forum.optyczne.pl

Wirtualne Plenery - Nagrody na WP

Tomasz_ - Wto 01 Lut, 2011
Temat postu: Nagrody na WP
Propozycja nagród za pierwsze miejsce na Wirtualnych Plenerach.
Kto za, kto przeciw, można się wstrzymać, albo złożyć się na nagrodę :-)

Tutejszyn - Sro 02 Lut, 2011

Tomasz_, Czy dyskusja w temacie i wysztkie wypowiedzi nie dały Ci do myslenia?

Szkoda nawet głosu..

I po co ja się tak żołądkuję? W końcu na plenerze świat się nie kończy.. Mimo wszystko szkoda.

Cola - Sro 02 Lut, 2011

Tutejszyn,

a co Mu w dyskusji mialo się objawić?
jedyne co z niej wynika to to że userzy są podzieleni

PS wszyscy "niezadowoleni" pisza że na plenerze świat się nie kończy i strzelają focha, a tak naprawdę to bronia niczym krzyża :/

Cola napisał/a:
Tutejszyn,

a co Mu w dyskusji mialo się objawić?
jedyne co z niej wynika to to że userzy są podzieleni

PS wszyscy "niezadowoleni" pisza że na plenerze świat się nie kończy i strzelają focha, a tak naprawdę to bronia niczym krzyża :/

Co wy z tym fochem ciągle wyjeżdżacie?! Albo ja już nie wie wiem, co to jest "foch"..

Cola - Sro 02 Lut, 2011

no poprostu stara gwardia (w większosci) nagle próbuję się obrażać że nie weźmie udziału (słowo obrażać uzyte zamiast foch - pasi? ;) )

Jak na razie tylko ja z tego się "wypisałem". Nie czuję w sobie tych emocji, które towarzyszą trzaśnięciu drzwiami. To o czym mówisz to nadinterpretacja.
moronica - Sro 02 Lut, 2011

Cola, takimi wypowiedziami wlasnie propagujesz podzialy na nowych i starych, czemu to ma sluzyc? przeciez to zaden argument. skoro WP funkcjonuje od dluzszego czasu i sprawia frajde uzytkownikom forum (starym, nowym, odwiedzajacym forum codziennie czy sporadycznie, zawodowcom, amatorom, pasjonatom, laikom, niebieskim i rozowym) to co w tym zlego? nikt cie nie zmusza do startowania ani do pokazywania tu zdjec. jak bumerang powraca opinia, ze zawsze jest miejsce na ulepszenia i poprawki, tymczasem zapomina sie ze czasem lepiej nie naprawiac czegos co nie jest popsute
kufel - Sro 02 Lut, 2011

moronica napisał/a:
Cola, takimi wypowiedziami właśnie propagujesz podziały na nowych i starych, czemu to ma sluzyc?
otóż to. członkiem "starej gwardii" się nie czuje, a mimo to nowy sposób nie do końca mnie przekonuje.poza tym: koronny dowod na to ze status na optycznych nie wpływa na wynik to wygrana kilku zupełnie nowych użytkowników.
multics - Sro 02 Lut, 2011

Ja do starej gwardii nie należę ale uważam że nagrody zabiją ducha dobrej zabawy. Dlatego głosuję na "Nie". (Chociaż inicjatywa Tomasz_a jest godna podziwu)
Cola - Sro 02 Lut, 2011

ale tez robicie z igły widły
nowi mówią spróbujmy
starzy mówia NIE

zobaczmy jak sie to sprawdzi i czy sie sprawdzi... zawsze mozna wrócić do poprzedniej wersji - nic nie stoi na przeszkodzie

a tylko sie niezdrowa atmosfera zrobiła, bo przeciąganie liny sie odbywa i to juz czasami na absurdalne argumenty... to juz krioczek do tego by było NIE bo NIE i TAK bo TAK :)
opanujmy się :)

plener to nie sprawa życia i smierci żeby tak drzec szaty o to... a juz sytuacja wygląda tak że jaka by formuła nie była to przeciwnicy się obrażą po to tylko by udowodnić że racja jest bardziej mojsza ;)

ja nie widzę nic zdrożnego w tym, żeby były nagrody (wcale nie musza być) i żeby była anonimowosc na czas głosowania (dodaje to odpowiedniego napięcia i powoduje niezłe zaskoczenia przy ogłaszaniu wyników) ....ale tez nie będę bronił krzyża

teraz WP jest trochę smutny i taki stagtnacyjny :(
...i taki grzeczny :razz:
wypowiada się i ocenia jeden wyga z drugim których zdanię cenię i juz mi się optyka zmienia i potylicznie (podświadomie) przechyla moje decyzje w którąs ze stron...
odwrotnie tez to tak działa - wiesz ktos fote... a to ten.... to On to złych fotek nie trzaska :)

zróbmy to choćby dla eksperymentu i mam nadzieję że jesli będzie fajnie i będa emocje to staszyzna się przyzna do tego że jednak OK
ale tez rpsiłbym by nie utrudniać

rzekłem ;)

i pozdrawiam! :)

Nikitaa - Sro 02 Lut, 2011

......... i piwo bym Ci Cola postawila :razz: za obiektywizm i rzeczowosc w tym co napisales :grin:

pozdrawiam Nikita :razz:

moronica - Sro 02 Lut, 2011

Cola, kazdy odpowiada za wlasne oceny, kryteria i motywacje. jedni kieruja sie ocenami innych, inni nie, to nie znaczy ze trzeba wszystkich traktowac jak dzieci

rob tak jak ja - obejrzyj zdjecia, ocen i dopiero wtedy czytaj komentarze

Nikitaa, jak to jest ze obiektywni sa jedynie ci ktorzy sie z toba zgadzaja?

Cola napisał/a:
...starzy mówia NIE
Ciekawe dlaczego.
Masz jakiś ulubiony pub?

Cola napisał/a:
a tylko sie niezdrowa atmosfera zrobiła
Nie "starzy" ją wywołali

Cola napisał/a:
...plener to nie sprawa życia i smierci..
To jest sprawa życia i śmierci... To znaczy była, bo to już nieaktualne.

Cola napisał/a:
zróbmy to choćby dla eksperymentu
Róbcie.
Baku - Sro 02 Lut, 2011

Cytat:

Odwieczne prawo polityki. W WP brałem udział tylko raz (niestety) i wygląda na to, że był to ostatni raz (niestety).

Cola - Sro 02 Lut, 2011

moronica napisał/a:
Cola, kazdy odpowiada za wlasne oceny, kryteria i motywacje. jedni kieruja sie ocenami innych, inni nie, to nie znaczy ze trzeba wszystkich traktowac jak dzieci

rob tak jak ja - obejrzyj zdjecia, ocen i dopiero wtedy czytaj komentarze

duzo racji w tym co napisałas i dobra rada na przyszłośc

dzięki

[ Dodano: Sro 02 Lut, 2011 14:16 ]
Tutejszyn napisał/a:
Masz jakiś ulubiony pub?

jasne że mam, ale to nie oznacza że jak mnie chcą wyciiągnąc do jakiegos nowego to kazda taka wizyta kończy się fiaskiem ;)

odpowiedz sobie na pytanie dlaczego ten PUB co jest ulubiony jest ulubiony?
o lokalizacje nawet jeśli chodzi to w naszym przypadku (plenerowym) nie ma to znaczenia
jesli chodzi o ceny to tu tez nie ma o czym gadać
nadal pijemy tej samej marki piwko (tyle tylko że dowiesz się post factum jakie to piwko ;) )
barmani... ci sami
kompani do kufla - tez ci sami ;)

nic tylko balować :D

hijax_pl - Sro 02 Lut, 2011

moronica napisał/a:

Ależ... że zacytuję z innego wątku...
Nikitaa napisał/a:
oswiadczam ze nikogo nie chce dzielic , nikogo "ustawiac" ani "siac zametu" , po prostu jestem szczera do bolu , nie owijam w bawelne , mowie to co mysle ale zawsze potrafie zachowywac sie kulturalnie oraz uszanowac zdanie i odrebnosc rozmowcy

:!:

Cola - Sro 02 Lut, 2011

Tutejszyn napisał/a:
Cola napisał/a:
a tylko sie niezdrowa atmosfera zrobiła
Nie "starzy" ją wywołali

acha czyli chpodzi o to by wskazac winnego zaistaniałego kwasu czy może żeby dalszemu rozłamowi zapobiec?
...a ja w ogóle to myslę że chodzi o to by plener był fajny ;)

Nikitaa - Sro 02 Lut, 2011

moronica napisał/a:

Jezeli ktos pisze rozsadnie i obiektywnie tak jak w tym konkretnym przypadku Cola to zawsze jestem sklonna przyznac mu racje, nie komentuje jednak wszystkich wypowiedzi na forum

a teraz biore sie za prace, potem lepiej zabrac sie za robienie zdjec niz toczyc tu jakies nic nie wnoszace dyskusje :wink:

pozdrawiam Nikita :razz: :razz:

Cola - Sro 02 Lut, 2011

Tutejszyn napisał/a:
Cola napisał/a:
...plener to nie sprawa życia i smierci..
To jest sprawa życia i śmierci... To znaczy była, bo to już nieaktualne.

Cola napisał/a:
zróbmy to choćby dla eksperymentu
Róbcie.

a to juz takie typowe polskie :/

PS to Ty pytałes się o definicję focha?

to masz własnie wypisz wymaluj :)

Baku - Sro 02 Lut, 2011

Na razie dyskusja jest dość jałowa. WP zarządza goltar i nawet jeśli weźmie pod uwagę wyniki ankiety (jako instrument doradczy), to zmiany raczej są mało prawdopodobne.
Mik443 - Sro 02 Lut, 2011

Odnoszę wrażenie, że taka dyskusja jak wyżej już się toczy tutaj .
Ta ankieta miała dotyczyć słuszności wprowadzenia w WP nagrody rzeczowej. Jestem przeciwny takim nagrodom. Tylko co ja mam do powiedzenia, skoro nie brałem udziału w żadnym WP :mrgreen:
I tak na marginesie. Rozumiem, że brak słońca może być frustrujący, ale czy warto swoje frustracje odreagowywać akurat tutaj? Może lepiej na onecie :wink:

B o g d a n - Sro 02 Lut, 2011

Mik443 napisał/a:
Odnoszę wrażenie, że taka dyskusja jak wyżej już się toczy tutaj .

Dokładnie, dlatego postuluję aby moderator przeniósł posty dotyczące generalii WP do odpowiedniego wątku.
Mój oczywiście proszę usunąć.

A, ... zapomiałem dodać, że głosowałem na NIE. :smile:

baracuda - Sro 02 Lut, 2011

Cytat:
Tak 13% [ 3 ]

Nie 61% [ 16 ]

Obojętne 13% [ 3 ]

Chcę sponsorować nagrodę 8% [ 2 ]

powyżej wszystko w tym temacie :wink: nikt tu prochu nie wymyśli :mrgreen:

mnich - Sro 02 Lut, 2011

Z nagrody zawsze można zrezygnować.
Tak jak z udziału w WP ( obojętnie czy w starej czy nowej formie) i tak samo można zrezygnować z próby dostosowania zasad i forum do siebie- zakładając swoje własne.

------
Zagłosowałem na: NIE

maput - Sro 02 Lut, 2011

Nigdy żadnego zdjęcia do WP nie wysłałem, ale zawsze śledziłem. Czy wybór przez "wygranego" tematu następnego pleneru to nagroda niewystarczająca ?
Aha.. ja nie wiem czy jestem "nowy" czy "stary" ;) czytuję od bardzo dawna, ale mało aktywnie ;)

kmosw - Sro 02 Lut, 2011

Głosuję na nie, uważam się za w miarę starą gwardię ;) :)

A tak poważnie - Wirtualny Plener od samego początku miał być zabawą. A co się z nim teraz stało? Dwa tematy, w których się sieje :) Nowy regulamin i nawet nie można napisać, że coś się człowiekowi nie podoba, żeby nie zostać posądzonym o foch, czy przynależność do Starej Gwardii, która młodym utrudnia zaistnienie.
Już teraz nie wszyscy potrafią podejść do WP na luzie, a nagrody sprawę by pogorszyły.

To ma być ZABAWA, przy okazji której można się czegoś nauczyć.

Byłoby miło, gdyby tak zostało :)

PS. Nic z Edmunem nie ustalałam w sprawie postów. Myślimy podobnie :) :) :)

edmun - Sro 02 Lut, 2011

a ja napiszę krótko, jeśli "stara" coś wymyśliła, to i "stara" może się teraz obrażać że na siłę wszystko zmieniamy. wciąż przypominam, że odbyło się już wiele WP bez żadnych problemów i była to dobra zabawa, teraz za wszelką cenę chcemy z tego zrobić konkurs z nagrodami i wielką bitwę....
nie lepiej zostać przy ZABAWIE?....

edmun napisał/a:
nie lepiej zostać przy ZABAWIE?....

Jest karnawał, to może jakąś imprę skręcimy w środku Polski?
Ostatecznie do Poznania mogę podjechać, choć Bydgoszcz byłaby optymalna. Znam fajny hotelik na starym mieście, zabierzemy aparaty, gitarę i parę piwek.
Plenerów w Brzydgoszczy jest w piiii...p.
Co Wy na to? :wink:

---------
Ja to całkiem poważnie napisałem. :grin:

edmun - Sro 02 Lut, 2011

B o g d a n, gitarrę mogę wziąć, tylko piecyka nie chce mi się targać.
ostatecznie zabieramy aparaty i możemy za pomocą dźwięków migawek stworzyć jakąś seneradę pod czyimś oknem ;)

hijax_pl - Sro 02 Lut, 2011

B o g d a n napisał/a:
imprę skręcimy w środku Polski? Ostatecznie do Poznania mogę podjechać, choć Bydgoszcz byłaby optymalna.
Każdy wie, że środek Polski to.. Łódź :idea: :mrgreen:
edmun - Sro 02 Lut, 2011

A środek Europy pod Białymstokiem :)

edmun napisał/a:
gitarrę mogę wziąć, tylko piecyka nie chce mi się targać.

W hotelu będzie ciepło, nie musisz go targać. :mrgreen:

hijax_pl napisał/a:
Każdy wie, że środek Polski to.. Łódź

Dla mnie środek Polski się zaczyna w Bydgoszczy do której mam szczególny sentyment. :grin:
----------------
Zaraz pewnie wleci goltar i tu pozamiata. :razz:

MC - Sro 02 Lut, 2011

B o g d a n, ja też mam szczególny sentyment do Brzydgoszczy. Negatywny :twisted:
Usjwo - Sro 02 Lut, 2011

B o g d a n napisał/a:
Jest karnawał, to może jakąś imprę skręcimy ...
Co Wy na to? :wink:

U mnie Nowy Rok, wiec wpadajcie :mrgreen: . a plenerow to sie znajdzie...

dr11 - Sro 02 Lut, 2011

Usjwo, wszystkiego najlepszego ;) Miałem w teamie 2 osoby z Bejing to co nieco obgadaliśmy zwyczaje :)
Usjwo - Sro 02 Lut, 2011

Cola napisał/a:

teraz WP jest trochę smutny i taki stagtnacyjny :(
...i taki grzeczny :razz:

sluszna uwaga, ale _te_ zmiany jeszcze to wzmocnia

Tomasz_ - Sro 02 Lut, 2011

Tutejszyn,
Jeśli oczekujesz mojej odpowiedzi to trochę lżejszym tonem poprosiłbym, to tylko zabawa.
A moze być zabawa z nagrodami :-)

Ja sam uważam że bez zmian nie ma rozwoju, a jeśli się czegoś nie spróbuje to można rożne teorie snuć na temat rezultatów i na tym się tylko skończy.

Mnie by bardzo interesowało czy nagroda wplynelaby na ilość i jakość prac wstawianych na WP.
Ja tak myśle że jeśli ma się jakieś trofeum, to to mobilizuje, zobowiązuje i umacnia w przekonaniu że to co się robi, robi sie dobrze.
A jest też się czym pochwalić prze innymi na długi czas. :grin:

goltar - Czw 03 Lut, 2011

Tomasz_ dzięki za propozycję. W związku z wynikami ankiety i aby zakończyć ten temat informuję, że innych oficjalnych nagród poza publikacją na głównej stronie i możliwością wyboru nowego tematu nie będzie. Zmiana z anonimowością do czasu ogłoszenia wyników pozostanie jedyną zmianą dotyczącą WP.
Ktosik - Sob 05 Lut, 2011
Temat postu: Dlaczego ankieta o nagrodach trwała jeden dzień?
Dlaczego ankieta tak naprawdę trwała jeden dzień i osoby zaglądające trochę rzadziej nie mogą się wypowiedzieć w temacie nagród??? Ja rozumiem ze serwis jest prywatny ale rozmowa chyba nie zaszkodziła w ilości wejść na portal??? Moze się czepiam ale zamykanie wątków tematów sprawia że to forum zacznie usychać, i zostanie tylko towarzystwo wzajemnej adoracji. Co do nagród to faktycznie uważam ze zdjęcie na głównej, podpisanie imieniem i nazwiskiem pracy (za zgoda autora)oraz wybór następnego tematu jest wystarczającą nagrodą
Arek - Sob 05 Lut, 2011

Temat zamknęli moderatorzy forum, a nie jego właściciele więc fakt, że forum jest prywatne nie miał tu znaczenia. Czasami też mam wrażenie, że nasi moderatorzy za szybko zamykają niektóre wątki - ja byłbym bardziej tolerancyjny. Ale szanuje ich decyzje i nie podważam ich, bo robią świetną robotę.
Ktosik - Sob 05 Lut, 2011

Arek, ja sie nie czepiam (mimo ze to tak wygląda) zwracam uwagę na problem jaki się pojawił, ostatnio coraz więcej tematów jest zamykanych, a to drażni. Nawet jeśli nie chce się brać udziału w dyskusji to miło jest mieć te możliwość :) A generalnie to jestem cholerykiem i to penie z tego wynika :D
goltar - Sob 05 Lut, 2011

Ktosik masz trochę racji, temat nagród za Wirtualny Plener nie jest definitywnie zakończony, ponieważ przewidziana jest ankieta o szerszym zakresie po zakończeniu XVI pleneru. Tam na pewno zdążysz oddać głos :) Mimo to na przyszłość proszę o tego typu posty najpierw na PRIV, bo pisząc ten post wracasz do tematu który został zamknięty. Przypominam regulamin forum:
Cytat:
31. Masz jakieś pretensje lub skargi, czujesz że cię niesprawiedliwie potraktowano, nie pisz żadnego postu, napisz do administratora lub moderatora przez PW albo e-maila.