forum.optyczne.pl

Wirtualne Plenery - Forma Wirtualnego Pleneru.

goltar - Wto 22 Lut, 2011
Temat postu: Forma Wirtualnego Pleneru.
Ankieta nr 1.
Celem ankiety jest wstępne określenie warunków kolejnych Wirtualnych Plenerów. Od jej wyników uzależnione są pytania do kolejnej ankiety, którą zamieszczę za tydzień. Następna ankieta będzie dotyczyła sposobu głosowania, nagradzania, komentowania wstawionych prac oraz czy będzie jeden rodzaj wirtualnego pleneru, czy podzielimy go na konkurs (z głosowaniem) i grupę dyskusyjno-warsztatową (bez głosowania).
Ankieta będzie aktywna przez tydzień, do tego czasu ukryty będzie wynik.

hijax_pl - Wto 22 Lut, 2011

Brakuje opcji:

W plenerze powinno być głosowanie i ocena zdjęć oraz dyskusja i komentarze, wstawiane zdjęcia powinny być jawne.

A tak po prawdzie to mamy 3 parametry tak/nie: głosowanie, komentarze, jawność. To daje 8 kombinacji...

masza - Wto 22 Lut, 2011

Dziwnie skonstruowana ankieta. Czym różnią się kategorie "od początku jawne" i "jawne"? Oraz "anonimowe" i "przez jakiś czas anonimowe"?
I jak zauważył hijax_pl, brakuje opcji "jak było na początku".

Usjwo - Wto 22 Lut, 2011

Przy anonimowych zdjeciach, dyskusji i komentarzach faktycznie problem jest co zrobic z wlasna praca. Przy negatywnych komentarzach nie bardzo sie jest jak "bronic", a udawac ze to nie "swoja" praca to glupio. Mam nadzieje ze po glosowaniu (nad zdjeciami) zostana ujawniona wlasnosc prac.
Zdjecia anonimowe (co takie bardzo glupie nie jest) pociagaja za soba glosowanie bez komentarzy i dopiero po glosowaniu dyskusje, tylko jaki ma sens dyskusja jak juz wszystkie karty sa rozdane :???: i komu bedzie sie chcialo?
Ja glosuje na opcje hijax_pl (jak sie tylko pojawi w ankiecie :mrgreen: ).

maput - Wto 22 Lut, 2011

j/w. Jawne zdjęcia, głosowanie i ocenianie, oraz komentowanie do woli. A dla awanturników bany.
To ma być zabawa i nauka, a nie kolejny w sieci konkurs na ładniejsze zdjęcie.

Nikitaa - Wto 22 Lut, 2011

goltar napisał/a:
Ankieta nr 1.
Celem ankiety jest wstępne określenie warunków kolejnych Wirtualnych Plenerów. Od jej wyników uzależnione są pytania do kolejnej ankiety, którą zamieszczę za tydzień.

.....dlatego mysle ze te 4 opcje zaproponowane przez goltara sa wystarczajace

pozdrawiam Nikita :razz:

Nikitaa trzymaj się tematu, to nie temat dotyczący XVI pleneru. goltar

hijax_pl napisał/a:
Brakuje opcji:

W plenerze powinno być głosowanie i ocena zdjęć oraz dyskusja i komentarze, wstawiane zdjęcia powinny być jawne.

A tak po prawdzie to mamy 3 parametry tak/nie: głosowanie, komentarze, jawność. To daje 8 kombinacji...
Ta opcja zawiera się w "W plenerze powinno być głosowanie, a publikowane zdjęcia powinny być od początku jawne."
Jak napisałem pod ankietą, kwestia dyskusji i komentarzy będzie omówiona w drugiej ankiecie.
Podstawowym celem ankiety musi być przejrzystość. Dlatego zdecydowałem się na podział na 2 ankiety. Ankieta z 8 opcjami nie jest dobrym pomysłem.

masza napisał/a:
Dziwnie skonstruowana ankieta. Czym różnią się kategorie "od początku jawne" i "jawne"? Oraz "anonimowe" i "przez jakiś czas anonimowe"?
I jak zauważył hijax_pl, brakuje opcji "jak było na początku".

"od początku jawne" i "jawne" - nie różni się niczym,
"anonimowe" i "przez jakiś czas anonimowe" - w przypadku pleneru z głosowaniem sprawa jest jasna, "anonimowe" są do czasu ogłoszenia wyników głosowania, natomiast w przypadku pleneru bez głosowania okres anonimowości jest do ustalenia, dlatego jest "przez jakiś czas anonimowe".

Moje wątpliwości wzbudził fakt, że przy opcjach 1 i 2 wyraźnie rozróżniłeś głosowanie od dyskusji, podając je jako zamienniki. Ale skoro piszesz:
goltar napisał/a:
Ta opcja zawiera się w "W plenerze powinno być głosowanie, a publikowane zdjęcia powinny być od początku jawne."
... no to OK.

Jawność, dyskusja, głosowanie... Myślę, że prościej by Ci było definiując trzy ankietki z konkretnym i prostym pytaniem "czy jesteś za..." i dopuszczalną odpowiedzią tak/nie.

Baku - Wto 22 Lut, 2011

To nie ma znaczenia, czy zdjęcia będą wstawiane anonimowo czy jawnie (ja akurat głosowałem za anonimowością) - najważniejsze, żeby nie ograniczać dyskusji na temat wstawionych zdjęć. I anonimowość nie stanowi tu żadnej przeszkody, a nawet jest korzystna, bowiem autor krytykowanego zdjęcia - jeśli ma trochę oleju w głowie - będzie milczał i zrobi użytek z uwag, zamiast wdawać się w niepotrzebne dyskusje, czy - nie daj Bóg - tłumaczyć swój artystyczny zamysł (który powinien wynikać z samego zdjęcia i co najwyżej jego tytułu).

Gwarantuje że w następnej ankiecie będzie pozycja/opcja: "dowolna dyskusja dozwolona" :)

Baku, ale to nie kwestia jawności ale "tłumaczenia się ze swojej pracy". Jak autor ma trochę oleju w głowie to się nie wdaje w dyskusję na temat swojej pracy, ale co najwyżej obserwuje reakcję jaką jego praca wzbudza w widzu.

hijax_pl napisał/a:
Myślę, że prościej by Ci było definiując trzy ankietki z konkretnym i prostym pytaniem "czy jesteś za..." i dopuszczalną odpowiedzią tak/nie.
Nad taką opcją tez się zastanawiałem :) , ale jest jeszcze temat nagrody...
Baku - Wto 22 Lut, 2011

hijax_pl, oczywiście racja. Ale stąd już tylko krok do konstatacji, że układ: anonimowa ankieta i jawne komentarze do oceny, są w stanie odsiać autorów z olejem i takich bez oleju. :smile:
jaad75 - Wto 22 Lut, 2011

hijax_pl napisał/a:
Jak autor ma trochę oleju w głowie to się nie wdaje w dyskusję na temat swojej pracy, ale co najwyżej obserwuje reakcję jaką jego praca wzbudza w widzu.
A co jak widz niewyrobiony i "perły przed wieprze"?... :razz:
Baku - Wto 22 Lut, 2011

To się zmienia target i idzie z pracami do galerii sztuki a nie publikuje w chlewie. W galerii na pewno docenią.
Prawdziwi artyści i Fotografowie na tym forum długo nie zagościli. Przypominam po raz setny, że najwięcej tu onanistów sprzętowych :mrgreen:

jaad75 napisał/a:
A co jak widz niewyrobiony i "perły przed wieprze"?... :razz:
Po prostu są głosy ważne i nieważne.
Trudno przecież edukować na siłę zatwardziałego nieuka...

Ja wiem, że nasza cecha narodowa to bycie specjalistą od wszystkiego ;)

maput - Wto 22 Lut, 2011

A co z anonimowymi komentarzami ? Przecież dopiero wtedy będzie prawdziwa szczerość ;)
jaad75 - Wto 22 Lut, 2011

Baku napisał/a:
Przypominam po raz setny, że najwięcej tu onanistów sprzętowych :mrgreen:
Ale tym się też z czasem powinno oko wyrobić... :razz:
hijax_pl napisał/a:
Po prostu są głosy ważne i nieważne.
Też jesteś przeciwnikiem demokracji?... :cool:
sklsk - Wto 22 Lut, 2011

nieważne czy zdjęcia, głosowanie będzie jawne czy nie, ma to być zabawa i dyskusja nad zdjęciami, podejściem i "widzeniem tematu". wszyscy wiedza dlaczego tak teraz się wywraca wszystko do góry nogami.
mamy niejawne zdjęcia - ok, przez jakiś czas może tak pozostać i poobserwujemy, można wprowadzić głosowanie poprzez ankietę (by Goltar nie musiał liczyć głosów) a dyskusja niech się odbywa na zasadach netykiety. niedostosowanych trzeba będzie poskramiać aż się nauczą lub wykruszą

maput napisał/a:
A co z anonimowymi komentarzami ? Przecież dopiero wtedy będzie prawdziwa szczerość ;)
Taaa.. taka szczerość na poziomie Onetu. Czyli... klozetu ;)
jaad75 napisał/a:
Też jesteś przeciwnikiem demokracji?..
Jestem przeciwnikiem ochlokracji ;)
dr11 - Wto 22 Lut, 2011

hijax_pl napisał/a:
maput napisał/a:
A co z anonimowymi komentarzami ? Przecież dopiero wtedy będzie prawdziwa szczerość
Taaa.. taka szczerość na poziomie Onetu. Czyli... klozetu
A jaką masz pewność, że w chwili obecnej nie ma anonimowych głosów? Czy każdy nick to osobna fizyczna osoba? ;)

dr11 napisał/a:
Czy każdy nick to osobna fizyczna osoba? ;)
Tyle, że pod tymi nikami funkcjonujemy tu na "co dzień".
Choć może masz racje - trzeba założyć sobie konto tylko na potrzeby głosowania ;)

[ Dodano: Wto 22 Lut, 2011 14:41 ]
goltar napisał/a:
ale jest jeszcze temat nagrody...
A to poprzednia ankieta Tomasz_a się nie liczy?

[ Dodano: Wto 22 Lut, 2011 14:44 ]
http://forum.optyczne.pl/...p=266433#266433

kozidron - Wto 22 Lut, 2011

.........tak się przyglądam tym wszystkim wątkom z zakładki wirtualne plenery i widzę, ze jest tyle propozycji na formę, anonimowość, głosowanie, mozliwość dyskusji pod zdjeciami uczestników, no i ta nagroda wraca jak bumerang :razz: ......... jedna ankieta, druga ankieta ...ble, ble, ble... układ, pajęczyna, kumoterstwo......

Moja propozycja jest jedna, ja też chce zmiany :razz: proponuje zmienić nazwę tej całej zabawy na: Wirtualny Cyrk Plenerowy ..........no względnie na: Anonimowy Konkurs bez Możliwości Komentowania Gdzie Głosy Też Oddaje się Anonimowo - tylko chyba za długie :razz: .......a może ktoś ma inne propozycje, może lepiej niech się wypowiedzą Ci z poza "układu" :razz:

Moja znajoma, która sobie czytuje to forum ostatnio stwierdziła coś mniej więcej takiego (powtarzam z mej ulotnej pamięci):
Cytat:
"ustalenia.. głosowania.. powaga.. jakby chodziło o aneksję Austrii"
;)
Monastor - Wto 22 Lut, 2011

hijax_pl napisał/a:
Moja znajoma, która sobie czytuje to forum ostatnio stwierdziła coś mniej więcej takiego (powtarzam z mej ulotnej pamięci):
Cytat:
;)

Dokładnie tak to z boku wygląda :lol:

Ale to bardzo dobrze, że są ludzie, dla których kwestia głosowania na forum jest problemem. Ktoś kto ma takie problemy musi być szczęśliwą osobą :-)

kasiakaaz - Wto 22 Lut, 2011

kozidron napisał/a:
a może ktoś ma inne propozycje

kozidron, nie prowokuj Swoich Kolegów, bo zaraz zlecą się tu jak sępy... :razz:

goltar - Sro 23 Lut, 2011

kozidro słusznie piszesz, dlatego po tych ustaleniach mam zamiar nie zmieniać zasad przez dłuższy czas, bo staje się to męczące. Ankiety nie byłyby konieczne gdyby większość miała podobne zdanie, a tak nie jest.
hijax_pl ankieta Tomasz_a dotyczyła głównie nagrody z jego strony, miałem także zarzuty, że za szybko ją zamknąłem.

hijax_pl - Sro 23 Lut, 2011

goltar napisał/a:
ankieta Tomasz_a dotyczyła głównie nagrody z jego strony
No ja tak tego nie odebrałem... Sprawdziłem po raz drugi, uważnie przeczytałem i nadal mi nie wychodzi, że chodziło o nagrodę fundowaną przez Tomasza :???:
cybertoman - Sro 23 Lut, 2011

Cytat:
Czy nie skrecamy powoli w dziwnym kierunku?

moronica - Sro 23 Lut, 2011

cybertoman, ja mysle ze to taki smiech przez lzy ;) lepsze to niz traktowac to tak smiertelnie powaznie. ta cala sytuacja przeistoczyla sie w tragikomedie juz jakis czas temu. a wystarczylo nie probowac naprawiac czegos, co przeciez dzialalo
sklsk - Sro 23 Lut, 2011

a ja mam taką propozycje
jest ankieta, wypełnić ją i dać sobie spokój
pojawi się następna - to też wypełnić.

dać sobie na wstrzymanie nad debatą jak mają WP wyglądać, niech to się potoczy trochę swoim torem, tak z 2 - 3 plenery. emocje się ostudzą, zobaczymy jak to wyszło i wtedy może warto pomyśleć nad usprawnieniem, powrotem do wersji pierwotnej.

teraz za dużo jest prawdania się czyja prawda jest bardziej prawdziwa, jedna strona zarzuca drugiej ze nie che iść na ustępstwa itd.
może trzeba troszeczkę czasu, spokoju

masza - Sro 23 Lut, 2011

goltar napisał/a:
mam zamiar nie zmieniać zasad przez dłuższy czas, bo staje się to męczące.

Pomęczyłeś się raz z przewróceniem pleneru do góry nogami - z wiadomego powodu - nie widzę przeciwwskazań, byś pomęczył się jeszcze trochę :) Taki los.
goltar napisał/a:
Ankiety nie byłyby konieczne gdyby większość miała podobne zdanie

Ilu ludzi, tyle zdań. Jednak ta "większość" przez kilkanaście edycji świetnie się bawiła. Nikt nie jęczał o zmiany, nie obrażał się, nie robił scen. Kto założył pierwszą ankietę? Kto miał inne zdanie? Dla kogo podjąłeś tę straszliwą "mękę"? Dla "większości"? ;)
A na koniec mała złośliwość:
goltar napisał/a:
Lepiej napisz czy będziesz dziś na wystawie Wojtka?

Trzymajmy się tematu wątku, Panie Administratorze :P

masza - Sro 23 Lut, 2011

Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki panie to nikomu... Mmmm... Tak, nie... Nie podoba się. Więc dlatego z punktu mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było. Tylko aplauz i zaakceptowanie. Tych naszych prawda punktów, które stworzymy.

masza masz całkowitą rację, powinienem zapytać na PRIV i nie obrażę się za taką krytykę :) .

masza napisał/a:
Dla kogo podjąłeś tę straszliwą "mękę"?
Dla kilku Forumowiczów, którzy prosili o taką formę. Nie wiem czy jest to "większość", czy może 50/50, ale na pewno nie przez jedną osobę - na to pytanie odpowie ankieta.

masza napisał/a:
Tylko aplauz i zaakceptowanie. Tych naszych prawda punktów, które stworzymy.
Jeśli mogę prosić - trochę więcej tolerancji dla poglądów innych Forumowiczów.
maput - Sro 23 Lut, 2011

Tolerancja jest przereklamowana. A biorąc pod uwagę, że społeczeństwo to zbiór całkowicie przypadkowych ludzi - demokracja również.
masza - Sro 23 Lut, 2011

goltar napisał/a:
Jeśli mogę prosić - trochę więcej tolerancji dla poglądów innych Forumowiczów.

Goltar... To cytat z filmu "Rejs"!
http://www.youtube.com/watch?v=S4LYzqaoP9Y
Było ich tu całe mrowie, ale wszystkie wyciąłeś, mój - nie wiedzieć czemu - ocaliłeś :)
Film polecam serdecznie. Zaś jeśli chodzi o mój wpis, wnioskuję o usunięcie. Wyrwany z szerokiego kontekstu swawolnych rozważań niczego nie wnosi, na dodatek sugeruje, że rozmawiam sama ze sobą :)

"Rejs" znam (choć oglądałem tylko raz i dość dawno), ale pisząc ten cytat zabrakło mi w Twoim poście na końcu "buźki" aby potraktować go "mniej poważnie" :)
cybertoman - Wto 01 Mar, 2011

Nascie tysiecy zarejestrowanych, a glosow 54. Czy to nie swiadczy o wadze tej sprawy?
masza - Wto 01 Mar, 2011

cybertoman napisał/a:
Nascie tysiecy zarejestrowanych, a glosow 54. Czy to nie swiadczy o wadze tej sprawy?

Cybertoman, Twoje zainteresowanie tym faktem dowodzi, że wszyscy skupiliśmy się na błahostce, Ty też! :)

masza, dla mnie interesujacy jest przede wszystkim aspekt socjologiczno-psychologiczny, ktorego za blahostke nie uznaje. Mowiac wprost - ciesze sie, ze cos jest mnie w stanie jeszcze tak zadziwic.
kasiakaaz - Wto 01 Mar, 2011

cybertoman napisał/a:
Mowiac wprost - ciesze sie, ze cos jest mnie w stanie jeszcze tak zadziwic.

cybertoman, było się nie wyprowadzać z Polski?? :grin:

Nikitaa - Wto 01 Mar, 2011

...............Mam nadzieje ze w koncu niektorzy zrozumieli pewne fakty ktore sa obiektywna prawda(wyniki ankiety), chcialabym serdecznie podziekowac wszystkim za tak liczny udzial w ankiecie a tym ktorzy glosowali na anonimowosc dodatkowo pogratulowac slusznego wyboru :grin:

hijax_pl - Wto 01 Mar, 2011

Nikitaa, od kiedy sponsorujesz nagrody?
masza - Wto 01 Mar, 2011

No więc jeśli to jest forma bez treści, to nie ma to waloru obiektywności, no więc jest to formalizm. I to jest groźne, ale formalizm jest jeszcze groźny dlatego, że jak nie ma tam treści, to po prostu można tam sobie podkładać różne treści i może nawet takie, które by nam tu nie odpowiadały.

masza, znam ten cytat ;)

Nikitaa, tak - czytuję sobie spamboxa :D

kozidron - Wto 01 Mar, 2011

Nikitaa napisał/a:
...............Mam nadzieje ze w koncu niektorzy zrozumieli pewne fakty ktore sa obiektywna prawda(wyniki ankiety), chcialabym serdecznie podziekowac wszystkim za tak liczny udzial w ankiecie a tym ktorzy glosowali na anonimowosc dodatkowo pogratulowac slusznego wyboru :grin:

fakty nie moga być obiektywne one są po prostu faktami , co do czytywania spama, to myslałem wczoraj Nikita, że nie bedziesz już ciągnąc tego tematu dalej, bo znowu (jak pamietasz z wczorajszej nocnej dyskusji) dziękujesz za coś a to przecież wspólne "dziecko", które wykluło się raczej z ankiety.
W ten własnie pokrętny sposób robisz z siebie "ojca sukcesu" a przecież "Austria" nie została jeszcze anektowana :wink:

sklsk - Wto 01 Mar, 2011

wiesz co Nikitaa, ogólnie robisz się już męcząca, z tym przyklaskiwaniem, podsrywanem wszędzie gdzie się tylko da, byle by było tylko tak jak ty chcesz.
nowy plener został zrobiony tylko i wyłącznie pod ciebie więc się nim ciesz.

dostałaś mój głos za pełną tajnością, bo wydawało się to ciekawe zgadywanie kto mógł jakie zdjęcie wstawić. ale podsumowanie całości pleneru to niestety plener stracił jaja, anonimowość zabiła całkowicie normalną dyskusję.
i z perspektywy krótkiego czasu, gdyby ta ankieta pojawiła się na koniec pleneru a nie w trakcie, głosowałbym inaczej.
tak jak wcześniej wspomniano brak sukcesywnego wklejania zdjęć zniechęca do dyskusji, zaglądania do wątku. ogólne podsumowanie - degrengolada

sklsk napisał/a:
nowy plener został zrobiony tylko i wyłącznie pod ciebie
Jeszcze kilka takich stwierdzen, i sama w to uwierzy.
goltar - Wto 01 Mar, 2011

sklsk napisał/a:
tak jak wcześniej wspomniano brak sukcesywnego wklejania zdjęć zniechęca do dyskusji
Nie wiem w jaki sposób może zniechęcać, skoro i tak dyskusja była zabroniona do czasu wstawienia wszystkich zdjęć. Nad możliwością wstawienia zdjęcia w dniu zgłoszenia mogę się zastanowić, ale jest to dla mnie duże utrudnienie.
sklsk - Wto 01 Mar, 2011

Goltar -w tym niestety dyskusja była zabroniona, cały tydzień tak naprawdę nic się nie działo. we wcześniejszych można było się odezwać ale jak widać jednej osobie się to nie spodobało jak zapytałem się czy to ten sam dworzec.
całkowicie się zgadzam że była by to głupota jak Ty lub ktokolwiek inny prowadzący musiał by czuwać czy jest coś do wklejenia czy nie.

mamy tak jak mamy, i miejmy nadzieję ze się zmieni z czasem na lepsze.

cybertoman napisał/a:
sklsk napisał/a:
nowy plener został zrobiony tylko i wyłącznie pod ciebie
Jeszcze kilka takich stwierdzen, i sama w to uwierzy.

...spokojnie cybertoman nie uwierze haha :wink: , twardo stoje na ziemi :grin: , niektorzy probuja zaklinac rzeczywistosc - i tych wlasnie odsylam ponownie do wynikow ankiety :wink:

Nikitaa napisał/a:
...spokojnie cybertoman nie uwierze haha :wink: ,
Ty może sama nie, ale robisz wszystko by wszyscy tak myśleli...
Nikitaa napisał/a:
twardo stoje na ziemi :grin:
Dołożyłaś emotikonkę - znaczy się... to był żart... :roll:
dr11 - Wto 01 Mar, 2011

hijax_pl, ale akurat ta ikonka oznacza uśmiech, żart to raczej jak mrużysz oko - mówi sie "z przymrużeniem oka" - ;)
Przynajmniej ja mam taką teoriointerpretację :)

dr11, widzisz... forumowiczka Nikitaa przyzwyczaiła mnie, że uśmiech to, cytuje:
Cytat:
hahaha

;)

cszyszka - Wto 01 Mar, 2011

O ile to ciągle jest dyskusja na temat formy Wirtualnego Pleneru mogę zaproponować skrócenie czasu na przygotowanie prac z 3 tygodnie na 2 tygodnie. Plus oczywiście tydzień na ocenienie i głosowanie.
Co wy na to ?

cszyszka, rozumiem, że ostatni plener to ewenement pod tym względem. Zwykle były to dwa tygodnie na przygotowanie (i wrzucanie) prac + tydzień na głosowanie. Dodając parę dni na nowy temat i ogłoszenie nowego pleneru można powiedzieć, że cykl plenerowy zajmował ok miesiąca.

hijax_pl napisał/a:
dr11, widzisz... forumowiczka Nikitaa przyzwyczaiła mnie, że uśmiech to, cytuje:
Cytat:
hahaha

;)

staraj sie to powtarzac co jakis czas w swoich wypowiedziech :
hijax_pl napisał/a:
Nie jestem człowiekiem niepełnosprawnym mentalnie

siebie upewnisz a innych uspokoisz :!:

Nikita

Cola - Wto 01 Mar, 2011

ja nie rozumiem czemu SG tak sie upiera zeby plener nie byl anonimowy?
jest sztafeta
są tematy "kwiaty" "ulica" itd

i tam mozna dyskutowac - nikt nie broni

a jeden temacik jak WP jest po to by mieć jakis dreszczyk, rywalizacje etc (co tam chcecie to sobie wpiszcie)

dlaczego nie moze tak byc?
dlaczego jeden temacik nie moze byc poprostu taki?

kufel - Wto 01 Mar, 2011

Cola napisał/a:
ja nie rozumiem czemu SG tak sie upiera zeby plener nie byl anonimowy?
jest sztafeta
są tematy "kwiaty" "ulica" itd
nikt się nie upiera aby WP był bezdyskusyjnie jawny :) problemem jest "argumentacja niektórych" , dlaczego miałby byc bezdyskusyjnie anonimowy :)
Cola - Wto 01 Mar, 2011

a walic to :)

zrobić róznorodnie i bedzie git :)

mam wrażenie ze odbywa sie przeciaganie liny dla samego przeciagania :)

maput - Wto 01 Mar, 2011

Może skróćmy głosowanie do jednego dnia ;) Też będzie inaczej. Jak się da info o otwarciu głosowania na głównej stronie optycznych, to liczba głosów też pewnie nie spadnie.
Skoro ma być inaczej to niech będzie...

sklsk - Wto 01 Mar, 2011

jeden dzień, to by nie przeszło, nie wszyscy zaglądają codziennie na forum.
wszystko jak trwa po tygodniu, każdy etap to chyba jest dobrze.

może już nie komplikujmy bardziej niż jest a z czasem może się uprości troszeczkę

edmun napisał/a:
normalnie jak obiektywem w ścianę....
Coś kojarzę... Jakiś zlot czy coś... ;)

Ale ale... Wracając do pleneru. Ponawiam propozycję: anonimowe prace, anonimowe głosy, jawna dyskusja.

B o g d a n - Wto 01 Mar, 2011

hijax_pl napisał/a:
Ponawiam propozycję: anonimowe prace, anonimowe głosy, jawna dyskusja.

Jest to jakaś koncepcja. :smile:

goltar - Sro 02 Mar, 2011

Ankieta zakończona, dziękuje za oddanie głosu. Wygrała opcja "W plenerze powinno być głosowanie, a do czasu ogłoszenia wyników zdjęcia powinny być anonimowe" i ta zasada będzie obowiązywała w następnym plenerze. Propozycja "anonimowe prace, anonimowe głosy, jawna dyskusja." zostanie uwzględniona w kolejnej ankiecie.