|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wspólne plenery fotograficzne - Górnośląskie foto plenery
Wujek_Pstrykacz - Nie 21 Gru, 2008 Temat postu: Górnośląskie foto plenery Mamy tu na forum troche uczestników z aglomeracji śląskiej, może by też jakieś spotkania z aparatem zorganizować, tematów jest tyle, że starczy na "setkę" spotkań. Czekam na konkretne propozycje.
ghost - Nie 21 Gru, 2008
http://www.sgkw.eu/index....klad#elektrozug ??
jasiekcom - Pon 22 Gru, 2008
Wujek_Pstrykacz napisał/a: | Mamy tu na forum troche uczestników z aglomeracji śląskiej, może by też jakieś spotkania z aparatem zorganizować, tematów jest tyle, że starczy na "setkę" spotkań. Czekam na konkretne propozycje. |
Co prawda ja Zagłębiak i to taki skrajny ale jestem za. Mój typ to plenerem jura krakowsko -częstochowska albo tereny poprzemysłowa jakieś star nieczynne fabryki kopalnie taki B&W klimacik
komor - Pon 22 Gru, 2008
Oho, zaczęło się... Otworzyła się puszka Pandory z warsztatami Życzę powodzenia wam chłopaki i może kiedyś Wrocław odwiedzi Górny Śląsk, w rewanżu dla Wujka_Pstrykaczam który już dwukrotnie zaszczycił wrocławskie spotkanie...
KOMOR ..... lepsza puszka Pandory niż paprykarz szczeciński mam nadziej ze uda się spotkać powymieniać doświadczenia i poglądy „nasze tereny” są tak zróżnicowane ze mimo codziennych spotkań i tak byśmy wszystkiego nie obfocili ale w sumie nie liczy się ilość tylko jakość
AuThoR - Pon 22 Gru, 2008
co będziemy pili?
M. Wojtyczka - Pon 22 Gru, 2008
AuThoR napisał/a: | co będziemy pili? |
Jak to co ? Tyskie oczywiscie, a po foceniu zagracie w skata
Z checia bym do was doszlusowal, ale program pobytu w kraju mam napiety jak migawka na 1/8000 s. Bede trzymal kciuki.
mavierk - Pon 22 Gru, 2008
M. Wojtyczka, w takim razie następny zjazd optycznych zrobimy w Islandii
Chyba ekipa ze śląska zagoniona w świątecznych obowiązkach i nikt nie myśli o foceniu
Rzucam propozycje weekend po świętach (przy okazji trochę człowiek kalorii zgubi po świątecznym objadaniu ) zamek w Ogrodzieńcu.
AuThoR - Pon 22 Gru, 2008
teraz jak śnieg przyjdzie to w weekendy będę jeździł na nartach więc może być ciężko
jasiekcom - Wto 23 Gru, 2008
no mógłby spaść bo dechy leża już przygotowane do sezonu jednka ja weekend narciarski odpuszczam wole w tygodniu przynajmniej nie będzie tłumów a co to warsztatów to tylko moja propozycja wiec czekam na Wasze
AuThoR - Wto 23 Gru, 2008
jasne ;> ja też bym wolał w tygodniu...ale niestety się pracuje. z tego co wiem to w korbielowie są warunki tak samo jak w białce więc można już śmigać. My zaliczymy w sobotę korbielów a w niedzielę to się zobaczy
jasiekcom - Wto 23 Gru, 2008
Hihihi no tak się pracuje o jak ja w takich chwilach kocham być nauczycielem czasu u mnie dużo wiec i na narty i na warsztaty się znajdzie tylko narazie zainteresownie male
Ps. Dzieki z info o Korbielowie moze tez skocze.
Wujek_Pstrykacz - Wto 23 Gru, 2008
Zainteresowanie wcale małe nie jest. Pare osób już zaczęło sie interesować.
AuThoR - Wto 23 Gru, 2008
Wujek...ja tam z chęcią tylko u mnie przeważnie z czasem krucho...niewolnik pracy. Z przyjemnością posłuchałbym bardziej doświadczonych ale teraz następne tygodnie jeśli chodzi o mnie napewno odpadają.Tzn ja będę śledził ten wątek i być może się uda wstrzelić.
kufel - Sob 27 Gru, 2008
świetny pomysł z tym wypadem w plener. na Górnym Śląsku można znaleźć multum tematów. od natury,przez architekturę, po krajobrazy industrialne czy postindustrialne. ja sie pisze na to bardzo chętnie jesli są chetni ,a pewnie są,to pozostaje tylko dogadac sie , zebrać i do dzieła!
TomiCBR - Pon 29 Gru, 2008
Będe śledził temat, napewno przyjadę.
kufel - Pon 29 Gru, 2008
a ile by musiało być chętnych ,żeby takie spotkanie doszło do skutku?
Dzemus - Pon 29 Gru, 2008
Też się zglaszam jako chętny. Choć bardzo wiele zależy od terminu.
Wujek_Pstrykacz - Pon 29 Gru, 2008
Mnie powaliło bolące kolano więc na razie nie mogę. Jak tylko odzyskam sprawność w nodze coś zorganizujemy.
AuThoR - Pon 29 Gru, 2008
Co do ilości osób to ja powiem, że chyba nie musi być dużo, ważne żeby było pare solidnych co jak powie to się zjawi. Wujek, a myślaleś może nad miejscem gdzie by to można zorganizować? chyba by trzeba wypośrodkować żeby każdy miał podobną odległość.
Wujek_Pstrykacz - Wto 30 Gru, 2008
To już kwestia dogadania, sprecyzujmy co chcemy focić, wtedy określimy miejsce
jasiekcom - Wto 13 Sty, 2009
No i co Panowie jakieś konkretne propozycje ktoś ma
Wujek_Pstrykacz - Sro 28 Sty, 2009
A ja zapraszam na wernisaż wystawy w Katowicach. Górnośląskie Centrum Kultury, Galeria Piętro Wyżej, Plac Sejmu Sląskiego 2. We wtorek 03.02 o godz. 18-tej. Tytuł wystawy: Oczami śląskich fotografów.
Będę miał tam też swój skromny udział.
http://www.gck.org.pl/ind...id_s=334&lang=0
http://www.zpfp.slask.pl/aktualnosci.php
http://www.lasypolskie.pl/
http://www.lasypolskie.pl/news-4630.html
http://www.galeria.lasypo...otografow_2008/
komor - Pią 30 Sty, 2009
Kurczę, szkoda że akurat tuż po feriach, bo będę miał w domu rodzinę na głowie, która mi córkę po feriach odda.
Wujek_Pstrykacz - Pią 30 Sty, 2009
Szkoda. Ale zapraszam wszystkich na wernisaż.
kufel - Wto 03 Lut, 2009
a ja raczej na pewno sie tam pojawię.daleko nie mam, w budynku obok jestem niemal codziennie, a co bardziej istotne akurat temat wystawy mi pasuje.
Wujek_Pstrykacz - Wto 03 Lut, 2009
I po wernisażu. Czy ktos z zacnych forumowiczów był na wernisażu
kufel - Wto 03 Lut, 2009
ja bylem i co mogę powiedzieć, to to ze zdjęcia pierwsza klasa.w sumie nastawiłem sie na ptaki i inne zwierzęta a tymczasem nacieszyłem też oko pejzażami itp. przyznam ze wyobrażałem to sobie bardziej kameralnie tymczasem ludzi było sporo. a kto nie był niech żałuję .
Wujek_Pstrykacz - Wto 03 Lut, 2009
Szkoda żeśmy sie nie dogadali, nie rozpoznali, ale mysle że jakis plenerek sobie zrobimy w gronie naszym regionalnym to pogadamy o wystawie tez.
kufel - Sro 04 Lut, 2009
ano szkoda szkoda. choć wydaje mi się Wujku_Pstrykaczu, ze widziałem Cie gdzieś w tym tłumie, w jasnobrązowej marynarce ale pewny nie jestem . a co do pleneru to tak sobie myślę ze można by wybrać sie w jakieś miejsce których na Śląsku nie brakuje, jakieś opuszczone kopalnie , stare huty. można by ciekawe zdjęcia zrobić w takich miejscach. ogólnie jakieś industrialne klimaty.to tylko propozycja,może ktoś jest zainteresowany takim rodzajem foto? a jeśli macie własne pomysły na plener to piszcie i wtedy sie uzgodni co i jak .
R.Roobs - Czw 05 Lut, 2009
Wujek Pstrykacz ....rzuciłem hasło "u nas" wyjazdu w miejsce gdzie przeszła trąba powietrzna koło Opola ,nie widzę chętnych możliwe że za daleko? może ktoś od "Was" coś zorganizuje
[ Dodano: Pią 27 Lut, 2009 15:54 ]
Na Górnym Śląsku chyba wszystkich zasypało
eave - Czw 26 Mar, 2009
Od dawna się zastanawiam, dlaczego Wrocław i Łódź organizują spotkania, a Śląsk nie
A tu się okazuje, że po prostu przegapiłem temat
Kiedy się spotykamy? Na razie pogoda jest trochę do chrzanu, ale szłoby się kiedyś kopnąć na focenie przyrody czy czegoś Albo na Nikiszowiec, odwieczne tereny łowieckie fotografów
jasiekcom - Czw 26 Mar, 2009
jestem ZA choć z czasem u mnie ostatnio krucho
R.Roobs - Pon 06 Kwi, 2009
..to powiem wam że przespano fajny temat , ostatnio przejeżdżałem to już było "posprzątane"
Wujek_Pstrykacz - Sob 23 Maj, 2009
Zapraszam wszystkich chętnych. Z noclegiem lub bez, do woli.
ghost - Pią 05 Cze, 2009
pozwolę sobie odświeżyć.
fotodej - EC III Jaworzno
[ Dodano: Pon 08 Cze, 2009 01:13 ]
kto nie był - niech żałuje.
[ Dodano: Pią 03 Lip, 2009 11:07 ]
Gliwice - ulicznicy - fotobitwa i inne atrakcje.
oracle - Pią 03 Lip, 2009 Temat postu: Katowice i okolice - wspólny plener Witam.
Planuje ze znajomym z katowic odwiedzić ciekawe miejsca i może ktoś chciał by się załapać?
Planujemy na pewno odwiedzić park. Miejsca z których można postrzelać ptaszki (będzie 400/5.6 do canona w razie co)
Pewnie jakieś widoki.
Termin do ustalenia jeszcze, jeśli znajdzie się ktoś chętny oczywiście. Obaj mamy system canona więc w razie czego pożyczymy szkiełka(Tamron 17-50, Canon 17-40, Canon 400/5.6) sami też być może coś pożyczymy
Pozdrawiam.
Wujek_Pstrykacz - Pią 03 Lip, 2009
Gdzie i kiedy?
edmun - Sob 04 Lip, 2009
mm 400 5.6....
może przenieście temat do Górnośląskich spotkań ?
bodym - Wto 04 Sie, 2009
[quote="ghost"]pozwolę sobie odświeżyć.
fotodej - EC III Jaworzno
[ Dodano: Pon 08 Cze, 2009 01:13 ]
kto nie był - niech żałuje.
A kto był może się znajdzie na str. 16-18 fotodej
AuThoR - Sob 03 Paź, 2009
I jak z tym wspólnym wypadem? śledzę temat i powiem tylko że dla mnie wchodzi w grę tylko weekend...naprawdę bym posłuchał i popatrzył jak robią to dużo bardziej doświadczeni
Będę odwiedzał ten wątek a jak ktoś będzie miał jakieś propozycje to trzeba to serio obgadać.
Pozdrawiam
ziaja - Wto 02 Mar, 2010 Temat postu: Katowice Zapraszamy osoby z Katowic i okolic
od powstania grupy trochę minęło, zdjęcia z plenerów http://kgf.art.pl/forum/viewforum.php?f=30
najbliższe plenery - http://kgf.art.pl/forum/viewforum.php?f=3
planujemy wypad do Vlkolínec (UNESCO), Słowacja - http://kgf.art.pl/forum/v....php?f=3&t=1154
edmun - Wto 02 Mar, 2010
Dziękujemy za spamowanie p.s. grupa śląska jest i tutaj na tym forum. Istnieje, ma się dobrze, może ziaja, warto abyś zajrzał tam i osobiście coś napisał a nie tylko przeklejał to samo info na różnych forach ?
Betina - Sro 13 Kwi, 2011 Temat postu: Prośba do Wujka Pstrykacza Jestem początkującym "pstrykaczem".Chciałabym wybrać się w jakieś fajne miejsce, gdzieś niedaleko, aby fotografować przyrodę -i tu moja prośba, czy mógłbyś podpowiedzieć mi jakieś fajne miejsce w miarę blisko naszego miasta?
Pozdrawiam.Beata
baracuda - Sro 13 Kwi, 2011
Betina napisał/a: | gdzieś niedaleko |
na nogach najbliżej to Paprocany wraz z okolicami
Betina - Sro 13 Kwi, 2011
dzięki, ale Paprocany już obfotografowałam jesienią, zimą, wiosną.... Chcxiałabym gdzieś dalej (jestem zmotoryzowana).
|
|