|
forum.optyczne.pl
|
 |
Warsztat foto, literatura, teoria, art - świetna jakość kolorów i odwzorowanie
tomek__ - Pią 12 Wrz, 2008 Temat postu: świetna jakość kolorów i odwzorowanie http://widjita.deviantart.com/gallery/#_browse
czy taka jakość kolorów to zasługa obróbki na PC czy kwestia Canona 1Ds M3 i obiektywów z serii L? (sprzęt twórcy tych fotek)
jaad75 - Pią 12 Wrz, 2008
Obróbka na niektórych zdjęciach trochę zbyt plastikowa i kolory takie sobie, ale taka GO, to faktycznie kwestia pełnej klatki i bardzo jasnych teleobiektywów.
krewzszafy - Pią 12 Wrz, 2008
http://widjita.deviantart...r-life-93981570
bleee takie kolory walą po oczach. światłem i GO facet super operuje, jak dla mnie kolory nie do przyjęcia, nienaturalne i to bardzo
Monastor - Pią 12 Wrz, 2008
Kolory obleśnie przesycone, jak z jakiejś małpki nie z marka, ale to kwestia gustu. To akurat da się zrobic każdym aparatem przy odpowiedniej obróbce.
W użyciu szkła dające ładne bokeh i płytką GO, jakieś blendy, pewnie tu i ówdzie flesz.
Szkoda, że ogólnie kicz ^^'
heding - Pią 12 Wrz, 2008
mnie też nie rusza to jego pstrykanie, ot rzemiosło , ciekawsze fotki znajdziesz choćby na PLFOTO..
heding, po co PLFOTO, ciekawsze foty (w tym samym lub podobnym temacie) masz nawet u nas na forum
Monastor, ale tam duuuuużo więcej
heding, aaa, to swoją drogą
Zresztą tam gdzie ten koleś ma galerię też znajdziesz na pewno sporo... tylko deviantart to straszny moloch i czasem trudno znaleźc prawdziwe perełki.
kozidron - Pią 12 Wrz, 2008
rzeczywiście te babki jakieś takie plastikowe....ble...ale pewnie jakbym mu to pod fotami napisał zrugał by mnie jak ostatniego....widać że lizał te tła w szopie...
kozidron , a na DA to nie? ...tam to by Cię dopiero zrugali za negatywną opinię ...
tomek__ - Pią 12 Wrz, 2008
panowie -jego fotki nie mówię, ze są idealne, ale są 'powerfull'
nie wiem czy jesteście audiofilami, ale porównam to tak:
jego zdjęcia to nie 'sprzęt audiofilski', nie są naturalne i neutralne, są jak raczej jak 'kino domowe za 2000zł' -nie do przyjecia dla audiofila, ale z fajnym podkoloryzowanym, bajeranckim dźwiękiem
czyli jednak koleś bawi się ps-em? zapytałem go przez DA i napisał, że jedyne co robi to tylko czasami korekcja krzywej RGB i maskowanie -to drugie nie wiem co to jest
[ Dodano: Pią 12 Wrz, 2008 19:40 ]
co to jest ten "GO"?
tomek__ co z tego że maszyna gwizda jak kierowca pi... dobrze posłuchać muzyki można tanim kosztem(podpowiem że chodzi o odpowiednio urządzone pomieszczenie odsłuchowe)
GO-głębia ostrości
mavierk - Pią 12 Wrz, 2008
no i nie mówcie mi, że 200/2 IS to słaba portretówka Jestem zauroczony... plastyką zdjęć
mavierk ale to nie o sprzęt chodzi właśnie a 200 do portretu to chyba ciut za dużo. trzeba krzyczeć do modelki
tomek__ - Pią 12 Wrz, 2008
krewzszafy napisał/a: | tomek__ co z tego że maszyna gwizda jak kierowca pi... dobrze posłuchać muzyki można tanim kosztem(podpowiem że chodzi o odpowiednio urządzone pomieszczenie odsłuchowe)
GO-głębia ostrości |
zatem porównam to do słuchawek -jego zdjęcia to jbl 220 reference, a porządna fotografia to shure se530
mówcie co chcecie, ale mi się te bajkowe kiczowate kolory podobają;
są takie baśniowe;
jak takie uzyskać, zakladając, że surowe zdjęcie bedzie miało idealne [naturalne] kolory? mam ps'a cs2 i picasa2
jak masz raw to poprzesuwaj suwaczkami itd. jeszcze na warstwach chyba można pogrzebać z tłem ale nie znam sie na takich photosklepach
Rizzo - Pią 12 Wrz, 2008
Zupełnie z innej beki, ale nie będe zakładać nowego wątku. Jak wygląda sprawa prywatnych galerri, czy one kiedykolwiek będą dostępne dla innych użytkowników forum?
Jesienny - Pią 12 Wrz, 2008
Musisz się jeszcze nagadać 5x tyle nagadać
Rizzo - Sob 13 Wrz, 2008
Dzięki Jesienny szczególnie na Twoją pomoc liczę w popychaniu pierdół na forum
Jesienny - Sob 13 Wrz, 2008
Pamiętam, że na początku było to 1000 postów .
Trzeba się cieszyć. Choć ja akurat nie zamierzam powielać tu galerii z DA
Rizzo - Sob 13 Wrz, 2008
Zupełnie na poważnie co to DA?
jaad75 - Sob 13 Wrz, 2008
DigArt
akurat DeviantArt
Rizzo - Sob 13 Wrz, 2008
To zdjęcie z piorunem zasilającym blok to Twoje?
cała galeria jest moja (nie mylić z favourites)
Rizzo - Sob 13 Wrz, 2008
Nie będę się tu rozpisywał bo zaraz skasują, ale zdjęcia super, szczególnie przypadło mi do gustu zdjęcie "fotoplastykon" ze względu na dość zabawne ujęcie
AuThoR - Sro 08 Paź, 2008
A mi się ta galeria z DA podoba...napewno nie jest to jakiś szlagier ale zdjęcia wg mnie dość przyzwoite i jak dla mnie GO przede wszystkim jest super...
No z tymi kolorami to bym się doczepił tylko do kilku zdjęć na pozostałych nawet mi się podoba intensywniejszy kolor.
Podzielam zdanie Rizzo - galeria jesiennego naprawde niezła
Jesienny - Czw 09 Paź, 2008
Dzięki :}
|
|