forum.optyczne.pl

Wolne tematy - Polska-Niemcy

kamfil06 - Nie 08 Cze, 2008
Temat postu: Polska-Niemcy
i przegraliśmy...
2:0...

Arek - Nie 08 Cze, 2008

Był już mecz otwarcia. Teraz czeka nas mecz o wszystko, a potem mecz o honor ;)
mnich - Nie 08 Cze, 2008

"Leo why?"
Wujek_Pstrykacz - Nie 08 Cze, 2008

Niestety przegraliśmy. A kto nas załatwił? Niby Polak. Po polsku rozmawia czyli... chyba tak.
jaad75 - Nie 08 Cze, 2008

Arek napisał/a:
Był już mecz otwarcia. Teraz czeka nas mecz o wszystko, a potem mecz o honor
I oczywiście dymisja Leo B., bo to przecież wszystko jego wina... Może nawet uda się jakąś komisję śledczą powołać... :lol:

[ Dodano: Nie 08 Cze, 2008 22:57 ]
Pstrykacz napisał/a:
Niestety przegraliśmy. A kto nas załatwił? Niby Polak. Po polsku rozmawia czyli... chyba tak.
Taa... Powinien ukradkiem kopać kolegów z drużyny po kostkach... :mrgreen:
mnich - Nie 08 Cze, 2008

Jak do tej pory oglądałem wszystkie mecze euro 2008. Pięknie grała Chorwacja z Austrią. Mimo tego iż Polacy stracili 2 bramki i przegrali, to mecz ten nie ustępował w niczym poziomowi poprzednich spotkań n Euro. Myśle że wygramy z Austrią, ale z Chorwacją co najwyżej remis.
komor - Nie 08 Cze, 2008

Pstrykacz, czemu niby Polak? Nie znam się na piłce, ale w komentarzu mówili, że starał się o dostanie do polskiej reprezentacji i odmówiono mu. Jeśli jest w tym choć 50% prawdy, to się cieszę, że to właśnie on nam dokopał, bo może teraz ktoś dokopie tym dziadom działaczom. Niby działaczom.
mnich - Nie 08 Cze, 2008

To tylko sport i dobra zabawa :)
Przyznać trzeba żę ta reprezentacja prowadzona przez Leo, gra naprawdę składniej i ładniej niż choćby ta z 2006 roku.

[ Dodano: Nie 08 Cze, 2008 23:04 ]
Na jesień Liście spadną z drzew

kozidron - Nie 08 Cze, 2008

No to ze mną jest gorzej, ja wcale nie wierzyłem, że Polska reprezentacja da rade, spodziewałem sie tego ............, idę na most ale nie skoczyc ....tylko foty nad obwodnicą porobić. Ręce opadają jak wygramy z Austrią to będzie sukces ! Nie ma co winić Lea co on biedny może z takimi orłami i jednym prawie orłem z Brazylii ......

--------------------------------------------
oWłOSiony pępek team !!!

kozidron napisał/a:
Nie ma co winić Lea co on biedny może z takimi orłami i jednym prawie orłem z Brazylii ......
Nieprawda, to wszystko wina Leo. I Listkiewicza. Polacy przecież są świetni w piłkę kopaną. Najlepsi. Tylko przeszkadza im atmosfera w PZPN. Ewentualnie jeszcze piłkarze drużyny przeciwnej... Właśnie - Ci ostatni brużdżą najbardziej. Powinni coś zrobić z tymi przepisami i wykluczyć piłkarzy drużyny przeciwnej - wtedy mamy wygraną w kieszeni... No, już w najgorszym wypadku drugie miejsce...
MM - Nie 08 Cze, 2008

Wy tutaj piszecie o jakimś konkursie piłki kopanej w Austrii bodaj czy gdzieś tam... Ktoś to ogląda? Panowie... Kubica WYGRAŁ swoje pierwsze GP i prowadzi w klasyfikacji Formuły 1 ! To jest wydarzenie! :mrgreen:
Nasi znowu przegrali jakiś mecz, też mi nowość. Byłbym mocno zdziwiony innym wynikiem.

mnich - Nie 08 Cze, 2008

Zgłosze do Fifa i uefa wniosek racjonalizatroski. Jak grają Polacy to przeciwnik może wejść na murawe dopiero w drugiej połowie.
:mrgreen:

heding - Nie 08 Cze, 2008

Polacy wygrywają dla Niemców..taka moja konluzja, bo niby BMW Sauber jakie jest...a Podolski to dla kogo gra... :???:

mnich napisał/a:
Jak grają Polacy to przeciwnik może wejść na murawe dopiero w drugiej połowie.
Absolutnie nie. Będą tylko przeszkadzać. Dać im piłkę i niech grają w szatni. Polacy sami potrafią zapewnić widowisko - do bramki wcale nie jest tak łatwo trafić...

[ Dodano: Nie 08 Cze, 2008 23:25 ]
heding, i co z tego?

kozidron - Pon 09 Cze, 2008

hehe, wróciłem ale sie ubawiłem jaad ............a jaka fajna halucynacja na około dzisiaj i w sumie cały tydzień, co drugi golfik oflagowany albo bardziej + cała tylna szyba zastawiona flaga jakąś.... w dupie widoczność ważna POLSKA biało-czerwoni.......u mnie na dzielni właśnie dresiki demontują obciach z samochodów........MM co tam kubica ........znowu z honorem przegraliśmy..............

-------------------------------------------------
oWłOSiony pępek team !!!

Allan - Pon 09 Cze, 2008

To juz chyba jakas tradycja narodowa, 1000-lecie niewykorzystanych szans (jak sie rozejrzymy po naszej historii i nie tylko w sporcie) :evil:
igorax - Pon 09 Cze, 2008

MM napisał/a:
Wy tutaj piszecie o jakimś konkursie piłki kopanej w Austrii bodaj czy gdzieś tam... Ktoś to ogląda? Panowie... Kubica WYGRAŁ swoje pierwsze GP i prowadzi w klasyfikacji Formuły 1 ! To jest wydarzenie! :mrgreen:
Nasi znowu przegrali jakiś mecz, też mi nowość. Byłbym mocno zdziwiony innym wynikiem.

...no, no :lol: właśnie, przecież nikogo nie powinno dziwić że przegrywamy mecze w piłke, jesteśmy ciency jak barszcz w barze przy drodze... a to że Kubica jest no.1 to jest dopiero przyjemne wydarzenie, przynajmniej męski sport uprawia. :twisted:

k1caj_ns - Pon 09 Cze, 2008

To jak wygląda nabór do Polskiej reprezentacji w dużej mierze pokazuje właśnie sytuacja z Podolskim. Pomijając już wszystkie inne aspekty to powiem tyle ,że jak się nie ma znajomych w zarządzie PZPN to możesz być najlepszym piłkarzem w wiosce i strzelać bramki z zamkniętymi oczami a nikt Cię "nie zauważy".

W tym głównie różni się nasza Polska od krajów takich jak Hiszpania czy nawet Niemcy. Tam grają Ci na prawdę najlepsi ...

MC - Pon 09 Cze, 2008

Obysmy doczekali czasow, kiedy zamiast "pieknej przegranej" obejrzymy "brzydkie zwyciestwo".
Dzisiaj rano w radio chyba Juskowiak powiedzial, ze gralismy jak nigdy (nie do konca sie z tym zgodze), a przegralismy jak zawsze.
Podolski - faktycznie chlopak sie staral o gre w naszej reprezentacji, ale PZPN go olala, wiec teraz gra dla Niemiec, gdzie mieszka od lat. I bardzo dobrze, chociaz jakos wybitnie sie po bramkach nie cieszyl.

Co do Kubicy, to abstrahujac od faktu, ze jezdzi w niemieckim teamie, to jest swietnym kierowca.

Itey - Pon 09 Cze, 2008

ale w sumie gdzie tu jest tragedia? przeciez to byl mecz miedzy pol-finalista MS oraz... uczestnikiem eliminacji ;) Ja rozumiem optymizm, ale bez przesady!
Mnie sie podobalo nawet, ze ta duza roznica byla widoczna tylko w pierwszych 30 min. potem nasi calkiem dawali rade i widac bylo duze nerwy u Niemcow. Oczywiscie glupi blad obroncy zakonczyl wszelkie dyskusje ciut przedwczesnie, ale to nie znaczy, ze cala druzyna byla taka tragiczna.

struna - Pon 09 Cze, 2008

mnie sie tez podobało, no niestety widac ze byli od nas lepsi i tyle-przyjecie , rozgrywanie piłki, szybkość wyjsca na pozycje-wszystko to było po stronie niemców-Co do naszych to myśałem naprawde,że jak juz nam strzelą brame to sie posypiemy na całego, a tu było kilka wcale niezłych akcji...trudno, mam nadzieje ze z taka gra to Austryjakom złoimy skóry, choć nie wiem czy to na Chorwatów wystarczy...no nic pewnie będzie nerwówa!
mnich - Pon 09 Cze, 2008

Powiedzmy sobie szczerze. Liczy się widowisko, emocje, akcja. Tak na chłodno. Nawet jeśli nasi przegrają następne mecze, to są jeszcze drużyny które mogę pokazać ciekawą grę i dobre widowisko :)

A Robertowi, pozostaje życzyć utrzymania pozycji lidera do konca sezonu- choć to będzie trudne :)

[ Dodano: Pon 09 Cze, 2008 15:52 ]
Dziś na przykład:
Rumunia- Francja ( 18.00 )
i Holandia -Włochy (20.35)

MC - Pon 09 Cze, 2008

Zabojady powinny wygrac :mad:
ale drugi mecz zapowiada sie bardzo ciekawie...

Smola - Pon 09 Cze, 2008

Dziody i tyle. Powinno byc 4:0. I tak mielismy szczescie.
muad - Pon 09 Cze, 2008

A mnie zdziwiło zachowanie niemieckich kibiców (w sumie kiboli), cóź dobry Niemiec to....
MC - Pon 09 Cze, 2008

muad, idiotow jest mnostwo w kazdym kraju...
Paweł_G - Pon 09 Cze, 2008

A mnie od zawsze śmieszy wielkie zainteresowanie reprezentacją piłkarską i kolejne zapowiedzi świetnej gry i walki o madale. To wszystko w kraju w którym dzieciaki kopią piłkę na brudnych, obskurnych podwórkach bo nie ma boisk a na wielu z tych które są rosną haszcze do pasa. Gdzie mają się wykluć talenty na miarę europejską? Czy gdyby Podolski został w Polsce miałby takie szanse na rozwój? Reprezentacja to tylko wierzchołek góry którą powinno tworzyć szkolenie młodzieży a to u nas praktycznie nie istnieje więc o czym w ogóle ta rozmowa?
muad - Wto 10 Cze, 2008

Gdyby Robert Kubica mieszkałby i rozwijał się głównie w Polsce to byłby tam gdzie jest teraz? Reprezentacja wiele "zawdzięcza" Polsce, pzpn, osobą pracującym w środowisku piłkarskim i dlatego jesteśmy w takim a nie innym miejscu. Niemniej jednak.... Polska is the best!!!
pawel23 - Wto 10 Cze, 2008

muad napisał/a:
Gdyby Robert Kubica mieszkałby i rozwijał się głównie w Polsce to byłby tam gdzie jest teraz?

Niestety masz 100% racji :???: gdyby Robert wcześnie nie wyjechał do Włoch to pewnie nie byłby tu gdzie teraz jest... Sam przyznał kiedyś w wywiadzie że nie zawdzięcza nic polskiemu związkowi motorowemu.

k1caj_ns - Wto 10 Cze, 2008

A ja po oglądnięciu wczorajszego meczu Włochy Holandia dochodzę do wniosku ,że przegraliśmy z klasą :razz: To co Włosi pokazali to żenada jedna wielka. Ja myślę ,że na Polską reprezentację będziemy mogli najeżdżać jak będą wracać do domu. Bo jeszcze dwa mecze ,które moim zdaniem mogą wygrać :wink:

A tak mówiąc o tym całym Polskim systemie to powiem ,że Polakiem nie jest się dla Polski teraz tylko dla Polski i Polaków kiedyś . Ja jestem dumny z Polskiej historii patrząc chociażby na okres 2 Wojny Światowej i ciesze się ,że francuz czy Anglik często nie może tego samego powiedzieć o swoim kraju . To taki lekki off topic :cool:

rysiu - Wto 10 Cze, 2008

Paweł_G napisał/a:
A mnie od zawsze śmieszy wielkie zainteresowanie reprezentacją piłkarską i kolejne zapowiedzi świetnej gry i walki o madale. To wszystko w kraju w którym dzieciaki kopią piłkę na brudnych, obskurnych podwórkach bo nie ma boisk a na wielu z tych które są rosną haszcze do pasa. Gdzie mają się wykluć talenty na miarę europejską? Czy gdyby Podolski został w Polsce miałby takie szanse na rozwój? Reprezentacja to tylko wierzchołek góry którą powinno tworzyć szkolenie młodzieży a to u nas praktycznie nie istnieje więc o czym w ogóle ta rozmowa?

W Brazylii mają dużo gorsze warunki, a jakie osiągają wyniki. To nie jeden element szwankuje jest ich znacznie więcej (z PZPN na czele).

Paweł_G - Wto 10 Cze, 2008

Tylko że tam gra w piłkę jest często jedynym sposobem żeby się wyrwać ze skrajnej nędzy. Zgadza się że winny jest ten cholerny, skorumpowany pzpn - co z tego że chcesz wygrać mecz, zapierniczasz dając z siebie 100 % przez 90 min a i tak wynik został już ustalony przy zielonym stoliku. Szkoda tylko, że w Polsce nie ma woli aby cały ten układ rozwalić w diabły.
mnich - Wto 10 Cze, 2008

Cóż, większośc działaczy żyje wydarzeniami z przed 30 lat. Tak się nie da budować przyszłości. Niech skupią się na młodych a nie na sobie.
jaad75 - Wto 10 Cze, 2008

Taa... Oczywiście PZPN... A może po prostu brak talentu?... :twisted:
MC - Wto 10 Cze, 2008

jaad75 napisał/a:
Taa... Oczywiście PZPN

Akurat za "cuda" w naszej "lidze" odpowiada faktycznie PZPN, bo nie potrafi zrobic z tym porzadku.

jaad75 napisał/a:
Taa... Oczywiście PZPN... A może po prostu brak talentu?...

W Polsce jest wiele talentów ,które nie mają jak się wybić bo korupcją są przeżarci wszyscy i każdy patrzy tylko na swoją kieszeń.

Z dobrych zawodników to też nie rozumiem dlaczego Leo nie powołał Janczyka :roll:

Polscy piłkarze są w ogóle superutalentowani, tylko zawsze wiatr w oczy - jak nie PZPN, to dziennikarze, albo trener... Polacy są najlepsi - przecież wygrali z Anglią na Wembley w 1973... I pod Grunwaldem... :lol:

jaad75 nie musisz być cyniczny. W wielu krajach jest tak jak napisałem i nie tylko w Polsce są utalentowani zawodnicy ale jak chcemy się kiedyś liczyć w światowej czołówce to najpierw musimy działać u podstaw. Bo z tymi 30 letnimi i starszymi zawodnikami cudów się zrobić nie da i to oczywiste.
Jesienny - Wto 10 Cze, 2008

Oglądając piłkę od zawsze zamykają mi się oczy i to nie ważne czy grają dobrzy czy źli. Co ciekawsze kompletnie nie zasypiam na znacznie "senniejszym" sporcie - Snookerze i chyba bardziej chciałbym zobaczyć Polaka w lidze snookera niż naszą drużynę kopanki w finale mistrzostw.

PS. Nie tylko w piłce u nas wszystko robi się od d... pupy strony.

Jesienny, mam dokładnie takie same wrażenia. Piłka kopana, to dla mnie jeden z tych sportów w które gra się przyjemnie, ale ogląda fatalnie...
Jesienny - Wto 10 Cze, 2008

Ja mam tak nie tylko z piłką nożną. Jeszcze w średniej szkole sporo trenowałem w siatkę, ale jak włączę mecz w tv to po 15 minutach mam dość. Ze sportem jak z fotografią - trzeba robić zdjęcia/grać a nie gadać ;D

PS. snookera może dlatego lubię oglądać, że kompletnie nie umiem zagrać w to na żywo, próbowałem raz i skutki były opłakane ;]

Spark - Sro 11 Cze, 2008

Moim zdaniem powinni zatrudniać ludzi z ulicy,kogo popadnie.
Zastanawiam się nad emerytami i inwalidami.
Jakiegoś winiarza położyć w bramce.
Poziom gry byłby ten sam,ale zdecydowanie oszczędniej.
No i aktywacja fizyczna dobra dla zdrowia, poza tym nowe i potrzebne miejsca pracy.

Tych co sa teraz to zagonić do jakiejś roboty, żniwa niedługo, potem ziemniaki,melioracja...niech sobie tam pokopią chłopaki.
Benek niech wraca do Holland, dzieciaki są lepsze do trenowania.
A byłbym zapomniał...boiska...krowy i kozy wypasać,mleko będzie.

Paweł_G - Sro 11 Cze, 2008

No dobra to odstawiamy Panowie wynik "meczu o wszystko" z Austrią. Myślę że tu każdy wynik jest możliwy, źle będzie jak Polacy dadzą sobie pierwsi strzelić bramkę bo jakoś nie widzę w tej drużynie siły ataku dla odrobienia strat.
rysiu - Sro 11 Cze, 2008

Taka mała historyjka. Między innymi uczę w szkole dla dorosłych. Jednym z uczniów jest działacz piłkarski (ciekawe jest to, że działacz musi dorabiać średnie wykształcenie). Jakiś miesiąc temu gadaliśmy o piłce i dowiedziałem się, że wybiera się na wszystkie mecze Polaków. Powiedziałem mu, że zazdroszczę. A on odpowiedział, że szkoda że mu nie powiedziałem bo ZAŁATWIŁ jakieś 10 wejściówek na wszystkie mecze z ramienia działaczy PZPN dla swoich znajomych i mógłby mnie też wciągnąć.
Już teraz wiadomo gdzie podziały się nasze bilety.

A Polska wygra 2-1

mar - Sro 11 Cze, 2008

Skoro bawimy się już w typowanie to....

1-0 dla El Pollakos . Bramka padnie w koncówce spotkania ;) Strzelcem będzie Del Rapido Krzynówek lub El Matador Roger :)

k1caj_ns - Sro 11 Cze, 2008

rysiu taka już jest polska rzeczywistość . Miejmy nadzieję ,że się to zmieni :???:

Ja obstawiam tak jak mar 1-0 dla Polaków ,a bramkę strzeli Smolarek .

rysiu - Sro 11 Cze, 2008

Takie Polskie piekiełko. Szlag mnie przez to trafia. Choć dzięki temu mogłem jechać na EURO - i to jako niby działacz.

Choć wolałbym za tymi banerami co są dookoła boiska siedzieć i zdjęcia trzaskać :mrgreen:

mnich - Sro 11 Cze, 2008

Obstawiam 2:1 dla Austri. Wszystkie bramki strzelą austryjacy... znaczy się samobój też będzie :P
Spark - Sro 11 Cze, 2008

A ja jak zwykle stawiam na Tolka Banana.
rysiu - Czw 12 Cze, 2008

Panowie mecz już dzisiaj. Typujmy.
pawel23 - Czw 12 Cze, 2008

Mi się śniło drugi raz z rzędu że Polska wygra 2:1, mam nadzieje że to prorocze sny :smile:
muad - Czw 12 Cze, 2008

Nie wiem ile, ale wygra Polska - tak podpowiada rozum, w końcu daleka pozycja Austrii w rankingu UEFA jest nieprzypadkowa.
jaad75 - Czw 12 Cze, 2008

A ja myślę, że będzie remis, a Chorwacja dokończy dzieła... :twisted:
MC - Czw 12 Cze, 2008

Piszczek kontuzjowany. Skrecenie stawu skokowego. Ciekawy to bedzie mecz Niemcy-Chorwacja.
A wczoraj bardzo mi sie podobala ambicja Szwajcarow. Szkoda, ze juz odpadli.

mnich - Czw 12 Cze, 2008

rysiu, podaj swoje typy.
rysiu - Czw 12 Cze, 2008

Ha... Już podawałem, ale teraz bardziej konkretnie: 2 - 1 dla Polski. Bramki strzelą Krzynówek i Smolerak, ten drugi po asyście Rogera
heding - Czw 12 Cze, 2008

rysiu napisał/a:
ten drugi po asyście Rogera
prorok jakiś czy co??? :mrgreen:
ja tam dziś na luzie bez stresu...co będzie to będzie...naprawdę byłby cud, gdybyśmy wyszli z grupy, nawet przy dzisiejszej wygranej...

rysiu - Czw 12 Cze, 2008

nie prorok tylko marzyciel :wink:
Marcin887 - Czw 12 Cze, 2008

Ja myślę że 1:1
mnich - Czw 12 Cze, 2008

Baj baj Maszkaro!

:mrgreen:

Chorwacja wygrała, ale to tylko utrudnia naszą sytuację.

k1caj_ns - Czw 12 Cze, 2008

No nikt nam nie obiecywał ,że na euro będzie łatwo :razz: taka specyfika tych rozgrywek . Tutaj można przegrać jeden mecz i nie wyjść z grupy.

mnich napisał/a:
Baj baj Maszkaro!

Jak dla mnie to jest to tekst roku :cool:

k1caj_ns napisał/a:
Jak dla mnie to jest to tekst roku
To już drugi mnicha... :wink: a wracając do meczu niebawem, nawet zwycięstwo w obu kolejnych meczach może nam nic nie dać, po tej wygranej Chorwacji... po raz kolejny impreza obnaża braki indywidualne w motoryce i wyszkoleniu Naszych, polecam relaksacyjne oglądanie kolejnych naszych meczów ...mecz o honor miał być tradycyjnie ostatni a okazuje się że to już przedostani takim będzie... a mnie mimo wszystko cieszą rozjechane Niemcy :mrgreen:
mnich - Czw 12 Cze, 2008

Cóż, jak dla mnie wszystko się sprowadza do tego że pierwszy raz jest zawsze bolesny.
W następnych mistrzostwach też zagramy, ale jak narazie jest jeszcze tu kilka drużyn na które warto popatrzeć i cieszyć się piłką.
Kto nigdy nie grał w gałę ten tego nie zrozumie.

;)

A to baj baj maszkaro to o "Szwajnsztajgerze" :twisted:

[ Dodano: Czw 12 Cze, 2008 20:33 ]
PS: to nie mój tekst, tylko Czesia, tzn : Czesława :D

Ballackowi, dyskutancie, też to się należało, takie bye bye...
MM - Czw 12 Cze, 2008

Niemcy przegrały... no to mamy po mistrzostwach, za kilka dni nasi do domu przyjadą :mrgreen:
mnich - Czw 12 Cze, 2008

Słyszałem właśnie że mają wyjść z grupy.... prosto na lotnisko :D :mrgreen:

mnich napisał/a:
mają wyjść z grupy
nasi czy Niemiaszki?? :wink:
Marcin887 - Czw 12 Cze, 2008

Czyli dobrze wytypowałem- remis z Austrią