forum.optyczne.pl

Sklepy i promocje - Kupowal ktos w RTVeuroAGD raty 10x, 20x, 30x0% ???

Smola - Wto 21 Paź, 2008
Temat postu: Kupowal ktos w RTVeuroAGD raty 10x, 20x, 30x0% ???
Witam,

Kupowal ktos w RTVeuroAGD raty 10x, 20x, 30x0% ???

Zalezy mi na odpowiedzi czy to faktyczne 0%. Strona internetowa sklepu nie informuje o warunkach ratalnych, a pewne ploty slyszalem. Niby pisza, ze rzeczywista stopa procentowa wynosi 0%, ale slyszalem o obowiazkowym ubezpieczeniu, podpisaniu umowy o krate kredytowa z "ichnim" bankiem.

Jesli ktos ma doswiadczenia podzielcie sie prosze.

MC - Wto 21 Paź, 2008

Smola, juz dyskutowalismy na ten temat. Powyzej 6 rat ubezpieczenie, przynajmniej w lipcu, bylo obowiazkowe. Dostawalo sie karte kredytowa, ale nie trzeba bylo z niej korzystac i zadne za nia oplaty nie byly naliczane. Jak jest teraz - nie wiem.
Smola - Wto 21 Paź, 2008

Mozliwe MC.

Mi sie zycie troche o 180 stopni przkrecilo i wlaze na forum raz na miesiac.... :cry:

MC - Wto 21 Paź, 2008

Wlasnie widze, ze niezbyt czesto tu zagladasz. A szkoda. Najlepiej jak pojdziesz do sklepu i spytasz konkretnie. I przeczytaj przy tym dokladnie umowe!
Smola - Wto 21 Paź, 2008

No ale mysle ze czas najwyzszy na wielki come back...

Co do pracownikow RTV - to oni nie maja pojecia...

Co do umowy - wiem...mamy to samo zboczenie - ty jestes prawnikiem ( moze juz radca prawnym, sedzia itd... ), a ja ekonomista....problem w tym, ze jesli nie zamowie nie sadze aby dali wzor umowy do reki.

Jagor - Wto 21 Paź, 2008

Cześć, ja kupowałem. Wyglądało to w ten sposób, że zamówiłem przez internet z odbiorem w sklepie najbliżej mojego miejsca zamieszkania. Wszystko było sprawnie i mogłem sobie obserwować jak towar wędruje. No ale do rzeczy. Masz rację z kartą kredytową, bynajmniej tak było w moim przypadku. Dostałem kartę kredytową GE. Nie musiałem jej aktywować. Oczywiście przyznali jakiś tam limit wyższy niż dokonywany zakup. Brałem na 20 rat z częściową wpłatą własną. Raty wynoszą dokładnie 1/20 nie ma dodatkowych opłat jak narazie (spłąciłem do teraz 7 rat). Zastanawiam się czy po upływie 12 mcy nie będzie jakiejś opłaty za wznowienie karty ale wydana była darmowo. Pozdrawiam.
PS ja nie miałem obowiązkowego ubezpieczenia ale może z powodu wpłaty własnej około 40%

Smola - Wto 21 Paź, 2008

W regulaminie banku ( to co musiales dostac w kopercie z karta lub z jednym z pierwszych wyciagów z rachunku kredytowego ) masz tabele oplat i prowzji - jesli masz oplate roczna karty to tam bedzie okreslona.
arietiss - Wto 21 Paź, 2008

Póbowałem zamówić internetowo u nich 50D, ale dostałem informację, że dostępne będą nie prędzej jak w drugiej połowie listopada... Zależało mi właśnie na ratach 0%! Na szczęście nie było problemu ze skasowaniem zamówienia. Kto wie co się wydarzy do końca listopada...
bodym - Sob 25 Paź, 2008

Ja kupowałem na 30 rat 0% w tym sklepie.
Ubezpieczenie jest obowiazkowe, ale tylko w sklepie. Po podpisaniu umowy na drugi dzień napisałem pismo do banku GM o rezygnacji z DOBROWOLNEGO ubezpieczenia. Z karta to jest tak, ze dopóki jaj nie aktywujesz to tak jakby jej nie było.

Bank ubezpieczenie zlikwidował.

Poza tym GE money bank ma fajny serwis internetowy w którym można sprawdzic jak wpływaja raty i ile jest do spłacenia.

MM - Sob 25 Paź, 2008

arietiss napisał/a:
Póbowałem zamówić internetowo u nich 50D, ale dostałem informację, że dostępne będą nie prędzej jak w drugiej połowie listopada...

Tak będzie bo do tego tego czasu wyłączność na dystrybucję w naszym kraju tego aparatu od Canon Polska ma .... FOTOJOKER :shock:
W Euro AGD raty nie są "oprocentowane", ale za to cena wyjściowa jest znacząco wyższa niż w innych sklepach. Zawsze jednak można wyszukać smaczki w dobrych promocjach.

arietiss - Sob 25 Paź, 2008

Nieprawda! W Euro AGD, 50D stoi w przedsprzedaży w cenie 3680!
Jagor - Nie 26 Paź, 2008

arietiss napisał/a:
Nieprawda! W Euro AGD, 50D stoi w przedsprzedaży w cenie 3680!

A patrząc w kontekscie twojej wypowiedzi wcześniejszej nie uważasz że skoro nie mogli dostarczyć wcześniej tak jak chciałeś to nie wydaje Ci się że przypadkiem MM ma rację.

arietiss - Nie 26 Paź, 2008

Ale jeśli się ponoć zamówi, to ta cena jest wiążąca...
MM - Nie 26 Paź, 2008

Co mnie w tym momencie obchodzi cena jak kupić nie mogę do POŁOWY LISTOPADA :shock:
arietiss - Nie 26 Paź, 2008

To fakt! :lol:
I tu jest pies pogrzebany... :wink:

Jasiek32 - Wto 28 Paź, 2008

Dodam swoje 2 grosze do tematu, mianowcie kupowałem u nich coś na raty (0%) i przy spisywaniu umowy pani poinformowała mnie że trzeba wykupić ubezpieczenie obowiązkowe.Troszkę się wkurzyłem bo jak ma być 0% to niech tak będzie , więc powiedziałem tej pani ,że jeśli mi nie dadzą bez ubezpieczenia to rezygnuję z zakupu.Okazało się że dało się załatwić bez ubezpieczenia , więc wziąłem prawdziwe 0 %.
Wniosek:trzeba się targować wszędzie gdzie się da :wink:

DamageMax - Sro 29 Paź, 2008

Witam, kupowałem w euro 2 x na raty 0%. Pierwszy raz w zeszłym roku (Tv) i dostalem karte kredytowa gemoney.
Faktycznie jak karta jest nieaktywna nie ponosi sie oplat jednak jest pewien haczyk - gemoney nie da ci 2 kredytu w euro jezeli nie aktywujesz karty a ona kosztuje prawie 8 zł miesiecznie za "obsługe". Dodatkowo karta jest obowiazkowa w tym parabanku bo jest to dodatkowe zabezpieczenie dla nich(łatwiej sie to windykuje).

W tym roku brałem panasonica FZ28 (nie smiac sie ale potrzebowałem kompaktu) na 10 rat i tym razem kredytu w euro agd udzielił Cetelem. Ci nie przysyłaja karty od razu ale w umowie jest zapis ze mogą (nie musza) wysłac karte po zakonczeniu umowy i na to trzeba wyrazic zgode.
W obu przypadkach NIE byłem naciągany na ubezpieczenie, które szczerze mowiac jest bez sensu - w przypadku utraty pracy by zadziałało ubezpieczenie NIE moze byc to rozwiazanie umowy za porozumieniem stron i dyscyplinarne..

Euro jest drogim sklepem ale maja czasami szalone promocje - FZ28 był u nich najtaniej sposrod dużych sklepów (promocja podczas zamawienia w ich sklepie internetowym ale odbiór w sklepie stacjonarnym) , dodatkowo karta SDHC 4gB 15 MB (4 coprawda)kosztowała 49zł a w Saturnie 79zł...

Jeżeli ktos chce miec prawdziwy kredyt z jasnymi zasadami to polecam Zagiel ale oni działają saturn/mediamarkt i wymagaja zaswiadczenia o zarobkach. W przypadku Gemoney/Cetelem (tylko ci działaja w euro) nie jest ono potrzebne..

AuThoR - Pią 31 Paź, 2008

Ja kupowałem panasonica FZ-20 w euro na 6 rat i zero odsetek....akurat siedzę w kredytach i wiem jak to wygląda...sklepy takie jak media czy euro dopłacają pewne kwoty do kredytów bankom i raty wychodzą rzeczywiście 0% ale przeważnie sprzęt jest mimo wszystko droższy...
Trzeba skalkulować różnice cenową sprzętu i rat w innych sklepach i czy to się opłaca..

W moim przypadku różnica na korzyść euro była 110zł mimo że sprzęt był droższy :)

POZFDRAWIAM

[ Dodano: Pią 31 Paź, 2008 18:50 ]
aaaa......i dodam do postu kolegi powyżej UBEZPIECZENIE NIE JEST OBOWIĄZKOWE tylko jak ktoś z obsługi mało zna możliwości to później bzdury gada.
Już się z tym spotkałem w kilku miejscach...
tzn albo mało się zna albo mu się nie chce...

bodym - Sob 01 Lis, 2008

AuThoR napisał/a:
albo mało się zna albo mu się nie chce...

Wydaje mi się, że obsługa kredytów dobrze się zna. Prawdopodobnie mają ludziom wciskać to ubezpieczenie, bo bank na tym zarabia.
Mnie w jednym sklepie pani powiedziała że absolutnie nie mogę zrezygnować z ubezpieczenia , to poszedłem do następnego. Tam dostałem "instrukcje" jak zrezygnowac z ubezpieczenia - trzeba wysłać do banku pismo z rezygnacją i po kłopocie. Oczywiście wszystko w RTVeuroAGD.

edmun - Pon 03 Lis, 2008

Wystarczy przed podpisaniem umowy zrezygnować z ubezpieczenia.
Przy FZ18 jak kupowałem zrezygnowałem z ubezpieczenia, jednakże przy zakupie laptopa na 24 raty wolałem dopłacić te 60-80 zł za ubezpieczenie. Tak samo zrobię teraz kupując lustrzankę na 24 raty. Kto wie co przez 2 lata może się stać

Portal - Sro 05 Lis, 2008

a ja u nich jest z obsluga zamowien internetowych (odbieranie w sklepie) ? czy jak jest napsane wysylka w 48h to wyrabiaja sie w tym terminie ? czy pzrekraczaja lub moze skaracaj ? ile na ogol dni czeka sie od momentu zamowienia?

Chce tam kupic obiektyw bo cene maja taka sama jak inne sklepy w ceneo

A jeszcze jedna sprawa - jak zamawiam przez internet a odbieram w sklepie to czy przysluguje mi te slynne 10 dni na oddanie sprzetu bez podania przyczyny ?

MC - Czw 06 Lis, 2008

Portal, zamawialem mp3 pol roku temu (na prezent). Przyszla do sklepu jeszcze przed czasem. Pamietaj tylko, zeby wziac ze soba numer zamowienia, bo bedzie problem ze znalezieniem...
Portal - Czw 06 Lis, 2008

aha , ale na emaila nie laska im odpowiadac niestety :(
DamageMax - Pią 07 Lis, 2008

Portal napisał/a:

A jeszcze jedna sprawa - jak zamawiam przez internet a odbieram w sklepie to czy przysluguje mi te slynne 10 dni na oddanie sprzetu bez podania przyczyny ?

Przysluguje teoretycznie, bo nie liczy sie sposób odbioru sprzetu tylko tylko zamawianie.

Jak zamawialem aparat to zaraz po otrzymaniu maila z potwierdzeniem zamowienia otrzymalem maila z info ze towar juz czeka do ofbioru od danego dnia.Co do wysyłki w przypadku odbioru w sklepie to jest to jawne oszustwo bo zazwyczaj maja dany sprzęt na stanie (zawsze to mozna sprawdzic dzwoniac do wybranego sklepu) i za przepisanie wirtualne towaru ze stanu magazynu sklepu do "rezerwacji" przez internet pobieraja 5 zł... Pracownik tez wydaje sprzet z ogolnego magazynu. Jedyny plus takiego zamawiania poza ewentualna nizsza c ena wynikajaca z promocji to to ze nikt ci wybranego towaru nie wykupi ALE w przypadku ostatnich sztuk moze to byc towar poekspozycyjny. I na to wyrażasz zgodne zamawiajac przez internet w euro.com.pl

Portal - Pią 07 Lis, 2008

obiketywy powystawowe na ogol sa za szyba i nikt chyba nie rusza - bylem w swoim sklepie i nie widzialem ich na wystawie
dzisiaj z rana zamowilem , odbior dopiero w poniedzialek po 15.00

[ Dodano: Pon 10 Lis, 2008 18:26 ]
no i kupilem, a takze otrzymalem odpowiedz na emaila ktorego wyslalem tydzien temu :)
otoz firma Euro daje 2 lata gwarancji na obiektywy Canon (dziwny zbieg przypadkow - odpowiedzili w parenascie minut jak odebralem towar)

Zgodnie z ustawa ma Pan 2 lata gwarancji, można ją realizować za pośrednictwem Euro w autoryzowanym serwisie (podpisal pan kierownik)

Czyli rok na Zytniej ( podsteplowali oryginalna gwarancje Canona ) a pozniej rok w Euro. Ciekawie czy tak samo jest u nich a paratami

ambrozy - Wto 18 Lis, 2008

Zamówiłem swoją wymarzoną lustrzankę 3 dni temu i jak na razie moje zamówienie ma status: "Kompletowanie zamówienia". Oczywiście zaraz po jego złożeniu dostałem maila w której była m.in. informacje że kompletowanie zamówienia może potrać do 14 dni....no nic, poczekam i zobaczę czy dotrzymają terminu
krisv740 - Nie 28 Gru, 2008

zamówiłem szkiełko w tym sklepie - ale czas oczekiwania na skompletowanie zamówienia określili jako 28 dni - miał ktoś taką sytuację?
a co z ceną w takim przypadku?

MM - Nie 28 Gru, 2008

Ja miałem. Cena nie uległa zmianie.
Przysłali mi ofertę kupna zamówionego wcześniej 50D jak już kupiłem u nich 50D w zestawie z lampą 580 EX II bo była dostępna od ręki. Cena była taka jak przy zamawianiu miesiąc temu.

dzięki MM!
mnie martwi jednak zapowiadany wzrost ceny szkieł o 15% - tak chyba pisałeś?

a za 70-200 to te 15% nieźle mi dołoży :mrgreen:
może nie tragedia, ale nie będzie opłacalne - ponad 500pln różnicy - bardziej się będzie opłacało kupić za wodą, bo teraz to 500-700 różnicy to uważam cena gwarancjii w polsce........

MM - Nie 28 Gru, 2008

Jeżeli znane mi zapowiedzi się sprawdzą ( ja znam wersję z 11%) to znowu zacznie się opłacać sprowadzać sprzęt poza oficjalną dystrybucją. Oczywiście mam na myśli legalny handel a nie złodziejskie przemycanie stosowane przez wielu sprzedawców z aledrogo.

ja jestem przeciwny handlowi na allegro rzeczami z usa bo po wszystkim to klient jest najbardziej utopiony jeśli coś padnie.............
a co do opłacalności.........
nigdy bym nie ciągnął nic z usa bez sprawdzeniu na miejscu z co najmniej dwoma pszkami. bez rodziny/brata taka myśl nawet nie postała by w mojej głowie......
bez gwarancji to bzdura!

w zasadzie to jestem przeciwny oszukiwaniu na cle i podatkach także!
ale - dlaczego ktoś tu w polsce tak głęboko sięga do mojej kieszeni?
to mnie też wkurza!

WENTYL - Sro 31 Gru, 2008

jak to juz chłopaki wcześniej napisali, ubezpieczenie nie jest obowiązkowe (ponoć jak ktoś ma słabą zdolnośc kredytową to ubezpieczenie pomaga otrzymac kredyt) a reszta to rzeczywiscie 0% raty. Zamówilem tamronika 70-200 f/2,8 na infolini 22-12-2008 a już nastepnego dnia czekał na mnie w sklepie w zielonej górze (bałem sie że nie nie dadzą rady bo to okres przedświąteczny - ale nie było problemu z przesyłką).
Co do ubezpiecznie to trzeba uważać bo tak jest ono skonstruowane że fizycznie wychodzi ok. 20% od kwoty kredytu (tak jakoś sprytnie to wykombinowali że pocztkowo nawet te ubezpieczenie nie wygląda tak groznie).
Co do zakupów w tym sklepie to czasami mają naprawdę niezła ofertę - mogę spokojnie polecic ten sklep.
Pozdr WENT

Deeno - Sro 31 Gru, 2008

Ja kupiłem 450D właśnie ze względu na raty. Oczywiście się okazało że to ubezpieczenie to niby dobrowolne ale jak się go nie wybierze to mogą nie przyznać. A jest tego 7 zł na racie razy 30 to już w sumie daje niemało. Ale się uparłem że nie chce ubezpieczenia - zadeklarowałem tylko pierwszą wpłatę 100 zł i kredyt dostałem bez problemu.
edmun - Sro 31 Gru, 2008

ubezpieczenie w ogóle można zawsze omijać. kwestia tylko co się stanie jeśli będziesz miał wypadek i będziesz niezdolny do pracy. wtedy mozesz sie dogadac z kredytodawca aby np. zapauzowal 2-3 raty poki np. nie bedziesz mogl z powrotem do pracy wrocic.
w przypadku np. zakupu za 2000 zl na 24 raty nie ma sensu ubezpieczac, bo rata jest niska, ale im wyzszy kredyt tym lepiej doplacac te grosze za ubezpieczenie

mariusz.w - Sro 31 Gru, 2008

A macie może doświadczenie z EURO przy płaceniu bonami SODEXO,
Wypłacili mi premie właśnie w taki sposób wiem, że fotojoker realizuje bony, ale nie wiem co z EURO z mają tanio lampe SB900.

novy - Sob 17 Sty, 2009
Temat postu: sieć RTV EURO AGD 30 x 0%
Widzę że dużo osób bierze pod uwagę sklep RTV EURO AGD w którym są rzekome raty 30x0%. A więc sprawa z tymi ratami wygląda tak że owszem są to raty 0% ale dodatkowo trzeba zapłacić dość duże ubezpieczenie. Pytajcie o warunki umowy kredytowej.
ziemowy - Sob 17 Sty, 2009

Z tego co się orientuje to ubezpieczenie jest dobrowolne.
Przynajmniej taka informacja widnieje na stronie internetowej.

novy - Sob 17 Sty, 2009

Możesz zrezygnować z ubezpieczenia ale jeśli spłacić kredyt w ciągu 6 miesięcy, jeśli spłata kredytu będzie trwała dłużej to musisz zapłacić ubezpieczenie.

novy napisał/a:
dość duże ubezpieczenie

A ile takie ubezpieczenie kosztuje?? Jak bardzo podnosi się miesięczna rata?

rafalg - Sob 17 Sty, 2009

O jakieś 10 zł miesięcznie.

Z tymi ratami zero % jest tak, że to ubezpiecznie nie jest obowiązkowe. Nawet kupując na 30 rat można zrezygnować z ubezpiecznia. Sprzedawcy straszą, że rezygnacja z ubezpiecznia może spowodować, że bank nie udzieli nam kredytu.
Jednak nie warto dać się manipulować. Jeśli ktoś nie ma zaległości w spłacie innych kredytów i ma dobrą zdolność kredytową nie ma czego się obawiać.
Zawsze można postraszyć, że idziemy kupić towar u konkurencji.

novy - Sob 17 Sty, 2009

0.74 % wartości towaru w skali miesiąca. Mój kumpel kupował D90 jakieś 2 tygodnie temu w Euro w Krakowie i pani u której załatwiał kredyt nawet nie chciała z nim rozmawiać o dłuższym niż 6 miesięcy kredycie 0% - znam dobrze gościa i wiem że umie się targować, ze zdolnością kredytową też jest u niego bardzo dobrze.

[ Dodano: Sob 17 Sty, 2009 18:33 ]
tytaj jest coś na ten temat, trochę stare ale wygląda na to że nie wiele się zmieniło.

Deeno - Sob 17 Sty, 2009
Temat postu: Re: sieć RTV EURO AGD 30 x 0%
novy napisał/a:
Widzę że dużo osób bierze pod uwagę sklep RTV EURO AGD w którym są rzekome raty 30x0%. A więc sprawa z tymi ratami wygląda tak że owszem są to raty 0% ale dodatkowo trzeba zapłacić dość duże ubezpieczenie. Pytajcie o warunki umowy kredytowej.

Jakbyś przeczytał mój post troszkę wyżej to byś zobaczył, że nie masz racji. Wydaje mi się, że to ubezpieczenie próbują wcisnąć na siłę, ale jest ono dobrowolne. Przede mną ktoś się dopytywał, czy to ubezpieczenie było rzeczywiście nie do ominięcia, to pani potwierdziła. Ale mi udało się wycisnąć z niej, że jest dobrowolne ale jak go nie wybiorę to mogą mi odrzucić kredyt. No ale tak jak napisałem - kredyt dostałem. A kilka dni temu zakupiłem w tym samym sklepie lampę Canon 580EX i też na kredyt (20rat) i bez ubezpieczenia.
Więc powiedz swojemu kumplowi, że dał d.... ;)

MM - Sob 17 Sty, 2009

novy napisał/a:
Możesz zrezygnować z ubezpieczenia ale jeśli spłacić kredyt w ciągu 6 miesięcy, jeśli spłata kredytu będzie trwała dłużej to musisz zapłacić ubezpieczenie.

Dlaczego piszesz takie bzdury? Masz w tym jakiś cel? Niczego nie musisz dopłacać - ostatnio dokonałem tam zakupu za niemal 5000 zł i wiem ile to kosztowało, jakie mam raty i za co płacę. Oczywiście dostałem propozycję ubezbiecznia, ale z niej zrezygnowałem i nie było nawet jednego słowa dodatkowej zachęty. Widocznie wystarczyło zdecydowanie widoczne na mojej twarzy :twisted:

novy - Sob 17 Sty, 2009

A Ty masz cel w tym żeby mi zarzucać że mówię bzdury ?
Zastanów się, może to zależy w którym sklepie kupujesz, może od tego na kogo trafisz? nie wiem. Wiem tylko tyle że jakiś czas temu chciałem kupić zestaw kina domowego i pani odpowiedzialna za udzielanie kredytu powiedziała że nie mogę zrezygnować z ubezpieczenia. Drugi przykład który wcześniej opisałem jeszcze raz powtórzę: kolega kupił D90 i wziął kredyt na 6 miesięcy z przymusu bo pani mu powiedziała że nie ma szans na dłuższy kredyt bez ubezpieczenia.

[ Dodano: Sob 17 Sty, 2009 22:18 ]
Deeno napisał/a:
Jakbyś przeczytał mój post troszkę wyżej to byś zobaczył, że nie masz racji. Wydaje mi się, że to ubezpieczenie próbują wcisnąć na siłę, ale jest ono dobrowolne

Wybacz ale nie moglem przeczytać twojego postu wyżej bo go po prostu nie było - mój osobny temat został połączony przez moderatora z tematem w którym się teraz znajdujemy.

komor - Sob 17 Sty, 2009

Bo ten temat był identyczny z już istniejącym. Szkoda, że nie poszukałeś, czy już coś było na temat kredytu w RTV Euro AGD.
novy - Sob 17 Sty, 2009

Wiem, pospieszyłem się.
MM - Nie 18 Sty, 2009

Zamisat dawać sobie wciskać kit przez jakąś cwaną panią trzeba było sobie pokazać punkt regulaminu mówiący o konieczności wykupienia ubezpieczenia. Zrobili was chyba na szaro.
bolsa - Pon 19 Sty, 2009

Poszedłem do tego sklepu z zamiarem kupna lustrzanki. Skusiła mnie promocja D80 + Kit za 1999 zł na raty 0%. Zapytałem się jedynie sprzedawcy dlaczego ten wizjer w tym aparacie (z wystawy) jest taki ciemny. Odpowiedział, że tak ma być, że Nikony tak mają. Odpowiedziałem, że nie bo w MM to samo body z Nikkorem 18-105 VR ma bardzo przejrzysty wizjer. Co ciekawe Nikon D40 z jakimś uniwersalnym obiektywem tamrona miał już jasny wizjer ... Podobno wystarczy włożyć baterię ale NIE MOŻNA BYŁO TEGO SPRAWDZIĆ ... Zapytałem się, czy jest możliwość przetestowania tego D80 z różnymi obiektywami bo już zgłupiałem. NIE MA TAKIEJ MOŻLIWOŚCI. Zapytałem się, czy jeśli kupię dziś lustrzankę z Kitem i jeśli będą problemy to czy będę mógł zwrócić jutro albo pojutrze. NIE MA TAKIEJ MOŻLIWOŚCI. Słowem nie idzie przetestować sprzętu przed zakupem ... :/ Ludzie którzy tam sprzedają kompletnie się na tym sprzęcie nie znają (byłem w Arkadach Wrocławskich) i w ogóle nie widać by zależało im na sprzedaży tych produktów. Nie widzę innej możliwości jak zamówić sprzęt przez internet w jakimś porządnym sklepie które tutaj polecacie.
ziemowy - Pon 19 Sty, 2009

bolsa napisał/a:
dlaczego ten wizjer w tym aparacie (z wystawy) jest taki ciemny.

Ja jak oglądałem ten sam zestaw D80+18-105 w MM też był taki efekt.
Na samym początku myślałem, że to jakieś zabrudzenia na szkle :razz:
Więc może rzeczywiście coś w tym jest co mówisz ale niech lepiej się wypowiedza specjaliści.

razthaman - Wto 20 Sty, 2009

mnie to też zastanawia, macałem dużo aparatów w Saturnie i tylko ten D80 miał taki ciemny wizjer, on tak ma?
MC - Sro 21 Sty, 2009

Wracajac do rat. Wczoraj bylem jako "pomoc" przy kupnie laptopa. Raty 0%, ubezpieczenie dobrowolne nawet przy 30 ratach. I tyle w temacie.
kazik - Sro 21 Sty, 2009

Zamówiłem przez internet z odbiorem w sklepie lampę canon 580 , tego samego dnia otrzymałem informację o przyjęciu zamówienia i możliwości kupna na raty 0%, teraz czekam - napiszę jak zakończyła się transakcja, trochę dziwi mnie czas oczekiwania 14-28dni
krisv740 - Sro 21 Sty, 2009

kazik, bardziej cię zdziwi fakt, że i tak najprawdopodobniej w tym czasie nie dostaniesz żadnej informacji , nie mówiąc o sprzęcie............

ja tak mam............. :twisted:

kazik - Sro 21 Sty, 2009

Czy chcesz przez to powiedzieć, że zamówiłeś sprzęt i nie otrzymałeś żadnej odpowiedzi :?: , w e-mail ze sklepu podano nazwisko oraz numer telefonu osoby która zajmuje się moim zamówieniem , jeśli rzeczywiście tak jest jak piszesz to muszę poszukać innego sklepu - kiedy składałeś zamówienie, czy próbowałeś skontaktować się ze sklepem :?:
Deeno - Sro 21 Sty, 2009

kazik napisał/a:
Zamówiłem przez internet z odbiorem w sklepie lampę canon 580 , tego samego dnia otrzymałem informację o przyjęciu zamówienia i możliwości kupna na raty 0%, teraz czekam - napiszę jak zakończyła się transakcja, trochę dziwi mnie czas oczekiwania 14-28dni

Ja tak zamawiałem przed świętami - czekałem ok 20 dni - był wtedy chyba problem ogólnie z tą lampą - nawet w fotojokerze się pokończyły. Jak mają w magazynie to na drugi dzień mogą sprowadzić - a jak nie to trzeba czekać.

MM - Sro 21 Sty, 2009

Ja tę lampę kupowałem przed świętami u nich bez problemu. Ale to był zestaw z 50D. Czekałem może 2 dni.
krisv740 - Czw 22 Sty, 2009

kazik, zamówiłem 28 grudnia szkło 70-200 , gdyby nie to,ze sam szukałem tej osoby i pisałem do niej e-mail oraz dzwoniłem, nic bym nie wiedział.
w chwili obecnej wiem, że na pewno tego szkła nie mają i nie wiedzą kiedy będzie......

kazik - Pon 26 Sty, 2009

Dziś odebrałem lampę 580 II, żadnych problemów, kupiłem na raty 30x0% - nie ma dodatkowych kosztów :!: , b. miła Pani poinformowała mnie tylko o możliwości ubezpieczenia i przedłużenia gwarancji - grzecznie odmówiłem :wink: , po sporządzeniu umowy czekałem ok. 10 min na akceptację banku. Jedyną niedogodnością, myślę że niewielką, jest brak możliwości spłaty np. kilku rat od razu. trzeba w każdym miesiącu wpłacić jedną ratę.
Co ciekawe gdy zamawiałem lampa kosztowała 1399, dzień później cena podskoczyła do 1699, ja oczywiście zapłaciłem cenę z dnia zamówienia.
Najgorsze jest to , że siedzę w robocie i jedyne co mogę to poczytać instrukcję.

MC - Pon 26 Sty, 2009

kazik, a z jakim bankiem zawarles umowe kredytowa? Cetelem czy GE Money Bank? Bo w tym drugim z cala pewnoscia mozna splacic przed terminem.
kazik - Pon 26 Sty, 2009

Chyba cetelem, nie twierdzę że nie można spłacić przed terminem - myślę że informując bank nie będą sprawiać problemów, chodziło mi o to że np. planując wyjazd wakacyjny trzeba pamiętać o wpłacie raz w miesiącu - nie można spłacić raty wcześniej np. dwóch rat w jednym miesiącu - tak bynajmniej tłumaczyła mi b. miła Pani w sklepie w Białymstoku. Ja chyba złożę zlecenie stałe w swoim banku - niej oni tego pilnują - za coś przecież im płacę.
(dziwne mam konto w banku, trzymam u nich swoje pieniądze oni nimi obracają i jeszcze im za to płacę dziwne :sad: )

MC - Pon 26 Sty, 2009

Przy racie w GE Money mozna wplacic wielokrotnosc raty (tzn. zamiast np.65zl mozna wplacic 195zl). Jak jest w Cetelem - nie wiem.
ozzi_wawa - Wto 27 Sty, 2009

Lepiej sie dowiedziec u zrodla w banku, czasem "mile Panie" sprzedaja takie brednie, ze uszy wiedna, choc nie mowie, ze akurat w tej kwestii nie miala racji. Sam musze sie skontaktowac z Cetelem'em w tej sprawie, bo tez chce splacac kilka rat na raz.
KaEn - Wto 27 Sty, 2009

krisv740 napisał/a:
kazik, zamówiłem 28 grudnia szkło 70-200 , gdyby nie to,ze sam szukałem tej osoby i pisałem do niej e-mail oraz dzwoniłem, nic bym nie wiedział.
w chwili obecnej wiem, że na pewno tego szkła nie mają i nie wiedzą kiedy będzie......

+1 - czekam na Sigmę 100-300 do Nikona i się doczekać nie mogę... Nawet osoba "prowadząca" moje zamówienie nie ma pojęcia czy i kiedy obiektyw będzie. A w pewnym sklepie w Warszawie leżą 4 sztuki, tylko oczywiście bez opcji 30x0%... eeehhh.... :roll:

komor - Wto 27 Sty, 2009

kazik napisał/a:
chodziło mi o to że np. planując wyjazd wakacyjny trzeba pamiętać o wpłacie raz w miesiącu - nie można spłacić raty wcześniej np. dwóch rat w jednym miesiącu - tak bynajmniej tłumaczyła mi b. miła Pani w sklepie w Białymstoku.

Ależ oczywiście że możesz sobie zapłacić i za kwartał naprzód, nie masz na umowie klauzuli, że wpłata musi dotrzeć w określonym dniu, tylko do określonego dnia. Osobną kwestią jest fakt, że bank pewnie nie zmniejszy Ci przewidzianych w umowie odsetek z powodu wcześniejszej wpłaty, ale to insza inszość.

MC - Wto 27 Sty, 2009

komor napisał/a:
bank pewnie nie zmniejszy Ci przewidzianych w umowie odsetek z powodu wcześniejszej wpłaty

Nie musi. Odsetek w tym przypadku nie przewidziano :wink:

edmun - Wto 27 Sty, 2009

komor napisał/a:
Osobną kwestią jest fakt, że bank pewnie nie zmniejszy Ci przewidzianych w umowie odsetek z powodu wcześniejszej wpłaty, ale to insza inszość.

zależy jak dogadasz się z kredytodawcą.
sam jak spłacałem jakiś poprzedni kredyt i akurat miałem więcej pieniędzy, to postanowiłem spłacić kredyt do końca (chyba zostało mi 5 rat po 248 zł)...
przedzwoniłem, poprosiłem o kwotę jaką mam spłacić aby zakończyć kredyt.
zamiast zapłacić 1240 zł zapłaciłem 1100 zł.
różnica jest.. zawsze warto przedzwonić

KaEn - Sro 28 Sty, 2009

Dzisiaj nastąpił epilog mojego oczekiwania na Sigmę 100-300. Niestety obiektywu nie ma i nie wiadomo czy i kiedy będzie. Zamówienie anulowałem. :sad:
krisv740 - Czw 05 Lut, 2009

ja w przeciwieństwie do kolegi wytrzymałem :smile:

od 26 grudnia czekałem na realizację zamówienia, ale się doczekałem. 70-200 2.8 w cenia z grudnia - 3999pln, a nie jak teraz ponad 4900...
raty bez problemu 30 X 0% - bez żadnego nagabywania o ubezpieczenie

chyba najświeższe dane w tej mierze ................ :cool:

MM - Sob 21 Mar, 2009

Ostatnio chcieli naciągnąć moją Panią na "obowiązkowe" ubezpieczenie i "nie było innej opcji". Już wiem jak innym forumowiczom wciskali kit. Chyba się dogadam z MC i zainteresujemy tym procederem prokuraturę. Ja im zrobiłem małą jazdę bez trzymanki i oczywiście raty były bez "obowiązkowych" ubezpieczeń. Cud się stał jakiś czy może pracownicy tego sklepu żerują na klientach i ciągną z tego kasę do prywatnej kieszeni? Dla mnie to drugie jest oczywiste, tak samo jak "cichy" układ z przedstawicielami bankowymi.

Dlatego naciągajcie ich na maksa - ja już zamówiłem. Kto korzysta z kart CF ma fajną okazję w tej karcie pamięci.

adaskom - Czw 02 Kwi, 2009

Kupiłem 4 dni temu przez sklep internetowy SDHC 8GB Lexar 133X link za 149 zł. Czekałem dwa tygodnie i nie sądziłem że w ogóle zrealizują zamówienie ze względu na cenę która wynosiła 149 zł. Ale wywiązali się. Cenę jednak podnieśli obecnie do 194zł.

To o czym pisze MM wydaję się chyba nieuczciwym podejściem pracowników. Po zakupie karty zostałem poproszony mejlowo o wypełnienie ankiety w którym było właśnie pytanie o to czy pracownik twierdził, że ubezpieczenie przy ratalce jest obowiązkowe.
Kiedyś pracowałem w Żaglu i wiem, że zawsze im mocno zależało na dodawaniu ubezpieczenia do kredytu. To czysty pieniądz.

Arius74 - Sob 04 Kwi, 2009

Ja swój pierwszy zakup też ubezpieczałem bo powiedzieli że to obowiązkowe. Przy drugim zakupie jak powiedziałem że nie chcę ubezpieczenia bo dowiedziałem się że nie muszę to Cetelem Bank nie przyznał mi kredytu. Tak działa Euro RTV AGD . Pozdrawiam .
dareks - Pon 06 Kwi, 2009

Witam! Kupowałem ostatnio nagrywarkę DVD na raty 30x0%. Rzecz ma się następująco: zarówno ubezpieczenie jak i karta to produkty, które za wszelką cenę, próbuje się nam wcisnąć, pod grożbą nie otrzymania okredytu. Na moje stanowcze nie dla obu produktów, pani w sklepie próbowała mi wcisnąć przedłużoną płatną gwarancję, za którą również podziękowałem. Efekt był taki, że kredyt otrzymałem, na dowód osobisty, bez żadnych problemów, i bez żadnych dodatkowych ubezpieczeń i kart, które to nawet nie wykorzystywane powodują obniżenie w przyszłości zdolności kredytowej i konieczność w póżniejszym terminie likwidacji tej karty.
Pozdrawiam!!!!

caly - Pią 12 Cze, 2009

Dareks ma rację . W moim przypadku było dokładnie tak samo .
Kiedy odrzuci się wszystkie ich propozycje kart , ubezpieczeń i przedłużonej gwarancji - rata rzeczywiście wynosi 0% .

NET_WORLD - Wto 11 Sie, 2009

Witam!!!

Jestem stałym klientem RTV AGD i dość często kupuje na raty. Kupując na raty należy wiedzieć że ubezpieczenie jest nieobowiązkowe, jest to jedynie próba naciągnięcia klienta na dodatkowe koszta. Ja zawsze na Dzień dobry informuję osobę ds. ratalnych, iż nie interesuje mnie żadne ubezpieczenie tylko cena podzielona na ilość rat i wynik ma być bez żadnych dodatkowych kosztów. Jeśli tak wychodzi to piszemy umowę. I szczerze jest to bardzo skuteczny sposób. Życzę udanych zakupów i nie dawajcie się naciągać.

Pozdrawiam

edmun - Wto 11 Sie, 2009

niestety nie zawsze jest to możliwe. zazwyczaj rezygnując z ubezpieczenia jesteśmy gorzej weryfikowani (znamy to z doświadczenia). nie mówiąc o opieszałości pracowników niektórych sklepów kiedy po raz szósty z kolei odmówiliśmy rozszerzonej (słono płatnej) gwarancji
NET_WORLD - Wto 11 Sie, 2009

W moim przypadku zawsze jest tak samo i zawsze odmawiam. Nigdy nie czułem się gorzej traktowany niż inni klienci. Najwyraźniej musicie przyjezdzac do nas na zakupy. U nas nikt nie poróżnia ludzi którzy znają swoje prawa.

Pozdrawiam

yac - Czw 20 Sie, 2009

Cześć,
właśnie 2 tygodnie temu brałem aparat 30 x 0%./ pierwszy raz w tej sieci/ Zamówiłem przez internet z odbiorem osobistym w piątek a w poniedziałek sprzęt był do odbioru. żadnego zaświadczenia o zarobkach kwitach z zusu i us/jestem pomiotem gospodarczym/. wystarczył dowód os. Mało sympatyczna pani chciała mnie namówić na rozszerzoną gwarancję i dodatkowe ubezpieczenie na co odpowiedziałem że biorę bez tych dodatków albo kupię gdzie indziej. Po 20min decyzja z banku i sprzęt mam .Dostałem już kwity z banku i suma się zgadza a pierwsza rata pod koniec września.

Jacek

szkek - Wto 19 Lip, 2011

Przepraszam żę mogę odkopać ale mam pytanie.
w RTVeuroAGD chcę kupić na raty ten sprzęt : http://www.euro.com.pl/ko...w7hp.bhtml#opis (proszę , bez komentarzy)
Widzę że w sklepie internetowym nie ma dostępnych rat 30x0%.
I mam takie pytanie czy w sklepie na ten sprzęt są takie raty?

MC - Wto 19 Lip, 2011

Jak ostatnio kupowałem to były... Przejedź się albo zadzwoń na inforlinię.
edmun - Sro 20 Lip, 2011

szkek, musisz wybrać się do sklepu, za samo zamówienie towaru do sklepu nic nie płacisz, póki nie odbierzesz (np. nie przejdą lub nie spodobają Ci się raty).
Pamiętaj że każdy sklep ma target ile może takich rat zero zrobić i może nawet wystąpić sytuacja, że:
a) będą Cie namawiać na ubezpieczenie kredytu (które nie jest obowiązkowe)
b) będą Cię namawiać na rozszerzenie gwarancji na sprzęt który kupujesz (również jak wyżej - nie obowiązkowe)
c) jak pani z rat będzie uparta i akurat nie będzie sklepowi na rękę dawać Ci na takich warunkach, to będą kombinować jak koń pod górkę (czyli a to się coś Pani pomyliła składając wniosek do banku że jednak z ubezpieczeniem jest, a to będzie twierdzić że nie masz zdolności i wniosek odrzucony ale np. w innym banku na innych warunkach spokojnie dostaniesz itp).

Sam kiedyś nie raz byłem tak robiony w bambuko (oczywiście na szczęście nic nie kupiłem), a odkąd pracuję w podobnym sklepie to dobrze znam te wredne sztuczki byleby tylko było na korzyść sklepu (a raty 30x0 nie są korzystne dla żadnego sklepu, nawet podczas gigantycznych promocji na bilboardach jakoby niby Ci takie przysługują).
Co innego zwabić klienta a co innego później tak zrobić, żeby nie zauważył co podpisał (oczywiście czas na przeczytaniu dokładne umowy ma każdy, ale rzadko kto z tego korzysta i później wielkie kłótnie i reklamacje dlaczego on nagle coś tam płaci więcej).

errata: oczywiście to co powyżej jest czysto teoretyczne i może Ci się zdarzyć że wszystko będzie ładnie i pięknie za co trzymam kciuki, jednakże pamiętaj aby nie iść na skróty czy ustępstwa tym wygłodniałym sieciom sklepowym :)