forum.optyczne.pl

Wolne tematy - "Operacja Setunia"

MC - Sro 10 Gru, 2008
Temat postu: "Operacja Setunia"
http://klubkm.pl/forum/sh...0516#post690516
bardzo ladnie udokumentowana dewastacja. Dla niektorych pewnie miod na serce :lol:

007areka - Sro 10 Gru, 2008

... no niezle :wink:
davaeorn - Sro 10 Gru, 2008

zawsze wiedziałem że z ludźmi z kkm jest coś nie tak... oto i dowód :P
piotrmkg - Sro 10 Gru, 2008

davaeorn, spoko kolesie, kiedyś spotkałem ich na rynku starego miasta w wa-wie (piotr :?: już miał a900, jeszcze taki Pan co miał kule). naprawdę bardzo fajnie się z nimi rozmawiało.
Baku - Czw 11 Gru, 2008

Podejrzewam, że na 700tke potrzeba by co najmniej 15go piętra :lol: Albo oddać na tydzień trzylatkowi.

piotrmkg, nie chcieli Cię na pal wbijać za Canona?

maziek - Czw 11 Gru, 2008

Przepraszam, aleosochozi?!
piotrmkg - Czw 11 Gru, 2008

maziek, http://klubkm.pl/forum/showthread.php?t=21412
AQQ - Czw 11 Gru, 2008

maziek napisał/a:
aleosochozi?!

Metodologia jasna, wyniki udokumentowane :)
Może Optyczni kupią ten pomysł i zastosują w swoich testach ? :mrgreen:

Arek - Czw 11 Gru, 2008

Rzucaliśmy już Olympusem 770SW więc patent na pomysł należy do nas :)
Topiliśmy go i zamrażaliśmy jeszcze...

MC - Czw 11 Gru, 2008

Arek, ale jednak go nie otwieraliscie nozem i nie rzucaliscie z dachu. Tam jest nowa jakosc w testach wytrzymalosciowych.
Szkoda, ze w tescie D3 i D300 nie bylo rozdzialu: zachowanie aparatu pod prysznicem :lol:

piotrmkg napisał/a:
maziek, http://klubkm.pl/forum/showthread.php?t=21412
Widziałem to za linkiem MC, ale dalej nie rozumiem, osochozi? Jaki był w tym sens? Rozumiem, że to żart tylko?
AQQ - Czw 11 Gru, 2008

maziek napisał/a:
Jaki był w tym sens?

Jak to jaki ?
Naukowy :mrgreen:

kozidron - Czw 11 Gru, 2008

maziek, nie doszukuj się sensu...................., zresztą powiem szczerze że ta alfa i tak dobrze wyglądała po takim locie i awaryjnym lądowaniu na kostce brukowej....
MC - Czw 11 Gru, 2008

No bo wlasnie chodzi o to, ze to sensu nie ma. I na tym polega caly dowcip. Tez myslalem, ze tak strasznie wykonana, plastikowa A100 zachowa sie jak krysztal po upadku...

Ja chyba dzieckiem kryzysu jestem i jak widze takie rzeczy to bym zrzucil, owszem, ale tego gościa... :mrgreen:
MC - Czw 11 Gru, 2008

maziek, ale to nie byly sprawne aparaty...
Arek - Czw 11 Gru, 2008

To były nieprodukcyjne atrapy bez elektroniki. Czyli test o niczym nie mówi...
MC - Czw 11 Gru, 2008

No tak, bo pewnie atrapy sa wytrzymalsze i lepiej zrobione niz prawdziwe aparaty :razz:
Jesienny - Czw 11 Gru, 2008

Nie, bo nie można zobaczyć jak po takim teście aparat wysypuje się ze środka :mrgreen:

MC napisał/a:
maziek, ale to nie byly sprawne aparaty...
I tak gość dużo ryzykował, bo mógłbym nie zdążyć się połapać (jak widać :mrgreen: )
kozidron - Czw 11 Gru, 2008

Testerzy byli profesjonalnie ubrani w polary z logiem alfy(nawet czapeczki i koszulki -słusznej linii), ciekawe czy optyczni nosili krawat nikona jak robili test D90. Poza tym test lotu był zrobiony bez bebechów ......teraz tylko czekać na podobny link z forum canona.....
Monastor - Czw 11 Gru, 2008

Baku napisał/a:
Podejrzewam, że na 700tke potrzeba by co najmniej 15go piętra :lol: Albo oddać na tydzień trzylatkowi.

Podobne testy przeprowadziliśmy na zlocie na Canonie 400D. Jeno z braku czasu trwały krócej niż tydzień.

Baku napisał/a:

Nie, bo pewnie miał przy sobie analoga.

MC - Czw 11 Gru, 2008

Baku napisał/a:

Generalnie czlonkowie SFT to spokojni sa :grin:

piotrmkg - Czw 11 Gru, 2008

Monastor, jakbyś zgadł. :) Bo analog łagodzi obyczaje :) przynosi ukojenie jak okład z młodej piersi po ciężkim dniu. :)