|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wolne tematy - Kto komu skopie dzisiaj tyłek w finale ME.
Wujek_Pstrykacz - Nie 29 Cze, 2008 Temat postu: Kto komu skopie dzisiaj tyłek w finale ME. Ja myslę,że jednak to Hiszpanie bedą górą.
krisv740 - Nie 29 Cze, 2008
niemcy będa mieli odciski na d....
MC - Nie 29 Cze, 2008
Ja bym bardzo chcial, zeby to byli Hiszpanie. Niemcy zagrali slabo przeciwko Turcji i mam nadzieje, ze zajma II miejsce.
mnich - Nie 29 Cze, 2008
Hiszpania będzie grała w piłkę a Niemcy zdobędą mistrzostwo...
Ostegolectric - Nie 29 Cze, 2008
no wlaśnie. pilka nozna to taki sport, w którym okazuje sie na koncu ze wygrywają niemcy....
nie bądźmy pesymistami od samego rana-co?
mnich - Nie 29 Cze, 2008
krisv740 napisał/a: | nie bądźmy pesymistami od samego rana-co? |
No dobra, mistrzem będzie Polska
Polska? W sensie że Boruc?
mnich - Nie 29 Cze, 2008
Tak, Boruk i Benhałer.
Albo Poloki: Klose i Podolski.
Wujek_Pstrykacz - Nie 29 Cze, 2008
Klose to już nie Polak. Chociaż jego rodzice byli reprezentantami Polski w swoich dyscyplinach sportu to on już do Polski nie przyznaje się. Natomiast Podolski to myślę, że jeszcze do końca nie zgermanizował się.
mnich - Nie 29 Cze, 2008
Nie można być niemcem i mieć w sobie polską krew...
Nie wiem jaka w nim krew płynie, ale przynajmniej rozmawiał z polskim reporterem i to po polsku. Miroslav to już po polsku ponoć nie potrafi.
muad - Nie 29 Cze, 2008
Oczywiście Hiszpania, Niemcy jak zwykle za dużo mieli już szczęścia.
mar - Nie 29 Cze, 2008
mnich napisał/a: | Hiszpania będzie grała w piłkę a Niemcy zdobędą mistrzostwo... |
Lepiej bym tego nie ujął chociaż jestem za Hiszpanią.
mnich - Nie 29 Cze, 2008
Oczywiście że także bym wolał zwycięstwo Hiszpanów, ale przekornie mówie że Germanowie.
k1caj_ns - Nie 29 Cze, 2008
Niech braknie prądu na stadionie ,niech kibice wybiegną na boisko , niech nastanie ciemność i niech sędzia straci przytomność byleby Niemcy nie wygrały!!
mnich - Nie 29 Cze, 2008
ale pewnie jakiś golas się na stadionie znajdzie
pawel23 - Nie 29 Cze, 2008
Coś mi sie wydaje że Niemcy zwycięża, grają składna i bardzo taktyczna piłkę a Hiszpania to taki jeździec bez głowy (coś takiego jak Holandia i Rosja). Ale nie dam głowy za zwycięstwo Niemców
MC - Nie 29 Cze, 2008
A Hiszpanie prowadza
edmun - Nie 29 Cze, 2008
Zgadza sie.
A jak to jest z faktem ze sedzia na finale euro nie potrafi mowic po angielsku?
MC - Nie 29 Cze, 2008
Kartki sa uniwersalne. To wystarczy. Chociaz dla mnie to zenujace.
Z drugiej strony - Webb mowil po angielsku...
Sędzia jest taki sobie. Nie gwizdnął ręki w hiszpańskim polu karnym, ale też nie gwizdnął ewidentnych fauli na Hiszpanach blisko niemieckiego pola karnego. Poza tym Ballack gra chamsko. Bramka Torresa świetna.
I mamy mistrzów Bardzo się cieszę bo Hiszpania pokazała piękny football i wygrała z brzydko i chamsko grającymi Niemcami
No i jest zwycięstwo piłki technicznej.
mnich - Nie 29 Cze, 2008
jupi! Skończyło się tak jak chciałem. Hiszpania grała w piłkę a nie w przepychanki i wygrałą, brawo!
muad - Nie 29 Cze, 2008
Viva Espania!!!!!
no i wszystko dobrze się skonczylo
Dobro zawsze wygrywa ze złem
Jako wzorowy sasiad w UE kibicowałem... Hiszpanii
a temat powinien był brzmieć: kto komu skopie tyłek i dlaczego niemcom
mar - Nie 29 Cze, 2008
Ale się ciesze!
Ładna bramka Torresa, pokazał na co go stać
Ale mieli Hiszpanie jeszcze wiele okazji do podwyższenia wyniku i pudłowali lub wdawali się niepotrzebnie w drybling. Do końca nie byłem pewny czy Niemcy nie wyrównają, ale co tam na zwycięzców sie nie narzeka.
pawel23 - Nie 29 Cze, 2008
Moja teoria sie nie potwierdziła, dobrze że nie dałem za nią głowy Zastanawia mnie tylko dlaczego nikt nie kibicował Niemcom??
muad - Pon 30 Cze, 2008
Tak marginesiem, gdy Hiszpanie cieszyli się po meczu fotografowie oblegli ich robiąc zdjęcia...z lampą, po co im lama?? Światła tam w końcu dużo no i sprzęt w końcu też nie byle jaki. Redkcja czerwonych oczów?
MM - Pon 30 Cze, 2008
muad napisał/a: | Tak marginesiem, gdy Hiszpanie cieszyli się po meczu fotografowie oblegli ich robiąc zdjęcia...z lampą, po co im lama?? Światła tam w końcu dużo no i sprzęt w końcu też nie byle jaki. Redkcja czerwonych oczów? |
Dla fotoreportera to oczywista oczywistość, że lampa mogła się tam przydać. Taka stadionowa jasność to nie jest jasność naturalna a zresztą lampy (także blendy) wykorzystuje się nawet w bardzo słoneczne dni przy portretowaniu.
mavierk - Pon 30 Cze, 2008
po za tym lampy stadionowe wcale nie są takie jasne...
edmun - Pon 30 Cze, 2008
muad napisał/a: | po co im lama?? |
sam biegam po murawie wśród lamp czasami i po pierwsze, nie są takie mocne, a po drugie dzieje się zazwyczaj wszystko tak szybko, że bez lampy i skrócenia czasu - połowa zdjęć pójdzie do śmieci.
powiedzmy że lampa ustawiona nawet na niską moc - daje ładne doświetlenie i pomaga nam zejść z czasem nie wchodząc na wyższe czułości.
P.S. Ładny mecz.. Początek z odrobiną niepewności gdyż Hiszpanie nic nie pokazywali, jednakże reszta meczu zdecydowanie należała do kraju wina, morza i słonecznych plaż
Tak jak wcześniej zaznaczył Pstrykacz, za dużo dryblingu i to za dużo w odległości 5-6 metrów od bramki
Paweł_G - Pon 30 Cze, 2008
Gdy Hiszpanie się wczoraj cieszyli to wiadć było jak trudną robotą jest fotoreporterka. Ci goście musieli lecieć do nich z tymi długimi tele (400, 500?) na monopodach, przewieszonymi przez bark, w tym czasie zmienić szkło na drugim body z 70-200 na coś któtszego, podpiąć lampę i jeszcze rozepchnąć się łokciami w tym tłumie by coś strzelić.
edmun - Pon 30 Cze, 2008
no właśnie skądś to znam może nie zmianę obiektywu bo nie ten sprzęt u mnie, ale odkąd sam zacząłem robić zdjęcia, zwracam uwagę w tv na pracę fotoreporterow
muad - Pon 30 Cze, 2008
Odnośnie używania lampy to dowiedziałem się znowu czegoś nowego, faktycznie błyski z lamp nie były zbyt mocne, poza tym to w końcu nie zwykłe wbudowane lampy, które często powodują sztuczność zdjęcia.
MM - Pon 30 Cze, 2008
Fotoreporterka to faktycznie ciężki kawałek chleba i nie ma różnicy - sport, ulica czy polityka. A mocne łokcie, pewność siebie i bezczelność są generalnie ZAWSZE w tym zawodzie potrzebne
Wujek_Pstrykacz - Pon 30 Cze, 2008
Jak już wiemy kogo tyłki bolą to można ten temat zamknąć.
MM - Wto 01 Lip, 2008
Skoro emocje piłkarskie opadły to faktycznie trzeba zamykać.
|
|