forum.optyczne.pl

Sklepy i promocje - fotozakupy.pl

Sz@kal - Wto 03 Mar, 2009
Temat postu: fotozakupy.pl
Witam
słyszeliście coś o tym sklepie? możecie go polecić bądź wiecie coś o nim negatywnego?
Chciałem zamówić torbę Lowepro Cirrus 120 bądź 140 (nadal nie mogę się zdecydować :neutral: ) i ten sklep ma jedną z lepszych ofert tego produktu ale jakoś nie mam zaufania do takich "sklepików" Będę wdzięczny za wszelkie informacje

Arek - Wto 03 Mar, 2009

Sklepików?

Nie masz zaufania do takich "sklepików", a swoje wątpliwości wyrażasz na forum portalu, którego ten "sklepik" jest partnerem i dobrym współpracownikiem. Nie uważasz, że to trochę dziwne?

RB - Wto 03 Mar, 2009
Temat postu: Re: fotozakupy.pl
Sz@kal napisał/a:
Witam
słyszeliście coś o tym sklepie? możecie go polecić bądź wiecie coś o nim negatywnego?
Chciałem zamówić torbę Lowepro Cirrus 120 bądź 140 (nadal nie mogę się zdecydować :neutral: ) i ten sklep ma jedną z lepszych ofert tego produktu ale jakoś nie mam zaufania do takich "sklepików" Będę wdzięczny za wszelkie informacje

Słyszałem, widziałem i kupowałem (m.inn. korpus). No problemo. Polecam.

Arek, ale jak fakt, że jesteście partnerem ma się do zaufania potencjalnego klienta? Wybacz ale mam większe zaufanie do ludzi, którzy mówią, że kupowali, mieli do czynienia i że nie mogą nic mu zarzucić... Wybacz jeśli tym co napisałem kogoś uraziłem, ale wolę się upewnić sto razy zanim gdzieś poślę swoje pieniądze... a wyrażenie "sklepików" nie było w żadnym względzie obraźliwe - może to źle ująłem ale chodziło mi o to że nie jest to np tak duży sklep jak agito czy fotojoker (a tak przynajmniej mi się wydaje...) W każdym razie nie widzę powodów do oburzenia bo naprawdę nie miałem nic złego na myśli a spytałem tylko po to by mieć większą pewność...
pozdrawiam i w takim razie widzę, że temat do kosza...

Arek - Wto 03 Mar, 2009

Sz@kal napisał/a:
Arek, ale jak fakt, że jesteście partnerem ma się do zaufania potencjalnego klienta?

Naprawdę myślisz, że współpracowalibyśmy ze sklepem, który oszukuje klientów?

P.S. Nie jestem oburzony, tylko trochę zdziwiony.

Arek, powiem szczerze, że na optyczne nie zwróciłem nawet uwagi na partnerstwo owego sklepu a na stronie sklepu nie ma nawet takiej informacji (przynajmniej nigdzie na stronie głównej - albo ja ślepy jestem :wink: ) W każdym razie tak jak pisałem: nie miałem nic złego na myśli pytając i pisząc o tym, po prostu wolałem się upewnić :smile:
PS. zostałem już jego klientem więc temat można potraktować poprzez usunięcie by nie zaśmiecał forum...
pozdrawiam

Wszelkie wątpliwości rozwiane - niespełna godzinę po złożeniu zamówienia paczka jest już w drodze do mnie! WOW :shock:

Arek - Wto 03 Mar, 2009

Hmmm....

źle mnie zrozumiałeś... mi chodziło, że na stronie sklepu nie ma nigdzie wzmianki o partnerstwie z optyczne.pl a na naszym portalu nie zwracałem nigdy uwagi na partnerów sklepowych

sklep znalazłem poprzez skapiec.pl więc jakoś nie kojarzyłem partnerstwa z optyczne.pl i o to mi chodziło...
zresztą mniejsza o to, grunt że jest wszystko ok i naprawdę mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem tą "sytuacją"

edmun - Wto 03 Mar, 2009

Arek, się po prostu zdenerwował że partnera stracimy i tyle ;)

Żartuję oczywiście, ale tak woli obrony Sz@kal, to powiem że też nie wiem kto jest partnerem optyczne.pl :)
Prawdopodobnie nawet też bym nie sprawdził na optyczne.pl i zadał pytanie na forum :)

Pozdrawiam

AQQ - Wto 03 Mar, 2009
Temat postu: Re: fotozakupy.pl
Sz@kal napisał/a:
słyszeliście coś o tym sklepie?

Nie miałem dotąd przyjemności poznać :) Ale jeśli mają jakieś drobne rabaty dla czytelników Optycznych, to chętnie coś zamówię :)
[widzę tam pewien nieduży obiektyw w dobrej cenie]

szybkość realizacji mogę już pochwalić (niecała godzina od złożenia zamówienia!)
goltar - Wto 03 Mar, 2009

Ostatnio kupiłem w tym sklepie lampę do Nikona, szybko i bez problemów.
mavierk - Czw 05 Mar, 2009

Arek napisał/a:
a swoje wątpliwości wyrażasz na forum portalu, którego ten "sklepik" jest partnerem i dobrym współpracownikiem.
już bez przesady.. takie pytanie jest zwykłym pytaniem.. czemu od razu te nerwy?
rybkowski73 - Sob 11 Kwi, 2009

Ten sklep mogę oczywiście polecić bez żadnych wątpliwości. Kupowałem tam już parę razy i sprzedawcy super-szczególnie pani,która zna się na rzeczy.Ostatnio kupiłem 40d i tamron 17-50 2,8 i kartę extreme III. Wszystko mi sprawdziła.Chyba ze 40 minut zawracałem jej głowę.Sama fotografuje pantaxem ,ale w wyborze sprzętu jest bezstronna.Pytała się do czego głównie potrzebuje ,co bedę fotografował i przyznam ,że tak jak na tym forum poradziła mi canona.
Poza tym sklep Foto-zakupy wypożycza sprzęt do testów na optyczne.pl-prawda.
Mam blisko do Tarnowskich Gór więc tam jeżdżę.Nie wiem jak z wysyłkami.
Pozdrawiam.

Thorn - Sob 11 Kwi, 2009

Ja kupowałem, kupuję (pewnie że nie tylko u nich) i będę u nich kupował - a pierwsze gdzie przeglądam ceny to właśnie u nich :) dlaczego? Dlatego że spotkałem się ze świetną obsługą - kiedy zamawiałem statyw i parę drobnych rzeczy - nie mogli dostać statywu więc zaproponowali od razu że wyślą mi wszystko po za statywem a statyw pójdzie kurierem na ich koszt jak tylko dostaną :) nigdzie indziej się z czymś takim nie spotkałem tym bardziej że chodziło o tani statyw :) Kupiłem tam puszkę, 2 szkła, filtry, wspomniany statyw itd :) (sigmy też miałem od nich brać ale akurat miałem blisko bardzo fajny sklepik gdzie mogłem je przetestować i tylko to zadecydowało o tym że nie kupiłem u nich) :)

Pierwszy raz kupowałem u nich kilka lat temu i zawsze było OK :) tylko raz mi się nie spodobało jak nie chcieli mi dać rabatu na pewne szkło :twisted:

kasiakaaz - Sob 11 Kwi, 2009

Ja też kupiłam w Fotozakupach Tamrona. Obsługa bardzo sprawna i miła, błyskawiczna dostawa, a do tego monitoring przesyłki. Ja byłam bardzo zadowolona i jeżeli będą mieli towar, który mnie interesuje w atrakcyjnych cenach na pewno znowu u nich kupię. :wink:
Kinek - Sob 11 Kwi, 2009

w tym sklepie kupilem puche, pozniej torbe, a ostatnio gripa wszystko szybko i bez problemow;)
lucek92 - Pią 31 Lip, 2009

wie ktoś co się dzieję z tym sklepem?
na mejle nie odpisują, telefonów nie odbierają

goltar - Pią 31 Lip, 2009

Może urlop mają ? albo na zlot optycznych pojechali, jak coś się dowiem to napisze...
kozidron - Pią 31 Lip, 2009

goltar napisał/a:
Może urlop mają ? albo na zlot optycznych pojechali, jak coś się dowiem to napisze...

no chyba, z powodu urlopów czy zlotu nie zamknęli interesu ?

goltar - Pią 31 Lip, 2009

Niestety nic się nie dowiedziałem... tylko tyle że na zlocie ich nie będzie.
mavierk - Sob 01 Sie, 2009

goltar napisał/a:
tylko tyle że na zlocie ich nie będzie.
u mnie w domu też ich nie będzie, więc już mamy dwa miejsca, gdzie ich nie będzie :P
Sunders - Sob 01 Sie, 2009

lucek92 napisał/a:
wie ktoś co się dzieję z tym sklepem?

3tyg. temu u nich kupowałem-wszystko bez zarzutu-dostawa kurierem następnego dnia po zamównieniu :???:

lucek92 - Nie 02 Sie, 2009

no i jeszcze mam problem z dodaniem czegokolwiek do koszyka
wyskakuje error [400] i coś takiego --> Twoja przeglądarka przesłała zapytanie, które nie może zinterpretować serwer. Błąd w składni zapytania.

Sunders - Nie 02 Sie, 2009

lucek92, masz problem ze swoim kompem-sprawdziłem przed chwilą-dodawanie do koszyka na stronie fotozakupy.pl działa bez problemu.
lucek92 - Nie 02 Sie, 2009

hmm, no to dziwne bo kumpel sprawdzał i miał u siebie to samo co ja
zug - Nie 02 Sie, 2009

lucek92, sprawdzałem u mnie działa i próbowałem dodawać różne rzeczy :razz:
romek1967 - Wto 04 Sie, 2009

Mieszkam blisko Fotozakupów.pl i często u nich kupuję różne fanty, od szkieł czy lampy po filtry i inne szpeje. Nigdy żadnych problemów, szczególnie od kiedy w sklepie można płacić plastikiem ;) . Miła i rzeczowa obsługa (podzdrawiam).
lucek92 - Wto 04 Sie, 2009

łoo właśnie mi odpisali i całkiem ciekawą ofertę otrzymałem

a właśnie zauważyłem że z tym dodawaniem do koszyka to jest inny motyw, bo po wejściu na stronę produktu mogę go dodać, ale np. wchodząc w zakładkę lustrzanki cyfrowe na górze pojawiają się najczęściej kupowane i przy dodawaniu tamtych bezpośrednio do koszyka bez wchodzenia na ich stronę wyskakuje ten error (tak samo dzieje się u kolegi)

nilka - Nie 21 Mar, 2010

Przymierzam się do zakupu tamrona 17-50 mm F/2,8 na fotozakupy.pl (odbiór osobisty w TG)

Czy ktoś kupował już ten model od nich i wie z jakiej dystrybucji mają te tamrony ( chińskie,japońskie)?
Jestem również ciekawa jak wygląda sprawa 'wadliwości tego modelu z fotozakupów?

Sz@kal - Nie 21 Mar, 2010

mam podobne pytanie co nilka, otóż przymierzam się do zakupu D90 + T17-50 z VC w fotozakupach - mają teoretycznie dobrać mi szkło do body ale zastanawiam się cały czas czy faktycznie tak zrobią czy też wyślą pierwszy lepszy egzemplarz z pułki... niestety u mnie jechanie do sklepu i "badanie" szkieł nie wchodzi w grę ze względu na odległość :(
MM - Pon 22 Mar, 2010

Sprawdzisz sobie w domu zestaw i odeślesz jak nie będzie grało. Ja czasami dobieram szkła forumowiczom, ale to nie w tym sklepie :mrgreen:
pawkon - Pon 12 Wrz, 2011

Bardzo porządny sklep. :grin: Dużo rzeczy dostępnych od ręki w magazynie. Kupuję u nich od dwóch lat i nigdy się nie zawiodłem. Fachowa, miła obsługa, pełna kontrola nad realizowanym zamówieniem. Sprawny kontakt i info w mailach o postępowaniu.
Zdecydowanie POLECAM :!:

nature78 - Czw 30 Sty, 2014

Ja NIE POLECAM!!! fotozakupy.pl Kupowałem tam w styczniu 2014 obiektyw SIGMA 500mm 4.5 za 23000zł, specjalnie sprowadzali miesiąc czasu i przysłali mi obiektyw z porysowaną obudową i przednią soczewką, poza tym pudełko było porwane. Za takie ciężkie pieniądze powinien śmierdzieć fabryką, dałem się nabrać na niby profesjonalny sklep. Trzymajcie się z daleka od FOTOZAKUPY.PL
mozer - Czw 30 Sty, 2014

nature78, a jak została rozpatrzona reklamacja? Napisz coś więcej.
MM - Pią 31 Sty, 2014

To nie jest popularne szkło. Pewnie nie mieli na stanie a wystawili dobrą cenę. Ty klepnąłeś a oni zapewne zaczęli na biegu szukać tego szkła tam gdzie było najtaniej, ewentualnie gdzieś było. Pewnie leżało z rok lub dwa, macało to stado ludzi, ktoś się tego chętnie pozbył bo nikt tego nie kupował... Życie nietypowych obiektywów jest niestety okrutne w tym kraju.
kozidron - Pią 31 Sty, 2014

to nie zmienia faktu, że wysłać porysowane szkło, jest bardzo nieuczciwe.

nature78 napisał/a:
i przysłali mi obiektyw z porysowaną obudową i przednią soczewką, poza tym pudełko było porwane.

słowo klucz w twoje wypowiedzi to "porwane". Czy to pudełko było rzeczywiscie porwane czy pogniecione? Bo porwać pudełko od obiektywu w paczce kurier już nie mógł, chyba że paczka też był porwana.
Wysłanie czegoś takiego z pełną premedytacja nie świadczy dobrze o sklepie.

Moje doświadczenia z fotozakupy.pl są bardzo pozytywne, zarówno pod wzgledem zawartości, pakowania jak i obsługi. Upierałbym się nawet, że są lepsi od tych co mają ISO.

misiaczekm - Sro 12 Mar, 2014

U nich kompletowałem sobie osprzęt, również nie miałem żadnych problemów. Wszystko porządnie zapakowane, szybka dostawa...

Phottix WRC-N10 wężyk spustowy (zamiennik Nikon MC-DC2) 39,00 PLN
plecak Benro Beyond B200 - czarny 255,00 PLN
Tamron 70-300 mm F/4-5.6 AF SP Di VC USD (5 Lat) + Gratis - Nikon F 1 323,00 PLN
bateria Phottix TITAN EN-EL14 89,00 PLN
statyw Benro A-350 EX + BH-0 317,00 PLN
TreQ futerał na obiektyw KT 300 32,00 PLN
Tokina AF 100 mm f/2,8 AT-X PRO D-DOSTAWA GRATIS! - Nikon F 1 440,00 PLN

Ze zwrotem, oddałem Tokinę, również żadnych problemów, szybki zwrot pieniążków.

Także nie wiem...

nature78 - Sro 19 Mar, 2014

przepraszam że tak późno odpisuje
tak jak już pisałem ...obiektyw sprowadzali z Japoni na moje zamówienie więc powinien być nówka! nigdzie w Polsce żaden sklep nie ma SIGMY 500 f4.5 na stanie.
Jako że obiektyw był sprowadzany na zamówienie z Japoni nie mogę go reklamować, tak mi powiedzieli, chyba że jest niesprawny technicznie, a jest OK, zresztą sami pewnie sprawdzali przed wysyłką.
Pudełko było porwane, nie pogniecione.
i tyle...
Szkoda, gdyż mam go już prawie dwa miesiące, zrobiłem 20 tys. zdjęć i sam ani jednej, najmniejszej ryski nie zrobiłem, a każdego dnia muszę patrzeć na rysy, które dostałem gratis przy zakupie....i to za takie pieniądze....23000zł
Wyobraźcie sobie że kupujecie nowy samochód w salonie z rysą przez całe drzwi...masakra
hej

kozidron - Czw 20 Mar, 2014

nature78 napisał/a:
Jako że obiektyw był sprowadzany na zamówienie z Japoni nie mogę go reklamować, tak mi powiedzieli, chyba że jest niesprawny technicznie, a jest OK, zresztą sami pewnie sprawdzali przed wysyłką.

nature78, wiem, że się wymądrzam i teraz jest to troszku nie na miejscu ale powinieneś był oddać go od razu. Porysowana przednia soczewka to jest wystarczający powód do reklamacji, bez względu na to czy sprowadzany był z Japonii czy z Marsa.
Pal licho obudowę, no chyba że sa na niej zęby rekina ale domagałbym się przynajmniej wymiany przedniej soczewki.

nature78 napisał/a:
Pudełko było porwane, nie pogniecione.

to oznacza, że takie włozyli do paczki a to bardzo nie ładnie, ja bym to obfocił zaraz po otwarciu paczki, którą otwierałbym przy kurierze. Wiem, że kurierzy tego nie lubią, bo to dość zalatany zwód ale teraz nie mozesz sie nawet domagać kasy z ubezpieczenia przesyłki.