|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wolne tematy - Fajne tele Canona
MC - Wto 30 Wrz, 2008 Temat postu: Fajne tele Canona Na test bym raczej nie liczyl w najblizszym czasie
http://cgi.ebay.com/ws/eB...&ssPageName=VIP
kozidron - Wto 30 Wrz, 2008
stosunek ogniskowej do ceny jest na dobrym poziomie
Arek - Wto 30 Wrz, 2008
No ale to obiektyw lustrzany.
MC - Wto 30 Wrz, 2008
Arek napisał/a: | No ale to obiektyw lustrzany. |
Wiedzialem, ze ktos mu to wytknie ale waga solidna...
Arek - Wto 30 Wrz, 2008
Bo znacznie taniej wyjdzie kupić na przykład to:
http://www.adorama.com/CNOTA14X.html
Za niespełna 5 tys USD masz prawie tą samą średnicę (35cm) przy f/12. Do tego też podłączysz aparat.
A tutaj masz nawet f/10 przy 40 cm zwierciadła i ogniskowej 4 m:
http://astrozakupy.pl/pro...products_id=458
marekf - Wto 30 Wrz, 2008
ale macie problemy ;D już to widzę jak ktoś w Polsce to kupi
Monastor - Wto 30 Wrz, 2008
Pozdrawjam wszystkich!
Mam pytanie co leprze Canon 5200 mm F/14 czy Canon 800 mm F/5.6
Zalerzy mi na dużym zoomie no ale wiem że światło też jest ważne bo bende też robił fotografie ślubną i tutaj 800 L będzie chyba leprzy. Głównie to do portretu, ptaków, krajobrazów, sportu i ślubów. Aha, jaką lampe polecacie do tego?
piotrmkg - Sro 01 Paź, 2008
Monastor napisał/a: | Pozdrawjam wszystkich!
Zalerzy mi na dużym zoomie no ale wiem że światło też jest ważne bo bende też robił fotografie ślubną i tutaj 800 L będzie chyba leprzy. Głównie to do portretu, ptaków, krajobrazów, sportu i ślubów. Aha, jaką lampe polecacie do tego? |
ani jeden ani drugi. proponuje zakup canon ef 1200mm f/5.6 obiektyw robiony recznie na specjalne zamowienie i w tak malych ilosciach ze ryzyko iz bedzie FF/BF jest bardzo niskie, co ma kluczowe znaczenie w fotografii slubnej. Co do lampy, proponuje cos w rodzaju szperaczy, moga byc nawet z wojskowego demobilu (te z II wojny swiatowej podobno sa najbardziej niezawodne
)
MC - Sro 01 Paź, 2008
Monastor, prawie jak na onecie
rafalg - Sro 01 Paź, 2008
1200 mm do ślubów dobre dobre, pod warunkiem że państwo młodzi będą w drugiej miejscowości.
marekf - Sro 01 Paź, 2008
nie no ja myślę też że 1200m wystarczy jak ci zabraknie ogniskowej to kup jeszcze Canon extender EF 2x (ile będziesz potrzebował nawet 3 możesz sobie kupić;)) a co do lampy no to polecam kupić dobre halogeny do samochodu i tak oświetlać ekspozycję
P.S. Tak żeby było ci wygodnie to zamów jeszcze 2 tragarzy żeby nosili ten obiektyw bo myślę że ten obiektyw + body będą trochę ważyć i wiesz jak to na ślubach trochę ręka może ci uschnąć...
garreth - Sro 01 Paź, 2008
Monastor napisał/a: | Mam pytanie co leprze Canon 5200 mm F/14 czy Canon 800 mm F/5.6 |
leprzy bedzie teleskop chabla, tylko nie wiem jaką ma ogniskową i czy jest dostępny z bagnetem EF ...
MC - Sro 01 Paź, 2008
marekf napisał/a: | myślę że ten obiektyw + body będą trochę ważyć |
Obiektyw to tylko 100kg.
Wujek_Pstrykacz - Sro 01 Paź, 2008
Monastor napisał/a: | Pozdrawjam wszystkich!
Zalerzy mi na dużym zoomie no ale wiem że światło też jest ważne bo bende też robił fotografie ślubną i tutaj 800 L będzie chyba leprzy. Głównie to do portretu, ptaków, krajobrazów, sportu i ślubów. Aha, jaką lampe polecacie do tego? |
Ja najczęściej do ślubu używam 400mm, ale myślę, że i 600 byłoby dobrze. Czasem brakuje tej ogniskowej. I dziwie się jak widze konkurencje z jakimiś szerokimi kątami.
MC - Sro 01 Paź, 2008
Wujek_Pstrykacz, tak trzeba robic jak sie koscioly pomyli i z drugiego trzeba robic
mavierk - Sro 01 Paź, 2008
oj chłopaki chłopaki, ja śluby czaskam z przerobionego obiektywu z canona A410 przypiętego do marka 3 i wygrywam praktycznie kazde grand prix, ogniskowe rzędu 2-10mm są idealne.
AQQ - Sro 01 Paź, 2008
Monastor napisał/a: | jaką lampe polecacie do tego? |
http://pl.wikipedia.org/w...przeciwlotniczy
marekf - Sro 01 Paź, 2008
no powinno wystarczyć
mnich - Sro 01 Paź, 2008
Nie nom to jest jakaś poraszka. Wogule się nie znacie. Używałem tego Kanona 1234 mm F/12 na moim De 300 z gripem. Ogólnie byłem zadowolony, ale producent nie daje gwarnacji na uszkodzenia powstałe w wyniku postrzelenia prze snajpera i na zarysowane soczewki. Szkoda bo to pienkny sprzęt. waży troszkę, ale w ogrodniczym można kupić taczki plastikowe i wszystko wozić w nich. Aha! Do ślubów sie nie nadaje... Panny mlode mają czasmi perwersyjne pomysły jak go widzom.
Pozdrawiam
JAś
PS: używałem go do fotografi przyrody- amatorsko- wraz z oświetleniem stadionowym, Czeba tylko dobrze ustawić wajt balans
[ Dodano: Sro 01 Paź, 2008 12:15 ]
PS2: CZy ten chubel , to się nada na zamiennik kita?
garreth - Sro 01 Paź, 2008
dobre!
mnich napisał/a: | w ogrodniczym można kupić taczki plastikowe i wszystko wozić w nich |
lepiej kupić Toyotę Hilux z tym mocniejszym Dieslem
|
|