forum.optyczne.pl

Wspólne plenery fotograficzne - Warszawska Manufaktura Fotografii

piotrmkg - Sro 07 Sty, 2009
Temat postu: Warszawska Manufaktura Fotografii
Jako iż dolnośląsko-wrocławska brać optyczna organizuje, z większymi bądź mniejszymi sukcesami, plenery fotograficzne postanowiono iż stolica nie będzie gorsza i swoje warsztaty też będzie miała :) . I tak oto w najbliższą sobotę tj. 10 stycznia 2009r odbędzie się spotkanie wieczorno-nocne (od godz. 14 do bólu :) ) celem doskonalenia warsztatu. Główną areną działań najprawdopodobniej będą okolice Traktu Królewskiego tj. od pl. Trzech Krzyży do ul. Słomińskiego. Zaproszeni są wszyscy zainteresowani bez względu na posiadany system (za równo pod względem producenta jak i formatu zapisu obrazu), doświadczenie, wiek, płeć: )

Miejsce spotkania jak tylko zostanie ustalone zostanie ogłoszone wszem i wobec i każdemu z osobna :P

garreth - Sro 07 Sty, 2009

przewidywana pogoda :
http://www.pogodynka.pl/miasto.php?miasto=warszawa
0 stopni i dużo chmur :D

Kocur - Sro 07 Sty, 2009

Kusicie panowie, daleko nie mam, tyle że w sobotę pracuję :???: No nic, liczę że to nie będzie ostatnie spotkanie i na któreś się załapię :D
mnich - Sro 07 Sty, 2009

piotrmkg napisał/a:
dolnośląsko-wrocławska brać optyczna

..czeka na efekty :)

Powodzenia i pozdrawiamy ;)

Kocur - Sro 07 Sty, 2009

garreth napisał/a:
Kocur, L4 albo "dzień na żądanie" ;)

Nie podpuszczaj mnie :P Niestety moja nieobecność w pracy może spowodować utratę źródła utrzymania, a nie mam możliwości się zamienić z nikim. :???:

Chyba że może zmienimy termin na niedzielę? :roll:

pawel23 - Sro 07 Sty, 2009

Niestety mój udział stoi jeszcze pod znakiem zapytania... Jutro będę wiedział coś więcej i określę się już na 100%.
piotrmkg - Sro 07 Sty, 2009

Kocur, jeżeli zbierze się grupa chętnych na niedzielę to dlaczego by nie, zrobić warsztatów w sobotę i w niedzielę.
skasowany - Czw 08 Sty, 2009

Świetny pomysł! :grin: Mogę zarówno w sobotę jak i niedzielę :smile:
garreth - Czw 08 Sty, 2009

sobota :D chyba że padnie inna propozycja :roll:
piotrmkg - Czw 08 Sty, 2009

na 99% sobota i niedziela od 14 do bólu. myślę iż kolumna zygmunta jest na tyle znanym POI iż nikt nie będzie miał problemu z jej odnalezieniem.

proponuję wpierw ustalić trasę marszu I Warszawskich Warsztatów ;)

garreth, trasa prosta jak świński ogon :mrgreen: najpierw fotografujemy co kto chce w promieniu 400m kolumny, potem powoli przemieszczamy się w kierunku pl. Trzech Krzyży, fotografując przy każdej nadarzającej się okazji.

a-ha :) myślałem, że ruszymy od południa, czyli zbiórka w okolicach Kościoła na pl.Trzech Krzyży i idziemy w kierunku pl. Zamkowego

garreth, w południe na pl. 3K jest słabe światło w zimie + niebotyczne korki, tam można tylko wieczorem coś w spokoju pstryknąć.

OK, ale może zacząć od Rynku, a nie od pl. Zamkowego?

garreth, można, tylko trzeba się gdzieś spotkać, a możliwe że nie wszyscy zainteresowani są lokalsami, ba moja miłość do tego miasta jest tak wielka iż wiem gdzie jest PKP Centralny, Lotnisko im Chopina, Trakt Królewski i co się wzdłuż niego znajduje - i to byłoby na tyle, jeśli chodzi o moją znajomość warszafki :P

http://www.zumi.pl/namapi...zukaj&cId=&sId=

[ Dodano: Czw 08 Sty, 2009 23:02 ]
wszyscy trafią ? :D

OK, czyli spotykamy się w miejscu wskazanym przez Garreth'a o godz. 14 :)

a jeszcze konkretniej, to pod fontanną czy pod Muzeum Literatury?

garreth, a skąd ja mam wiedzieć - ja tam nigdy nie byłem.
krisv740 - Czw 08 Sty, 2009

szczególnie muzeum literatury........ :razz: :mrgreen:
Kocur - Czw 08 Sty, 2009

piotrmkg, widzę że taki sam z Ciebie warszawiak jak i ze mnie, chociaż ja tam ostatnio bywam tylko przejazdem :P Jak się znajdą chętni na niedzielę, to dajcie znać gdzie i o której to się jakoś dowlokę.

http://www.muzeumliteratury.com.pl/adresy.htm
na samym północnym krańcu Rynku ;)

skasowany - Czw 08 Sty, 2009

garreth napisał/a:
a jeszcze konkretniej, to pod fontanną czy pod Muzeum Literatury?

Pod fontanną, literatury mam już dosyć... :wink:

[ Dodano: Czw 08 Sty, 2009 23:34 ]
coś mam refleks spowolniony...
Ok, przy muzeum :smile:

piotrmkg - Pią 09 Sty, 2009

Ze względu na pogodę, a dokładniej jej brak, proponuję przeniesienie godziny rozpoczęcia warsztatów na godzinę 15:45.
Prosiłbym również o dopisywanie się do listy obecności:

- piotrmkg (ja się nastawiam na foto cz/b, bo przy takiej pogodzie kolor to przesada :) )

pawel23 - Pią 09 Sty, 2009

Jutro niestety nie dam rady się z wami spotkać... Ale za to jeśli będzie jakieś spotkanie w niedzielę to chętnie się pojawię :smile:
garreth - Pią 09 Sty, 2009

-garreth - zgodnie z solidarnością małoklatkowców, stawia się w wyznaczonym miejscu, o wyznaczonej porze wraz z dwoma rolkami Ilforda XP2 i ... jedną rolką przeterminowanej Agfy 200 :P
skasowany - Pią 09 Sty, 2009

-Ruslan Informację przyjąłem:) Vsegda gatov k trudu i abaronie! :wink: Jak najbardziej będę :grin: To zmieniamy godzinę? :smile:

raczej tak, bo pogoda w ogóle nas nie rozpieszcza, 14 była w planach jeśli było by pogodnie czyli tak jak było do środy, a jutro pełne zachmurzenie i jakiekolwiek zdjęcia o zachodzącym słońcu można sobie między bajki włożyć.

Cytat:
-Ruslan Informację przyjąłem:) Vsegda gatov k trudu i abaronie! :wink: Jak najbardziej będę :grin: To zmieniamy godzinę? :smile:

jest trzeci - znaczit` - mamy tłum :P

skasowany - Pią 09 Sty, 2009

Tekst z odległych czasów:
Takich dwóch jak nas trzech to nie ma ani jednego :mrgreen:

widzę bicie postów w duchu shout'a :mrgreen: 3 strony bicia piany :razz: :twisted: :wink:
lupo57 - Pią 09 Sty, 2009

To może i ja sie postaram przyjść :oops:

Zapraszamy :D
Kocur - Pią 09 Sty, 2009

Panowie, co z niedzielą? Nie żebym się czepiał, ale w niedzielę ma być lepsza pogoda niż jutro :D

Kocur, nabór na niedzielne warsztaty zostanie przeprowadzony w sobotę wieczorem :)

[ Dodano: Sob 10 Sty, 2009 23:04 ]
Dzisiejsze warsztaty można powiedzieć iż zakończyły się sukcesem, może nie spektakularnym sukcesem, ale jednak sukcesem :mrgreen:

Zgodnie z zapowiedzią, jutro warsztaty rozpoczną się ok. 14:30, zbiórka pod kolumną zygmunta

Lista obecności
- piotrmkg

lupo57 - Sob 10 Sty, 2009

Witam tak jak Piotr napisał pierwsze spotkanie za nami :mrgreen:
Dziękuję bardzo ze mogłem się znaleźć w tak wspaniałym gronie.
Mogłem podpatrzeć lepszych od siebie, nauczyć sie czegoś no i potestować fajne obiektywy :mrgreen:
Dzięki Panowie i do zobaczenia!!!!

kamfil06 - Sob 10 Sty, 2009

czekamy na zdjęcia :razz:

No ja zamieszczę, ale niech chłopaki dadzą pierwsi bo ja się :oops:
kamfil06 - Sob 10 Sty, 2009

lupo57,

nie wstydź się :razz:

No dobra ale uprzedzam ja się uczę i jestem początkujący

Druga fota to w zasadzie kadr Piotra :)

[ Dodano: Sob 10 Sty, 2009 23:41 ]
Przepraszam pierwsza to podpowiedź :razz:

[

Puchacz666 - Nie 11 Sty, 2009

Drugie klimatyczne,ale bym chyba skadrował pionowo... Gdzie to?

A trasa W-Z fajny kolorek :) Szkoda, ze nie widać katedry praskiej...

piotrmkg - Nie 11 Sty, 2009

nie wiedzieć czemu u Ciebie Lupo57, ten herb wyszedł tak jakoś średnio w porównaniu do mojego:

1.

2.

lupo57 - Nie 11 Sty, 2009

wiedziałem że tak bedzie :razz: bo lepiej fotografujesz :razz:
kamfil06 - Nie 11 Sty, 2009

piotrmkg,

w ciągu wieczora zdążyłeś obrobić i zeskanować kliszę :shock: ?

lupo57, nie rób po prostu w .jpg tylko w RAWach, a potem w jakimś PSuju dopiero zamień na .jpg :)

kamfil06, miałem pożyczonego dSLRa :)

To herb nad portalem kościoła Wniebowzięcia NMP

No pewnie ze wywołał. Zeskanował obrobił i wrzucił dla niego to 15 minut roboty :lol:

Kocur - Nie 11 Sty, 2009

A ja miałem jutro być (znaczy w sumie to już dzisiaj :P ) ale nie dam rady, bo się przed chwilą dowiedziałem, że musiał bym wrócić do domu na 16-tą, a to raczej nierealne biorąc pod uwagę godzinę rozpoczęcia warsztatów. Poficił bym se z pól godziny :D

No nic, wyskoczę może gdzieś rano koło domu, a Was odwiedzę przy następnej okazji, bo następną sobotę mam wolną :mrgreen:

1. Kolega Ruslan rozmawia z kolegą Garrethem (który na tyle przypominał talibańca, że go BOR pod pałacem prezydencki spisał :P )

2. Zdjęcie zdjęcia :) ciekawe czy je wrzuci.

3.

4.

5. lądujące oświetlenie

skasowany - Nie 11 Sty, 2009

Cztery moje :wink:
komor - Nie 11 Sty, 2009

ładna nocna architektura, gratuluję szczegółów w cieniach. :)
edmun - Nie 11 Sty, 2009

piotrmkg , drugie zdjęcie - co to jest na stopce ? :)

edmun, to Ruslan'a D300 + 70-200 f/2.8 VR :)

a pomyliłem stopkę ze statywem, to taka mała poziomica :P

Lazlo - Nie 11 Sty, 2009

Ale to cos wpiete w goraca stopke.To poziomiczka taka czy kwiatuszek zalany w zywicy ? jak na galce biegow we fiacie 1500 :mrgreen:
mnich - Nie 11 Sty, 2009

Ruslan napisał/a:
5. lądujące oświetlenie

Zajebiszcze. Super.

garreth - Nie 11 Sty, 2009

wreszcie dotarłem :grin:

dziękuję wszystkim za spotkanie i mile spędzony czas :
- piotrmkg, za możliwość spojrzenia na świat oczyma 14/2,8 i 300/2,8
- lupo57, za dyskusję statywową
- Ruslan, za możliwość pobawienia się zestawem D300+70-200VR ... i wytłumaczenie, do czego służy ta magiczna klamerka
w pokrowcu od mojego statywu ... :oops: :razz: :lol:

mam nadzieję, że na jednych warsztatach się nie skończy :grin:
piotrmkg napisał/a:
1. Kolega Ruslan rozmawia z kolegą Garrethem (który na tyle przypominał talibańca, że go BOR pod pałacem prezydencki spisał :P )

kolega garreth w owym czasie był legitymowany i nie znalazł się w kadrze... Pozdrowienia dla miłego Pana z BOR-u,
strzegącego Pałac Prezydencki, któremu chyba nie pasowało to, że jako jedyny robiłem na analogu :razz:
piotrmkg napisał/a:
kamfil06, miałem pożyczonego dSLRa :)

za karę na drugi raz dostaniesz przeterminowaną Konicę 100 i Kiev`a nie trzymającego czasów i klatek :razz:

lupo57, a gdzie ta fotka: ja vs. frotka Piotra? :wink:

garreth napisał/a:
za karę na drugi raz dostaniesz przeterminowaną Konicę 100 i Kiev`a nie trzymającego czasów i klatek :razz:

spokojnie dzisiaj wytrzaskam całą deltę :P

mavierk - Nie 11 Sty, 2009

mocne foty! Cieszę się, że jest nas coraz więcej!

Niebawem będziemy mogli stworzyć ligę międzymiastową :D

kijos - Nie 11 Sty, 2009

Ruslan, twoje zdjęcie TŁ bardzo mi się podoba. Gratuluję.

Dzisiejsze warsztaty nie mniej udane niż wczorajsze, choć wykonane w sile dwóch :)

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

uff, mam nadzieje że dotarliście do końca bez zaśnięcia :)

Szkoda ze ja dzisiaj nie mogłem być tam z wami :cry:
zdjęcia pierwsza klasa

pozdrawiam do zobaczenia !!!

kamfil06 - Nie 11 Sty, 2009

Lazlo,

coś takiego:
http://allegro.pl/item525...100d_super.html

sam się zastanawiam czy takiej zabawki sobie nie kupić...

edmun - Pon 12 Sty, 2009

piotr jestem pod wrażeniem...
skasowany - Pon 12 Sty, 2009

Kilka moich, tylko 5 :wink: Limit już działa dobrze :grin:

[ Dodano: Pon 12 Sty, 2009 11:26 ]
Jeszcze dwa:

[ Dodano: Pon 12 Sty, 2009 11:31 ]
mnich napisał/a:
Ruslan napisał/a:
5. lądujące oświetlenie

Zajebiszcze. Super.

To napisał piotrmkg :wink:

komor - Pon 12 Sty, 2009

Fajne zdjęcia, bardzo mi się podoba to co wyprawiacie z nocną architekturą. Piotrmkg, EXIF-y wcięło, ale rozumiem że 5D? Ech ta metaloplastyka obrazu… :lol: Mnie najbardziej podoba się 2, 8, 9.

Ruslan, z Twoich widzi mi się B i 4.

piotrmkg - Pon 12 Sty, 2009

komor, a nie widać na zdjęciu Ruslana pt. Piotr w działaniu :?: :P
BTW 9 powstała tak z potrzeby pokazania Ruslan'owi co potrafi 14mm na pełnej klatce, nie patrzyłem nawet w wizjer, po prostu położyłem aparat na ławce osłona p. słoneczna oparła się o ławkę i cykłem fotkę :P

ps. czy dolnośląscy optyczni organizują jakieś warsztaty w ten piątek - sobotę :?: bo będę we wrocku i nie wiem czy mam zabierać ze sobą aparat.

mavierk - Pon 12 Sty, 2009

Ruslan, jak dla mnie to A wymiata :)
skasowany - Pon 12 Sty, 2009

Dzięki za komenty :wink:
Po następnych warsztatach postaram się zaprezentować lepsze, gdyż z każdym dniem fotografia wciąga mnie coraz bardziej, o! :mrgreen:
Swoją drogą, wielkie dzięki całej, pomimo tego, że skromnej, ekipie za wspólnie spędzony czas! :smile: i piotrowimkg za wielką dawkę wiedzy praktycznej, jak również teoretycznej :wink:

RaV579 - Pon 12 Sty, 2009

Mam nadzieję, że wypad będzie powtórzony na wiosnę. Wtedy mógłbym się pojawić. Dopiero wtedy, ponieważ dopiero wówczas dostaję swoją lustrzankę.

PS. Sorry za błędy stylistyczne (wtedy, dopiero), ale jakoś nie mam głowy do "ładniejszego" pisania :roll: .

Puchacz666 - Pon 12 Sty, 2009

piotrmg Nie widać u mnie 1-3 :(
4 wymiata, jaka ogniskowa? Mój ulubiony warszawski kościół zdecydowanie, byłem tam chrzczony :)
Kilka fajnych ujęć kolejnej perełki - Metropolitan, też go bardzo lubię*.
11 i 12 też super, choć ciut szeroki kadr jak dla mnie.

Ruslan landrynki :) 5 bardzo fajna, a 3 świetnie kontrastuje starą i nową zabudowę stolicy.

*Takie ujecie z listopada, daje może nieco więcej pojęcia o tym jak wygląda budynek dla nie Warszawiaków :razz:

Puchacz666, jedynkę faktycznie coś wcięło na imageshacku, nie wiem jak to się stało.
jeśli chodzi o 4 to: 420mm f/5.6 2.5sec

jeszcze raz jedynka:

i trójka:

Lazlo - Pon 12 Sty, 2009

Puchacz666 napisał/a:
piotrmg Nie widać u mnie 1-3

U mnie tez. Piekne foty robicie
Ruslan mnie tez w A powala ta gra kolorow,super!

garreth - Pon 12 Sty, 2009

jak to mówią na Ukrainie - "Raz Mati Radiła" :P

moje fotki z I Warsztatów WMF (wszystkie to skany z Ilforda XP2)

1. dzieciaki pod Kolumną Zygmunta odstawiały sceny rodem z Gwiezdnych Wojen

2.moja wersja trasy W-Z

3. Warszawa nocą (okolice przystanku vis a vis Kościoła Św. Krzyża)

4.Gmach Sal Audytoryjnych UW

5.Pierwszy skład WMF (wszyscy jak widać ciężko zajęci :wink: )

proszę o opinie szczere do bólu, zgodnie z maksymą:
"Jeśli chcesz opisać prawdę, elegancję pozostaw krawcom" -Albert Eistein-

ps.: dziękuję krisv740 za pomoc w poprawieniu zdjęcia nr.4 oraz y__ za porady dotyczące wklejania zdjęć na forum :grin:

krisv740 - Pon 12 Sty, 2009

garreth!
2,3 zablokowanie, reszta miniaturki - coś ci nie wyszło... :sad:

a u mnie same miniaturki, bez możliwości podejrzenia jako większych, ach ten garreth jakiś taki niekumaty :P
garreth - Pon 12 Sty, 2009

nareperowane po 15 minutach walki z pl.fotoalbum :P
krisv740 - Pon 12 Sty, 2009

garrth! b r a w a !!!

garreth, najbardziej mi się podoba dwójka, ma to coś :)
lupo57 - Pon 12 Sty, 2009

mnie się podoba 5 bo jestem na tym zdjęciu :lol: , a juz myślałem że klisza pęknie :razz:
pozdr

Kocur - Pon 12 Sty, 2009

garreth, jak dla mnie 2 i 3 super, tylko jakieś mroczne :P Ale widocznie taki zamysł autora ;)
garreth - Wto 13 Sty, 2009

Kocur, 2 to jeszcze zrozumiem, faktycznie dałoby się 0,5-1EV więcej i może byłby inny efekt... ale 3 ? wymusiłem na aparacie prześwietlenie +1EV, żeby zawołał dłuższy czas i taksówka znalazła się głębiej w kadrze... niestety kierowca był na tyle nieuprzejmy, że zamiast jechać dalej... zatrzymał się pod kościołem :evil:

piotrmkg, lupo57, Ruslan jak będę mieć trochę czasu, to podeślę Wam linki do pozostałych zdjęć ;)

Kocur - Wto 13 Sty, 2009

garreth, niestety to już tak jest, że ludzie są wredne :P U mnie pod blokiem jeździ cała masa samochodów (trasa krajowa nr 2), a jak wyszedłem niedawno zrobić kilka fotek ze smugami świateł, to mało nie zamarzłem a samochodów przejechało może ze 3 :P I weź tu człowieku coś zaplanuj... :twisted:
piotrmkg - Wto 13 Sty, 2009

kolega garreth wstydzi się swoich zdjęć więc ja je wstawiam :)

1. statyw w pozycji roboczej dla afro-amerykanina grającego w NBA

2. warsztaty "idą" pełną parą

3. Którą linią do domu :?:

garreth - Wto 13 Sty, 2009

piotrmkg napisał/a:
kolega garreth wstydzi się swoich zdjęć

kolega gareth nie wstydzi się tych zdjęć, tylko uważa, że nie są najwyższych lotów, zatem powstrzymał się od ich publikacji...
nie spodziewał się jednocześnie, że ktoś inny zrobi to za niego :twisted: :P

jak już wklejamy wszystkie moje badziewia, to może jesio jedno:

4. (jak to piotr określił): spojrzenie Ruslana - bezcenne :P

piotrmkg - Wto 13 Sty, 2009

te manfrotto to się "świeci" jakby było farbą odblaskową pociągnięte :)
lupo57 - Pon 19 Sty, 2009

A zatem znów spotkanie w ten week. Łazienki królewskie, ci co maja sprzęt to ptaszki
pozostali architektura :D Pytanie tylko sobota czy niedziela i o której :?:

piotrmkg - Pon 19 Sty, 2009

lupo57, sobota i niedziela, godz 13

Super !!! ja na pewno bedę tylko w jeden dzień
A dokładnie w którym miejscu się spotykamy?????
Może pałac na wodzie każdy tam chyba trafi :D

garreth - Pon 19 Sty, 2009

proponuję pomnik Chopina, będziemy mogli na chwilę wyskoczyć poza Łazienki i zrobić foto budynkom Rady Ministrów ;)

[ Dodano: Pon 19 Sty, 2009 20:43 ]
a-ha - ja raczej niedziela :D

Może być i u Fryderyka :lol:
Kocur - Pon 19 Sty, 2009

No to chyba tym razem się pokażę :twisted: Szkoda tylko, że chwilowo moja szklarnia kończy się na 50mm, więc ptaków to se raczej nie pofotografuję :P

[ Dodano: Pon 19 Sty, 2009 23:11 ]
Ops, faktycznie, zapomniałem dodać :P Mogę tylko i wyłącznie w sobotę. Miejsce bez znaczenia, byle w obrębie kursowania komunikacji miejskiej, ale pomysł z Łazienkami mi się podoba.

lupo57 - Sro 21 Sty, 2009

No to przypominam. Spotykamy się w sobotę, w łazienkach przy pałacu na wodzie o godz 11.00
dla spóźnialskich godzina 13.00 koło Chopina
do zobaczenia :mrgreen:

piotrmkg - Sro 21 Sty, 2009

LISTA OBECNOŚCI NA SOBOTĘ 24.01.2009 GODZ 11 PAŁAC NA WODZIE
PIOTRMKG
RUSLAN
LUPO57
KOCUR

ZAPISY NA NIEDZIELĘ BĘDĄ W SOBOTĘ Z TEGO CO WSTĘPNIE WIADOMO TO:

LISTA OBECNOŚCI NA NIEDZIELĘ 25.01.2009 GODZ 13?
PIOTRMKG
RUSLAN
GARRETH (NIEDZIELNY PŁETWONUREK ;) )

Drakkain - Sro 21 Sty, 2009

jak już bardziej poznam możliwości swojego aparatu,czegoś się nauczę itp to chętnie się gdzieś z Wami wybiorę....chyba że nie ma tam miejsc dla zupełnych amatorów;)

Drakkain, miejsce jest dla wszystkich, także dla tych co kupią sobie pierwszą lustrzankę w piątek 23 styczcnia :)
Drakkain - Sro 21 Sty, 2009

piotrmkg napisał/a:
Drakkain, miejsce jest dla wszystkich, także dla tych co kupią sobie pierwszą lustrzankę w piątek 23 styczcnia :)

w takim razie jeśli zdążę wyzdrowieć to może w ten weekend się pojawię:)
ze swoim obiektywem pewnie nie poszaleje,ale może się czogoś nauczę przynajmniej:)

Drakkain, obiektywów do C jest ci u nas dostatek :)
Kocur - Sro 21 Sty, 2009

Właśnie, jak ktoś chce mogę zabrać 17-85 IS USM do przetestowania :) Inaczej nie bede targał tego złomu :D
lupo57 - Sro 21 Sty, 2009

weź to ja sobie porównam do mojego 28-135 IS USM ;]
Kocur - Sro 21 Sty, 2009

Dobra, może gdzieś wcisnę jakoś w torbę :P Najwyżej body nie wezmę :mrgreen:

A właśnie, może mi ktoś kurczaki powiedzieć, jak ja Was albo Wy mnie poznacie? :P Znając życie pewnie i tak nie będzie w sobotę o 11 rano innych wariatów obwieszonych sprzętem pod pałacem, ale lepiej się upewnić :D

Kocur, jakoś damy radę wypatrzeć takiego szczurka jak ty w tłumie :P ja będę miał duży plecak, duży obiektyw i ruslana koło siebie :)

lupo57, ogarnąłeś już sposób dotarcia na miejsce spotkania, jeśli szedłbyś przez książęcą to dałbym ci mój nr tel na PW i zdzwonilibyśmy się i od książęcej byśmy razem pojechali.

Kocur - Sro 21 Sty, 2009

ooo, Ruslana to poznam :P Chyba że podstawiliście jakiegoś figuranta na fotach z poprzednich warsztatów :D

Piotr, gdzie na książęcą to może w ogóle tam się umówimy bo ja przeca tez na powiślu bede.

piotrmkg - Sob 24 Sty, 2009

no to lecim z koksem :D

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

Kocur - Sob 24 Sty, 2009

To i ja wrzucę kilka dzisiejszych wypocin :P A potem przyjdzie reszta i pokażą "jak to się robi" :mrgreen:

Polowanie na kaczki:

Piotr liczy pączki na drzewie :P

Z braku mm tylko gołębie dały mi do siebie podejść :P

Na spacerek:

Prawie jak orzeł :mrgreen:

Jak to ujął lupo57, wsadziłem pawiowi obiektyw w oko :P (ogniskowa 55mm)

A reszta dzięki uprzejmości Piotra i jego 135/2L.

Motylem jestem:

Sikorek w okienku:

A to jakaś grzebuła, co cały czas liście przewracała:

garreth - Sob 24 Sty, 2009

widzę, że warsztaty się udały, tylko pogoda nie chciała dopisać (tym razem to nie moja wina :P )

piotrmkg, mewa na 7 - bardzo ciekawa :grin:
8 - kadr fajny, ale czy ta bogatka była rzeczywiście taka matowa?
a na 9 coś widzę za dużo fioletu :roll:
Kocur, "Na spacerek" - rewelacja :mrgreen: tylko głowa gołębia troszku nieostra :roll:
jeszcze podoba mi się ta modraszka w okienku :grin:

garreth napisał/a:
8 - kadr fajny, ale czy ta bogatka była rzeczywiście taka matowa?
a na 9 coś widzę za dużo fioletu :roll:

8. ISO 1600 więc i takie kolory wyprane
9. WB poszedł w las, już nie będę zmieniał.

ogólnie pogoda pod psem, zresztą na zdjęciach widać deszcz :D

skasowany - Sob 24 Sty, 2009

Pierwsze 5 z kilkuset zrobionych na dzisiejszych warsztatach :wink:

Ruslan, ja widzę 5, ale ja mam starczą ślepotę :D

Ruslan, 7 - tło trochę rozprasza... kadr OK
8 - bardzo fajnie, biało i bez przepalenia
9, 10 - jak dla mnie bomba :mrgreen:

Wujek_Pstrykacz - Sob 24 Sty, 2009

Szczególnie 10 mi się podoba.
skasowany - Sob 24 Sty, 2009

Kolejne 5 :wink: Trochę limity mi pomieszały kolejność...
mnich - Sob 24 Sty, 2009

Ruslan napisał/a:
11.JPG
Kingsajz.

Milutkie

jak dla mnie wszystkie fajne, z tym że 3 - w sam raz do jakieś książki o ptakach :D
lupo57 - Sob 24 Sty, 2009

no i na koniec moje wypociny
komor - Sob 24 Sty, 2009

No ładnie sobie poradziliście z taką beznadziejną pogodą. Gratulacje.

Komor dziękuję w imieniu wszystkich :grin:

[ Dodano: Sob 24 Sty, 2009 23:00 ]
garret specjalnie dla Ciebie (skrzyczał mnie za poprzednie kadry :cry: no i za numerki też mi się dostało buuuu)

lupo57 napisał/a:
skrzyczał mnie za poprzednie kadry :cry:

:?: :???: :shock: :roll:
nie skrzyczał, tylko zapytał się, o co chodzi w zdjęciu numer 2 i 3 pierwszego postu... jednocześnie zauważyłem, że 1 moim zdaniem lepsza od 4 ;)

jeśli chodzi o ten najświeższy post:
1. ostrość poszła "na kark" , czemu obciąłeś pióra ogonowe?
2. troszkę niższa perspektywa i było-by całkiem fajne ;)

ucięte ma pióra bo siedział na ławce
Kocur - Czw 29 Sty, 2009

Prognoza na sobotnie warsztaty:

Obrazek podlinkowany z ICM, więc teoretycznie powinien być za każdym razem wczytywany aktualny :P

Nie podoba mi się te -10 z rana :P Mam nadzieję że przewodnik nie przewiduje potrzeby zakładania kaloszy :D

Czas i miejsce spotkania: Metro Centrum, peron w kierunku Kabaty, godz 5.20 odjazd. Poprawcie mnie jeśli coś się zmieniło.

skasowany - Pią 30 Sty, 2009

Kocur napisał/a:
peron w kierunku Kabaty

Źle :mrgreen: Peron w kierunku Młocin!

lupo57 - Pią 30 Sty, 2009

mnie nie będzie :(
skasowany - Nie 01 Lut, 2009

Krótka fotorelacja z IV warsztatów Warszawskiej Manufaktury Fotografii :smile:
Warsztaty miały miejsce w Kampinowskim Parku Narodowym - miejscu przepięknym.
Uczestnicy sztuk trzy: Piotrmkg, Kocur, Ruslan.
Piotrmkg nastawiał się na foto ptaków. Kocur nie wiem na co. Ja na łosia.
Mi nie wyszło... Pozostali swoje wyniki przedstawią w najbliższym czasie :wink:
Przeszliśmy równo 31,44 km. Start: Truskwa, przystanek mza. Stop: Leszno, przystanek mza.
Warunki pogodowe świetne :grin: : około 0 stopni, ciągle padający, momentalnie topniejący śnieg, lekka mgła, bardzo niskie, ciemne, śniegowe chmury, wiatr praktycznie niezauważalny :cool:

[ Dodano: Nie 01 Lut, 2009 11:43 ]
Jeszcze kilka:

edmun - Nie 01 Lut, 2009

Ruslan dawaj coś lepszego ... :) na razie widzę kompaktowe zdjęcia :)

P.S. przypominam że dzisiaj moja opinia nijak ma się do tego co myślę i postrzegam

Wujek_Pstrykacz - Nie 01 Lut, 2009

Ruslan napisał/a:
Przeszliśmy równo 31,44 km. Start: Truskwa, przestanek mza. Stop: Leszno, przystanek mza.
Ale hardcore. I jak łosie były.
piotrmkg - Nie 01 Lut, 2009

to teraz, ja :D
nastawiony byłem na ptaki ale nie było ich zbyt wiele. na szczęście miałem ze sobą swojego wiernego eos 3 + ilford delta 100 :D na razie zdjęcie z dSLR'a jak wywołam i zeskanuję to wrzucę coś z negatywu.

1.

2.

3.

skasowany - Nie 01 Lut, 2009

edmun napisał/a:
Ruslan dawaj coś lepszego ... :) na razie widzę kompaktowe zdjęcia :)

Ale ja też tak uważam :( Nie podobają mi się moje zdjęcia z tego plenerku, niestety... Ale jest ogromny plus w postaci super spacerku w pięknych, moich ulubionych, terenach w fajnym towarzystwie! :D

[ Dodano: Nie 01 Lut, 2009 12:08 ]
Wujek_Pstrykacz, były, w postaci śladów racic na śniegu :mrgreen:

Kocur - Nie 01 Lut, 2009

Ruslan, ja też nie bardzo wiedziałem na co się nastawiam, najprędzej na robienie zdjęć i "mały" spacerek ;) ale wiem, że jak podpiąłem dzień przed warsztatami 17-55/2,8 do korpusu, tak siedzi tam do tej pory :P Warsztaty rozpoczęliśmy o 8.04, taki czas mam w EXIF-ie pierwszej fotki.

Ja też wrzucę parę moich gniotów, tylko się nie śmiać :D

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

Fotka robiona po zmroku, F/8, 25s, ISO1600, trochę rozjaśnione.

16.

Ta robiona mocno po zmroku :) f/8, ISO400, czas 865s :P rozjaśnione zdrowo, jakieś 2-3EV.
Przepraszam za kolor na dwóch ostatnich, ale nijak nie mogłem utrafić :P

Potem tylko 1h 40min marszu do przystanku autobusowego i pojechaliśmy do domu :P [/quote]

Lazlo - Nie 01 Lut, 2009

no widac ze pogoda malo fotogeniczna. Ruslan ostatnie "Odosobniony II" w miare sie broni :wink:
piotrmkg - Nie 01 Lut, 2009

Ruslan, moje ulubione to berlin i odosobniony 1 :)

skoro jesteśmy już na etapie wrzucania fotek trawy, oto moje z tego wypadu:

1.

2.

3.

lupo57 - Nie 01 Lut, 2009

ech szkoda że mnie nie było :(
piotrmkg - Wto 03 Lut, 2009

z wczorajszego wypadu na prostą (taka ul. w wa-wie) analogowcy ze stolicy wiedzą o co chodzi :D

1.

2.

3.

[ Dodano: Czw 05 Lut, 2009 18:43 ]
Odebrałem film wywołany film z ostatniego pleneru.

1. znalazłem jakąś przybłędę z pierwszego pleneru :D

2.

3. takie były warunki plenerowe :)

4.

5.

6.

lupo57 - Czw 05 Lut, 2009

hej Ruslan ty to nawet fotogeniczny jesteś hahahah
No i wszyscy maja fotki z tablicą BERLIN 572, ale żeby tam pójść to już się nie pofatygowali :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

[ Dodano: Pon 23 Lut, 2009 22:44 ]
Z niedzielnego wypadu, z Piotrem byliśmy i dzielnie walczyliśmy dzięki Piotr za naukę :mrgreen: Tylko jedna fotke daje bo reszę sknociłem albo wstyd pokazać :oops:

[ Dodano: Pon 23 Lut, 2009 22:48 ]
Z niedzielnego wypadu, z Piotrem byliśmy i dzielnie walczyliśmy dzięki Piotr za naukę :mrgreen: Tylko jedna fotke daje bo reszę sknociłem albo wstyd pokazać :oops:

[ Dodano: Pon 23 Lut, 2009 22:49 ]

costi - Sro 25 Lut, 2009

Ech, czemu ja dopiero teraz ten temat znalazlem... :roll:

Kiedy nastepny wypad? :P

piotrmkg - Sro 25 Lut, 2009

costi, jak tylko jakaś sensowna pogoda będzie.
amv - Sro 25 Lut, 2009

O ludzie,ta strona mi się otwierała minute...
Ehh ten Imageshack :twisted:

piotrmkg - Sro 25 Lut, 2009

amv, nie wiem o czym mówisz bo mnie się ładuje w 8sec. :) a teraz napisz coś konstruktywnego poza komentarzem do czasu otwierania :D
lupo57 - Pią 27 Lut, 2009

fotka z warsztatów
edmun - Sob 28 Lut, 2009

lupo57, mocno rozmazane :)
garreth - Sob 28 Lut, 2009

to chyba z pierwszych warsztatów, jak przechodziliśmy z Rynku Starego Miasta na Plac Zamkowy :)
tak jak pisał edmun - rozmazane :neutral:

piotrmkg - Sob 28 Lut, 2009

pomniejszone i nie wyostrzone :P
lupo57 - Sob 28 Lut, 2009

dzięki za opinie, obiecuje popracować :)

[ Dodano: Sob 14 Mar, 2009 19:09 ]
Jutro plener, najprawdopodobniej z rana w Wilanowie. Zapraszamy wszystkich chętnych, szczegóły dziś wieczorem w ShoutBox

pozdrawiam

skasowany - Nie 29 Mar, 2009

SPOTKANIE DZISIAJ O 13:00 POD PALMĄ NA RONDZIE DE GAULLE'A!!! :wink:

Pomysł to poranny full spontan, dlatego info w wątku tak późno :wink:

Będzie Garreth, Piotrmkg i Ruslan. Wszyscy inni bardzo mile widziani i serdecznie zapraszani :mrgreen:

Na wszelki podaję numer mojej komórki: 509 358 843 :wink:

Cel: BUW i okolice Starego Miasta :grin:

piotrmkg - Nie 29 Mar, 2009

jako że pogoda nie dopisała i z żadnego zdjęcia nie jestem jakoś tak do końca zadowolony to wstawię tylko 2 portreciki.

1.

2.

Piotr :!: :shock: Co to za ryj :!: :mrgreen:
mavierk - Nie 29 Mar, 2009

Ruslan napisał/a:
Co to za ryj :!: :mrgreen:
straszny :P

mavierk, dzięki :wink: Ty wiesz jak pocieszyć człowieka! :mrgreen:

No to teraz moja seria :wink:

1. Najpierw Piotrmkg chciał być bardzo wysoko:

2. Potem zapragnął poczuć tętno Ziemi:

3. Garreth na początku jeszcze robił zdjęcia:

4. Potem nas olał i zaczął roztrząsać problemy emerytów:

Seria ptaki:

5. Dzwoniec:

6. Szpak I:

7. Szpak II:

8. Szpak III:

Po przerwie seria 3 i 4 czyli architektura i kwiaty :wink:

piotrmkg - Nie 29 Mar, 2009

mavierk, spójrz w lustro, Twój pewnie nie lepszy :P
mavierk - Nie 29 Mar, 2009

Ruslan, piotrmkg, mężczyna nie ma być ładny, ma być mężczyzną - tak sobie mówię :mrgreen:

no i 7 Ruslana jest b. dobra ;)

Seria architektura:

8. Sala katalogów mojej biblioteki :mrgreen: :

9. Szklane mosty nad wejściem do czytelni:

Seria kwiaty (pierwsze moje zdjęcia kwiatów :lol: ) :

10.

11.

12.

13.

Uff..., to już wszystko :wink:

[ Dodano: Nie 29 Mar, 2009 20:52 ]
mavierk napisał/a:
mężczyna nie ma być ładny, ma być mężczyzną

Prawda najprawdziwsza :!: :grin:

Jerry_R - Pon 30 Mar, 2009

Ruslan napisał/a:
SPOTKANIE DZISIAJ O 13:00 POD PALMĄ NA RONDZIE DE GAULLE'A!!! :wink:

Szkoda, ze tak pozno dales znac :-(

skasowany - Pon 30 Mar, 2009

Zawsze należy zachowywać czujność rewolucyjną :wink:

Tak poważnie, to było tak jak napisałem, full spontan :wink: Wyślij na PW swój numer i jak coś, będziemy jeszcze informować smsem :wink:

garreth - Pon 30 Mar, 2009

Ruslan napisał/a:
Potem nas olał i zaczął roztrząsać problemy emerytów:

:shock: :zalamany:
nie olał, tylko prowadził ciekawą rozmowę z Panem, który zajmował się kiedyś fotografią średnio- i wielkoformatową ;) :D

ja coś wstawię w poniedziałek, dzisiaj dałem negatywy do wołania :D

skasowany - Wto 31 Mar, 2009

garreth napisał/a:
z Panem, który zajmował się kiedyś fotografią średnio- i wielkoformatową

Niech udowodni :wink: Wszyscy starzy tak gadają :wink: Czego to oni kiedyś nie robili... :wink:

komor - Wto 31 Mar, 2009

Wypaśne foty robicie, panowie z oddziału warszawskiego. :evil: Lepsze niż my z oddziału wrocławskiego. Chyba trzeba wykasować ten wątek. :twisted:

Ruslan, na 6. jest saturacyjny overkill, ale właśnie dlatego mi się bardzo podoba. Kwiatki też fajne, ciasne kadry.

mnich - Wto 31 Mar, 2009

Cytat:
6. Szpak I:

Mega mi się podoba :)

[ Dodano: Wto 31 Mar, 2009 17:12 ]
komor napisał/a:
Wypaśne foty robicie, panowie z oddziału warszawskiego. Lepsze niż my z oddziału wrocławskiego

Pisz za siebie :)
Ja tam lubie swoje zdjęcia. No może tak co drugie, albo co setne. Nie no ale tak jedno na tysiąc mi się podoba :)

skasowany - Sro 01 Kwi, 2009

komor napisał/a:
Wypaśne foty robicie, panowie z oddziału warszawskiego

Skoro już mamy WMF, to trzeba czasami gdzieś wyskoczyć :wink: Wy też nie macie powodów do narzekań jeśli chodzi o zdjęcia :wink:

garreth - Wto 07 Kwi, 2009

odebrałem negatywy z tych dwudniowych warsztatów :D
to teraz troszku zaniżę poziom wstawianych fot w niniejszym wątku :P

1. B-737 linii KLM podczas załadunku [Kodak T-max 400]

2. B-767-300 SP-LPB "Gdańsk" w czasie kołowania (zdjęcie zrobione dzięki uprzejmości Ruslana jego 70-200VR+TCx1,4) [Ilford FP4+]

3. Piotr ma brzydki zwyczaj odwracania głowy, jak tylko usłyszy dźwięk nastawianego AF-a...

4. ... dlatego za karę na następnym zdjęciu "przez przypadek" nie zmieścił się w GO :P
[obie fotki Ilford FP4+]

edmun - Sro 08 Kwi, 2009

ta lufa przy D300 robi niezłe wrażenie na fotce :)
Drakkain - Sob 18 Kwi, 2009

ale podobno rozmiar nie ma znaczenia :twisted:
nazgul - Sro 22 Kwi, 2009

Pora najwyższa bym się do Panów szanownych przyłączył razu któregoś :) Teraz tylko jeszcze pół-pytanie a pół-propozycja: Może by zorganizować plener gdzieś poza miastem? Zapakować sprzęt, wałówy, wybrać się dajmy na to w piątek w nocy aby nad ranem być w jakimś urokliwym miejscu nad Bugiem, Narwią czy Liwcem, pofocić ile wlezie i na wieczór / noc wrócić do Warszawy?
Zna ktoś jakieś fajne, fotogeniczne miejsca?
Strasznie mnie korci aby gdzieś wyskoczyć... Z kumplem się od jakiegoś czasu ustawiamy na Wieliczkę...

Itey - Sro 22 Kwi, 2009

o bosz... zdjęcia z kliszy, a ładne, cóż za faux pas! :razz:
A te 2 pierwsze to jakby z 'kroniki filmowej' Tylko tam były bodaj tupolewy ;)

właśnie zobaczyłem stronę wcześniej... ale te szpaki ruslana fajne!

Kocur - Sro 22 Kwi, 2009

nazgul, póki co planujemy ostrożnie na sobotę konie w stolicy :) Najpierw wyścigowe w centrum na paradzie, potem mechaniczne na Bemowie. Z grubsza tak wygląda plan, szczegóły się ustali, oczywiście zapraszamy :P

ps. Po warsztatach jakiś mod niech wyczyści wszystkie posty organizacyjne, z tym włącznie :P

garreth - Sro 22 Kwi, 2009

Itey napisał/a:
o bosz... zdjęcia z kliszy, a ładne, cóż za faux pas! :razz:
A te 2 pierwsze to jakby z 'kroniki filmowej' Tylko tam były bodaj tupolewy ;)

не панимаю :roll:
a nie lepiej od razu na Bemowo?

nazgul - Sro 22 Kwi, 2009

Kocur napisał/a:
nazgul, póki co planujemy ostrożnie na sobotę konie w stolicy :) Najpierw wyścigowe w centrum na paradzie, potem mechaniczne na Bemowie. Z grubsza tak wygląda plan, szczegóły się ustali, oczywiście zapraszamy :P

No ładnie...

Akurat w tę sobote tyram... :(

Ale w niedzielę wybieram się do Sierpca, do Muzeum Wsi. Może być fajnie :)

Kocur - Sro 22 Kwi, 2009

Mnie to wsio ryba, może być Służewiec, Bemowo, czy tam gdzieś za miasto, czy gdziekolwiek. Problem tylko mam taki, że w piątek wrócę z pracy raczej po północy, więc w sumie w sobotę a chciałbym się trochę przestać :P Więc odpowiada mi wszystko, a najlepiej jak by nie było wcześniej niż około południa :D

Jak byście chcieli mnie namówić na wcześniejszą godzinę, to musicie mieć jakąś super miejscówkę, ale fizycznie nie jestem w stanie dotrzeć do centrum Warszawy wcześniej niż 5:15, tak mam pociąg.

piotrmkg - Sob 25 Kwi, 2009

z dzisiejszego pleneru w Wilanowie:

1. Ruslan próbujący wtopić się w otoczenie aby uchwycić ptaki :P

2.

3.

4.

5. Zamyślony Ruslan :)

6.

7.

To by było na tyle z mojej strony, czas na resztę ekipy :P

lupo57 - Nie 26 Kwi, 2009

a garret jaki ma naturalny uśmiech :lol: :lol: :lol:
Kocur - Nie 26 Kwi, 2009

Dzisiaj wrzucę tylko 4 pstryki, bo padam na pysk ;) Jutro pracuję, więc jak wrócę to padnę na pysk :P Więcej fotek będzie w poniedziałek, jak coś mi się uda z tej marnoty wyciągnąć :???:

Najpierw sam:

Potem z robakiem ;)

A tutaj dwa okazy fotographicus amatorus buszujące w trawie :mrgreen:

Ruslanus:

Piotrus:

skasowany - Nie 26 Kwi, 2009

Może i foty na tym plenerze nie wyszły najlepsze, ale czasami wesołe spotkanie jest cenniejsze niż milczące skupienie przed każdym kadrem :wink:

1. Zabawy z filtrami...

2. Największy warszawski wodospad :wink:

3. W nawiązaniu do zdjęć grupy wrocławskiej :wink:

4. Dresiarz Garreth :wink:

5.Piotermkg w akcji:

6. To już wiadomo dokąd dotarliśmy:

7. Dla tych, którzy jeszcze mają wątpliwości :wink:

8. ZAGADKA: co z tym drzewem (zdjęciem) jest nie tak? :mrgreen:

edmun - Nie 26 Kwi, 2009

Panowie - jestem pod wrażeniem a zdanie :
Ruslan napisał/a:
czasami wesołe spotkanie jest cenniejsze niż milczące skupienie przed każdym kadrem

chyba wypiszę sobie na ścianie :mrgreen:

costi - Nie 26 Kwi, 2009

Ech, i znowu jak jest plener (i to jeszcze w zasadzie pod moim domem!) to mnie nie ma... weekend spedzilem na posuwaniu malych zolnierzykow ;)

Ale zeby nie bylo, to tez dam cos od siebie z dnia dzisiejszego:

Jesli mnie atlas patkow nie myli, to sa to synogarlice tureckie.

lupo57 - Nie 26 Kwi, 2009

Ruslan, odwrotnie zamieszczone tzn korzeniami w górę :mrgreen:

Szkoda że mnie nie było ostatnio nawalam :cry: nie mam za bardzo czasu a i młodsza córka trochę choruje :cry: mam nadzieje ze wybaczycie i niedługo się zobaczymy :!:

pozdrawiam

Kocur - Pon 27 Kwi, 2009

Oki, czas nadrobić zaległości :D W niedzielę wrzuciłem moim zdaniem moje najlepsze kadry z warsztatów, to dzisiaj dla odmiany trochę pstryków, chociażby żeby nieobecnym pokazać jak było fajnie, co by im było szkoda że nie byli i następnym razem nie opuszczali zajęć :mrgreen:

Najpierw widokówki:

1. Droga do światła, a na drodze refleksy z C 10-22 :x

2. Zabawy z polarkiem.

3. Jeziorko z siekierką w tle :P

4. Wiosna w jakby jesiennych barwach :D

5. Stary dąb... z jednej strony

6. i z drugiej

Jakaś architektura...

7. Zapatrzony w niebo...

8. Trochę przerysowana donica :P

Zabawy z wodą...

9. Wersja dynamiczna:

10. Wersja statyczna:

11. Mały eksperyment:

Na koniec trochę akcji, czyli mały reportaż z warsztatów :twisted:

12. Kierunek zwiedzania :P

13. Piotr poluje na ciekawy kadr...

14. ...a potem podziwia efekty (chyba nie były zadowalające) :mrgreen:

15. Zebranie przy wodospadzie. Od lewej: garreth (nasza gwiazda :lol: ), Piotr, Ruslan.

16. Pojedynek. Canon cyfra vs. Nikon analog :P

17. Nie wiemy kto wygrał pojedynek, bo nie widzieliśmy jeszcze foty garreth'a, ale publiczność nie wygląda na zachwyconą :P

To tyle z mojej strony. Samo takie spotkanie jest warte więcej niż foty które się na nim robi, więc niech żałują ci, którzy nie byli :P Rzućcie mi panowie maile na PW, to Wam prześlę foty na pamiątkę :)

komor - Pon 27 Kwi, 2009

Kocur napisał/a:
Samo takie spotkanie jest warte więcej niż foty które się na nim robi

I to jest złota myśl, co jako uczestnik wrocławskich spotkań potwierdzam i przyklepuję. :)
Wrocławiaki pozdrawiają Warszawiaków (natywnych i nie :P ).

garreth - Pon 27 Kwi, 2009

piotrmkg napisał/a:
6.

:zalamany:
widzę, że PS nie posiada funkcji "Uczesz", "Ogól" i "Odprasuj" :razz:
Ruslan napisał/a:
4. Dresiarz Garreth :wink:

na jakiej ogniskowej Tyś to robił? bo ze zdjęcia wynika, że mam buty rozmiaru 56-58 :roll: :lol:
Kocur napisał/a:
15. Zebranie przy wodospadzie. Od lewej: garreth (nasza gwiazda :lol: )

no ostatniemi czasy namnożyło się tego... "Słońce Peru", "Gwiazda WMF-u", .... :P :lol:

Ja również dziękuję za spotkanie, jak tylko wywołam negatywy, to coś wstawię :D
Kocur - maila mojego masz na dole ;)

[ Dodano: Pon 27 Kwi, 2009 22:36 ]
komor napisał/a:
Wrocławiaki pozdrawiają Warszawiaków (natywnych i nie :P ).

dziękujemy, pozdrawiamy również :D

nazgul - Sob 02 Maj, 2009

Znajomy niedawno pochwalił się takimi fotkami:

http://www.panoramio.com/...al/21716308.jpg

To okolice Broku, nad Bugiem. Jakies dwie godzinki jazdy od Warszawy. Może by wyskoczyć grupą w któryś weekend?

costi - Nie 03 Maj, 2009

"403 Forbidden" - fascynujace zdjecie :P
nazgul - Nie 03 Maj, 2009

costi napisał/a:

A, bo ja permanentnie zalogowany na Panoramio.com. Załóż sobie konto :)

mnich - Nie 03 Maj, 2009

Ruslan napisał/a:
. W nawiązaniu do zdjęć grupy wrocławskiej

Dobre dobre :)
udane nawiązanie :)

Zacne zdjącia Panowie :)

nazgul - Wto 05 Maj, 2009

nazgul napisał/a:
costi napisał/a:

A, bo ja permanentnie zalogowany na Panoramio.com. Załóż sobie konto :)

Rany, u mnie teraz też 403.

To tu jest profil usera:

http://www.panoramio.com/user/1426431

garreth - Wto 12 Maj, 2009

kilka moich :
1. chwast w kolorze żałobnem

2. wilanowskie wazy (wiem, że leci w prawo :zalamany: )

3. zamyślony Ruslan, przyczajony Kocur :razz:

4.od lewej: Kocur, Ruslan, piotrmkg i ja (przepalenia strasznie wyszły :oops: )

Paweł_G - Czw 14 Maj, 2009

Prawdopodobnie w drugiej połowie czerwca będe na tydzień, może dłużej u brata w Piasecznie więc jakby był jakiś plener akutrat organizowany to chętnie zaszczyce go obecnością mojej osoby :razz:
edmun - Czw 02 Lip, 2009

jest ktoś chętny jutro na zdjęcia? będę jutro w stolicy i być może będę miał trochę czasu ?
skasowany - Czw 02 Lip, 2009

edmun, o której??? Wstępnie chętnie się spotkam :wink: Garreth, ogarnij się :mrgreen:
Kocur - Czw 02 Lip, 2009

Chciałbym, ale nie da rady. :P Niestety pracuję... :neutral:
edmun - Czw 02 Lip, 2009

hmm... będę około 7 rano w Warszawie, na 8-9 mam kilka spraw do załatwienia. później mam rozładunek niedaleko w-wy i wracam z powrotem do stolicy odebrać dokumenty z rana, więc podejrzewam że godziny popołudniowe.

niestety nie mam jak podać na chwilę obecną dokładnych godzin. najlepiej byłoby jutro dokładnie wszystko ustalić przez telefon :razz:

edmun, chciałbyś odwiedzić jakieś konkretne miejsce? Ja z godzinami mogę się dostosować. Daj chociaż dwie godziny wcześniej znać i będzie ok ;) Nr zaraz będzie na PW ;)
edmun - Czw 02 Lip, 2009

Dzięki za numer. Od 4 rano możesz dzwonić, ja już będę w drodze. Mam nadzieję że uda mi się z Wrocławia w cztery godziny dojechać.
Co chcę zobaczyć? Szczerze mówiąc pomimo kilku wizyt w Warszawie to widziałem aż:
Pałac, Lotnisko, Dworzec PKP i centrum handlowe obok Dworca. Nic więcej :)
Zawsze nie na tyle czasu żeby cokolwiek zobaczyć, nie mówiąc że zazwyczaj miałem gigantyczną torbę z dalekiej podróży. Jutro natomiast mam autko i jak tylko załatwię klienta i wrócę do Warszawy to mam wolny czas.

komor - Czw 02 Lip, 2009

Idźcie na „starówkę” (hehe...) obok Pałacu, Edmun ma fiszaja – spodoba mu się tam.

edmun napisał/a:
i jak tylko załatwię klienta

Wiadomo, Mariusz pracuje jako killer. :D

edmun - Czw 02 Lip, 2009

Of course. w moim 90-300 jest ułamany bagnet tylko dlatego że jest tam schowana beretta :D
a przed weekendem zazwyczaj dorabiam jako ściągacz długów :)

Nieszczęśliwie właśnie się dowiedziałem że mam do załatwienia dwóch klientów. Mam nadzieję że się wyrobię z czasem. Chyba że Warszawa jest tak strasznie zakorkowana że lepiej w ciągu dnia w ogóle nie jeździć - to będzie gorzej :)
Muszę podjechać do Śródmieścia, później do Małopole, następnie Kołbiel, wrócić do Warszawy. Planuje w wa-wie być około 7 rano aby o 9 załatwić w śródmieściu sprawę, następnie podjechać na małopole, do kołbiela (50 km od wawy) i wrócić do wawki.
Ruslan jak myślisz ile mi to czasu zajmie ?

p.s. błądzić nie będę. właśnie wstawiłem do służbowego zarówno Automapę jak i dosyć wielką antenę od CB-Radia więc raczej trafiam prosto do celu. jeżdżę sprawnie i dobrze... wyrobię się do popołudnia ? :)

edmun napisał/a:
wyrobię się do popołudnia ? :)

Na moje oko tak, ale nie wiem ile czasu będziesz 'eliminować' klientów :wink:

edmun - Czw 02 Lip, 2009

max 15 minut. wybranie pozycji, oddanie strzału i oddalenie się od awantury,
a tak na serio myślę że max 40 minut. czyli 3 x 40 minut :)

mavierk - Czw 02 Lip, 2009

wraz z wywiezieniem zwłok za miasto i wrzuceniem ich do Wisły? :)
skasowany - Wto 04 Sie, 2009

Coby o nas nie zapomniano! :wink:
Jutro spotykamy się przed Halą Banacha na ulicy Grójeckiej o godzinie 08:00!!! :grin:

Wszystkich chętnych zapraszamy! :wink:

Wstępnie przybycie potwierdził: Ruslan, piotrmkg, Garreth :wink:

Kocur, Lupo???

Jeszcze kilka osób się odgrażało, że z nami wyskoczy! Trzymamy za słowo :wink:

lupo57 - Wto 04 Sie, 2009

rano nie dam rady w pracy jestem do 17 :( może w week????

lupo57, ja osobiście w week nie mogę :wink:
lupo57 - Wto 04 Sie, 2009

hej a dacie rade w tygodniu tylko że popołudniem ?????

lupo57, ja jutro zmykam na ścianę wschodnią :wink:
Kocur - Sro 05 Sie, 2009

Ruslan, nie dam rady, właśnie wróciłem z roboty a jutro (znaczy dzisiaj :P ) też idę na 10.00 :???: Może następnym razem ;)
piotrmkg - Sro 05 Sie, 2009

1.

2.

3.

4.

5.

lupo57 - Sro 05 Sie, 2009

dzisiaj na plenerze było dużo chodzenia a mało focenia :razz:
zapodaje zatem moje wypociny z winietką :razz:

skasowany - Sro 05 Sie, 2009

Ale żeście brzydkich 'gąb' nawstawiali :shock: :wink: Nie straszcie ludzi!!! :evil: :wink:
zug - Sro 05 Sie, 2009

a ten nie ogolony to kto :razz: bo nie poznaję :mrgreen:
lupo57 - Sro 05 Sie, 2009

zug napisał/a:
a ten nie ogolony to kto :razz: bo nie poznaję :mrgreen:

pojawił się na plenerze jeden taki Rosjanin i powiedział "pokażyj mienia te fotoaparaty" więć co mieliśmy robić :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

zug - Sro 05 Sie, 2009

lupo57 napisał/a:
pojawił się na plenerze jeden taki Rosjanin i powiedział "pokażyj mienia te fotoaparaty" więć co mieliśmy robić

:mrgreen:
a scena wyglądała pewnie podobnie do tej z awatara :razz:
nie dziwię się też bym zmiękł :mrgreen:

zug napisał/a:
a scena wyglądała pewnie podobnie do tej z awatara :razz:

To coś z awatara wala się teraz gdzieś pod Kijowem, bez obaw :wink:

garreth - Sro 05 Sie, 2009

Ruslan, proszę zwrócić Leszkowi uwagę, że poprawnie winno być:
"pokaży mienia eti fotoaparaty" :razz:

dzięki za spotkanko, jak wywołam, to coś wstawię :grin:
miło było poznać y__ :wink: :grin:

ps.: Piotr, za foto nr. 1 powinieneś oberwać :razz: :twisted:

Plenerek na jakim jeszcze nigdy nie byłem :wink: Przez kilka godzin wyjęliśmy aparaty tylko na kilka minut :wink: Dlatego efekty do niczego :wink:
Wylądowaliśmy na jednym z byłych warszawskich fortów
Ja tam 'gąb' uczestników wstawiać nie będę, bo brzydcy są :razz: :wink: Nie mówię tutaj oczywiście o y___, która zaszczyciła nas swoją obecnością i wniosła sporo kultury w nasze chamskie rozmowy! :cool:

1. Pies:

2. Zasnął na autostradzie :wink:

Dla miłośników piłki nożnej mam dobrą wiadomość i dwa zdjęcia, zrobione w drodze powrotnej do domu :wink:

Wiadomość:

Stadion Narodowy budują pełną parą! :grin:

Zdjęcia: (krótki czas naświetlania, dlatego ramiona dźwigów nie są rozmazane, ale wierzcie mi, obracają się bez przerwy i nawet coś na hakach mają :wink: )

3. Od strony Wisły:

4. Ze wschodniej strony Mostu Poniatowskiego:

[ Dodano: Sro 05 Sie, 2009 20:53 ]
garreth napisał/a:
Ruslan, proszę zwrócić Leszkowi uwagę, że poprawnie winno być:
"pokaży mienia eti fotoaparaty" :razz:

Powinno być MNIE, 'mnie pokazhi' :wink:

piotrmkg - Czw 27 Sie, 2009

Z dzisiejszego "pleneru"

1. Lupo dokonuje pierwszego oblotu swojego Ultralight'a

2. Konstruktor w pełni zadowolony z pierwszego lotu

3. Kolejny pilot oblatywacz sprawdza właściwości lotne Ultralight'a Lupo

4. Ultralight przymocowany do katapulty ręcznej

5. Następuje zwolnienie blokady i start

lupo57 - Czw 27 Sie, 2009

dzięki y____ i piotr za miłe spędzenie czasu :grin: , jutro postaram się coś wrzucić jakąś fotkę z pleneru
edmun - Pią 28 Sie, 2009

Heh.. widzę że pomimo kiepskiej pogody humory podopisywały. idę na wątek wrocławski spiąć naszych żeby też coś jeszcze sierpniowego porobić
lupo57 - Sob 29 Sie, 2009

moje wypociny z pleneru, przyznam szczerze że więcej gadałem niż fotografowałem :razz:
degol - Wto 01 Wrz, 2009

Lupo57 u mnie tak wyszło ( bez kadrowania )
lupo57 - Sro 02 Wrz, 2009

troszku krzywo :)

PS. ja tez nie kadrowałem

degol zapraszamy do nas !

degol - Sro 02 Wrz, 2009

fakt krzyyywo jest , nawet bardzo , bo już z górki :) ale naprawdę przymierzając się do zdjęcia co i rusz , ktoś mnie rozpraszał wchodząc w kadr , muzyk obok grał i zbierał joby od mieszkańca kamienicy , więc było gorąco , choć jeszcze zimowo , aż wreszcie dałem sobie spokój i kliknąłem , wiem , wiem , w fotografi liczy się cierpliwośc , ale i chwila , no tutaj rower nie uciekał , ale ekipa z którą się przemieszczałem po starówce nie czekała :)

Dzięki za zaproszenie , przyglądam się temacikowi i jakby co , to się zgłoszę .
Pozdro

Smola - Sob 12 Wrz, 2009

Kiedy najbliższe spotkanko w Wawie ? Sie dołącze...
lupo57 - Nie 13 Wrz, 2009

Super zapraszamy ! jak tylko się zgadamy będziemy pisać w wątku :)
Smola - Wto 22 Wrz, 2009

Cos sie dzieje ?
lupo57 - Czw 24 Wrz, 2009

może w sobotę po południu ??? Jeszcze obgadam to z moją głównodowodzącą :wink:
garreth - Czw 24 Wrz, 2009

wolałbym niedzielny poranek, może być nawet 8-9, ew. poniedziałek do południa :wink:
alexchik - Sro 30 Wrz, 2009

Witam wszystkich :)

Jestem nowy na tym forum, od nie dawna interesuje się fotografią i z chęcią chciałbym rozwinąć swoje umiejętności spotykając się z wami :) Czy jest planowane w najbliższym terminie jakieś spotkanie, np w weekend ?

Pozdrawiam, Olek

garreth - Sro 30 Wrz, 2009

czołem :)
najbliższe spotkanko wstępnie planowane jest na poniedziałek w godzinach wieczornych, szczegóły zna Ruslan :wink:

skasowany - Sro 30 Wrz, 2009

Ruslan skontaktuje się z kim trzeba i najpóźniej w sobotę da odpowiedź co i jak :wink:
alexchik - Sro 30 Wrz, 2009

Ok, dzięki za info :)

[ Dodano: Nie 04 Paź, 2009 16:32 ]
No to jak z tym spotkaniem ?

lupo57 - Nie 04 Paź, 2009

Ruslan napisał/a:
Ruslan skontaktuje się z kim trzeba i najpóźniej w sobotę da odpowiedź co i jak :wink:

Hej Ruslan to jak z jutrzejszym plenerem ??? jest cos w końcu organizowane, a jak tak to gdzie się spotykamy???????

skasowany - Nie 04 Paź, 2009

Ja dopiero z drogi, a jutro do 18 mam zajęcia, więc odpadam :sad:
lupo57 - Nie 04 Paź, 2009

ja też do 18 w robocie możemy się na 19 gdzieś styknąć
skasowany - Nie 04 Paź, 2009

lupo57, ja po powrocie mam co robić, więc tak naprawdę będę mógł coś uskutecznić dopiero w czwartek :wink:
alexchik - Sro 07 Paź, 2009

Czy ktoś coś planuje na czwartek w takim razie ?
skasowany - Czw 08 Paź, 2009

alexchik, ja nie, póki co muszę przygotować zdjęcia z wakacji na stronkę itd. :wink:
garreth - Pią 09 Paź, 2009

A może komuś przyszły piątek (tj. 16.10) pasuje? :)
skasowany - Pią 09 Paź, 2009

Mi!!! :mrgreen: Proponuję uskutecznić jakiś dłuższy! Może ze wschodem??? :lol:

znaczit` co? warsztaty piątkowe będą trwały tak długo, że skończą się o wschodzie dnia następnego?
:P

garreth, puknij się w głowę! :wink: Proponuję już teraz myśleć o miejscu i o tym jak można do niego 'podejść' ;) Rozpoznanie to połowa sukcesu :wink:

a co to będzie?
architektura?
landszafciki?
przyroda?
...?

garreth, a co Wy zawsze mnie pytacie??? Ja proponuję jakiś Kampinos, może Twoje okolice ;) Może jakiś interier coby oryginalnie było??? :wink:
lupo57 - Pią 09 Paź, 2009

a ja zapraszam w moje strony, oprowadzę was

http://maps.google.pl/maps?hl=pl&tab=wl

degol - Sob 10 Paź, 2009

Ruslan napisał/a:
garreth, a co Wy zawsze mnie pytacie??? Ja proponuję jakiś Kampinos, może Twoje okolice ;) Może jakiś interier coby oryginalnie było??? :wink:

oby było oryginalnie , trzeba by w kosmiczną czarną dziurę się wybrać, tylko bez czarnych skojarzeń, może cmentarz, może metro, lub po prostu jakaś fabryka - ot browar , etc ;)

garreth - Nie 11 Paź, 2009

ja to jestem otwarty na propozycje ;)

ewentualnie będę marudził po drodze :P

degol - Nie 11 Paź, 2009

garreth reszta kupi po mamrocie i się znieczulą na Twoje uwagi ;)
ale tak na poważnie , na kiedy planujecie spotkanko ?

skasowany - Pon 12 Paź, 2009

degol napisał/a:
na kiedy planujecie spotkanko ?

degol, najbliższy piątek :wink:

luffka - Pon 12 Paź, 2009

witam :) zostałam tu przysłana z tematu powitalnego :)
Widzę, że jakieś spotkanka organizujecie... Za chwilę Was podczytam trochę i może kiedyś się dołączę...

Sunders - Pon 12 Paź, 2009

luffka, jak z tym 450d, który miałaś kupić?
luffka - Pon 12 Paź, 2009

Sunders napisał/a:
luffka, jak z tym 450d, który miałaś kupić?

Nie pojechałam, najbliższy Auchan mam w Piasecznie, czyli ode mnie to dość daleko i nie bardzo mam kiedy pojechać tam... Wiem, że promocja jest do niedzieli ale ja cały ten tydzień siedzę w robicie na drugą zmianę i niestety nie mam jak się wyrwać...
Generalnie lipa straszna- bo sprzętu pewnie nie uda mi się kupić i będę musiała czekać na inną okazję/promocję...

krisv740 - Pon 12 Paź, 2009

luffka napisał/a:
będę musiała czekać na inną okazję/promocję...

promocja nie zając nie ucieknie, jest ta, za chwilę będzie lepsza....
a do niedzieli/piątku kupa czasu , poza tym jakiś aparat posiadasz, a jak weźmiesz analoga to garreth na plecach sam cię będzie nosił.... :mrgreen:
biedny jedynaczek z analogiem pod pachą.... :roll: :cry: :mrgreen: :mrgreen:

garreth - Pon 12 Paź, 2009

krisv740 napisał/a:
a jak weźmiesz analoga to garreth na plecach sam cię będzie nosił.... :mrgreen:
biedny jedynaczek z analogiem pod pachą.... :roll: :cry: :mrgreen: :mrgreen:

oj grabisz sobie, grabisz... :twisted: :razz:

żeby było jasne:

NA WARSZTATY ZAPROSZENI SĄ WSZYSCY PASJONACI FOTOGRAFII, NIEZALEŻNIE OD POSIADANEGO APARATU

jeśli ktoś nie ma aparatu, może ze sobą przynieść aparat "home made", np.:

http://www.kodak.com/glob...oleCanBox.shtml
;)

skasowany - Pon 12 Paź, 2009

garreth napisał/a:
jeśli ktoś nie ma aparatu, może ze sobą przynieść aparat

na zębach!!! :mrgreen:

krisv740 - Pon 12 Paź, 2009

Ruslan, nie wyrywaj cytatów z ich pełnego zdania.... :lol:

bo się garreth znowu wk... - to znaczy zdenerwuje... :razz: :roll:

garreth - Pon 12 Paź, 2009

i jak tu z Wami gadać... :lol: :zalamany:
degol - Pon 12 Paź, 2009

garreth napisał/a:
i jak tu z Wami gadać... :lol: :zalamany:

zawsze można zaśpiewać , znaczy się dać głos , ot mam talent ;)

[ Dodano: Pon 12 Paź, 2009 23:46 ]
Ruslan napisał/a:
degol napisał/a:
na kiedy planujecie spotkanko ?

degol, najbliższy piątek :wink:

to może na jakieś kilak h się przyłącze z moją słabiutką A200 i mizernym kit-em ;)

garreth - Wto 13 Paź, 2009

prognoza na piątek brzmi:
2-3 stopnie powyżej zera i możliwe przelotne opady deszczu...

zamiast drugiego obiektywu albo lampy lepiej zapakować do torby termos z herbatą :mrgreen:

skasowany - Wto 13 Paź, 2009

garreth napisał/a:
2-3 stopnie powyżej zera i możliwe przelotne opady deszczu...

Bardzo dobra pogoda na plenerek! :grin:
O której możecie zacząć?

ja od 13 mogę :wink:
skasowany - Wto 13 Paź, 2009

Ja też! Jak reszta??? :wink:
lupo57 - Wto 13 Paź, 2009

o 18 kończę pracę :cry:

to możem przełożyć na 18 ;)

kto chętny na piątkowy plenerek, niech się zgłosi :grin:

degol - Sro 14 Paź, 2009

ja kończę pracę około 13:30 , ale różnie to bywa , wiec nie wiem czy mi sie uda do was dołączyć, , choć wspomnę , że bardzo bym chciał .

A gdzie dokładnie miejsce spotkania i ew. pomysł na plenerek ?

garreth - Sro 14 Paź, 2009

Wielki Organizator (zwany w dalszej części postu Ruslanem) wstępnie podał godzinę 16, miejsce spotkania: Rynek Nowego Miasta

z tego wynika, że będzie głównie foto nocne+architektura :smile:

lupo57 - Sro 14 Paź, 2009

postaram się stawić, ale nie obiecuję, jak by co będę dzwonił do was na komóry
skasowany - Czw 15 Paź, 2009

garreth napisał/a:
Wielki Organizator

Garreth, :zalamany:

Wszystko to prawda! :wink:
Kto się pisze???

1. RUSLAN
2. GARRETH

zug - Czw 15 Paź, 2009

Ruslan napisał/a:
Kto się pisze???

1. RUSLAN
2. GARRETH

no no to będzie was tam trochę :razz:

skasowany - Czw 15 Paź, 2009

No właśnie!!! :evil: Gdzie wszyscy co się odgrażali???

Miejsce kontaktu:
Kosćiół św. Franciszka na Nowym Mieście (róg Franciszkańskiej i Zakroczymskiej).

Czas:
16:00

Czekamy 10 min. na ewentualnych dochodzących :wink:

degol - Czw 15 Paź, 2009

Ruslan napisał/a:
No właśnie!!! :evil: Gdzie wszyscy co się odgrażali???

Miejsce kontaktu:
Kosćiół św. Franciszka na Nowym Mieście (róg Franciszkańskiej i Zakroczymskiej).

Czas:
16:00

Czekamy 10 min. na ewentualnych dochodzących :wink:

Jeśli coś/ktoś mnie w pracy nie zatrzyma, to się pojawię.

garreth - Pią 16 Paź, 2009

UWAGA !!!

czy dałoby radę przełożyć godzinkę spotkania na 16:30? nie wiem, czy dam radę dotrzeć na 16,bo muszę jedną sprawę załatwić (a to akurat sprawa z gatunku: "niecierpiące zwłoki") :roll:

skasowany - Pią 16 Paź, 2009

garreth, nie ma przeciwwskazań :wink: Ja będę w takim razie na 16:30 i jeżeli nie będzie Cię do 17, to... pofocę sam :wink:

tak źle to nie będzie ;) na 16:30 powinienem zdążyć :)
skasowany - Pią 16 Paź, 2009

degol, garreth, dzięki wielkie za bardzo sympatyczny plenerek :wink: Mam nadzieję, że to nie ostatnie nasze wspólne spotkanko! :wink: Zdjęcia wrzucę jutro, teraz odpoczynek od monitora :wink:

również dziękuję za miłe spotkanie :D

jak wywołam film, to coś wstawię do niniejszego wątku :wink:

degol - Pią 16 Paź, 2009

A to i ja się przyłączam do podziękowań :) Ktoś jeszcze ? ;)
Spotkanko kilku godz. w sumie Nowe/Stare Miasto, godziny wieczorne jak i o zmroku, fajny klimacik - chłodno, troszkę mglisto, jednym słowem zajerfajnie :)

PS
ja jeszcze do 22-giej kręciłem się po Starówce, aż mi bateria padła :)

Pozdrawiam i ew. do następnego :)

[ Dodano: Sob 17 Paź, 2009 03:02 ]
Optyczni - "jedyni" wyraźni ? :)

skasowany - Sob 17 Paź, 2009

No ta ja drugi, zdjęć trochę więcej, ale może nie wszyscy przeglądają optyczne.pl na komórce :wink:
Zacznę również numerować i pozostałych proszę o kontynuowanie tej dobrej tradycji :wink:

1. Budynek Sądu Najwyższego:

2. Powstaniec i jego 'przyjaciel':

3. Ten sam powstaniec oraz Garreth i Degol:

4. Garreth wśród duchów:

5. Zakamarki Starego Miasta I:

6. Zakamarki Starego Miasta II:

7. Szalone dziewczę, tudzież ekspresowa depilacja wąsika :wink: :

8. Sapiehów dwóch :wink: :

9. Koleżanka dziewczyny-smoka :wink: :

10. Plac Zamkowy:

11. Początek Krakowskiego Przedmieścia:

12. Zamek Królewski:

13. Zabawy z tym samym :wink: :

14. Mury po których policja gania wielbicieli skręconych kostek :wink: :

15. Poprosiłem Garreta, żeby specjalnie do zdjęcia zaciągnął ręczny w tramwaju :wink: :

16. WMF Sqad :razz: :razz: :razz: :

Od lewej: Degol, Garreth, Ruslan :razz:

No to może jeszcze jedno :wink:

17. Garreth i Degol w trakcie posiłku po pierwszej części plenerku:

Dałem małe, bo zrobiliście dziwne miny... :wink: :razz:

krisv740 - Sob 17 Paź, 2009

no panowie... :)
bardzo a nawet lepiej... ;)

tylko to ostatnie...
nie lepiej było kupić garrethowi jakiś aparat ?
taniej by wyszło niż go nakarmić... :lol:

garreth - Sob 17 Paź, 2009

krisv740 napisał/a:
tylko to ostatnie...
nie lepiej było kupić garrethowi jakiś aparat ?
taniej by wyszło niż go nakarmić... :lol:

taniej byłoby kupić garreth`owi rolkę jakiegoś fajnego filmu B&W :P :lol:

garreth,
film to ja ci mogę sprezentować... :razz:

garreth - Sob 17 Paź, 2009

taaa... 30-letniego Fortepana z datą przydatności do spożycia "przed A.D. 1979 r."? :razz:

garreth napisał/a:
z datą przydatności do spożycia

no i mam rację....
taniej mu aparat kupić niż wykarmić... :lol:

degol - Nie 18 Paź, 2009

Ruslan

2 - widać , że pociągają cie militaria ;)

4 - dość długo szukaliśmy WC, Gerreth chciał zapisać w puszce, że to on odkrył je dla nas, a nie było łatwo ;)

5 - prawie jak w 18-to wiecznym zaułku :)

8 - ta "Szlachta" używała telefonów komórkowych ! :)

9 - fajne !

10 - podoba mi sie .

12 - podoba mi się to ujęcie , kompozycja , gdyby nie było tego namiotu i ławeczek byłby fajny przekaz .

Szninkiel - Nie 18 Paź, 2009

Bardzo fajny plener :cool:
luffka - Wto 20 Paź, 2009

Bardzo fajne zdjęcia :)
Zazdroszczę, bo ja takich "wieczorowych" nie umiem robić... Pewnie dlatego, że nie mam statywu :D

zug - Wto 20 Paź, 2009

luffka napisał/a:
Pewnie dlatego, że nie mam statywu

podobno garreth ma ,pewnie może pożyczyć :P

garreth - Wto 20 Paź, 2009

zug napisał/a:
luffka napisał/a:
Pewnie dlatego, że nie mam statywu

podobno garreth ma ,pewnie może pożyczyć :P

garreth ma i nawet może pożyczyć :razz:

warunek: trzeba przyjść na plener ;)

luffka - Wto 20 Paź, 2009

garreth napisał/a:

garreth ma i nawet może pożyczyć :razz:

warunek: trzeba przyjść na plener ;)

Oj przecież wiem ;)

degol - Sro 21 Paź, 2009

18

[ Dodano: Sro 21 Paź, 2009 23:27 ]
19

[ Dodano: Pią 23 Paź, 2009 00:42 ]
twarz - zdjęcie nr. 20

[ Dodano: Pią 23 Paź, 2009 00:53 ]
Powstaniec ... zdjęcie nr. 21

[ Dodano: Pią 23 Paź, 2009 01:03 ]
Pierrogeria - zdjęcie nr.22

[ Dodano: Pią 23 Paź, 2009 01:26 ]
Red - zdjęcie nr. 23

garreth - Pią 23 Paź, 2009

odebrałem negatyw z wołania, więc parę moich wypocin:

24. budynek Sądu Najwyższego z innej perspektywy

25. czyszczenie szyby przed zdjęciem grupowym numero uno :P

26. zdjęcie grupowe :P

27. Nowowiejska o zmierzchu

28. "duchy" na Starówce

29. (w roli ducha wcielił się Ruslan)

30. ognisty pokaz na Rynku

31. u bram Zamku Królewskiego

32. trasa W-Z nocą

na koniec - uczestnicy warsztatów:

33. przyczajony degol ...

34. ... zdziwiony Ruslan :P

komentarze mile widziane :)

ophiuchus - Pią 23 Paź, 2009

Jaki negatyw? ;) A zdjęcia fajne, zwłaszcza grupowe ;)
garreth - Pią 23 Paź, 2009

Ilford HP5+ ;)
AuThoR - Pią 23 Paź, 2009

najbardziej mi się podoba rusian w roli ducha :P i lampiący się w wizjer degol :)
zug - Pią 23 Paź, 2009

a mi trasa "W-Z nocą" :razz:
i Ruslan jako duch i nie duch :wink: :razz:

degol - Pią 23 Paź, 2009

... a mi
- zdjęcie nr.29 i nie koniecznie ze względu na "tajemniczą" zjawę, ale na sam kadr ,
- trasa WZ prawie jakbym przeniósł się w lata 80-te,
- czyszczenie szyby, bo ta ręka wygląda jakby była niczyja :) ,
- przyczajony tygrys - drapieżny kot :) oraz
- Ruslan jako Kaszpirowski :mrgreen: ... raz, dwa, trzy, .... :wink:

[ Dodano: Sob 24 Paź, 2009 01:19 ]
Zygmunt ... zdjęcie nr. 35

[ Dodano: Sob 24 Paź, 2009 02:00 ]
Jeszcze jedno zdjątko ze spotkanka.

zdjęcie nr.36
Garreth i ... Nikon F80 ( dobrze, że nie ustawiał na mnie F-16 ! )

[ Dodano: Sob 24 Paź, 2009 02:22 ]
I jeszcze portret D300 ;)

[ Dodano: Nie 25 Paź, 2009 17:26 ]
Barbakan zdjęcie nr. 38

garreth - Pon 26 Paź, 2009

Czołem wszystkim :D

planowany jest plenerek w dniach 2-6 listopada
jak zwykle - nie wiadomo gdzie, nie wiadomo co, nie wiadomo kto, itp. itd. etc. :P

więc zapraszam do zgłaszania się osoby chętne na wspólne fotografowanie, celem ustalenia konkretniejszej daty i miejsca ;)

Kocur - Pon 26 Paź, 2009

Może nawet bym się skusił. :) W piątek dowiem się jak pracuję w przyszłym tygodniu, to dam znać które dni mam do dyspozycji.
garreth - Pon 26 Paź, 2009

Kocur, to Ty żyjesz jeszcze???

MSPANC :P

Kocur - Pon 26 Paź, 2009

garreth napisał/a:
Kocur, to Ty żyjesz jeszcze???

Też mnie to czasem dziwi. :mrgreen:

luffka - Sro 28 Paź, 2009

dopisuję się ;)

może by tak jakieś szczegóły ustalić?

garreth - Sro 28 Paź, 2009

luffka napisał/a:
może by tak jakieś szczegóły ustalić?

ramowy plan warsztatów:
1. powitanie
2. ustalenie kierunku marszu i szczegółów
3. warsztaty właściwe (konsultacje w trakcie)
4. udanie się na poczęstunek do kawiarni, baru, bistro lub in. lokalu gastronomicznego
5. pożegnanie

jakieś pytania/wnioski/niejasności? :P

ja zgłaszam tylko jeden wniosek: ustalmy jakąś datę ;)

mi pasują środa, czwartek i piątek (4-6.11) po godz. 14
skasowany - Sro 28 Paź, 2009

Mi środa i piątek ;) Zdecydowanie proponuję zrobić plenerek również 11 listopada! :wink:

mi pasuje głównie poniedziałek i piątek...

Ruslan napisał/a:
Zdecydowanie proponuję zrobić plenerek również 11 listopada! :wink:

na kiego czorta? żeby posłuchać przemówień oficjeli? :zalamany:

Salwa, salwa!!! :mrgreen:

to co? piątek? :D
pytanie do Wielkiego Organizatora ( ;) :P :mrgreen: ):
godzina i miejsce spotkania?

Muszę podumać, póki co walczę o utrzymanie się na studiach ;)
alexchik - Czw 29 Paź, 2009

Witam. Nie można by tak jakoś później po południu się umówić ? No bo codziennie mam zajęcia do 15.30... lub w weekend moglibyście czy nie za bardzo ?
garreth - Czw 29 Paź, 2009

na razie stanęło na piątku, godziny - pewnie popołudniowo-wieczorne :wink:

więc zapraszamy :)

lupo57 - Czw 29 Paź, 2009

piątek wieczór i mi odpowiada :)
garreth - Czw 29 Paź, 2009

ale ekipa się szykuje :mrgreen:

degol - jesteś? będziesz?

Kocur - Pią 30 Paź, 2009

Ok, piątek mam wolny, więc będę. :) Proszę mi teraz przedstawić plan, gdzie i co będziemy fotografować, to się odpowiednio przygotuję, nie chce mi się targać całego sprzętu.
lupo57 - Pią 30 Paź, 2009

kocur bierz wszystkie zabawki to pozwolę sobie potestować Twój sprzęt :wink:
Kocur - Pią 30 Paź, 2009

dobra, ale nosisz mój plecak :mrgreen:
degol - Sob 31 Paź, 2009

garreth napisał/a:
ale ekipa się szykuje :mrgreen:

degol - jesteś? będziesz?

Oczywiście postaram się być, będzie to dla mnie wielka przyjemność móc się z wami pokręcić po Warszawie, ale czy mi się uda pojawić na spotkaniu, tego jeszcze na 100 % nie wiem.
Obserwuję wątek, co do dn. spotkania, to osobiście odpowiadałby mi piątek około 16-tej - 17-tej.
Temat spotkania - może Śródmieście (zdjęcia nocne) lub budowa Stadionu Narodowego ? Ale tam nas nie wpuszczą ;)

A widzieliście Wa-wkę od tej strony, może tu znajdziemy jakiś temat spotkania ?

http://qsqs.digart.pl/digarty

A mi już jeden temat się nasuwa, a dokładnie, to mam namyśli - zdjęcia nocne mostów warszawskich i wszystko co jest z nimi związane, spacer wzdłuż Wisły (raczej po jej lewej stronie, choć zdjęcia mostów po lewicy jak i po prawicy), tylko od którego mostu zaczęlibyśmy ? Mostu Północnego jeszcze nie ma :D , most Toruński chyba nudnawy, ale mogę się mylić, w piątki na nim fajne korki są oraz sytuacje drogowe, na pozostałych również :) W sumie mostów jest garstka, na pewno zdecydowanie za mało jak na tak duże miasto i tylu chętnych do przeprawy, ale zapewne byłoby co pofocic i z pewnością duuużo czasu by to zajęło ! ;)

To miejsce/zdjęcie mnie zachwyciło :

http://www.digart.pl/zoom/4295009/mostowo.html

AuThoR - Sob 31 Paź, 2009

degol, przeglądam te zdjęcia i są naprawde dobre :) ale chyba ktoś miał możliwość wchodzenia do różnych budynków z których to focił :)

a te które cię zachwyciło jest rewelacyjne :) pewnie bym ominał takie miejsce uznając je za mało atrakcyjne :)

skasowany - Sob 31 Paź, 2009

AuThoR napisał/a:
ale chyba ktoś miał możliwość wchodzenia do różnych budynków z których to focił :)

Zdecydowanie tak ;) Mimo wszystko mnie natchnęło :razz: więc idę wieczorem DZISIAJ na plenerek :wink: Miejsce spotkania BRAMA GŁÓWNA UW. Godzina - około 16. Jak ktoś zainteresowany to niech smaruje maila :wink:

garreth - Sob 31 Paź, 2009

Ruslan, i co ciekawego ustrzeliłeś?

degol napisał/a:
A mi już jeden temat się nasuwa, a dokładnie, to mam namyśli - zdjęcia nocne mostów warszawskich i wszystko co jest z nimi związane, spacer wzdłuż Wisły (raczej po jej lewej stronie, choć zdjęcia mostów po lewicy jak i po prawicy), tylko od którego mostu zaczęlibyśmy ?

a może trasa - Most Gdański - Śląsko-Dąbrowski - Świętokrzyski - Poniatowskiego?
jakieś 4km trasy

degol - Sob 31 Paź, 2009

AuThoR napisał/a:
degol, przeglądam te zdjęcia i są naprawde dobre :) ale chyba ktoś miał możliwość wchodzenia do różnych budynków z których to focił :)

a te które cię zachwyciło jest rewelacyjne :) pewnie bym ominał takie miejsce uznając je za mało atrakcyjne :)

zapewne wiele pracy poszło w przygotowanie tegoż zdjęcia, a cała galeria pochłonęła ... "noce i dnie", co do miejsc z których były one wykonywane, to w większości zdecydowanie miejsca niedostępne ogółu, te przestworza jedynie dla wybranych :)

[ Dodano: Sob 31 Paź, 2009 23:29 ]
garreth napisał/a:
Ruslan, i co ciekawego ustrzeliłeś?

degol napisał/a:
A mi już jeden temat się nasuwa, a dokładnie, to mam namyśli - zdjęcia nocne mostów warszawskich i wszystko co jest z nimi związane, spacer wzdłuż Wisły (raczej po jej lewej stronie, choć zdjęcia mostów po lewicy jak i po prawicy), tylko od którego mostu zaczęlibyśmy ?

a może trasa - Most Gdański - Śląsko-Dąbrowski - Świętokrzyski - Poniatowskiego?
jakieś 4km trasy

garreth
trasa jak najbardziej :)
co do mostu Świętokrzyskiego, to dzisiaj słyszałem, że jest tam umiejscowiona jakaś tablica informująca o tym, że ten obiekt można fotografować jedynie za zgodą, nie wiem czyją, ale za zgodą :) Czy to prawda ?

garreth - Nie 01 Lis, 2009

degol napisał/a:
co do mostu Świętokrzyskiego, to dzisiaj słyszałem, że jest tam umiejscowiona jakaś tablica informująca o tym, że ten obiekt można fotografować jedynie za zgodą, nie wiem czyją, ale za zgodą :) Czy to prawda ?

:shock:
pierwsze słyszę :???:

skasowany - Nie 01 Lis, 2009

Dzisiaj też tam byłem i specjalnie dla Was zrobiłem zdjęcie owej tablicy :wink:

Degol, nie wiem kto Ci taki kit wciskał, ale fantazje ma :wink:

krisv740 - Nie 01 Lis, 2009

zdjęcie się nie otwiera....

i o co w tym chodzi?
bo dz.u. to czytać mi się nie chce... :)

krisv740, no właśnie o nic :wink:

nie , no , to ja wim.....
a tak ogólnie do dziennika zaglądałeś?
w ogóle to szok,że zauważyłeś, bo ja najczęciej nic takiego nie dostrzegam... :mrgreen:

krisv740 napisał/a:

a tak ogólnie do dziennika zaglądałeś?

Traktuję to jako żart... :wink:

degol - Nie 01 Lis, 2009

Mocowanie tej tablicy jest nieprofesjonalne :)

Znajomy mi wspominał, że takowy zakaz istnieje, on słyszał to od swojego znajomego, znaczy się plotka :)

Wszedłem pod wskazany adres, zaczerpnięty ze zdjęcia, które wstawił Ruslan i można między innymi przeczytać ... poniżej link :

http://www.trasa.com.pl/p..._wizerunku.html

kto dzwoni ? ;)

[ Dodano: Pon 02 Lis, 2009 00:24 ]
Wracają do tematu spotkania, czy zbieramy się w przyszły piątek, tj. 7 listopada ?
Ruslan zrobił falstart :D , he he , ale możemy powtórzyć trasę Ruslan-a do tego już będziemy mieli Przewodnika.

A co myślcie o moście gdańskim, mam na myśli niższy poziom, ten dla tramwai jak również i most widziany z brzegu Wisły oraz most siekierkowski z panoramą Warszawy, głównie lewej strony Wisły :)

komor - Pon 02 Lis, 2009

Co do ochrony wizerunku to ostatnio jest w modzie patentowanie architektury na takiej samej zasadzie jak Mony Lisy: chcesz publikować zdjęcie – płać. Zrobić zawsze można. Coś na Vagli chyba pisali o tym obłędzie architektonicznym. Wybaczcie ale nie podam linku bo idę już spać :)
degol - Pon 02 Lis, 2009

komor napisał/a:
Co do ochrony wizerunku to ostatnio jest w modzie patentowanie architektury na takiej samej zasadzie jak Mony Lisy: chcesz publikować zdjęcie – płać. Zrobić zawsze można. Coś na Vagli chyba pisali o tym obłędzie architektonicznym. Wybaczcie ale nie podam linku bo idę już spać :)

W takim razie dobrej nocki i jeśli znajdziesz jutro chwilkę, to zapodaj link.

A tak przy okazji, to dzisiaj byłem na moście gdańskim i coś pstryknąłem aparatem, może coś w najbliższym czasie wrzucę do oceny :)

skasowany - Wto 03 Lis, 2009

degol napisał/a:
jeśli znajdziesz jutro chwilkę, to zapodaj link

Czytasz 'Wolne tematy'??? :wink:

degol - Wto 03 Lis, 2009

Ruslan napisał/a:
degol napisał/a:
jeśli znajdziesz jutro chwilkę, to zapodaj link

Czytasz 'Wolne tematy'??? :wink:

Szczerze ? Nie zajrzałem tam do tej pory ! :oops:

skasowany - Wto 03 Lis, 2009

degol, nie wiem czy Komor miał akurat tamten link na myśli, ale może znajdziesz tam coś co Cię zainteresuje w temacie :wink:
degol - Wto 03 Lis, 2009

Już tu jestem :

http://forum.optyczne.pl/...3a8a8514#167893

No Ruslan rozwinąłeś temat, dobry pomysł !

AuThoR - Wto 03 Lis, 2009

Cytat:
Wracają do tematu spotkania, czy zbieramy się w przyszły piątek, tj. 7 listopada ?

nie żebym był upierdliwy....ale ja w przyszły piątek wyjeżdżam do gdańska tj 6listopada :mrgreen:
w warszawie to się jakoś inaczej liczy? :P

garreth - Wto 03 Lis, 2009

AuThoR napisał/a:
Cytat:

nie żebym był upierdliwy....ale ja w przyszły piątek wyjeżdżam do gdańska tj 6listopada :mrgreen:

no wiesz - Warszawa jest zawsze o jeden dzień do przodu w porównaniu z innymi miastami

WIADOMO - STOLYCA :P :mrgreen:

degol - Sro 04 Lis, 2009

napisał/a:
AuThoR
Cytat:

:D faktycznie piątek cumuje przy szóstym listopada, ale jeśli ktoś uparty, zawzięty, to i do siódmego listopada może przedłużyć focenie :)

No dobra jak już AuThoR zauważył, to umawialiśmy się na piątek i co z tym piątkiem ? Wypaliliśmy się ?

[ Dodano: Sro 04 Lis, 2009 19:41 ]
I nastąpiła wymowna ciiiszaaa :)

skasowany - Sro 04 Lis, 2009

Ja tam zamiast gadać chodzę na plenerki ;) Ostatni tydzień - już 3 i dobrze mi z tym, bo widzę że nic nie 'widzę' ;)
degol - Sro 04 Lis, 2009

Ruslan napisał/a:
Ja tam zamiast gadać chodzę na plenerki ;) Ostatni tydzień - już 3 i dobrze mi z tym, bo widzę że nic nie 'widzę' ;)

Ruslan to może kogoś zaproś ? No chyba, że będzie takowy jegomość przeszkadzał ? ;)

Organizujemy na piątek jakiś wypad ?

[ Dodano: Czw 05 Lis, 2009 01:34 ]
Coś ode mnie z minionego poniedziałku.
Mam kilkanaście fotek z tego dnia, ale tutaj tę jedną na razie wklejam.

Kocur - Czw 05 Lis, 2009

Cytat:

Ja mam wolny cały dzień, czekam tylko na jakąś propozycję, będę napewno. :)

skasowany - Czw 05 Lis, 2009

degol napisał/a:

Ruslan to może kogoś zaproś ? No chyba, że będzie takowy jegomość przeszkadzał ? ;)

Gdybyś zaglądał, to byś zaproszenia widział, np:
Sob. 31.Paź. 11:26 napisałem:
"(...) więc idę wieczorem DZISIAJ na plenerek Miejsce spotkania BRAMA GŁÓWNA UW. Godzina - około 16. Jak ktoś zainteresowany to niech smaruje maila " :wink:
Odpowiedzi nie ma, wiec już smsów z zaproszeniami pisać nie będę, sorry batory :wink:

degol napisał/a:

kocur napisał/a:
czekam tylko na jakąś propozycję

Nie bądźcie baby i sami chociaż raz zaproponujcie miejsce i czas :wink:

Kocur - Czw 05 Lis, 2009

Ok, w takim razie mam 2 pomysły:

1. Spotkanie o 12.00 w Łazienkach, ma być słonecznie, więc myślę że warto coś jesiennego pstryknąć. Jak się ściemni spacer wzdłuż Wisły na Stare Miasto.

2. Spotkanie o 16.00 pok Kolumną Zygmunta, popstrykamy nocne fotki na starówce, potem pójdziemy nad Wisłę, a może i za Wisłę, się ustali w trakcie ;)

garreth - Czw 05 Lis, 2009

Kocur, przeca ustaliliśmy, że teraz zajmiemy się mostami :zalamany:

wersja 1: trasa Most Gdański - Poniatoszczak
spotkanie 15.30 na przystanku tramwajowym "Most Gdański" w kierunku Targówka

wersja 2: trasa Most Śląsko-Dąbrowski - Poniatoszczak
spotkanie 15.30 na pl. Zamkowym przy balustradzie (nad trasą W-Z)

jakieś inne propozycje?

lupo57 - Czw 05 Lis, 2009

ja o 18 kończę pracę więc jak by co mogę dopiero dotrzeć na 19 , jak jeszcze będziecie to chętnie do was dołączę
degol - Czw 05 Lis, 2009

Ruslan napisał/a:
degol napisał/a:

Gdybyś zaglądał, to byś zaproszenia widział, np:
Sob. 31.Paź. 11:26 napisałem:
"(...) więc idę wieczorem DZISIAJ na plenerek Miejsce spotkania BRAMA GŁÓWNA UW. Godzina - około 16. Jak ktoś zainteresowany to niech smaruje maila " :wink:
Odpowiedzi nie ma, wiec już smsów z zaproszeniami pisać nie będę, sorry batory :wink:

degol napisał/a:

kocur napisał/a:
czekam tylko na jakąś propozycję

Nie bądźcie baby i sami chociaż raz zaproponujcie miejsce i czas :wink:

No Ruslan grabisz sobie ;)
Chciałem zauważyć, że czytam, śledzę temat, widziałem Twoją propozycję, którą przytaczasz powyżej, ale nie odpowiedziałem na nią gdyż, była ona tak szybka, tak zdecydowana, tak konkretna w czasie,że nie pozwoliła mi ona oswoić się ze sobą, a już było po obiedzie, do tego miałem na uwadze piątek 6 listopada :) wiec jakieś niezrozumienie powstało z moje strony :oops:
A tak w ogóle, to Ruslan włącz wreszcie ten swój telefon, dzwoniłem do Ciebie już kilka krotnie i ciągle tylko alternatywa Twojej osoby :D

dzisiaj pogoda nieciekawa, choć kto wie, mogłoby być fajnie z deszczem w tle, ale ew. na jutro ktoś się szykuje ? Ja nie wiem jak rozwinie się u mnie sytuacja, ale na obecną chwilę jestem gotów się na jutrzejszy dzionek umówić , tak około 16-tej - 17-tej .:)

Co do miejsca, to wcześniej zaproponowałem ( mam na myśli mosty ) i chyba skorzystał jednie Ruslan :)

Kocur - Czw 05 Lis, 2009

garreth napisał/a:
spotkanie 15.30 na pl. Zamkowym przy balustradzie (nad trasą W-Z)

Jestem za. Może być trochę wcześniej, czy później, mnie bez różnicy. Pewnie i tak przyjadę do wawy w okolicach południa.

degol - Czw 05 Lis, 2009

Czy jest więcej zdecydowanych ?
Ew. proponuję spotkanie w dn. jutrzejszym, tj. piątek 6 listopada na moście gdańskim po praskiej/prawej stronie Wisły przystanek tramwajowy, tj. już na moście , godz. spotkania 16:00 - 16:30 ?
Kto się pisze ?!

Kocur - Czw 05 Lis, 2009

degol, mnie pasuje, mogę być o 16-ej. garreth, co Ty na to?
garreth - Pią 06 Lis, 2009

mnie wsjo rawno, ale będą problemy z poinformowaniem luffki o zmianie miejsca i terminu spotkania :roll:

jakbyście cuś ustalili, do dajcie znać na koma ;)

Kocur - Pią 06 Lis, 2009

Ostatecznie zbiórka o 16-ej na Placu Zamkowym przy balustradzie nad trasą W-Z. Wszyscy chętni mile widziani :)
garreth - Pią 06 Lis, 2009

widzę, żem pierwszy wrócił :P

dzięki wszystkim za miłe spotkanko, jak wywołam negatyw to coś wstawię ;)
a na razie muszę się zająć suszeniem aparatu :zalamany:

degol - Sob 07 Lis, 2009

Hey, ja jestem drugi, to w sumie zachowujemy kolejność z przybycia na dzisiejsze spotkanie i znowu nas trzech było , no może troszkę w innej konfiguracji :) ale spotkanie było super, do tego ten jeden incydent z jegomościem na Świętokrzyskim :D Kaplica , jak ktoś nie wie , to rozchodzi mi się o gościa , który pchając duży wózek wypełniony po brzegi , a nawet i więcej złomem , pchał go przez most Świętokrzyski po drodze dla samochodów , nic by w tym nadzwyczajnego , ale ... gościu pchał go pod prąd ! :D a i bym zapomniał coś tam do nas , naszej dzisiejszej trójki złorzeczył, jak dobrze go zrozumiałem, to powiadał do nas wy jacyś tacy ble, ble, ble ... piii, piii, piii z TVN :D To na widok naszych aparatów wycelowanych w przestrzeń kosmiczną
Ale mieliśmy klimaty krajobrazowe ;)

A wracając do eto co chciałem rzec , to dziękuje za spotkanko , o tyle od siebie :)

Kocur - Sob 07 Lis, 2009

garreth napisał/a:

Najwyraźniej Twój sprzęt działa na wodę jak magnes, bo mi ledwie trochę zawilgotniała osłona obiektywu. :D

Dzięki za miłe spotkanie, chętnie się pojawię na następnym, jeśli tylko czas pozwoli. :) Fotki będą w poniedziałek, bo sobota i niedziela w jestem pracy po 13h... Dzisiaj tylko jedno, ale za to wymowne :mrgreen:

Oj działo się działo.... :lol:

degol - Sob 07 Lis, 2009

No kocur niezła jazda z tym światłem !

A ja takie zarzucę:

[ Dodano: Sob 07 Lis, 2009 02:50 ]
i kolejne fotki .

[ Dodano: Sob 07 Lis, 2009 02:58 ]
...

[ Dodano: Sob 07 Lis, 2009 03:23 ]
...

garreth - Sob 07 Lis, 2009

degol napisał/a:
ale spotkanie było super, do tego ten jeden incydent z jegomościem na Świętokrzyskim :D Kaplica , jak ktoś nie wie , to rozchodzi mi się o gościa , który pchając duży wózek wypełniony po brzegi , a nawet i więcej złomem , pchał go przez most Świętokrzyski po drodze dla samochodów , nic by w tym nadzwyczajnego , ale ... gościu pchał go pod prąd ! :D a i bym zapomniał coś tam do nas , naszej dzisiejszej trójki złorzeczył, jak dobrze go zrozumiałem, to powiadał do nas wy jacyś tacy ble, ble, ble ... piii, piii, piii z TVN :D

a przeca na spokojnie tłumaczyliśmy, żeśmy nie z TVN-u, tylko z Radia M. :P

Kocur napisał/a:
garreth napisał/a:

Najwyraźniej Twój sprzęt działa na wodę jak magnes, bo mi ledwie trochę zawilgotniała osłona obiektywu. :D

z tego wynika jasno, że nawet mgła nie lubi sprzętu na C. :twisted: :lol: :P

degol napisał/a:
cień garretha na zamku królewskim.jpg

trochę mi się urosło :zalamany: :roll: :P

skasowany - Sob 07 Lis, 2009

Wrzućcie coś ciekawego :wink: Póki co te same foty co ostatnio :wink:
degol - Sob 07 Lis, 2009

Ruslan napisał/a:
Wrzućcie coś ciekawego :wink: Póki co te same foty co ostatnio :wink:

Ruslan
Zdjęcia wrzucam w kolejności ich wykonania.
Zważywszy, że spotkanie rozpoczęliśmy od Placu Zamkowego, to i pierwsze zdjęcia ze wskazaniem na deja vu ;)

[ Dodano: Sob 07 Lis, 2009 20:19 ]
Jeszcze takie, tylko Ruslan proszę nie denerwuj się ;)

[ Dodano: Sob 07 Lis, 2009 20:33 ]
Pomnik Żołnierzy AK

[ Dodano: Sro 11 Lis, 2009 19:33 ]
Jakby co, to pod poniższym linkiem znajdziecie moje pozostałe zdjęcia z naszego ostatniego spotkania :

tu zdjęcie nocne

Jerry_R - Czw 12 Lis, 2009

No i kolejny plener mi z Wami przepadl... Jak to jest, ze od miesiecy mam wlaczone sledzenie i nie dostaje zadnych powiadomien... Ech...
degol - Pią 13 Lis, 2009

Jerry_R napisał/a:
No i kolejny plener mi z Wami przepadl... Jak to jest, ze od miesiecy mam wlaczone sledzenie i nie dostaje zadnych powiadomien... Ech...

śledzika nie karmisz, to i ... zdechło mu się ;)

Jerry_R - Pią 13 Lis, 2009

Hmm, teraz przypominacz przyszedl...
Wiec na pewno do spamu nie trafia...

degol - Pią 13 Lis, 2009

Jerry_R napisał/a:

Jerry_R dbaj o śledzika, to i on zadba o Ciebie ;)

dzisiaj byłem na rynku w Serocku, jakby co, jakby ktoś nie wiedział, to Serock znajduje się na trasie z Warszawy na Mazury zaraz za Legionowem, może dodam jakieś foto dla małego rozeznania :)

[ Dodano: Nie 15 Lis, 2009 01:34 ]
A co myślicie o moście gdańskim :?:

zerknijcie tutaj:

http://forum.optyczne.pl/...p=170889#170889

zdjęcie nr. 93 i 94 :)

garreth - Pon 16 Lis, 2009

89 mi się podoba :)
a z dwójki 93-94 wolę jednak 93 ;)

degol - Pon 16 Lis, 2009

garreth mi się jakoś bardziej podoba 93, a to dlatego, gdyż "speed" odsłania całą kratownicę i do tego jest jednolity od samiuśkiego początku do samiuśkiego jego końca, jak w Psach ? ;)
garreth - Pon 16 Lis, 2009

degol, widzę, że klamka zapadła - decyzja podjęta :wink: :grin:
degol - Wto 17 Lis, 2009

garreth tak, zdecydowałem się na zakup D90 18-105, ale wpierw ... :D
garreth - Wto 17 Lis, 2009

no to witamy w żółto-czarnym systemie :mrgreen:

Kocur! bierz przykład z degola... :P

degol - Wto 17 Lis, 2009

jeszcze nie w tej chwili :D
Kocur - Wto 17 Lis, 2009

garreth napisał/a:
zdecydowałem się na zakup D90 18-105

Nie wiem, kto Cię na to namówił, ale spójrz głęboko w zwierciadło swojej duszy, a zobaczysz, że ścieżka którą podążasz jest zła... :mrgreen:

garreth napisał/a:

garreth, jako że użytkowanie jedynie słusznego systemu czerwono-czarnego jest w mojej rodzinie tradycją od 8834 pokoleń, nie zwiedziesz mnie swoim propagandowym bełkotem. :P

ps. nie wiem dlaczego, ale mam wrażenie, że picie piwa po 13h pracy mi szkodzi :lol:

degol - Sro 18 Lis, 2009

Kocur napisał/a:
garreth napisał/a:

Nie wiem, kto Cię na to namówił, ale spójrz głęboko w zwierciadło swojej duszy, a zobaczysz, że ścieżka którą podążasz jest zła... :mrgreen:

Ja tam zwierciadła w swojej duszy nie widzę, zerkam na samo dno i nic, może dlatego, że nie wypiłem dzisiaj ani jednego Pewka, ale widzę co innego - same zło :( ;)

garreth napisał/a:

Kocur napisał/a:

garreth, jako że użytkowanie jedynie słusznego systemu czerwono-czarnego jest w mojej rodzinie tradycją od 8834 pokoleń, nie zwiedziesz mnie swoim propagandowym bełkotem. :P

garreth-a na Pewo namawiasz, ale w sumie jest już po 23-cie, w takim razie oki :)

Kocur napisał/a:
ps. nie wiem dlaczego, ale mam wrażenie, że picie piwa po 13h pracy mi szkodzi :lol:

może nierówno pijesz, jedynie na lewa nogę ;)

Usjwo - Sro 18 Lis, 2009

garreth napisał/a:
no to witamy w żółto-czarnym systemie :mrgreen:

Gratuluje wyboru dobrego systemu i aparatu
Na mily Bog degol, dobry aparat ma "D" za numerem nie przed!
Dobry aparat w rekach dobrego fotografa moze stworzyc cuda.
To tak sztyczka marketingowa, zamienia sie jedna litere i myslisz ze kupujesz dobra marke!
Mam nadzieje z takim zestawem Twoje prace beda jeszcze lepsze!
Mam nadzieje ze zdazylem zanim zlamales sobie zycie.
Pozdrawiam i zycze pieknych kadrow :smile:
Tzymaj sie! I pamietaj "D" musi byc z tylu :wink:

zug - Sro 18 Lis, 2009

Usjwo napisał/a:
Na mily Bog degol, dobry aparat ma "D" za numerem nie przed!

święta prawda :razz: :mrgreen:
w tej stolycy to wszystko na odwrót :lol:

garreth - Sro 18 Lis, 2009

Kocur napisał/a:
garreth napisał/a:

jaki garreth??? Kocur... skąd żeś to wziął? :zalamany:
ja i syfra :lol: :twisted:
Kocur napisał/a:
użytkowanie jedynie słusznego systemu czerwono-czarnego jest w mojej rodzinie tradycją od 8834 pokoleń

rozumiem, że masz zdjęcia z koronacji Bolesława Chrobrego? :razz:

degol - nie słuchaj Usjwo i zuga - oni mieszkają na zachód od południka Greenwich, więc podejrzewam, że chodzą do góry nogami (a takim nie wolno wierzyć - jeśli doradzają Ci "D" po cyfrze, to po przetłumaczeniu na nasze powinno być: "D" przed cyfrą) :razz:

Kocur - Sro 18 Lis, 2009

garreth napisał/a:
Kocur napisał/a:
garreth napisał/a:

jaki garreth??? Kocur... skąd żeś to wziął? :zalamany:
ja i syfra :lol: :twisted:

ops, w takim razie będę zmuszony zażądać od administracji tego forum książki skarg i zażaleń, na kartach której bardzo szczegółowo opiszę naganne zachowanie funkcji cytowania selektywnego. :P

degol - Czw 19 Lis, 2009

:D ale żeście mnie pobudzili do śmiechu tymi wypowiedziami, nie żebym kogoś chciał obrazić, ale klimat powstał rewelacyjny, uśmiałem się do bólu ;)

garreth w sumie też mnie zastanowiło to przytoczenie niby Twojej wypowiedzi przez kocur-a

Dołożę się do "narzekań " nie widzę niektórych waszych wypowiedzi, widzę je jedynie już jako przytaczane przez innych użytkowników, a mam tu na myśli treści takie jak:

- garreth napisał/a:
( powyższa oryginalna wypowiedź garretha w powyższym temacie u mnie nie jest wyświetlana ! )

tej poniższej wypowiedzi również u mnie nie ma wyświetlanej, jest jedynie widoczna jako przytoczona:
- Usjwo napisał/a:
Na mily Bog degol, dobry aparat ma "D" za numerem nie przed! ( wypowiedzi Usjwo-ja

Jednym zdaniem - ktoś mi wyrwał kartkę z kalendarza ?! Czy u was jest podobnie ?

garreth - Czw 19 Lis, 2009

naciśnij Ctrl z "+" aż zobaczysz text napisany czcionką numer 4 i mniejszą ;)
degol - Czw 19 Lis, 2009

ups dzięki garreth zupełnie zapomniałem o tej opcji :)

Co do Nikona, to w sumie gdybym maił wybierać pomiędzy Sony A550, a Nikon D90, to na tę chwilę wybieram D90 Z 18-105 VR, podobno to samo, a jednak Sony zdecydowanie drożej wychodzi, cena Sony, to około 3200,00 pln z kit-em 18-55 do tego dokupić na zamianę kita np. 17-50 Tamrona wychodzi suma około 5 tyś pln., a NikonD90 z 18-105VR już od 3500,00 pln, do tego zewnętrznie/ergonomicznie porównując oba bodaki zdecydowaną górą Nikon !

Chyba coś temat nam się zmienia ? :oops:

garreth - Nie 22 Lis, 2009

z powodu braku możliwości skontaktowania się z Dyrektorem ds. organizacyjnych WMFu
tak, Ruslan, o Tobie mówię
chciałbym się zapytać:

ile osób byłoby chętnych na plener w przyszłą sobotę lub niedzielę?
ostatnie plenery były nocne, więc może teraz, dla odmiany - przy świetle dziennym? :)

zug - Nie 22 Lis, 2009

garreth napisał/a:
z Dyrektorem ds. organizacyjnych WMFu

a Pan to kto w tej całej organizacji jeśli można wiedzieć :razz:

garreth - Nie 22 Lis, 2009

zug, mógłbym Ci powiedzieć*, ale ta wiedza mogła by być niebezpieczna dla Ciebie, więc... sam rozumiesz... :P

* - Dyrektor ds. konserwacji powierzchni użytkowych - brzmi dumnie co? ;P

Kocur - Pon 23 Lis, 2009

garreth napisał/a:

Chciałbym, ale niestety, skończyło mi się lenistwo w pracy i najprawdopodobniej mam zawalone wszystkie weekendy do końca roku :|

skasowany - Pon 23 Lis, 2009

Ja proponuję jakiś marsz, może jakieś 30-40 km po np. Kampinosie, albo poligonie w Rembertowie, albo Mazowieckim Parku Krajobrazowym. Oczywiście jednocześnie robimy zdjęcia łosiom, jeleniom, czyli sobie nawzajem! :razz: :razz: :razz:
garreth - Pon 23 Lis, 2009

Ruslan napisał/a:
Oczywiście jednocześnie robimy zdjęcia łosiom, jeleniom, czyli sobie nawzajem! :razz: :razz: :razz:

:shock: :lol: :lol: :lol:
będziesz moim modelem, Ruslan :razz:

degol - Pon 23 Lis, 2009

Kocur napisał/a:
garreth napisał/a:

Chciałbym, ale niestety, skończyło mi się lenistwo w pracy i najprawdopodobniej mam zawalone wszystkie weekendy do końca roku :|

Kocur w takie sytuacji nie pozostaje nam nic innego jak plener w Twoim miejscu pracy , czy zapewniasz w takiej sytuacji odpowiednie warunki do focenia i darmowy poczęstunek ?! :mrgreen:

[ Dodano: Pon 23 Lis, 2009 13:27 ]
Ruslan napisał/a:
Ja proponuję jakiś marsz, może jakieś 30-40 km po np. Kampinosie, albo poligonie w Rembertowie, albo Mazowieckim Parku Krajobrazowym. Oczywiście jednocześnie robimy zdjęcia łosiom, jeleniom, czyli sobie nawzajem! :razz: :razz: :razz:

w takiej sytuacji muszę zapytać, czy bierzemy pod uwagę opcję przemieszczania się np. na rowerze ?!

[ Dodano: Pon 23 Lis, 2009 13:32 ]
garreth napisał/a:
Ruslan napisał/a:
Oczywiście jednocześnie robimy zdjęcia łosiom, jeleniom, czyli sobie nawzajem! :razz: :razz: :razz:

:shock: :lol: :lol: :lol:
będziesz moim modelem, Ruslan :razz:

hej, hej garreth czym sobie zasłużyłeś, by mieć, mieć wyłączność pracy z modelem w osobie SZ.p. Ruslan-a :???: aż się zająknąłem !

[ Dodano: Pon 23 Lis, 2009 13:35 ]
Jerry_R napisał/a:

ciekawe czy tym razem "śledzik" Jerry_R-go poinformuje go w odpowiednim czasie o tych powyższych ustawieniach ?! :D

Ruslan napisał/a:

degol napisał/a:
w takiej sytuacji muszę zapytać, czy bierzemy pod uwagę opcję przemieszczania się np. na rowerze ?!

Degol, jak widać w zamieszczonym przez Ciebie cytacie, miałem na myśli marsz. Ale jeżeli chcesz jechać obok żółwia Garretha na wiełosipiedzie to bierz :wink: Będziesz bił rekord w jak najwolniejszym jeżdżeniu :mrgreen: :razz:
Ale też wiedz, że jeżeli zdecydujesz się wziąć rower, przynajmniej ja nie będę ograniczać się do tras gdzie będzie Ci się dobrze nim jechało :wink:

Ruslan napisał/a:
Ale jeżeli chcesz jechać obok żółwia Garretha na wiełosipiedzie to bierz :wink: Będziesz bił rekord w jak najwolniejszym jeżdżeniu :mrgreen: :razz:

ja szybciej stoję, niż Wy biegniecie :twisted:

(Wiecie co? mam taki pomysł... może byśmy po raz pierwszy w życiu ustalili coś parę dni przed planowanymi warsztatami, a nie - jak zwykle - umawiali się na parę godzin przed? :zalamany: )

garreth napisał/a:

(Wiecie co? mam taki pomysł... może byśmy po raz pierwszy w życiu ustalili coś parę dni przed planowanymi warsztatami, a nie - jak zwykle - umawiali się na parę godzin przed? :zalamany: )

Czy wyraziłem się niezrozumiale?
Proponuję trzy miejsca KPN, Poligon w Rembertowie, Maz. Park Kraj.
Nikt nie napisał, że ma coś przeciwko.
Bardziej szczegółowo:
Dzień: sobota.
Godzina: Jeżeli Poligon, albo Mazowiecki, to 08:00, Rondo Wiatraczna.
Jeżeli KPN, godzina 07:00. Metro Centrum.
Najbardziej jestem za poligonem :wink:

degol - Pon 23 Lis, 2009

garreth napisał/a:

ja szybciej stoję, niż Wy biegniecie :twisted:

tu muszę przyznać racje garreth-owi , to ja zazwyczaj się ociągam długo stojąc w miejscu, a niekiedy nawet cofam się wstecz :oops: więc pomysł z rowerem z mej strony byłby dla mnie dobrym rozwiązaniem :) ale z tym rowerem, to oczywiście żartuję ;)

Ale co do samego spotkania, u mnie sobota na 99 % odpada :( , no chyba, ze się coś zmieni, to poinformuję. Wielka szkoda bo pomysł z poligonem mi się podoba !

no to możemy plenerek przełożyć na niedzielę ;)
ja proponuję plener na Starych Powązkach - tam jest co zwiedzać i fotografować :)

No w końcu Garreth coś sensownego namazał :razz: :wink:
Ja w niedzielę nie mogę, bo idę do kościoła. Tym razem Garrecie razem chyba nie pofocimy ;)
Moja ostateczna propozycja:
Czas spotkania: Sobota, 28.11.2009, 08:00.
Miejsce spotkania: Rondo Wiatraczna, przystanek autobusu 515.
Cel: Poligon w Rembertowie.
Kto chętny, niech się zgłasza ;)

Bliżej weekendu więcej szczegółów gdyby ktoś był zainteresowany ;)

degol - Pon 23 Lis, 2009

Ja w sobotę raczej nie mogę, w niedzielę tym bardziej, ale może w piątek około 15 - 16-tej np. Nowy Świat i okolica? Jest ktoś chętny na piątek ?
komor - Wto 24 Lis, 2009

Ruslan napisał/a:
Ja w niedzielę nie mogę, bo idę do kościoła

Na cały dzień? :P

zug - Wto 24 Lis, 2009

komor napisał/a:
Ruslan napisał/a:
Ja w niedzielę nie mogę, bo idę do kościoła

Na cały dzień? :P

musi odpokutować grzechy młodości :mrgreen:

skasowany - Wto 24 Lis, 2009

komor, no prawie, bo na 10:00 ;) Ani przed, ani po nic dłuższego nie uskutecznię :wink: A na jakieś Powązki (Garreth: :razz: ) nie mam ochoty :wink:
Zug, nie przenoś spampudła do wątków, proszę Cię! :wink: :razz:

mnich - Wto 24 Lis, 2009

garreth napisał/a:
(Wiecie co? mam taki pomysł... może byśmy po raz pierwszy w życiu ustalili coś parę dni przed planowanymi warsztatami, a nie - jak zwykle - umawiali się na parę godzin przed? )

Przepraszam że się wtrącam - u nas w WOPT- takie działanie przynosi dobre skutki na tydzień przed umawiamy się, rezerwując czas i po drodze ustalając szczegóły. Wynik: 8 osób na ostatnim spotkaniu

garreth - Wto 24 Lis, 2009

Ruslan napisał/a:
A na jakieś Powązki (Garreth: :razz: ) nie mam ochoty :wink:

to od razu pisz, że Ci się lokalizacja nie podoba, a nie - wymyślasz :wink:
(już myślałem, że Ty w kościele to leżysz krzyżem cały dzień, coby odpokutować grzechy swoje, moje, ekipy shoutboxowej, ludzi z WMFu... itp. itd. etc. :razz: )
mnich napisał/a:
Przepraszam że się wtrącam - u nas w WOPT- takie działanie przynosi dobre skutki na tydzień przed umawiamy się, rezerwując czas i po drodze ustalając szczegóły. Wynik: 8 osób na ostatnim spotkaniu

ale to byłoby zbyt logiczne i oczywiste, a my takich rozwiązań nie akceptujemy :P

no dobra - wstępnie piszę się na Rembertów, sobota 8:00*

*- pod warunkiem, że wstanę i dojadę na tę godzinę

palindrom - Wto 24 Lis, 2009

Cytat:
ale to byłoby zbyt logiczne i oczywiste, a my takich rozwiązań nie akceptujemy :P

Zajrzyj na wątek WOPT a zobaczysz że powoli planujemy część warsztatów w ciemni :)
Tak tylko wspomniałem jakby Cię to interesowało :P

chętnie bym się wybrał na takie ciemniowe warsztaty, ale Wrocek troszku daleko jest :roll:
degol - Wto 24 Lis, 2009

garreth napisał/a:

mnich napisał/a:

Dokładnie! Mazowieckie ciągle niezdecydowane ;)

Ja natomiast dzisiaj byłem na Pawiaku.

pawel23 - Wto 24 Lis, 2009

garreth napisał/a:
chętnie bym się wybrał na takie ciemniowe warsztaty, ale Wrocek troszku daleko jest :roll:

Eee tam, gadanie... Wsiadasz w pociąg ekspresowy, 6-7 godzin i jesteś :lol:

pawel23 napisał/a:
garreth napisał/a:

Eee tam, gadanie... Wsiadasz w pociąg ekspresowy, 6-7 godzin i jesteś :lol:

jasne - płacę 5 stów, wsiadam w samolot i jestem po 45 minutach :P

degol - gdzie fotki?

palindrom napisał/a:

Zajrzyj na wątek WOPT a zobaczysz że powoli planujemy część warsztatów w ciemni :)

Niektórzy bzykają się tylko po ciemku :razz: :wink:

palindrom - Wto 24 Lis, 2009

Cytat:
jasne - płacę 5 stów, wsiadam w samolot i jestem po 45 minutach :P

Zapraszam! Może zdopingujesz WOPT do większej frekwencji i w ogóle bardziej się będą starać? ;)
(tylko bez przesady, mam niedużą chatę ;) )

Ruslan, podpadasz... :twisted:

degol - Wto 24 Lis, 2009

garreth napisał/a:

degol - gdzie fotki?

Proszę , na razie jedna , jak ją oceniacie ?! :oops:

degol, proponuję zdjęcia robione podczas własnych spacerów prezentować w odpowiednich wątkach :wink: (...) jak nazwa wskazuje: "Wspólne..." :wink:
palindrom, no wybacz, nie mogłem się powstrzymać :mrgreen: :wink:

degol - Wto 24 Lis, 2009

Wybacz Ruslan ale to na wyraźną prośbę naszego ukochanego garreth-a , a i robiąc dzisiejsze zdjęcia byłem z Wami duchem, wejrzałem w zwierciadło mojej duszy i zaobserwowałem takie o to obrazy ...

A jak wam się widzi powyższa fotka ?

komor - Wto 24 Lis, 2009

degol, misię bardzo, jeno ciutkę nieostra. No mogłoby być nieco mniej ciasno. Ale to takie czepianie się.
degol - Sro 25 Lis, 2009

komor dziękuję, w sumie celowo tak ciasno, co do ostrości, to zauważyłem również na pozostałych zdjęciach, że kolor czerwieni powoduje rozmycie, ale to takie moje spostrzeżenie, nie wiem czy właściwe ?
garreth - Sro 25 Lis, 2009

degol napisał/a:
na wyraźną prośbę naszego ukochanego garreth-a

:shock: :???: :roll: :twisted: :mrgreen:
aż strach przychodzić na następne warsztaty :razz:

degol, tak jak napisał komor - nieostre, ale mi trochę kadr nie leży (tak ogólnie :neutral: )

degol - Czw 26 Lis, 2009

garreth napisał/a:
degol napisał/a:
na wyraźną prośbę naszego ukochanego garreth-a

:shock: :???: :roll: :twisted: :mrgreen:
aż strach przychodzić na następne warsztaty :razz:

jeśli bierzesz pod uwagę te ew. sobotnie, to się nie obawiaj gdyż ja odpuszczam - nie mogę :cry:

[ Dodano: Pią 27 Lis, 2009 17:50 ]
garreth co do samego zdjęcia, to kadr ciasny z powodu chęci wyeliminowania z niego niechcianej okolicznej architektury jak i drzewek lokalnych, ostrość słaba z powodu silni wiejącego wiatru, co widać po przemieszczających się chmurkach w kadrze ;) statyw nie był dodatkowo obciążany.

skasowany - Pią 18 Gru, 2009

Pogoda nareszcie zrobiła się jak należy i w związku z tym wybieram się na plenerek do Mazowieckiego Parku Krajobrazowego, kto nie zmarzluch, lubi chodzić i robić zdjęcia na mrozie niech dołącza :wink:

TRASA: Rezerwat 'Las im. Króla Jana Sobieskiego' - Lasy Wawerskie - Jezioro Torfy - Góra Lotników - Dolina Świdra. Odległość bardzo przybliżona 20-25 kilometrów.

START: Przystanek 'Płowiecka' na skrzyżowaniu Płowieckiej i Marsa. Godzina 08:00.

POWRÓT: Najprawdopodobniej WKD-ą lub autobusem z Józefowa.

Jakby ktoś był zainteresowany, to niech się określa na forum do 6 rano :wink:

lupo57 - Sob 19 Gru, 2009

Dopiero przeczytałem :( no nic, ja proponuję plener w okolicach nowego roku tuż po świętach. Co Wy na to ?
degol - Sob 19 Gru, 2009

Ruslan troszkę mało czasu dałeś na ew. decyzję, niezły z Ciebie partyzant! :D
Może przyjmijmy zasadę, że ew. spotkanie zaczynajmy planować z troszkę większym wyprzedzeniem, np. tygodniowe wyprzedzenie ? Nie myślę tu jedynie o sobie lecz również o innych Użytkownikach forum chętnych na udziału w plenerku :)
Ruslan pomysł, propozycja b.interesująca, ale ... ;)

skasowany - Sob 19 Gru, 2009

lupo57, to bardzo odległa przyszłość, nic teraz nie mogę obiecać :neutral:
degol, z tygodniowym wyprzedzeniem będzie u mnie, niestety, trudno. W piątek dowiedziałem się, że będę mieć sobotę wolną, więc długo się nie zastanawiałem :cool: Na forum napisałem najszybciej jak się dało. Gdybym wiedział wcześniej na pewno oznajmił również wcześniej :wink:
'Plenerek' się udał, przynajmniej pod względem marszu, 26 km w terenie bez przerwy :lol: Zdjęcia wrzucę potem do 'krajobrazów' :wink:

degol - Sob 19 Gru, 2009

Ruslanczy to znaczy, że sam maszerowałeś ?! Ja i tak mógłbym Ci tylko dotrzymać towarzystwa :(
skasowany - Sob 19 Gru, 2009

degol napisał/a:
Ruslanczy to znaczy, że sam maszerowałeś ?!

No tak, a co? :smile: Ja tam nie potrzebuję towarzystwa do maszerowania ;) Jak jest to bardzo fajnie, jak nie ma to też da się iść :wink:

degol napisał/a:
Ja i tak mógłbym Ci tylko dotrzymać towarzystwa :(

Nie kumam? Pozbyłeś się sprzętu i jeszcze nie kupiłeś nowego?

garreth - Sob 19 Gru, 2009

degol napisał/a:
niezły z Ciebie partyzant! :D

e, tam partyzant - kozak po prostu :P
degol napisał/a:
Może przyjmijmy zasadę, że ew. spotkanie zaczynajmy planować z troszkę większym wyprzedzeniem, np. tygodniowe wyprzedzenie ?

słuszna to by była zasada :roll:

degol - Pon 21 Gru, 2009

garreth napisał/a:

degol napisał/a:
Może przyjmijmy zasadę, że ew. spotkanie zaczynajmy planować z troszkę większym wyprzedzeniem, np. tygodniowe wyprzedzenie ?

słuszna to by była zasada :roll:

Ruslan już się wytłumaczył.
Przy następnych pomysłach na spota warto wcześniej je zacząć planować :)
Co do sprzętu, Ruslan intuicja zadziałała :)

skasowany - Pon 21 Gru, 2009

No to coś organizujmy, bo coś mam ochotę pofocić :wink:
Kocur - Wto 22 Gru, 2009

Ruslan napisał/a:
No to coś organizujmy, bo coś mam ochotę pofocić :wink:

Jak ma ktoś wolne 28 i/lub 29 grudnia, to ja chętnie się gdzieś wybiorę.

skasowany - Wto 22 Gru, 2009

Ooo, Kocur!!! W końcu dali Ci wyjść z roboty??? 28 i 29 chyba większość ma wolne, tylko pytanie czy będziemy w Warszawie... :razz:
garreth - Wto 22 Gru, 2009

Ruslan napisał/a:
28 i 29 chyba większość ma wolne, tylko pytanie czy będziemy w Warszawie... :razz:

... i czy będą w stanie podnieść sadło zza stołu :P

garreth, sam jesteś sadło!!! :razz: Ja się regularnie odchudzam :razz: Tylko nie pisz: 'Uderz w stół...' ;)
Na przyszły plenerek proponuję starą Pragę! Okolice Wileńskiej, Ząbkowskiej itd.
Co Towarzysze sądzą???

garreth - Wto 22 Gru, 2009

Ruslan napisał/a:
starą Pragę!

ZA :!: :!: :!:
a zachaczym o Kawęczyńską?

Ruslan napisał/a:
Ja się regularnie odchudzam :razz:

serio? nie widać...

MSPANC :P

garreth napisał/a:
Ruslan napisał/a:
starą Pragę!

ZA :!: :!: :!:
a zachaczym o Kawęczyńską?

ZaHaczym Garreth, zaHaczym :razz:

Kocur - Wto 22 Gru, 2009

Ruslan napisał/a:
Na przyszły plenerek proponuję starą Pragę! Okolice Wileńskiej, Ząbkowskiej itd.

Mnie pasuje. To gdzie kiedy i o której zbiórka? :)

lupo57 - Pią 25 Gru, 2009

zależy o której, ale i ja się piszę
pozdr

degol - Nie 27 Gru, 2009

Ja chętnie również bym się dołączył, ale nie wiem czy uda mi się zorganizować w porę jakąś "puszkę ze słoikiem" ?
Ale co do samego plenerku - jaki dzień/godz.? Ja zaproponowane przez was dni mam pracujące, ale jeśli już, to wolałbym zdecydowanie 29-tego w godzinach popołudniowych, np. 16:30 ! Czy jednak za późno ?!

skasowany - Nie 27 Gru, 2009

Ja odpadam, bo zostaję jednak w swojej wiosce i do Stołycy nie zawitam do 2 stycznia :neutral:
Kocur - Nie 27 Gru, 2009

degol napisał/a:
Ja chętnie również bym się dołączył, ale nie wiem czy uda mi się zorganizować w porę jakąś "puszkę ze słoikiem" ?

Mogę Ci ewentualnie na potrzeby warsztatów wypożyczyć sprzęt od mojej siostry :lol:

degol - Nie 27 Gru, 2009

Kocur napisał/a:
degol napisał/a:

Mogę Ci ewentualnie na potrzeby warsztatów wypożyczyć sprzęt od mojej siostry :lol:

dzięki Kocur za propozycję, jeśli nie uda mi się to co planuję, to oczywiście skorzystam, mam jeszcze w odsieczy Canona EOS 500 N, klisze będę musiał zakupić i coś tam jeszcze :)

Kocur - Nie 27 Gru, 2009

Noo, no to bierz 500N, szkiełka się znajdą ;) 50/1,4 i do przodu :P
degol - Pon 28 Gru, 2009

Jest D90 18-105, ale na obecną chwilę brak karty pamięci !
A tak w ogóle, czy to nasze spotkanie wstępnie planowane na "28"-29-ego odbędzie się ?!
Troszkę marna pogoda przez cały dzisiejszy dn., ale w obecnej chwili przestało padać :)
Jeśli jutro miałoby się coś odbyć, to dajcie znać na tel., ja będę wolniejszy tak troszkę po południu, ale jakby nawet miało się odbyć wcześniej, garreth, Kocur dajcie znać na tel., oki ?
Pozdrawiam

lupo57 - Wto 29 Gru, 2009

degol o karty się nie martw każdy z nas ma zapasowe więc Tobie pożyczymy, co do pleneru to ja jeszcze jestem w gdańsku u rodziców wracam jutro więc na plener jestem w stanie się umówić od środy po południu a najlepiej by mi pasowała NIEDZIELA. może Rusłan już będzie, Co Wy na To ???
Kocur - Wto 29 Gru, 2009

lupo57 napisał/a:
a najlepiej by mi pasowała NIEDZIELA.

W niedziele to się pracuje, a nie po plenerach łazi :P Z tego co widzę w tym roku będzie ciężko się gdzieś spotkać, chyba żeby w środę, ale też jeszcze nie jestem na 100% pewien, czy będę miał czas, a jeśli, to pewnie dość ograniczony niestety...

garreth - Wto 29 Gru, 2009

niedziela mi pasuje :D
TS - Wto 29 Gru, 2009

Tak jak pisałem Kocurowi w "powitalnym", chętnie się kiedyś przejdę (w końcu noworoczne postanowienie - nie pracować już 7 dni w tygodniu :twisted: ). Miasta mam dość na codzień, więc teraz nie, ale Kampinos/MPK/podobne to jak najbardziej :smile: .

witamy :)
może coś uda się ustalić i zorganizujemy plener w przyszłym roku ;)

skasowany - Wto 29 Gru, 2009

Coś Wam słabo to ustalanie idzie :razz:

czekamy na Ciebie, żebyś (tradycyjnie) coś wymyślił ;) :P :mrgreen:
degol - Wto 29 Gru, 2009

lupo57 napisał/a:
degol o karty się nie martw każdy z nas ma zapasowe więc Tobie pożyczymy...

Dzięki z góry :) mam nadzieję, że na czas spotkania już zakupię kartę !

A tak przy okazji, oczywiści nie na temat, ale zapytam, odp. może być na pm.
Jaką wybrać kartę do Nikon-a D90, biorą pod uwagę optymalność jej wykorzystania/działania/transferu, etc.?

Ja jutro, tj. środę mam "wolną/niepracującą" :) "wolną ..." w cudzysłowie, gdyż nie mam pewności jak jutrzejszy dzień się rozkręci ?
Pomysł z niedzielą ... hmm jakoś bardziej widzi mi się sobota :D no ale co poniektórzy mogą jeszcze świętować, odsypiać 1S., ja również ;) ale jakoś sobota mi bardziej leży.

lupo57 - Pią 01 Sty, 2010

Mój pierwszy w Nowym Roku post na forum, więc życzę wszystkim Najlepszego w Nowym Roku, zdobycia world press photo, i innych nagród, udanych kadrów i wszystkiego co Dobre.

No i wreszcie Nowy rok a więc proponuje plener jutro lub w niedzielę :mrgreen:
Piort, Ruslan, Garret, Kocur, Degol, y_____, szybka decyzja o której i gdzie czekam na propozycję

pozdrawiam

garreth - Pią 01 Sty, 2010

Najlepszego :D
spełnienia wszystkich marzeń pod względem foto-sprzętowym ;)
i przypominam, że przenosimy się tutaj :]