|
forum.optyczne.pl
|
 |
Cyfrowe lustrzanki - Canon EOS 760D - test aparatu
sz.starczewski - Czw 23 Lip, 2015 Temat postu: Canon EOS 760D - test aparatu Serdecznie zapraszamy do lektury testu Canona 760D oraz dyskusji na jego temat.
http://www.optyczne.pl/31...n_EOS_760D.html
Wojmistrz - Czw 23 Lip, 2015
Dzięki za test.
Atrapa wyższej serii, szkoda, że nic poza tym.
Zastanawia mnie dlaczego dostał tak wysoką ocenę za jakość zdjęć RAW, kiedy szumi bardziej od np EOS M.
Chrapcio - Wto 01 Gru, 2015 Temat postu: Canon eos 760D Witam,
Czy ktoś się orientuje gdzie mogę kupić książkę-instrukcje obslugi canon eos 760D...? jest mi pilnie potrzebna w formie papierwej. Z góry dziękuje![/b]
Wojmistrz - Sro 02 Gru, 2015
Wydrukuj sobie http://chomikuj.pl/Wojmistrz/Fotografia/CANON/750D
Adias2 - Pią 04 Gru, 2015 Temat postu: canon 760d Witam,aparat prawie ma rok,a nie ma jeszcze żadnej opinii. Trochę jest jak kupowanie kota w worku. Zawsze w komentarzach/opiniach są propozycje od was,co jest wadą a co zaletą. Ma ktoś jakiś link lub z własnego doświadczenia,poopowiada mi trochę o tym aparacie? Chciałbym kupić nowy,nieużywany aparat a z canonów 700d/750d/760d to chyba najlepszy bedzie 760d. Zależy mi na dobrym obrazie,nie zamulającym AF. (foto sportowe)
komor - Pią 04 Gru, 2015
Ale nowego tematu nie ma co zakładać, skoro jest już gotowy wątek testowy.
Wojmistrz - Pią 04 Gru, 2015 Temat postu: Re: canon 760d
Adias2 napisał/a: | Witam,aparat prawie ma rok,a nie ma jeszcze żadnej opinii. Trochę jest jak kupowanie kota w worku. Zawsze w komentarzach/opiniach są propozycje od was,co jest wadą a co zaletą. Ma ktoś jakiś link lub z własnego doświadczenia,poopowiada mi trochę o tym aparacie? Chciałbym kupić nowy,nieużywany aparat a z canonów 700d/750d/760d to chyba najlepszy bedzie 760d. Zależy mi na dobrym obrazie,nie zamulającym AF. (foto sportowe) | Bo to nadal kot w worku. Na pewno gorszy do profesjonalnego filmowania od poprzedników, o ile da się w ogóle odpalić Magic Lantern bo Canon chyba specjalnie zainstalował dwukrotnie wolniejszy czytnik pamięci SD.
Jeśli szukasz aparatu do sportu, to dlaczego w tak niskiej półce? Nie lepiej 70D albo 7D (zwłaszcza MkII)?
Adias2 - Pią 04 Gru, 2015
Na dzień dzisiejszy mogę sobie pozwolić na aparat z niskiej półki do 2tyś coś.
Posiadam narazie canona 70-200 f2.8,na którego sporo wydałem i została mi reszta pieniedzy na jakiś aparat. Na pewno w późniejszym czasie dokupie sobie 70d lub 7d dlatego pytam,czy ten aparat sprawdzi się dobrze w roli sportowej. A jak nie,to jaki...
Sunders - Pią 04 Gru, 2015
Adias2 napisał/a: | Na dzień dzisiejszy mogę sobie pozwolić na aparat z niskiej półki do 2tyś |
Używka za 2tys., to nie musi być aż taka niska półka.
Adias2 napisał/a: | jak nie,to jaki... |
7D.
np. http://allegro.pl/super-c...5831915337.html
dcs - Pią 04 Gru, 2015
Poniżej 2500zł są 7D z nasto-tysięcznym przebiegiem,
forrest - Pią 04 Gru, 2015
Tylko że możesz mieć problem ze znalezieniem nowego 760d w cenie do 2 tys.
Jeden z forumowiczów całkiem nieźle poradził sobie ze sportem używając 100d, ale z doczepionym 70-200 f/2.8 trudno jest mi sobie to wyobrazić
Wojmistrz - Pią 04 Gru, 2015
forrest, a dlaczego? Przecież 100D to na prawdę fajna puszeczka i jest to praktycznie to samo co 700D.
forrest - Pią 04 Gru, 2015
Wojmistrz, nie twierdzę że jest zła, ale różnicę w wielkości widzę [/b]
Sunders - Pią 04 Gru, 2015
Wojmistrz napisał/a: | 100D to na prawdę fajna puszeczka |
ale z Canonem 70-200 f2.8 średnio poręczna
dcs - Pią 04 Gru, 2015
Sunders, jak dobrze pazury wbijesz...
Adias2 - Pią 04 Gru, 2015
Tylko właśnie boję się kupić używanego aparatu. Sprawdzałem oferty 70d/7d z mojej okolicy czy województwa i niestety nie ma. Wolałbym jednak ten "slabszy" model i mieć coś nowego i coś co szybko sie nie zepsuje. Pewnie za rok/dwa postaram się dorobić i kupić lepsze cudo.
Wojmistrz - Pią 04 Gru, 2015
Sunders napisał/a: | ale z Canonem 70-200 f2.8 średnio poręczna | E tam ja tego szkła czasem z EOS M używam i jest git, wiec nie wierzę, że ze 100D będzie gorzej.
Sunders - Pią 11 Gru, 2015
W opisie aparatu jest błąd: "Oznaczenie na innych rynkach: EOS Rebel T6i."
A powinno być EOS Rebel T6s. EOS Rebel T6i, to Canon EOS 750D.
|
|