|
forum.optyczne.pl
|
 |
Serwis sprzętu i usterki - Canon 60d bateria
czosneek - Sro 07 Maj, 2014 Temat postu: Canon 60d bateria Witam ! Dzisiaj kupiłam aparat Canon 60d, jednak po włożeniu baterii i karty, nie włączał się. Podłączyłam więc akumulator i ładował się od 12 do 16 ale nic, bateria jest zimna i dalej nie działa. Nie wiem już co robić, baardzo proszę o pomoc, próbowałam jeszcze parę razy ładować ale nie działa
pioroon - Sro 07 Maj, 2014
Używka z netu? Rozumiem, że wysyłkowo ...
mozer - Sro 07 Maj, 2014
czosneek, ale przy ładowaniu świeci się dioda w ładowarce?
czosneek - Sro 07 Maj, 2014
Nowy ze sklepu FotoSoft, przez internet ale paczka zabezpieczona, firma same dobre opinie, kontakt też wzorowy.
[ Dodano: Sro 07 Maj, 2014 20:38 ]
świeci się, miga na pomarańczowo.
A nie ma na stykach folii do zerwania? Wiem, że to głupio brzmi ale tak sobie rozkminiamy
mozer - Sro 07 Maj, 2014
pioroon, ale tak na wedle moich doświadczeń to bateria po ładowaniu jest przynajmniej lekko ciepła a nie zimna...
mozer, ale jakby miała jakieś cienkie ustrojstwo na stykach to by wcale się nie ładowała. Pewnie masz rację, że bateria do kitu, ewentualnie ładowarka.
nie folii nie ma haha jesli macie taką ladowarkę to pewnie kojarzycie ze są tam takie jakby stopnie : miga raz na sekunde - 0%, dwa razy ok 50% itp. to teraz miga 1 raz na sekundę i ( po 50 podłączeniu ) zrobiła się w miarę ciepła, ładowarka i bateria nawet też, mam nadzieję że zacznie ładować normalnie !
Hmm czyli tak jak na totalnie rozładowaną. Swoją drogą to nówki sztuki raczej są trochę naładowane. Dziwne...
mozer - Sro 07 Maj, 2014
Może styki były zabrudzone...
nie wiem nie mam pojęcia, powiem szczerze że sama się zdziwiłam bo bardzo długo czekałam na ten aparat i jak przyszedł kurier już byłam taka szczęśliwa a tu nic pozostało mi czytać instrukcję i oglądać obudowę Poczekam ze dwie godzinki zobaczę jak będzie i was poinformuję, dzięki wielkie
kozidron - Sro 07 Maj, 2014
mozer napisał/a: | ale tak na wedle moich doświadczeń to bateria po ładowaniu jest przynajmniej lekko ciepła a nie zimna... |
czosneek napisał/a: | Podłączyłam więc akumulator i ładował się od 12 do 16 ale nic |
bateria ładuje się około 1,45h więc pewnie zdążyła wystygnąć.
mozer - Sro 07 Maj, 2014
kozidron napisał/a: | 1,45h |
Cóż za precyzja
W sumie nie pamiętam, ale w trybie podtrzymywania też może się trochę grzać.
nie no taka to nie jestem po 2 godzinkach sprawdzilam ale nie działała
mozer, nie precyzyjnie cytujesz, było:
kozidron napisał/a: | około 1,45h |
czyli na tysięcznej pozycji 0, 1, 2, 3, 4 ewentualnie 5
mozer - Sro 07 Maj, 2014
pioroon, no tak, czy inaczej jak kozi się nie spina to siedzi ze stoperem przy ładowarce
czosneek napisał/a: | nie no taka to nie jestem po 2 godzinkach sprawdzilam ale nie działała |
tylko się nie obraź ale to że lcd nie świeci nie znaczy, że aparat nie działa
mozer napisał/a: | Cóż za precyzja |
przez ile to człowiek przeszedł modeli XXD
mozer napisał/a: | W sumie nie pamiętam, ale w trybie podtrzymywania też może się trochę grzać. |
nie a precyzyjnie to, po naładowaniu ładowarka odcina ogniwo a własciwie robi to układ
mozer - Sro 07 Maj, 2014
kozidron napisał/a: | nie a precyzyjnie to, po naładowaniu ładowarka odcina ogniwo a własciwie robi to układ |
Tzn co nie? Nie ma w ładowarkach Canona trybu podtrzymywania?
mozer, z tego co mi wiadomo ogniwo po naładowaniu, jest rozłączane od ładowania.
O takich patentach słyszałem w bardziej zaawansowanych ładowarkach do paluszków.
przepraszam ale to już mój 3 aparat i co nie co wiem, i wiem co zawiniło tylko nie wiem dlaczego
mozer - Sro 07 Maj, 2014
czosneek, ale to działa w końcu ten aparat czy nie?
czosneek - Sro 07 Maj, 2014 Temat postu: Canon 60d bateria właśnie zaświeciło się zielone, podłączyłam działa !! Dziękuję dziękuję dziękuję !
mozer - Sro 07 Maj, 2014
W sumie sama sobie pomogłaś. My to raczej tak terapeutycznie
ale dziękuję za wsparcie i próby
gajosr - Sro 07 Maj, 2014
O takiej dziwnej przypadłości piszą na stronie supportu Canona w kontekście LP-E6. Miałem taką samą akcję z nowym akumulatorem po zakupie 6D.
http://www.canon.pl/Suppo...&type=important
Ps. Przy okazji witam wszystkich mój pierwszy post.
czosneek - Czw 08 Maj, 2014
no z moim szczęściem to musiało trafić na mnie hahha no nic dobrze, że problem rozwiązany i dziękuję
mozer - Czw 08 Maj, 2014
Gratulacje, jak się wciągniesz w focenie, to pokaż zdjęcia w odpowiednim dziale
|
|