|
forum.optyczne.pl
|
 |
Obiektywy fotograficzne - 24-105/4 L w praktyce
MM - Czw 29 Mar, 2007 Temat postu: 24-105/4 L w praktyce Kilka osób pytało się kiedyś o ten obiektyw. Testów ciągle nie ma...
Chciałem coś napisać o targach foto w Łodzi, ale niech admin takimi tematami rządzi. Ja zapodam coś przyjemniejszego. Modelka Sonolty i szkiełko jak w tytule.
unclehrum - Pią 30 Mar, 2007
Poprosze ta pania w czerwonym :].
Swoja droga to test faktyczne by sie przydal. Jesli beda takie zdjecia testowe to i mozna 2 testy zrobic .
pozdrawiam
wujek
protazy - Pią 30 Mar, 2007
MM - aleś chałturę odstawił na ani jednym zdjęciu nie widać całego moto no i ten czerwony obiekt który zasłania te nieliczne szczegóły
MM - Pią 30 Mar, 2007
Mam moto i mam detale. Chcecie?
asp - Pią 30 Mar, 2007
MM napisał/a: | Mam moto i mam detale. Chcecie? |
Jak to już kiedyś ktoś napisał.. "DAWAJ" )
protazy - Pią 30 Mar, 2007
MM napisał/a: | Mam moto i mam detale. Chcecie? |
No jasne że chcecie byle nic tego moto nie zasłaniało Jako zatwardziałemu motocykliście wystarczających doznań dostarcza sama maszyna (zwłaszcza że nie pyskuje, nie starzeje się i nie marudzi )
adp007 - Pią 30 Mar, 2007
echhh... początkujący...
czerwony obiekt na solarium marsz, bo jak na razie obiektyw pokazał swoją wyższość i skórę modelki do poprawy... No i chyba też jeździ na rowerze albo moturze... skąd te blizny na łokciach
P_M_ - Pią 30 Mar, 2007
adp007 napisał/a: | echhh... początkujący...
czerwony obiekt na solarium marsz, bo jak na razie obiektyw pokazał swoją wyższość i skórę modelki do poprawy... No i chyba też jeździ na rowerze albo moturze... skąd te blizny na łokciach |
Szklo jest swietne. Widac doskonale, ze depilacja ostatnia byla dawno temu... Dobrze ze blond, to sie w oczy nie rzuca.
MM - Sob 31 Mar, 2007
Idę spać, a na dobranoc dla nocnych marków... będzie więcej Słowo.
RAF - Sob 31 Mar, 2007
Nie wiem dlaczego, ale cały czas mam przeświadczenie, że to test szumów ...
marcinek - Pon 02 Kwi, 2007
Czyżby lekkie CA widoczne na rejestracji?
Ech wyzłośliwiam się bo nikkor zamiast zrobić coś tej klasy produkuje kolejne 18-ileśtam.
A ja nie jestem "kenem rockwellem, który zamówił L-kę w nikonie i ją nawet dostał "
Arek - Pon 02 Kwi, 2007
No właśnie to jest bolesne, że żaden system nie chce dać swoim użytkownikom pełni szczęścia. Canon ma takie 24-105 IS USM i kilka innych przyjemnych L-ek, których odpowiedników próżno szukać u Nikona, a Nikon ma wiadro 18-ileśtam - do wyboru do koloru - a Canon skazuje swoich użytkowników na miernoty w stylu 18-55 i 17-85 lub
każe słono płacić za 17-55 f/2.8
Arek
marcinek - Wto 03 Kwi, 2007
Arek napisał/a: | ... lub
każe słono płacić za 17-55 f/2.8
Arek |
No właśnie to chyba spisek żydo-masono-cyklisto-ekologo-producentów_sprzętu_foto*, bo 17-55 f/2.8 nikkora też tanie nie jest (dochodzi 6k jeśli się nie mylę) I pewnie w teście nie bedziecie musieli używac kursywy pisząc poważną wpadką nikkora AF-S 17-55 jest stosunek jego umiarkowanie dobrej jakości do bardzo wygórwanej ceny
* żartuję oczywiście - nic nie mam do w/w grup (no może z wyjątkiem producentów foto)
Arek - Wto 03 Kwi, 2007
Miałem w rekach ten granat 17-55 Nikona. Jest znacznie solidniejszy od 17-55 Canona, ale nie ma stabilizacji. Oba mają cenę znacznie wygórowaną, choć z drugiej strony my na nie patrzymy pod kątem naszych skromnych polskich zarobków. Człowiek w USA cenę ponad 1000 USD za szkło uznaje za normalną.
Arek
marcinek - Wto 03 Kwi, 2007
Pewnie tak. Tak jak my patrzymy na szkło za 1000 zł... No ale my mamy tamiego 17-50.
Granat - bardzo trafne okreslenie
protazy - Wto 03 Kwi, 2007
MM napisał/a: | (...) będzie więcej Słowo. |
MM - Wto 03 Kwi, 2007
protazy napisał/a: | MM napisał/a: | (...) będzie więcej Słowo. |
|
Czego się wściekasz? Pamiętam. Teraz to ja ratuję zdjęcia z dysku bo muszę oddać kompa do naprawy. Jak wszystko pozgrywam to się zajmę wkładaniem nowych. Jeszcze jakieś drobne 30 GB i będzie ok.
1507 - Wto 03 Kwi, 2007 Temat postu: Re: 24-105/4 L w praktyce
MM napisał/a: | Kilka osób pytało się kiedyś o ten obiektyw. Testów ciągle nie ma...
Chciałem coś napisać o targach foto w Łodzi, ale niech admin takimi tematami rządzi. Ja zapodam coś przyjemniejszego. Modelka Sonolty i szkiełko jak w tytule.
 |
mam to szkiełko ale nie wiedziałem że ma takie Aberacje co widać w przypadku dwuch ostatnich zdjęć na sukience, czarne na białym, jakie jest iso tych zdjęć?
P_M_ - Wto 03 Kwi, 2007 Temat postu: Re: 24-105/4 L w praktyce
1507 napisał/a: |
mam to szkiełko ale nie wiedziałem że ma takie Aberacje co widać w przypadku dwuch ostatnich zdjęć na sukience, czarne na białym, jakie jest iso tych zdjęć? |
Aberracja jakies sa, ale nie przesadzaj. Te cienie sprawdz na fotce z wyraznym przejscie biel-czern (np. tekst na bialej kartce). Faktura materialu, z jakiego wykonana jest sukienka i warstwa odblaskowa na rejestracji nie pozostaja bez wplywu na pojawianie sie dziwnych efektow swietlnych. W przypadku sukienki wlokna sie zazebiaja i powoduje to wrazenie nieostrego przejscia. Zobacz moze ja jakichs ubraniach, ktore masz.
1507 - Wto 03 Kwi, 2007
ok nie czepiam sie
protazy - Sro 04 Kwi, 2007
MM napisał/a: | protazy napisał/a: | MM napisał/a: | (...) będzie więcej Słowo. |
|
Czego się wściekasz? Pamiętam. Teraz to ja ratuję zdjęcia z dysku bo muszę oddać kompa do naprawy. Jak wszystko pozgrywam to się zajmę wkładaniem nowych. Jeszcze jakieś drobne 30 GB i będzie ok. |
Bo przez Ciebie zamówiłem już ta eLkę a jak tak dalej będzie to pójdę z torbami ale przynajmniej z najlepszą jakością
|
|