forum.optyczne.pl

Wspólne plenery fotograficzne - Górnośląskie foto plenery

Wujek_Pstrykacz - Nie 21 Gru, 2008
Temat postu: Górnośląskie foto plenery
Mamy tu na forum troche uczestników z aglomeracji śląskiej, może by też jakieś spotkania z aparatem zorganizować, tematów jest tyle, że starczy na "setkę" spotkań. Czekam na konkretne propozycje.
ghost - Nie 21 Gru, 2008

http://www.sgkw.eu/index....klad#elektrozug ??
jasiekcom - Pon 22 Gru, 2008

Wujek_Pstrykacz napisał/a:
Mamy tu na forum troche uczestników z aglomeracji śląskiej, może by też jakieś spotkania z aparatem zorganizować, tematów jest tyle, że starczy na "setkę" spotkań. Czekam na konkretne propozycje.

Co prawda ja Zagłębiak :wink: i to taki skrajny :mrgreen: ale jestem za. Mój typ to plenerem jura krakowsko -częstochowska albo tereny poprzemysłowa jakieś star nieczynne fabryki kopalnie taki B&W klimacik :mrgreen:

komor - Pon 22 Gru, 2008

Oho, zaczęło się... :D Otworzyła się puszka Pandory z warsztatami :) Życzę powodzenia wam chłopaki i może kiedyś Wrocław odwiedzi Górny Śląsk, w rewanżu dla Wujka_Pstrykaczam który już dwukrotnie zaszczycił wrocławskie spotkanie... :)

KOMOR ..... lepsza puszka Pandory niż paprykarz szczeciński :mrgreen: mam nadziej ze uda się spotkać powymieniać doświadczenia i poglądy „nasze tereny” są tak zróżnicowane ze mimo codziennych spotkań i tak byśmy wszystkiego nie obfocili ale w sumie nie liczy się ilość tylko jakość :wink:
AuThoR - Pon 22 Gru, 2008

co będziemy pili? :mrgreen:
M. Wojtyczka - Pon 22 Gru, 2008

AuThoR napisał/a:
co będziemy pili?

Jak to co ? Tyskie oczywiscie, a po foceniu zagracie w skata :wink:
Z checia bym do was doszlusowal, ale program pobytu w kraju mam napiety jak migawka na 1/8000 s. Bede trzymal kciuki.

mavierk - Pon 22 Gru, 2008

M. Wojtyczka, w takim razie następny zjazd optycznych zrobimy w Islandii :D

Chyba ekipa ze śląska zagoniona w świątecznych obowiązkach i nikt nie myśli o foceniu :wink:

Rzucam propozycje weekend po świętach (przy okazji trochę człowiek kalorii zgubi po świątecznym objadaniu ) zamek w Ogrodzieńcu. :!:

AuThoR - Pon 22 Gru, 2008

teraz jak śnieg przyjdzie to w weekendy będę jeździł na nartach więc może być ciężko
jasiekcom - Wto 23 Gru, 2008

no mógłby spaść bo dechy leża już przygotowane do sezonu :grin: jednka ja weekend narciarski odpuszczam wole w tygodniu przynajmniej nie będzie tłumów a co to warsztatów to tylko moja propozycja wiec czekam na Wasze
AuThoR - Wto 23 Gru, 2008

jasne ;> ja też bym wolał w tygodniu...ale niestety się pracuje. z tego co wiem to w korbielowie są warunki tak samo jak w białce więc można już śmigać. My zaliczymy w sobotę korbielów a w niedzielę to się zobaczy
jasiekcom - Wto 23 Gru, 2008

Hihihi no tak się pracuje :mrgreen: o jak ja w takich chwilach kocham być nauczycielem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: czasu u mnie dużo wiec i na narty i na warsztaty się znajdzie tylko narazie zainteresownie male :neutral:

Ps. Dzieki z info o Korbielowie moze tez skocze.

Wujek_Pstrykacz - Wto 23 Gru, 2008

Zainteresowanie wcale małe nie jest. Pare osób już zaczęło sie interesować.
AuThoR - Wto 23 Gru, 2008

Wujek...ja tam z chęcią tylko u mnie przeważnie z czasem krucho...niewolnik pracy. Z przyjemnością posłuchałbym bardziej doświadczonych :) ale teraz następne tygodnie jeśli chodzi o mnie napewno odpadają.Tzn ja będę śledził ten wątek i być może się uda wstrzelić.
kufel - Sob 27 Gru, 2008

świetny pomysł z tym wypadem w plener. na Górnym Śląsku można znaleźć multum tematów. od natury,przez architekturę, po krajobrazy industrialne czy postindustrialne. ja sie pisze na to bardzo chętnie :) jesli są chetni ,a pewnie są,to pozostaje tylko dogadac sie , zebrać i do dzieła! :smile:
TomiCBR - Pon 29 Gru, 2008

Będe śledził temat, napewno przyjadę.
kufel - Pon 29 Gru, 2008

a ile by musiało być chętnych ,żeby takie spotkanie doszło do skutku?
Dzemus - Pon 29 Gru, 2008

Też się zglaszam jako chętny. Choć bardzo wiele zależy od terminu.
Wujek_Pstrykacz - Pon 29 Gru, 2008

Mnie powaliło bolące kolano więc na razie nie mogę. Jak tylko odzyskam sprawność w nodze coś zorganizujemy.
AuThoR - Pon 29 Gru, 2008

Co do ilości osób to ja powiem, że chyba nie musi być dużo, ważne żeby było pare solidnych co jak powie to się zjawi. Wujek, a myślaleś może nad miejscem gdzie by to można zorganizować? chyba by trzeba wypośrodkować żeby każdy miał podobną odległość.
Wujek_Pstrykacz - Wto 30 Gru, 2008

To już kwestia dogadania, sprecyzujmy co chcemy focić, wtedy określimy miejsce
jasiekcom - Wto 13 Sty, 2009

No i co Panowie jakieś konkretne propozycje ktoś ma :idea:
Wujek_Pstrykacz - Sro 28 Sty, 2009

A ja zapraszam na wernisaż wystawy w Katowicach. Górnośląskie Centrum Kultury, Galeria Piętro Wyżej, Plac Sejmu Sląskiego 2. We wtorek 03.02 o godz. 18-tej. Tytuł wystawy: Oczami śląskich fotografów.
Będę miał tam też swój skromny udział.
http://www.gck.org.pl/ind...id_s=334&lang=0
http://www.zpfp.slask.pl/aktualnosci.php
http://www.lasypolskie.pl/

http://www.lasypolskie.pl/news-4630.html

http://www.galeria.lasypo...otografow_2008/

komor - Pią 30 Sty, 2009

Kurczę, szkoda że akurat tuż po feriach, bo będę miał w domu rodzinę na głowie, która mi córkę po feriach odda. :sad:
Wujek_Pstrykacz - Pią 30 Sty, 2009

Szkoda. Ale zapraszam wszystkich na wernisaż.
kufel - Wto 03 Lut, 2009

a ja raczej na pewno sie tam pojawię.daleko nie mam, w budynku obok jestem niemal codziennie, a co bardziej istotne akurat temat wystawy mi pasuje. :smile:
Wujek_Pstrykacz - Wto 03 Lut, 2009

I po wernisażu. Czy ktos z zacnych forumowiczów był na wernisażu :?:
kufel - Wto 03 Lut, 2009

ja bylem ;) i co mogę powiedzieć, to to ze zdjęcia pierwsza klasa.w sumie nastawiłem sie na ptaki i inne zwierzęta a tymczasem nacieszyłem też oko pejzażami itp. przyznam ze wyobrażałem to sobie bardziej kameralnie :) tymczasem ludzi było sporo. a kto nie był niech żałuję . :smile:
Wujek_Pstrykacz - Wto 03 Lut, 2009

Szkoda żeśmy sie nie dogadali, nie rozpoznali, ale mysle że jakis plenerek sobie zrobimy w gronie naszym regionalnym to pogadamy o wystawie tez.
kufel - Sro 04 Lut, 2009

ano szkoda szkoda. choć wydaje mi się Wujku_Pstrykaczu, ze widziałem Cie gdzieś w tym tłumie, w jasnobrązowej marynarce :) ale pewny nie jestem . a co do pleneru to tak sobie myślę ze można by wybrać sie w jakieś miejsce których na Śląsku nie brakuje, jakieś opuszczone kopalnie , stare huty. można by ciekawe zdjęcia zrobić w takich miejscach. ogólnie jakieś industrialne klimaty.to tylko propozycja,może ktoś jest zainteresowany takim rodzajem foto? a jeśli macie własne pomysły na plener to piszcie i wtedy sie uzgodni co i jak .
R.Roobs - Czw 05 Lut, 2009

Wujek Pstrykacz ....rzuciłem hasło "u nas" wyjazdu w miejsce gdzie przeszła trąba powietrzna koło Opola ,nie widzę chętnych możliwe że za daleko? może ktoś od "Was" coś zorganizuje ;)

[ Dodano: Pią 27 Lut, 2009 15:54 ]
Na Górnym Śląsku chyba wszystkich zasypało :shock:

eave - Czw 26 Mar, 2009

Od dawna się zastanawiam, dlaczego Wrocław i Łódź organizują spotkania, a Śląsk nie :D
A tu się okazuje, że po prostu przegapiłem temat :)

Kiedy się spotykamy? :D Na razie pogoda jest trochę do chrzanu, ale szłoby się kiedyś kopnąć na focenie przyrody czy czegoś ;) Albo na Nikiszowiec, odwieczne tereny łowieckie fotografów :)

jasiekcom - Czw 26 Mar, 2009

jestem ZA choć z czasem u mnie ostatnio krucho :cry:
R.Roobs - Pon 06 Kwi, 2009

..to powiem wam że przespano fajny temat , ostatnio przejeżdżałem to już było "posprzątane" :neutral:
Wujek_Pstrykacz - Sob 23 Maj, 2009

Zapraszam wszystkich chętnych. Z noclegiem lub bez, do woli.
ghost - Pią 05 Cze, 2009

pozwolę sobie odświeżyć.
fotodej - EC III Jaworzno

[ Dodano: Pon 08 Cze, 2009 01:13 ]
kto nie był - niech żałuje.

[ Dodano: Pią 03 Lip, 2009 11:07 ]
Gliwice - ulicznicy - fotobitwa i inne atrakcje.

oracle - Pią 03 Lip, 2009
Temat postu: Katowice i okolice - wspólny plener
Witam.

Planuje ze znajomym z katowic odwiedzić ciekawe miejsca i może ktoś chciał by się załapać?

Planujemy na pewno odwiedzić park. Miejsca z których można postrzelać ptaszki (będzie 400/5.6 do canona w razie co)

Pewnie jakieś widoki.

Termin do ustalenia jeszcze, jeśli znajdzie się ktoś chętny oczywiście. Obaj mamy system canona więc w razie czego pożyczymy szkiełka(Tamron 17-50, Canon 17-40, Canon 400/5.6) sami też być może coś pożyczymy :mrgreen:

Pozdrawiam.

Wujek_Pstrykacz - Pią 03 Lip, 2009

Gdzie i kiedy?
edmun - Sob 04 Lip, 2009

mm 400 5.6....
może przenieście temat do Górnośląskich spotkań ?

bodym - Wto 04 Sie, 2009

[quote="ghost"]pozwolę sobie odświeżyć.
fotodej - EC III Jaworzno

[ Dodano: Pon 08 Cze, 2009 01:13 ]
kto nie był - niech żałuje.

A kto był może się znajdzie na str. 16-18 fotodej

AuThoR - Sob 03 Paź, 2009

I jak z tym wspólnym wypadem? :) śledzę temat i powiem tylko że dla mnie wchodzi w grę tylko weekend...naprawdę bym posłuchał i popatrzył jak robią to dużo bardziej doświadczeni :)

Będę odwiedzał ten wątek a jak ktoś będzie miał jakieś propozycje to trzeba to serio obgadać.
Pozdrawiam

ziaja - Wto 02 Mar, 2010
Temat postu: Katowice
Zapraszamy osoby z Katowic i okolic :)

od powstania grupy trochę minęło, zdjęcia z plenerów http://kgf.art.pl/forum/viewforum.php?f=30
najbliższe plenery - http://kgf.art.pl/forum/viewforum.php?f=3
planujemy wypad do Vlkolínec (UNESCO), Słowacja - http://kgf.art.pl/forum/v....php?f=3&t=1154

edmun - Wto 02 Mar, 2010

Dziękujemy za spamowanie :) p.s. grupa śląska jest i tutaj na tym forum. Istnieje, ma się dobrze, może ziaja, warto abyś zajrzał tam i osobiście coś napisał a nie tylko przeklejał to samo info na różnych forach ?
Betina - Sro 13 Kwi, 2011
Temat postu: Prośba do Wujka Pstrykacza
Jestem początkującym "pstrykaczem".Chciałabym wybrać się w jakieś fajne miejsce, gdzieś niedaleko, aby fotografować przyrodę -i tu moja prośba, czy mógłbyś podpowiedzieć mi jakieś fajne miejsce w miarę blisko naszego miasta?
Pozdrawiam.Beata

baracuda - Sro 13 Kwi, 2011

Betina napisał/a:
gdzieś niedaleko

na nogach najbliżej to Paprocany wraz z okolicami :)

Betina - Sro 13 Kwi, 2011

dzięki, ale Paprocany już obfotografowałam jesienią, zimą, wiosną.... Chcxiałabym gdzieś dalej (jestem zmotoryzowana).