|
forum.optyczne.pl
|
 |
Sklepy i promocje - Sklep internetowy Pstryk
MM - Wto 08 Sty, 2008 Temat postu: Sklep internetowy Pstryk Bardzo dobry, profesjonalny sklep internetowy.
Jeżeli chodzi o ofertę, pewność towaru, wszechstronność to chyba najlepszy sklep w naszym kraju. Niestety ma jedną wadę. Jest drogi, ale dla zawodowca to dobry wybór.
Kupowałem u nich kilka razy i mogę tylko gorąco polecić. Ostatnio nawet skorzystałem z tego, że byli na łódzkich targach foto i towar odebrałem na miejscu nie płacąc prowizji za przesyłkę.
Polecam (jak tylko kogoś stać).
mnich - Sob 31 Maj, 2008
Ja też polecam. Szybko pewnie i bez problemów.
Zamawialem drobiazgi. Green Clean i jakieś pierdółki, ale mimo to wszystko poszło ok.
rafalg - Sro 04 Cze, 2008
No cóż wynika z tego że sklep dla zawodowców już z samej natury musi być drogi, dla amatorów pozostaje allegro.pl.
krisv740 - Sro 04 Cze, 2008
moon
a ty wierzys zwe wszystkie rankingi?
kupowałeś kiedyś w pixmanii?
bo ja po pierwszym razie już nigdy tam nic nie kupię!
resztę sklepów znam pobieznie
pstryk jak dla mnie ma chorą politykę cen wysyłki
ale może innym pasuje dostepność oferty?
sprawdzałeś każdy ze sklepów?
oj coś ci MM za skórę zaszedł i starasz sie w każdy możliwy sposób mu dopiec. działaj - może ci się uda
MC - Czw 05 Cze, 2008
krisv740 napisał/a: | działaj - może ci się uda |
Raczej watpie. Ja w pstryku nic nie kupowalem, bo dla mnie za drogo. Ale maja szeroka oferte, w dodatku nie tylko "wirtualna".
moon - Czw 05 Cze, 2008
krisv740 nie kupowałem w każdym z podanych w rankingu sklepów, choć część znam, są bardzo profesjonalne i mają zachęcające ceny. Odnoszę się do swojej wypowiedzi, która już została usunięta, jak widać pokazywanie obłudy MM jest zakazane i natychmiast cenzurowane , choć nie użyłem żadnych określeń naruszających regulamin.
Aha, przeczytałem komunikat: Dostałeś ostrzeżenie!, za używanie obraźliwych określeń wobec MM.
Jakie to były określenie jaśnie hrabio, nie wiedziałem, że tytuły arystokratyczne, są nadal w Polsce zakazane i obraźliwe.
Czy MM zalazł mi za skórę? Musiałbym użyć jego powiedzonka dla mnie to cienkie jak ..., resztę znacie, nie chcę, by ponownie ocenzurowano moje słowa. W przeciwieństwie do wielu osób na forach, jak nie waham się pokazywać krętactw, bufonady, zakłamania itd. innych.
MM dla mnie to żadna „świętość”. Jeśli wypomina innym, że rozdrapują pazurami pojedyncze grosiki, pokazuje jak sam płacze nad 20zł, bo tyle zapłacił w banku, a z drugiej udaje, że kilkaset zł w tą, czy tamtą to „grosze”. Z obłudą i resztą podobnych cech trzeba walczyć siłom i godnościom osobistom
krisv740 - Czw 05 Cze, 2008
moon
pokazujesz ranking sklepów w których nie kupowałeś i na tej podstawie chcesz dyskredytować opinię człowieka który korzystał z usług jedniego z nich-moin zdaniem to błąd.
ja nigdy nie poleciłbym pixmanii,choc była na pierwszym miejscu. sprzęt z rynku francuskiego, kupiłem bez mozliwości zmiany firmware, zły opis, płacisz za dostawę dużą kasę. nie poleciłbym też polecanego pstryka , bo każą płacić za dostawę drogiego sprzętu, i dodatkowo cena przesyłki jest imho zbyt wysoka. to drobiazg, ale mnie denerwuje! jednak nie kupowałem w tym sklepie i nie chcę sie poza tym co napisałem na jego temat wypowiadać. jeśli ma dużą /dobrą dostepność - to ok. jest dobry dla zawodowców. ja jestem amatorem.
co do poruszanych przez ciebie 20 pln MM. nie znam sprawy, ale z tego co piszesz to nie narzekał na koszty dostawy, ale za obciążenie bankowe. kolego - to co innego, każdy może narzekać na swój bank-jego wola. i nie ma to wpływu na jakość rekomendowanego sklepu.
co do twoich animozji z MM. to twoja sprawa. jak napisałem - chcesz mu dopiec- próbuj, ale rób to inteligentnie. wysuń argumenty których on nie będzie mógł obalić, a ty wchodzisz w polemike na poziomie - imho - niskim.
rafax - Czw 05 Cze, 2008
A ja raz próbowałem w Pstryk'u EOS'a 30 (analoga) - w ofercie był, potwierdzenie przyjęcia zamówienia przyszło - choć podejrzewam że to wysyła automat , a potem zaczęły się maile że nie ma, że będzie, że nie wiadomo kiedy... po 3 tygodniach dałem "se luz"... i tylko szkoda że kilka tygodni później (sprawdzałem) mieli to nadal w ofercie...
R.
moon - Czw 05 Cze, 2008
krisv740,co Ci powiem, to Ci powiem, ale Ci powiem, że w pewnej mierze masz rację. Nie jest to polemika wysokich lotów, ale zawsze środki należy dopierać do sytuacji, osób i zdarzeń. Nie będę rozwijał tego wątku...
Jeśli chodzi o ranking, wybacz, trudno, bym kupował we wszystkich sklepach biorących udział w takich rankingach. Nie chcę reklamować żadnego sklepu, ale w czołówce jest bardzo dobry sklep, którego przedstawiciel raz zabrał głos na tym forum. W Polsce ma znacznie lepszą opinię od Pstryka itp. Nie jestem również miłośnikiem spiskowych teorii dziejów, by myśleć, że wszystko w Polsce jest ustawione i takie rankingi to kolejny przekręt. Ranking, jeden z wielu, jakie robi się corocznie, był przykładem, że opinie MM są co najmniej stronnicze. Nie wnikałem jaki sklep zajął 1 miejsce, a które dalsze. Jeśli byłby to Pstryk na pewno przyznałbym rację MM.
Co do kasy, nie chodziło mi o to, na co narzeka MM, czy to opłata taka , czy siaka, ale pokazałem obłudę w ocenie i zachowaniu. Tak jak napisałem wyżej, jeśli ktoś przedstawia się, za osobę, dla której nie ma znaczenia kilkaset zł w tą lub w tamtą, bo on ceni komfort, i wypomina innym, że rozdrapują pazurami pojedyncze grosiki, to pokazałem, że MM robi to samo, tylko teraz gra hrabiego (przepraszam arystokrację, za nadużywanie tego tytułu) . Pokazałem to na cytatach, których on na pewno nie jest w stanie obalić. Ale zgodnie z sugestią, obiecuje, jeszcze inteligentniejsze komentarze.
MM - Czw 05 Cze, 2008
Moon, daj sobie spokój z tymi inteligentnymi komentami bo w cuda to nie uwierzę.
Wyciąganie pokrętnych wniosków na podstawie tego, że moim zdaniem Pstryk
Cytat: | to chyba najlepszy sklep w naszym kraju | rozbawia mnie jako faceta babrającego się z prawem od kilkunastu lat. Mogę mieć swoje poglądy i się nimi dzielę. Czemu akurat to tak niektórych boli? Czyżby mieli sami jakiś sklepik i coś im nie schodzi?
Wolno mi być wkurzonym na bank za to, że zdziera takie opłaty za każdą transakcję (a wtedy miałem ich kilka W JEDNEJ PRZESYŁCE ii bank pobrał kilka razy taką sumę). Nie płakałem tylko byłem zdziwiony zdzierstwem. To, że jakąś opłatę pobrano wcale mnie nie zdziwiło.
Dziwi mnie za to kupowanie kota w worku drogiego sprzętu bo jest trochę taniej, bez gwarancji w Polsce (np. Marki ciągnięte z Chin) a NIGDY nie będzie mojej zgody na jakiekolwiek oszukiwanie przez takich sklepowych paserów Skarbu Państwa.
rafalg - Czw 05 Cze, 2008
MM napisał/a: | oszukiwanie przez takich sklepowych paserów Skarbu Państwa. |
Generalnie nie mam nic do Twojej wypowiedzi, do innych nie miałem i mam nadzieję że mieć nie będę. Ale powiem szczerze że tym zdaniem trochę mnie jak to się mówi "rozwaliłeś". A zastanawiałeś się kiedyś jak to Państwo za przeproszeniem "dyma" nas wszystkich. Więc nie wiem czy warto być takim sumiennym obywatelem.
MM - Czw 05 Cze, 2008
Tak się składa, że ja jestem i to nie tylko dlatego, że mam taką pracę. Niektórzy "państwowość" mają w genach po przodkach. Tak mnie wychowano - niewygodnie i niepraktycznie jak widać
rafalg - Czw 05 Cze, 2008
MM napisał/a: | Tak się składa, że ja jestem i to nie tylko dlatego, że mam taką pracę. Niektórzy "państwowość" mają w genach po przodkach. Tak mnie wychowano - niewygodnie i niepraktycznie jak widać |
Jeśli wyznajesz taką zasadę to ją uszanuję.
jaad75 - Czw 05 Cze, 2008
MM napisał/a: | Niektórzy "państwowość" mają w genach po przodkach |
To nie państwowość - to poddaństwo...
goltar - Czw 05 Cze, 2008
Panowie dajcie już spokój z OT, przypominam że to jest temat dotyczący sklepu pstryk.pl.
Sam dodam że kilka razy kupowałem w tym sklepie, zawsze bez problemów.
AQQ - Wto 05 Sie, 2008
Przeważnie kupuję w pstryk.pl albo w fotorimex.pl.
Zawsze na miejscu sprawdzam, dopiero później płacę.
Nie mam uwag do tych sklepów.
piotrmkg - Pią 19 Gru, 2008
i tak oto z dniem dzisiejszym rozpoczynam 3 (słownie trzeci ) miesiąc oczekiwania na zamówiony towar, który wg. strony tego szanownego sklepu powinien do mnie dotrzeć do 14 dni. przez ten czas ani razu nikt, z obsługi do mnie nie zadzwonił, nie wysłał e-maila, z informacją kiedy zamówienie zostanie zrealizowane. to już drugi raz jak zostaję w ten sposób potraktowany przez ten sklep, ostatnio jak u nich zamawiałem (2001r.) to też czekałem 2 miesiące, jak już w końcu zrealizowali zamówienie to pan ze sklepu kajał się i obiecał, iż w ramach rekompensaty otrzymam filtr UV, a że nie mieli mojego rozmiaru na stanie to obiecali wysłać jak tylko będą mieli, oczywiście nie wysłali a ja nie miałem już siły dzwonić i się prosić. ogólnie trzeba uważać na nich.
skasowany - Nie 21 Gru, 2008
Kilka rzeczy kupiłem w tym sklepie, w tym najdroższe moje nabytki np. 70-200 Nikkora...
Nie mogę powiedzieć ani jednego złego słowa na temat pstryk.pl. Wręcz przeciwnie, zawsze pierwsza klasa pod każdym względem! Myślę, że kiedy na raz obsługuje się setki osób, to jakieś jednostki niestety są poszkodowane, ale tak chyba jest wszędzie...
AQQ - Nie 21 Gru, 2008
piotrmkg napisał/a: | rozpoczynam 3 (słownie trzeci ) miesiąc oczekiwania na zamówiony towar |
Na filtr czekałem u nich 3 tygodnie (obiecywano dwa) - to minus
ale
żaden inny sklep nie zdecydował się na jego ściągnięcie - to plus.
piotrmkg - Wto 06 Sty, 2009
małe uaktualnienie mojego wcześniejszego postu. dziś postanowiłem zalogować się w pstryku żeby zobaczyć nr mojego zamówienia i zadzwonić do nich z zapytaniem WTF? i jakież było moje zdziwienie kiedy zobaczyłem iż moje zamówienie zostało anulowane w dniu wczorajszym z jakimś lakonicznym wyjaśnieniem że oni nie wiedzą kiedy będzie i sam dystrybutor nie wie kiedy będzie miał, na litość Boską, sprzęt jest dostępny w USA od ręki i sporo taniej niż sobie winszuje polski dystrybutor jaki jest problem dla dystrybutora ściągnąć go z USA, zamienić kabelek zasilający, dać swoją gwarancję i mieć zadowolonego klienta. Sklep też mógłby się wykazać i zadzwonić i powiedzieć coś w stylu Szanowny Panie, zamówiony przez Pana towar jest niedostępny, dystrybutor też go nie ma, a nie liczyć że klient będzie codziennie przez TRZY miesiące sprawdzał status swojego zamówienia aby się w końcu dowiedzieć że zamówienie zostało anulowane. Może będę musiał znów zastosować metodę ośmieszania dystrybutora i napisać maila do USA, tak jak zrobiłem to kiedyś kiedy nie mogłem dostać od polskiego dystrybutora śmiesznych tulejek do klamek Avid Speed Dial titanium, 2 miechy czekałem aż polski przedstawiciel mi je sprzeda za astronomiczną kwotę 120pln (w USA za nie chcieli 15$) za kawałek plastiku i mosiądzu. w końcu nie wytrzymałem i napisałem do USA żeby zmienili przedstawiciela w polsce bo jak tak dalej pójdzie to nic tutaj nie sprzedadzą. Po tygodniu dostałem avizo na pocztę, jak się okazało dostałem 6 tulejek (3 komplety) tulejek za DARMO i list z przeprosinami za polskiego dystrybutora. Ludzie jesteśmy w europie a traktują nas tu jakbyśmy byli mieszkańcami Kongo. część sklepów i dystrybutorów chyba zapomniała że: RESPECT IS THE ULTIMATE CURRENCY.
edmun - Wto 06 Sty, 2009
piotrmkg, w nowym Komputer Świat jest opisany właśnie taki preceder.
Często nie masz nic do powiedzenia.
Możesz nawet złożyć 15 zamówień, a sklep może je anulować uznając że nie są to umowy handlowe, gdyż nie potwierdził tego zamówienia pracownik sklepu (nie patrzmy nawet na autorespondery które nie wliczają się do tej dyskusji).
W sklepie pstryk widnieje taki zapis:
"Sprzedawca może odmówić realizacji zamówienia, którego nie udało się potwierdzić."
"W uzasadnionych przypadkach rezerwujemy sobie prawo do odmowy realizacji zamówienia, ograniczenia sposobu płatności lub zażądania przedpłaty. W przypadku konieczności sprowadzenia nietypowego towaru na indywidualne zamówienie możemy także zażądać zaliczki."
Więc składając zamówienie, zgodziłeś się na te warunki,
jest to poronione ale tak jest....
komor - Sro 07 Sty, 2009
piotrmkg napisał/a: | jaki jest problem dla dystrybutora ściągnąć go z USA, zamienić kabelek zasilający, dać swoją gwarancję i mieć zadowolonego klienta |
Piotr, chyba sobie żartujesz, że tego nie wiesz. Po pierwsze im nie wolno ściągać skąd chcą tylko muszą to robić przez swój kanał europejski. Po drugie pakiet przeznaczony do sprzedaży w USA nie może trafić do Europy, nawet jeśli de facto różni się tylko wtyczką (a owszem różni się też co najmniej zestawem innojęzycznych instrukcji). Zasady korporacyjne i te sprawy, kwestie celno-prawno-certyfikatowe, itd.
MM - Sro 07 Sty, 2009
Można ściągnąć towar ze stanów z tzw. "dystrybucji europejskiej". Pstryk tak nie robi i dlatego ma takie ceny. Można tak zrobić, ściągnąć sprzęt, zapłacić cło i sprzedwać go legalnie w Polsce. Wielu tak robi, tylko ... nie płaci cła i przez to ceny ma jeszcze nizsze lub wysoką marżę.
komor - Sob 10 Sty, 2009
MM, i Canon Europe nie ma nic przeciwko temu jak Canon Polska albo jeden ze współpracujących z nim dealerów ściągnie sobie towar z Canon USA?
|
|