forum.optyczne.pl

Wolne tematy - Konkurencja nie śpi...:))

heding - Sro 02 Lip, 2008
Temat postu: Konkurencja nie śpi...:))
Wystarczy krótkie uzasadnienie (do 1000 znaków) z którego dowiemy się jaką fotografią się zajmujesz i dlaczego chcesz przetestować "siedemsetkę".
Spośród wszystkich zgłoszeń wybiorą 7 fotografów, którzy będą mogli jako jedni z pierwszych ludzi na świecie przetestować finalną wersję Nikona D700. Swoimi wrażeniami i zdjęciami podzielą się z innymi czytelnikami fotopolis.pl na łamach serwisu specjalnego d700.fotopolis.pl w dziale "opinie fotografów"!

Aparat zostanie udostępniony na okres od 3 do 4 dni wraz z obiektywem 24-70mm f/2.8 w ustalonym wspólnie z laureatem terminie między 5 a 20 lipca 2008 roku. Na zgłoszenia czekają przez najbliższe 4 dni - od 1 do 4 lipca.
więcej
dowiecie się tu

k1caj_ns - Sro 02 Lip, 2008

Lepiej się nie przyzwyczajać bo później żal serce ściska jak trzeba oddać :roll:
mavierk - Sro 02 Lip, 2008

...tylko na co mi 24-70 <- niemalże w ogóle nie używam tych ogniskowych -_-
MM - Sro 02 Lip, 2008

Mnie pewnie nie dadzą jak do nich napiszę... za karę, że jestem tutaj :sad: :evil:
Itey - Sro 02 Lip, 2008

jak nie jak tak? masz 18-xx i jeszcze 50mm na aps-c, czyli akurat odpowiednik 24 na szerokim, a 70 to akurat odpowiednik stalki 50? ;)
a w sumie to szkoda, ze np. taka sigma sie nie podlaczyla do konkursu z wypozyczaniem jakiegos nowego tele ;)

MC - Sro 02 Lip, 2008

MM napisał/a:
a karę, że jestem tutaj

A to udzielanie sie na optyczne.pl jest jakas okolicznoscia obciazajaca??

Arek - Sro 02 Lip, 2008

Jak się nie ma własnych kompetentnych ludzi do testów, to trzeba robić takie łapanki ;)
MM - Sro 02 Lip, 2008

Arek napisał/a:
Jak się nie ma własnych kompetentnych ludzi do testów, to trzeba robić takie łapanki ;)

No to chyba jednak do nich napiszę bo Wy mnie nie dacie potestować. Za duże pazery jesteście i pewnie sobie tego grata z rąk teraz wyrywacie :razz: :mrgreen:

heding - Sro 02 Lip, 2008

ale komentarz Arek... a może to forma promocji?? :wink:

MM, znalazłem jeszcze takie coś, ale niestety omija Łódź

mnich - Sro 02 Lip, 2008

Zgłosiłem się już wczoraj. Zalinkowałem moją galerie z forum.optyczne.pl Myśle że nie mam szans :D
Arek - Sro 02 Lip, 2008

Niczego sobie nie wyrywamy. My tam na wyścigi nie chodzimy w testach. Prędzej czy później do nas w łapki wpadnie. A jak widać Nikon i tak da na początku kilka sztuk Fotopolisom, więc my musimy poczekać aż dojdzie do sklepów. Co więcej da im z 24-70 f/2.8, którego z Nikona od pół roku nie możemy dostać...
k1caj_ns - Sro 02 Lip, 2008

To największe pazery są w Nikonie . Ja myślę ,że jakby zaczęli wszyscy pisać ,że chcą kupić ten aparat tylko czekają na testy na optyczne.pl to dostalibyście go do testów w pierwszej kolejności z tym 24-70 w zestawie :razz:
MM - Sro 02 Lip, 2008

Nie chcą dać Nikkora 24-70/2.8? No proszę... na mnie czekają już dwa takie egzemplarze do potestowania w zaprzyjaźnionym sklepie :wink:
Arek - Sro 02 Lip, 2008

Spokojnie. Ja mam co testować. Zabijać się o sprzęt nie zamierzam, tym bardziej, że są firmy które stoją w kolejce i proszą o testy.
tkosiada - Sro 09 Lip, 2008

a jakie?
zdradz czego możemy się w najbliższym czasie spodziewac? :cool: :razz:

MC - Sro 09 Lip, 2008

Ad rem.
Wyniki konkursu D700 do indywidualnych testow sa juz na stronie fotopolis.
Moje wrazenie jest jedno, ale bardzo konkretne. Przecietny fotograf (tzn nie profesjonalny i nie "oficjalny") nie mial zadnych szans.

heding - Sro 09 Lip, 2008

OT fotopolis też mają swojego MM... :mrgreen:
A wracając do tematu rzeczywiście...szaraczki nie popstrykają sobie nowym D700 z fotopolis... A szumnie było w zapowiedziach, że szansę ma każdy...

MC - Sro 09 Lip, 2008

zabraklo tylko malej gwiazdki przy tym kazdy. Ja nawet nie pisalem, ze chce, bo cos w kosciach czulem czym to sie skonczy.
Ostegolectric - Sro 09 Lip, 2008

Mogliby się nie przyznawać kogo wybrali... :evil:
MM - Sro 09 Lip, 2008

heding napisał/a:

A co miałeś na myśli... :?:

MM napisał/a:
heding napisał/a:

A co miałeś na myśli... :?:

dokładnie to mają mm... spójrz na autora tekstu "D700 do indywidualnych testów - wyniki konkursu" tu
:razz:

MC - Sro 09 Lip, 2008

Ale to jest jakas marna podrobka :mrgreen:

a w to to nie wątpię...drugiego takiego MM ze świecą szukać..no chyba że Marylin M... :mrgreen:
MM - Sro 09 Lip, 2008

heding napisał/a:
a w to to nie wątpię...drugiego takiego MM ze świecą szukać..no chyba że Marylin M... :mrgreen:

Wpadnij na forum Fotopolis to coś ciekawego zobaczysz :razz: :lol:

i pozwolili na takie rozdwojenie??? :wink: czy to jakiś gość niedzielny ten mm?? :razz:
mm, nie MM :razz:

goltar - Sro 09 Lip, 2008

mm na fotopolis to na pewno nie MM :lol:
MM - Sro 09 Lip, 2008

goltar napisał/a:
mm na fotopolis to na pewno nie MM :lol:

Nie do końca tak jest, ale niech tam... :lol:

MM napisał/a:
Nie do końca tak jest, ale niech tam...

coś kłamiesz MM, w mailu mm pojawia się mmajewska... nie wiedziałem, że jesteś też kobietą :mrgreen:

MM - Sro 09 Lip, 2008

Bo jest mm i MM :lol: :razz:

chyba nieuważnie czytałeś to co piszę :evil:
kozidron - Sro 09 Lip, 2008

MM występuje w 2 osobach....hehe........?
No proszę .......wszystko się da....ja w jednej osobie nie moge znaleźć tyle czasu zeby całe forum przerobić...... a na dodatek czytam i postuje w pracy .......