kim maja do czynienia.
kozidron - Pon 10 Wrz, 2012
ale cena za 5d3 +24-105 jest niesamowita, gdybym trafił na tą stronę bez wcześniejszego przeczytania tego wątku, to pewnie bym grubo przecierał oczy
komor - Pon 10 Wrz, 2012
Krajowy Rejestr Długów (właściciel znaku Rzetelna Firma) już dostał parę zgłoszeń o nieuprawnionym posługiwaniu się znakiem Rzetelna Firma i podjęli działania.
kozidron, oczy byś przecierał, ale kasy byś nie wpłacił, mam nadzieję?
komor napisał/a: | kozidron, oczy byś przecierał, ale kasy byś nie wpłacił, mam nadzieję? |
Nie, no niestety w cuda nie wierzę. Pewnie kombinowałbym z odbiorem osobistym.
Stuku - Pon 10 Wrz, 2012
Hmmm Pan P. od Amber Golda odpoczywa teraz, ktoś szuka niszy w jego działalności. Mnie najbardziej na tej stronie rozwala inna rzecz: webnode - czyli niby pro sklep robiony z szablonu
Stuku, a to też jest rozwalające. rzeczywiście
komor - Pon 10 Wrz, 2012
kozidron napisał/a: | Pewnie kombinowałbym z odbiorem osobistym. |
A ja bym uciekał gdzie pieprz rośnie, przecież taka cena nie ma nic wspólnego z rzeczywistością?
komor napisał/a: | A ja bym uciekał gdzie pieprz rośnie, przecież taka cena nie ma nic wspólnego z rzeczywistością? |
ależ oczywiście ale telefon bym wykonał. Tak na spokojnie, hipotetycznie sobie pomyśl, siedzisz przy kawie, przeglądasz sobie net pod katem zanabcycia 5d2 a tu taka okazja z 5d3, dzwonisz i Pan/Pani ze sklepu sprowadza cię na ziemie, ze nie ma czegoś takiego jak odbiór osobisty.
W regulaminie jest napisane jak byk, że wystawiają fakturę, że na towar jest gwarancja więc potencjalnie zanim nie przeczyta się opinii na necie człowiek myśli, ze wszystko w porządku. Przeciętnie sprawdzam opinie dopiero chwile przed przelaniem kasy a własciwie to jestem konserwatywny jeżeli chodzi o sprzedaż wysyłkową.
komor, ja kupiłem 70-200/2.8L za 60% ceny, w cuda nie wierze ale czasem się trafi okazja.
Tu jednak ewidentnie widać, że to szwindel. Fajnie, że dałeś info, bo jak pokazuje doświadczenie ze sklepem lider24 ludzie nie sprawdzają opinii licząc na cuda.
4motion - Pon 10 Wrz, 2012
kozidron napisał/a: | ależ oczywiście ale telefon bym wykonał |
Ciekawe na jaki numer.
komor - Pon 10 Wrz, 2012
4motion, słuszna uwaga, numeru NIP też nie znalazłem, ani nic innego.
4motion napisał/a: | Ciekawe na jaki numer. |
Na ten o który poprosiłem w mailu, do jutra poczekam, zobaczę jaki wkręt mi odpiszą
nie ma takiej firmy w CEIDG. Jacków Michalskich jest sztuk 71, ale Electro Exclusive nie ma.
kozidron - Wto 11 Wrz, 2012
4motion napisał/a: | Ciekawe na jaki numer. |
komor napisał/a: | 4motion, słuszna uwaga, numeru NIP też nie znalazłem, ani nic innego. |
Dostałem telefon i miejscowość "centrali", mianowicie to Rossalere w Irlandii. To by mi utrudniło nieco odbiór osobisty.
4motion - Wto 11 Wrz, 2012
kozidron napisał/a: | 4motion napisał/a: | Ciekawe na jaki numer. |
komor napisał/a: | 4motion, słuszna uwaga, numeru NIP też nie znalazłem, ani nic innego. |
Dostałem telefon i miejscowość "centrali", mianowicie to Rossalere w Irlandii. To by mi utrudniło nieco odbiór osobisty. |
No niegadaj!!!! Napisz że masz kolegę New Ross 60km od Rosslare i tam podjedzie za 7tys wezme kilka tych C5d3 To jest półgodziny jazdy drogą krajową tam jest port promowy wioska na maxa, byłem kilka razy.
4motion,o kurcze no tak ty mieszkasz w IRL ale zbieg okolicznosci, posyłam Ci priva z numerem telefonu. Ja też chce, tego 5d3 z 24-105 za 7 tysia
ashley - Wto 11 Wrz, 2012
To i ja jednego wezme Mam troche dalej ale warto wycieczke zrobic
Pewnie będą grube wykręty na odbiór osobisty
Nie odbierają. Dla mnie to tylko liczą że nikt ich tu nie ścignie. W Irladnii aparaty są droższe niż w Polsce np.: za 60D w Pl zapłaciłem około 800euro tu w sklepie do 1100euro widziałem nawet 1250euro.
nienietaktak - Wto 11 Wrz, 2012
ja też wezmę 5D III. Albo od razu 5
[ Dodano: Wto 11 Wrz, 2012 16:53 ]
4motion, spróbuj jutro mniej więcej w południe. Może już poszli do domu?
Nie sądzę aby odebrali. Dzwoniłem z zastrzeżonego i nic. Pewnie tylko na polskie numery reagują. Numer który podali to numer Irlandzki. Siedzą pewnie na bezrobociu i liczą na dodatkowe pieniądze. W tej wiosce jest jeden sklep kilka pubów i morze, a na środku jak okiem sięgnął sklep ELECTRO EXLUSIVE z najtańszymi aparatami na świecie a ja durny w Polsce kupiłem.
Widzę żekonto na FB też mają http://www.facebook.com/p...419012701468403 i ktoś już odpowiedni komentarz wystawił.
[ Dodano: Wto 11 Wrz, 2012 19:24 ]
Wysłałem do tej "firmy" email ze mogę odebrać osobiście za gotówkę kilka aparatów oto odpowiedź:
Witamy,
Odbior osobisty jak najbardziej ale najpierw zamowienie msi zostac zlozone
poprzez nasza strone internetowa. Dodam tez ze nie akceptujemy rozliczen
gotowkowych gdyz jest to niezgodne z polityka naszej firmy.
Pozdrawiamy,
Zespol Electro Exclusive
ashley - Sro 12 Wrz, 2012
hehehehe no to zrob przelew a my ci powiemy pod ktorym drzewem we wsi zakopiemy sprzet
I nie "ktos" komena dal
mozer - Sro 12 Wrz, 2012
4motion, to napisz, ze zaplacisz przy odbiorze karta kredytowa
4motion - Sro 12 Wrz, 2012
Telefonu nie odbierają ni cholery dziś jeszcze próbowałem.
kozidron - Sro 12 Wrz, 2012
mozer napisał/a: | 4motion, to napisz, ze zaplacisz przy odbiorze karta kredytowa |
To samo pomyślałem
Mi juz nie odpowiedzieli na dwa kolejne maile, chyba nie spodobało im się, że znajomy z Irlandii odbierze towar osobiście
4motion - Czw 13 Wrz, 2012
Oby nikt na tą lipną ściemę się nie nabrał.
komor - Czw 13 Wrz, 2012
Logo KRD nadal na stronie jest, czyli albo od poniedziałku działania KRD są nieskuteczne, albo im samym się specjalnie nie spieszy. Policja pewnie nie może nic zrobić dopóki ktoś nie zostanie skutecznie nabity w butelkę. Czy się mylę?
4motion - Czw 13 Wrz, 2012
A skąd wiesz że KRD się tym zajeło?
komor - Czw 13 Wrz, 2012
Bo niezerowa liczba osób im już o tym doniosła przez zeszły weekend.
edmun - Sro 14 Lis, 2012
wysłali pewnie maila ze firma ma 2 tygodnie na usunięcie loga ze strony albo będą konsekwencje prawne co czasami zanim faktycznie dojdzie do prawnika to jest fantastycznie długa droga
komor - Sro 14 Lis, 2012
Cześć edmun, dawno Cię na forum nie było.
pioroon - Czw 15 Lis, 2012
edmun, a propos Twojej stopki to polecam darmowy sofcik "FileScavenger". Sam byłem w takiej sytuacji i odzyskałem nim więcej niż chciałem, np: wszystkie zdjęcia jakie kiedykolwiek były zapisane na pendrivie, który był wtykany do kompa
edmun - Czw 15 Lis, 2012
pioroon niestety mówimy o dysku w którym głowica wyleciała poza zasięg. czeka mnie ontrack i jakieś 1200-3000 zapewne do naszykowania
pioroon - Czw 15 Lis, 2012
edmun, ojj to ontrack bierze trochę $$$ za MB Generalnie chyba nie odzyskują poniżej tysiaka, za to podobno są skuteczni.
Życzę dobrych rabatów w takim razie...
nienietaktak - Pią 16 Lis, 2012
edmun, szczere wyrazy współczucia. miałem podobnie i jak zorientowałem się w kosztach, to dałem sobie spokój.
lvl3ha - Sob 08 Gru, 2012
4motion podaj na priva numer do tego sklepu. Tez siedze w IRL a mam voipa z krakowskim numerem to zadzwonie zobaczymy co powiedza Ile mam 5DIII zamowic
kozidron - Pon 10 Gru, 2012
lvl3ha, to chyba nie ma sensu ale mi na maila odpisali tak (zanim ta zabawa się rozpoczęła):
ODPOWIEDŹ:
electro-exclusive electroexclusive@interia.pl
Witam, prosze dzwonic na +353877042101. Centrale mamy w Rossalere w Irlandii.
Pozdrawiam
|
|