|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wolne tematy - Za co kochacie swoje aparaty?
k1caj_ns - Sob 05 Lip, 2008 Temat postu: Za co kochacie swoje aparaty? Jako ,że jestem ciekawy na co najbardziej zwracacie uwagę w swoim sprzęcie ,co was w nim nie jako zachwyca lub też co uważacie za jego największą zaletę założyłem ten temat. Będzie to może troszkę wychwalanie cech które można wyczytać w testach ale takie subiektywne opinie użytkowników myślę ,że też się pojawią.
Ja w moim 40D po dwóch dniach użytkowania jestem zachwycony AF-em i serią 6,5 kl/s . Trzyma mi się go super w porównaniu z 450. Dwa wyświetlacze są super i umożliwia on o wiele szybsze zmiany poszczególnych funkcji niż mój wcześniejszy aparat
mnich - Sob 05 Lip, 2008
Ale temat!
D300- Wygoda, wykonanie, szumy, szybkość obsługi. Ale nie cierpie za umiejscowienie przycisku ISO, WB
krisv740 - Sob 05 Lip, 2008
ja uwielbiam swoja yashica FR za spust migawki. jest prawie niepodobieństwem "zerwanie" spustu a tym samym poruszenie aparatu przy robieniu zdjęcia. nazwali to chyba "sensor" w porownaniu do 30d,40d,1Ds mkIII jest najlepszy. te mają strasznie twarde spusty.
jaad75 - Sob 05 Lip, 2008
mnich napisał/a: | Ale nie cierpie za umiejscowienie przycisku ISO, WB |
Eee, a dla mnie to jest właśnie bardzo wygodne rozwiązanie...
maziek - Sob 05 Lip, 2008
Ja kocham żonę. Umiejscowienie przycisków ma intuicyjne.
MC - Sob 05 Lip, 2008
maziek, o tym samym pomyslalem. I ma duzo bardziej zaawansowane funkcje. Tylko, ze zdjec nie da sie wywolywac.
mnich - Sob 05 Lip, 2008
MC napisał/a: | Tylko, ze zdjec nie da sie wywolywac. |
Za to co innego można wywołać. Od prywatnej apokalipsy, po ferie barw jak w karnawale...
MC - Sob 05 Lip, 2008
A mozna... I jedno i drugie daje duzo radosci
k1caj_ns - Sob 05 Lip, 2008
Cytat: | Ja kocham żonę. Umiejscowienie przycisków ma intuicyjne. |
Dobre!!Ciekawe co by ona na to powiedziała
AQQ - Sob 05 Lip, 2008 Temat postu: Re: Za co kochacie swoje aparaty?
k1caj_ns napisał/a: | Za co kochacie swoje aparaty? |
Za nic.
Podobie jak nie kocham auta, pralki ani odkurzacza.
k1caj_ns - Sob 05 Lip, 2008
AQQ napisał/a: | Za nic.
Podobie jak nie kocham auta, pralki ani odkurzacza. |
Tytuł tematu był napisany tak dla zachęty i zaglądnięcia tutaj To normalne ,że budzi kontrowersje . Ja swojego aparatu też nie kocham Sprzętofilem nie jestem
maziek - Sob 05 Lip, 2008
Ona też mnie kocha. A kobiety - to dopiero mają intuicję ...
MM - Sob 05 Lip, 2008
jaad75 napisał/a: | mnich napisał/a: | Ale nie cierpie za umiejscowienie przycisku ISO, WB |
Eee, a dla mnie to jest właśnie bardzo wygodne rozwiązanie... |
Gdybyś robił szybkie zdjęcia z ręki dużymi i ciężkimi szkłami a nie maleńkimi, krótkimi stałkami i to pewnie czasami ze statywu to byś zrozumiał, że umiejscowienie choćby ISO to jest cholerne przekleństwo tego modelu. Na szczęście odkryłem w menu "zwłokę czasową" pozwalającą prawą ręką najpierw wcisnąć przycisk ISO a dopiero później zmienić jego nastawy
Co do tego za co kochamy swoje aparaty... ZA TO ŻE SĄ (to najważniejsze) i za jakość obrazowania.
mnich - Sob 05 Lip, 2008
MM napisał/a: | ZA TO ŻE SĄ |
Zapomniałem napisać wcześniej:
- Za to że robi zdjęcia
Wujek_Pstrykacz - Sob 05 Lip, 2008
Ja kocham swój aparat chyba ze wzajemnością. Jeszcze mnie nie zawiodła moja lustrzaneczka. I do tego ta marka, jedyna.....
muad - Sob 05 Lip, 2008
....za te mometny wyjątkowe, które pozwalają uwiecznić....
rafalg - Sob 05 Lip, 2008
Ja nie kocham swojego aparatu ponieważ jest rzeczą martwą, można kochać innego człowieka a nie przedmioty. Generalnie go lubie choć czasami mnie wk... bo czegoś w nim nie ma. Podobnie jak z innymi tego typu tematami. Nic nie jest idealne a onana sprzętowa jest genaralnie nie zdrowa.
arietiss - Nie 06 Lip, 2008
Za to, że czasem wychodzi przepiękne zdjęcie, jak nic nie spartolę...
Erais - Nie 06 Lip, 2008
Nie wiem, czy go kocham- lubię go na pewno, doceniam duży zoom i możliwości fotografowania, których wcześniej nie posiadałem
sławek_38 - Czw 10 Lip, 2008
Dla mnie samo wzięcie do łapy aparatu sprawia przyjemne wrażenie. Czuć (po wadze) że mamy do czynienia z kupą jakiejś porządnej techniki.Na pewno jest ergonomiczny, możesz trzymać go prawą łapą i nie jest to uciążliwe (na krótką metę), dopasowany, po prostu fajny. Nie jestem znawcą innych aparatów ale jak kolega pokazał mi nowego 5D sprowadzonego ze stanów a ja zobaczyłem w nim swojego 30D ( bo z zewnątrz niezbyt się różnią obudowami) to tym bardziej uświadomiłem sobie,że mam coś całkiem niezłego (chociaż są lepsze).
komor - Pią 11 Lip, 2008
A ja uważam, że można kochać rzeczy martwe, a aparaty foto dobrze się do tego nadają, podobnie jak samochody, broń palna i biała i parę innych rzeczy również... Mojego 400D tak bardzo nie kocham, bo jestem onanistą sprzętowym, a 400D jest amatorski. Ale kocham go za ładne fotki, które czasem zrobi, jak nic nie spartolę, powtarzając się za kolegą Arietiss. Daje mi to poczucie potencjału drzemiącego w technice podłączonej do człowieka.
domini93 - Pią 11 Lip, 2008
dla mnie aparat to towarzysz życia, wszędzie gdzie się da, ( no może poza szkoła)
mnich - Pią 11 Lip, 2008
Jednym słowem niezłe z nas aparaty
papabear - Pią 11 Lip, 2008
a ja swoje 40D za gabaryty!!! z gripem i 70-200 2.8 to naprawde kawal sprzetu, ktorego dzwiganie sprawia mi wiele radosci Uzywalem niegdys 350D z kitem- i na imprezach masowych czulem sie niejako zawstydzony hehehe
mavierk - Sob 12 Lip, 2008
Ja nie kocham swojego aparatu
Monastor - Nie 13 Lip, 2008
Ja za to, że zawsze wiernie przy mnie trwa, aż do śmierci. Ciekawe co będę musiał zrobic, żeby go w końcu zajeździc.
Jesienny - Nie 13 Lip, 2008
Ja jak mavierk, aparatu używam, a nie kocham.
edip - Nie 13 Lip, 2008
kocham to za duzo powiedziane:D ale daje mi radosc to ze go WRESZCIE MAM! i powoli aczkolwiek systematycznie skladam sobie to co mi pasuje:D
mk - Pon 14 Lip, 2008
Witam!
Jak się nie ma co się lubi
To się kocha co się ma.
Nie długośc i grubośc obiektywu . . .
Pierwszy Zenit -ale to już wspomnienia.
Pozdrawiam kochających inaczej !
mk
|
|