|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wolne tematy - Reklama Nikona
RobertO - Sob 06 Gru, 2008 Temat postu: Reklama Nikona znalezione na Nikonrumors.com
jak dla mnie pomysl przedni
jaad75 - Sob 06 Gru, 2008
Zwłaszcza pierwsze...
Jesienny - Sob 06 Gru, 2008
Dobre , bardzo dobre.
heding - Sob 06 Gru, 2008
i niejeden {niejedna} się nabierze
amv - Sob 06 Gru, 2008
Co do pierwszego,to niezle anorki,ale reklama obfita
jaad75 - Sob 06 Gru, 2008
Sam jesteś "anorek" - normalne dziewczyny...
piotrmkg - Sob 06 Gru, 2008
ta dziewczyna z pierwszej reklamy co jest "na górze" to ma strasznie dziwny wyraz twarzy.
marekf - Sob 06 Gru, 2008
dobry pomysł
xneon - Sob 06 Gru, 2008
piotrmkg - bo to nowy hit z hollywood
tim burton (planeta małp) i joel schumacher (telefon) łączą siły
Monastor - Nie 07 Gru, 2008
Hehe, ciekawe ile osób zwróciło uwagę na twarze licznych gapiów na pierwszej, a ile zakończyło oglądanie na dziewczynach
Czy to jest aparat z jednym przyciskiem?
mavierk - Nie 07 Gru, 2008
oj z 1 zdjęcia to chłopaków zauważyłem dopiero po 20min xD
mavierk, ważne, że przyjemnie spędziłeś 20 minut
Ja się chyba zdecyduję na ten żółty aparacik.
MC - Nie 07 Gru, 2008
A dziewczyna jest w zestawie gratis?
piotrmkg - Nie 07 Gru, 2008
Monastor, ja bardzo szybko zauważyłem te twarze - są przecież zaznaczone żółtym kwadracikiem, lol. zauważyłem też, że w jednej reklamie jest 4, a w dwóch pozostałych jest 7 kwadracików, pomimo że nikon reklamuje że może rozpoznać do 12. ciekawe jak to jest że do12, to jakieś kaprysy ma - dziś 1, jutro 5 a jak będę grzeczny to 12
xneon - Nie 07 Gru, 2008
Monastor - jeśli z jednym przyciskiem, to pewnie z dotykowym wyświetlaczem
mavierk - Nie 07 Gru, 2008
nie pewnie, tylko na pewno
piotrmkg - Nie 07 Gru, 2008
ma 2 przyciski: on/off i spust
Jak wyświetlacz dotykowy to tym lepiej
MC - Pon 08 Gru, 2008
W telewizji jest juz takze reklama D90
"Pierwsza lustrzanka z funkcja nagrywania filmow".
ziemowy - Pon 08 Gru, 2008
MC napisał/a: | W telewizji jest juz takze reklama D90
"Pierwsza lustrzanka z funkcja nagrywania filmow" |
Nie widziałem jeszcze, za to widziałem reklamę G1.
"...jakość lustrzanki bez jej wagi, rozmiaru i skomplikowania...":D
Baku - Wto 09 Gru, 2008
Reklama D90 podoba mi się umiarkowanie. Początek jak z 20th Century Fox, a później już bez szału.
Natomiast G1 może być. Nakręcone lekko i nienachalnie. Na pewno trochę osób da się skusić.
Ale reklama tego Nikonika co rozpoznaje facjaty zdecydowanie najlepsza.
MC - Wto 09 Gru, 2008
Rozpoznawanie geby zdecydowanie najlepsze. G1 tez mi sie podoba. Natomiast D90 - kup lustrzanke, bedziesz robil filmy jak w Hollywood?
Jesienny - Wto 09 Gru, 2008
Nie żebym bronił Nikona , ale to tylko baner sponsorski (taka 8mio-sekundówka co to się ją puszcza przed i po programie). Więc skupili się na tym co oryginalne
Baku - Wto 09 Gru, 2008
Kupując C5d/2 czy ND90 filmowanie brałbym z dobrodziejstwem inwentarza - jako miły dodatek, na pewno nie było by to istotne kryterium wyboru. Być może w przyszłości amatorskie kamery video zostaną wyparte, ale na razie ani 5d/2 ani D90 nie są w stanie im zagrozić.
Tak czy inaczej, jeśli firma robi z tego filmowania motyw przewodni swojej kampanii reklamowej to może sobie strzelić boleśnie w stopę. To filmowanie nie jest na takim poziomie (głównie chodzi o AF) do jakiego przyzwyczajają kamery video i zwabiony spotem użytkownik może być po prostu baaardzo zawiedziony.
jaad75 - Wto 09 Gru, 2008
Baku napisał/a: | To filmowanie nie jest na takim poziomie (głównie chodzi o AF) do jakiego przyzwyczajają kamery video |
AF i świadome filmowanie, to akurat dość idiotyczne zestawienie...
Baku - Wto 09 Gru, 2008
Wydawało mi się oczywiste, że piszę o AMATORSKICH kamerach video.
jaad75, kto kupi N D90 dla filmowania?
Ten kto będzie chciał całkiem przyzwoitej jakości (d90) i dobrej jakości (5dmkII) przy super małej głębi ostrości?
jaad75 - Wto 09 Gru, 2008
Baku napisał/a: | Wydawało mi się oczywiste, że piszę o AMATORSKICH kamerach video. |
Że ktoś jest amatorem, to już nie może czegoś robić świadomie?
Baku napisał/a: | jaad75, kto kupi N D90 dla filmowania? |
Ja. A właściwie moja dziewczyna... Ja poczekam jak się rozwiną tryby filmowania u innych producentów.
Baku - Wto 09 Gru, 2008
Śmiem twierdzić, że znajdzie się wielu nabywców (zwłaszcza D90) którzy wybiorą tą lustrzankę z pośród wielu innych, właśnie dlatego że "ma filmowanie".
"Ej, Zośka, kupimy sobie tego Nikona, to zaoszczędzimy i nie trzeba będzie kamerki kupować, takie dwa w jednym".
Ale nie będzie im po głowie chodzić mała GO, bo nie wiedzą co to ani po co. Za to - jak już mówiłem - sam sposób filmowania lustrzankami może być dla nich zawodem.
Za bardzo wierzycie w ludzi a właściwie w ich wiedzę na temat lustrzanek i ogólnie sprzętu foto. Dla wielu to będzie magiczny lep - filmy HD w aparacie - bomba! A później kubeł zimnej wody, bo pan Czesio po sfilmowaniu kilku minut rodzinnego party będzie chory i spocony od ręcznego ostrzenia. A mała GO jeszcze bardziej GO rozwścieczy.
Nie można do wszystkich przykładać własnej miarki i w każdym widzieć speca, bo często wypchany portfel idzie w parze z ignorancją.
[ Dodano: Wto 09 Gru, 2008 10:18 ]
Cytat: | Że ktoś jest amatorem, to już nie może czegoś robić świadomie? |
Może, ale najczęściej tak się nie dzieje.
Ale o co chodzi, że ktoś kupi d90 nakręci film i się wkurzy bo mu nie wyjdzie? Przecież specyfika takiego filmowania jest znana. Bo pan Józio z panią Zosią kupią lustrzankie, bo widzieli reklamę w Tv i poczują w sobie duszę Felliniego i im nie wyjdzie?
To chyba oczywiste, że to trzeba umić wykorzystać.
Baku - Wto 09 Gru, 2008
W sumie racja. Po co ja się martwię? Nie mój problem; jak ktoś będzie nieszczęśliwy to sobie na drugi raz poczyta specyfikacje. A reklama ani nie wprowadza w błąd ani nie mówi całej prawdy, ale nie czynię z tego zarzutu. Z zainteresowaniem obejrzę kolejne aplikacje trybu filmowego w lustrzankach. Zobaczymy dokąd to będzie zmierzać...
I słusznie, wrzodów się nie dorobisz z tego powodu Ta reklamka mówi to co trzeba - nie kłamie - Jest to pierwsza lustrzanka z możliwością kręcenia filmów. I tyle.
ziemowy - Wto 09 Gru, 2008
Wczoraj przeglądałem ulotke Nikona i tam równierz D90 jest reklamowany jako lustrzanka kręcąca filmy.
Prawdę mówiąc to jedyna rewolucjna funkcja w tym body, którą trzeba zachęcać amatorów.
Amatorom nic nie powie informacja, że czerpie dużo elementów z D300, D80 i D700 i to właśnie czyni z niej dobry i sprawdzony sprzęt.
|
|